Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Rufus latest:
https://github.com/pbatard/rufus/releases/latest

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 8,6k
  • Прегледи 717,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2025.04.24 English version

Checksums (*.iso file):
CRC32: 2FCB6FE4
MD5: 09E5464CF7CA23F3F0DCA49CE2026104
SHA-1: DC55DE3FF8A49FD0E430AD9EC1BC4D1482C0214E

• Автор
преди 4 минути, Panzer 4 написа:

Вече при отваряне на 4.6 сама се актуализира

:ski4:Винаги е имало тази опция, но след като не си ровил в настройките може и да те учудва...

rfs.png.efd9ef3190a5c30f7cc5eaf22fadb864.png

преди 5 часа, Panzer 4 написа:

Вече при отваряне на 4.6 сама се актуализира

Това го има от 100 години

преди 5 часа, Panzer 4 написа:

отваряне на 4.6

Аз съм с 4.7 от преди околло месец

off

нЕкой ще разясни ли с думи прости разликата между торент клиентите? Махаме реклами, спам и т.н. Каква е разликата? Нали се ползва един протокол. Или греша?

преди 5 минути, parmobil написа:

off

нЕкой ще разясни ли с думи прости разликата между торент клиентите? Махаме реклами, спам и т.н. Каква е разликата? Нали се ползва един протокол. Или греша?

Различни разработчици, различен интерфейс, различни нива на сигурност, повечето функции са еднакви. Някои са платени, някои полу-безплатни с реклами, трети Open source и напълно безплатни. Всеки си избира според лични наблюдения или мързел да пробва нещо друго. Няма как протокола да е различен, ако е така, няма да има съвместимост.

преди 4 минути, Raze написа:

Различни разработчици, различен интерфейс, различни нива на сигурност, повечето функции са еднакви. Някои са платени, някои полу-безплатни с реклами, трети Open source и напълно безплатни. Всеки си избира според лични наблюдения или мързел да пробва нещо друго. Няма как протокола да е различен, ако е така, няма да има съвместимост.

Така де. Мързел/интерфейс/настройки.

Същата работа е с какво ще слушам flac/mp3 на PC.

• Автор

image.png.9b5d293d719785735ec0360858000875.png

преди 10 часа, parmobil написа:

Същата работа е с какво ще слушам flac/mp3 на PC.

Ако flac е правен от компресиран източник, може и да не усетиш разлика с mp3. 

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

image.png.9b5d293d719785735ec0360858000875.png

Имах предвид, че дали ще е през foobar, aimp, potplayer и т.н. няма да намеря разлика в качеството. Затова и беше сравнението с торент клиентите. 

преди 15 минути, parmobil написа:

няма

Абе, всеки плеър свири различно. Зависи си от кодеците... 

Е, ако слушаш на дрънкалка, няма да усетиш разлика между mp3 и flac/alac

Инсталираната кумулативна актуализация вчера , а именно КВ 5055627, ми развали някои функции на програма Ashampoo WO 12, да прави преглед на дисковото пространство. Това е единственото средство да видя колко са записите на System Volume Information и дали не е време да ги изтрия. И не е за първи път, преинсталиране на програмата не дава резултат, оправя се с преинсталиране на уиндоуса, но като че ли това не е достатъчна причина за това. Чета съобщението, преведено, дали не може някъде да направя нещо и да се оправи?  Актуализация със същия индекс се инсталира и на компютрите с Windows 11 LTSC, но там не развали програмата. Развалянето на програми и функции (изчезване на звука при стартиране) е често явление, дали е недостатък на уиндоус 11?

33.png

Екранна снимка 2025-04-27 140028.png

на 26.04.2025 г. в 6:25, Joss Bomon написа:

Може и да не се усеща като за по-глухи, но пък ясно се вижда като и за най-кьорави дали flac е фейк mp3.
Гледаш честотната лента и е ясно.  Колко mp3-ки 320 кбпс, дегизирани като flac съм изловил - ехеее. 😀

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

Инсталираната кумулативна актуализация вчера , а именно КВ 5055627, ми развали някои функции на програма Ashampoo WO 12, да прави преглед на дисковото пространство. Това е единственото средство да видя колко са записите на System Volume Information и дали не е време да ги изтрия. И не е за първи път, преинсталиране на програмата не дава резултат, оправя се с преинсталиране на уиндоуса, но като че ли това не е достатъчна причина за това.

