Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 часа, nikssi написа:

Съветски ли? 😁 

Тцъ - германски 😎 Панцер

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Все се каня да попитам г-н Карабойчев какви обстоятелства са мотив такова нещо като теб да се появи в екипа и не е ли време да идеш при М.Николов и един куп други, дето никой не ги помни...

Чакаш благоприятен ден ли? Кристалната топка нищо ли не казва? 

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Ще прощаваш, но заложеното 

не прави ли такъв?!

Или имаш предвид да направя клонинг?! 

Прави, но аз не бих ползвал вградената опция. Колкото и пъти да съм я ползвал все на проблеми съм се натъквал. Дори един път като ми се наложи да го възстановя и не си видя създадения образ. Добре, че имах и IMAGE с външна програма. Никога не бих ползвал вградения при никакви обстоятелства. Отделно тя не е видяла развитие откакто я вкараха като функционалност в Win VIsta или 7 беше ще излъжа. Не са я пипнали с пръст. Наскоро четох и тема по същия въпрос.

• Автор
преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Прави, но аз не бих ползвал вградената опция.

Съмнявам се, че той изобщо е ползвал някога инструмент за бекъп и да е възстановявал с такъв.

преди 19 часа, vlado1985 написа:

При теб проблемите с маг бурята в какво се състояха

Ако си добронамерен, ще ти покажа последното. Развалиха се разни функции на програма Ашампо ВО 12 , имаше кумулативна актуализация, която се случи по време на магнитна буря. Преинсталирането на програмата (два пъти) не даде резултат, всички проверки на уиндоуса също не дадоха индикация за нещо повредено. След преинсталиране на уиндоуса се оправи и програмата. Трябва да си много тъп, да не видиш връзката. Такова нещо ми се е случвало  други три пъти, все по време на кумулативна актуализация и на магнитни бури, макар , че се бяха разваляли други функции, отдавна беше. Има ги някъде във форума.

преди 16 часа, цър-вул написа:

Тцъ - германски 😎 Панцер

Адаш, това е лош атестат за теб...

Екранна снимка 2025-05-31 135418.png

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Ако си добронамерен, ще ти покажа последното. Развалиха се разни функции на програма Ашампо ВО 12 , имаше кумулативна актуализация, която се случи по време на магнитна буря. Преинсталирането на програмата (два пъти) не даде резултат, всички проверки на уиндоуса също не дадоха индикация за нещо повредено. След преинсталиране на уиндоуса се оправи и програмата. Трябва да си много тъп, да не видиш връзката. Такова нещо ми се е случвало  други три пъти, все по време на кумулативна актуализация и на магнитни бури, макар , че се бяха разваляли други функции, отдавна беше. Има ги някъде във форума.

Напълно добронамерен съм нямам никакво намерение да се чопкам и заяждам с теб или който и да е. Казваш че от маг бурята ашампото ти се било развалило и едва ли не кумулативната актуализация е допринесала за главоболията ти.

Е аз ако трябва да съм честен откакто съм с 11-ката, до сега нито веднъж от който и да е ъпдейт не съм имал ядове, а при някои други че се е появил еди какъв си бъг. Ами да нормално е  все пак джама откакто съществува постоянно си има бъг след бъг и появата идва с някой си ъпдейт та нищо ново под слънцето даже и според мен лично си прибързал със преинстал на чисто на системата но вече си го направил.

Може ли Windows сам да мине от ahci на raid? Дилетантско питане, но преди време лично си го направих от raid на аhci. Уверих се че е на ahci и повече не бях поглеждал. Вчера се завирам в BIOS и изненада - raid. Аз не съм пипал нищо, но се сещам, че от Dell ми беше цъфнал ъпдейт на чипсета и се чудя дали от това е промяната?

• Автор
Цитат

Ако RAID режимът е бил активиран в BIOS/UEFI по време на инсталацията на Windows, но е имало свързан само един диск, то Windows вероятно е инсталиран, използвайки RAID драйверите, дори и да не е създаден реално RAID масив.

Ето какво може да се очаква и какви са възможните сценарии:

• Инсталацията е завършила успешно: Windows може да е инсталиран успешно, използвайки RAID драйверите за комуникация с единичния диск. В този случай, Windows ще "мисли", че работи под RAID контролер, дори и да няма други дискове в масив.