Тъпият софтуер на Ashampoo е скапан, причината не е в Windows 11. Старите точки на възстановяване лесно се трият през настройките на ОС, а можеш да ползваш и CCleaner.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Това е програма с различна насоченост. Вижда сенчестите копия (Volume Shadows Copies) за да могат да се възстановят Previous Versions (нещо като предходна версия на File History в новите версии на Windows). За мен е просто програма с удобен интерфейс заместваща конзолния vssadmin list shadows. Но не е мениджър на System Restore Points.

Реално за System Volume Information може да си вземе или права с takeown и icacls или да надзърта с помощта на ARK инструмент от сорта на Windows-Kernel-Explorer. И двата метода обаче не са подходящи за начинаещи потребители (правата може да повредят папката и за поправката трябва да се изтрие и Windows да си я пресъздаде), а пък Windows-Kernel-Explorer-a ще бъде засечен от антивирусната заради kernel-level driver-a си.

По-лесно е наистина през самата ОС през самото меню System Protection: (макар там да се показва общото място от всички точки, а не по-отделно).

GBmuQX6.png

Ако толкова иска външен тул този ще е по подходящ макар и вече изоставен:

https://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/System/Backup-and-Recovery/Portable-Restore-Point-Creator.shtml

Там има опция View Disk Space Usage, но реално това си е същата опция от вградената в ОС функция с по-напудрен интерфейс.

Restore-Point-Creator-Review-460512-3.jp

Restore-Point-Creator-Review-460512-5.jp

Но да...Ashampoo не са открили топлата вода и в случая може да се мине и без него. Но вече па вкус и па цвет.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:
преди 3 часа, цър-вул написа:

Това е програма

Това са две програми

преди 15 часа, цър-вул написа:

Това са две програми

А, ок. Мислех, че е просто директен download за първата. Така съм по-съгласен. :)

преди 19 часа, Rudy M. написа:

Тъпият софтуер на Ashampoo е скапан, причината не е в Windows 11. Старите точки на възстановяване лесно се трият през настройките на ОС, а можеш да ползваш и CCleaner.

Благодаря на всички за обширната информация, но до колкото виждам, на всякъде става дума за записи в точките за възстановяване, а Ашампо дава много повече (виж картинката). CCleaner съм го отписал отдавна, от както ми съсипа два пъти ОС , изтривайки конфигурация на системата, без да му е зададено това. Никак не споделям твоята оценка за софтуер на Ашампо, имам много техни програми , още от 2012г и всички работят безупречно. А и нещо логиката издиша-преинсталирам програмата-проблемът остава, преинсталирам ОС-проблемът изчезва. Изводът е много лесен. Точките за възстановяване се изтриват много лесно, като се изключи за малко защитата на системата и пак се включи, но не може да се види какво се изтрива. Изобщо, тази функция на Ашампо ,според мен , е незаменима (няма е в новите версии на програмата чак до 28 )

Екранна снимка (2).png

Е то реално ако ти трябва да видиш мястото на System Volume Information това си е точно System Restore-a и предложените по-горе програми от мен и Павката и Руди (за съвета да се гледа през ОС) вършат работа. Ако целта е да се покаже цялото място такива програми бол и то безплатни...

https://www.jam-software.com/treesize_free

https://windirstat.net/

https://www.folder-size.com/

и т.н.

Повечето пакети за оптимизация (каквито не препоръчвам да се ползват също имат собствени такива модули) подобно на Ashampoo. Та, функцията е полезна и незаменима да, но самото Ashampoo определено не е незаменимо. Но ако толкова си му свикнал ползвай някоя от горните временно докато проблема не се реши. То за да се реши трябва да пишеш на Ashampoo и/или на Microsoft за да знаят и да го поправят.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Или да деинсталира последния ъпдейт и да провери инструмента. 

Адаш, както винаги, ти си върхът! Горният линк , дето си дал, заменя напълно тази функция на Ашампо и ще ми свърши работа. Много ти благодаря!

Екранна снимка 2025-04-28 135744.png

преди 13 минути, B-boy/StyLe/ написа:

ползвай някоя от горните временно

Много благодаря и на тебе, "космическите прасета" много ми харесаха, от тебе имам доста програми!

Екранна снимка 2025-04-28 140512.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.