За да е минал на вече инсталирана система под RAID на AHCI, вероятно е правил промени в регистъра преди това за да активира AHCI, след което е променил настройката в BIOS на AHCI.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

За да е минал на вече инсталирана система под RAID на AHCI, вероятно е правил промени в регистъра преди това за да активира AHCI, след което е променил настройката в BIOS на AHCI.

Машинката си я получих инсталирана и в BIOS беше RAID. След някакво споменаване тук я промених на AHCI и се убедих след няколко рестарта, че е в такъв режим. И вчера се завирам в BIOS - RAID. Затова и питам как се е случило.

• Автор
преди 18 минути, parmobil написа:

Машинката си я получих инсталирана и в BIOS беше RAID. След някакво споменаване тук я промених на AHCI и се убедих след няколко рестарта, че е в такъв режим. И вчера се завирам в BIOS - RAID. Затова и питам как се е случило.

Мисля, че съм имал подобен случай, без да се пипа в регистъра да се мине на AHCI, ако Windows е бил инсталиран в RAID с един диск, но май тогава мина през ремонт на стартирането след промяната на настройката.

Цитат

Някои по-нови чипсети могат да имат "комбинирани" драйвери: В определени случаи, по-нови чипсети могат да използват драйвери, които поддържат както AHCI, така и основни RAID функции. Въпреки това, дори и в тези случаи, преминаването от RAID режим в BIOS към AHCI режим ще изисква Windows да зареди правилните AHCI конфигурации и драйвери, което обикновено не става автоматично без намеса

• Автор

Ashampoo сигнализира ползвателите на софтуера и, че предстоят силни магнитни бури, заради което ги предупреждава да вземат съответните мерки... Най-добре е да си изключат компютрите и да ги обвият с алуминиево фолио и да чакат следващи съобщения...

Силна магнитна буря се очаква да удари Земята

на 31.05.2025 г. в 13:44, Panzer 4 написа:

Такова нещо ми се е случвало  други три пъти, все по време на кумулативна актуализация и на магнитни бури

К'ви магнитни бури, като ти поне веднъж седмично споделяш за някакъв проблем с W11. Ако е все магнитни бури, ние ще светнем перманентно. 

преди 27 минути, цър-вул написа:

Ако е все магнитни бури

Виж и в момента какво е, пък ако щеш вярвай. И мога да те уверя, че не ги правя аз. Можеш да видиш какво е било през м. май, също се вижда, че идиотите във форума се активизират по същото време.

http://www.geophys.bas.bg/kp_for/kp_mod_bg.php

6.PNG

8.PNG

11.PNG

12.PNG

Всеки е свободен да се губи на акъл колкото си иска...
На моите машини що не им влияят магнитните атаки? Някой друг тук да си видял, когато има такива да се е жалвал? Аз не съм...

преди 2 часа, Panzer 4 написа:

Виж и в момента какво е, пък ако щеш вярвай. И мога да те уверя, че не ги правя аз. Можеш да видиш какво е било през м. май, също се вижда, че идиотите във форума се активизират по същото време.

http://www.geophys.bas.bg/kp_for/kp_mod_bg.php

Проблема най-вероятно е в задклавиатурното устройство. И аз никога не съм имал проблеми нито на лаптоп, нито на десктоп, нито на някоя друга техника, които не се гасят по цял ден, а лаптопа работи денонощно.

на 30.05.2025 г. в 18:18, Panzer 4 написа:

И никога не съм премълчавал! А и вие бихте могли без обиди да покажете като не знаете. Съвсем кротко написах мнението си за влиянието на магн. бури ,за малко да бъда разкъсан ... Какво общо има тук възрастта ми? Или аз да кажа, че сте новобранци и като говори старата служба, да си затваряте устата?Screenshot_2025-05-30-18-02-54-897_com.duckduckgo.mobile.android.thumb.jpg.3434fcced561ca5b3e1bf3a27a2f52c3.jpg

Тая статия е от 2014 година... аре бегай от тука... То само като прочетеш razkritia.com трябва да ти "стане" ясно, че е за олигофрени/балъци  въпросния сайт. Щом ги даваш за пример, следва, че си такъв (без да се обиждаш, това си е самата истина).

преди 24 минути, (:IdioibI:) написа:
Support status
Supported until October 14, 2025.[note 2][16][17]

Paid Extended Security Updates (ESU):[note 3]
Supported until October 13, 2026, for consumers.[18]
Supported until at most October 10, 2028,
for businesses and schools.[19][20]
See § Extended Security Updates for details.

Exceptions exist[note 4] until at most January 13, 2032,
See § Support lifecycle for details.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.