Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за нов компютър

Featured Replies

преди 5 минути, ncl написа:

Ако те притеснява, че е незаконно - най-добре си го купи. Лично аз не смятам да им пълня гушите.

Пиратски Уин обикновено не работи пълноценно и е предпоставка за множество преинсталации.  А 120 лв къде не съм ги дал.  Някои продават Уин 10 за повече от 200 лв.   Чудя се защо са тези големи разлики?   

• Отговори 98
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защо изобщо се коментира пиратски софтуер, като можете да влезете в сайта на Майкрософт и да си изтеглите напълно безплатно оригинален Windows 10 и да си го ползвате неактивиран за домашна употреба?

преди 1 час, attj написа:

Пиратски Уин обикновено не работи пълноценно и е предпоставка за множество преинсталации

Абсолютно невярно и погрешно схващане!

преди 48 минути, Joss Bomon написа:

Абсолютно невярно и погрешно схващане!

Лично съм преинсталирал неведнъж - може да съм попадал на кофти копия на Уин.   Защо обаче сега въобще продават Уин 10 на домашни ползватели и то  на всевъзможни цени?  Това е въпрос пред всеки, който ще си избира нова конфигурация.

Да не е като  Symantec Endpoint Protection?     У дома мога да го ползвам условно безплатно с клиентската версия.  Служебно ако се ползва - следва да е редовно закупен.

преди 16 часа, Joss Bomon написа:

Всички условия по използването са си същите, каквито са били и по времето на всички предишни версии.

Защо тогава много хора си го купуват Win 10 за в къщи - вместо да го ползват дълго неактивиран у дома? Активирането осигурява ли някакви допълнителни възможности на тази ОС?   

Защо тогава разможаването на пиратски копия в торенттракерите съществува вече над 20 години?  Преди време и аз съм пробвал от там, май само заради спорт и закачка... Win 8.1  ми е редовно закупен заедно с лаптоп от Ардес преди 7 години,  като същият е инсталиран на самостоятелен SSD диск. Досега не се е налагало да бъде преинсталиран.   А можело било и да не го купувам... Съзнателно през тези години не съм направил безплатен ъпгрейд до  Win 10.    Интересно ми е какви функции се заключват след пробния период?

преди 2 часа, attj написа:

Защо тогава много хора си го купуват Win 10 за в къщи - вместо да го ползват дълго неактивиран у дома? Активирането осигурява ли някакви допълнителни възможности на тази ОС?   

Активирането осигурява някои настройки, достъп до които неактивираните копия нямат! Първа и съществена такава е настройката на дисплея. Има и доста други неактивни настройки още с инсталирането.

Голям процент се страхуват, да не дойдат "качулатите" в къщи и да им приберат компютъра, което може да стане, но не заради това, че ползват пиратко копие...

Понякога лаптопът ми с Уин 8.1 доста бавно се ъпдейтва. Поддържат редовно закупена ОС.   Подобни събития липсват при пиратските версии и май това е най-важната разлика. Вероятно е така и при неактивиралите  Уин.  Това за мен е достатъчна причина да си купя и  Win 10.

преди 1 минута, attj написа:

Поддържат редовно закупена ОС

:lol6:Няма такива неща! 

преди 3 минути, attj написа:

Това за мен е достатъчна причина да си купя и  Win 10

Като си решил да харчиш ненужно - купувай, но знай, че евтините ключове не те правят легален. Просто активират.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

:lol6:Няма такива неща! 

Пак ли пристигат автоматично  обновявания на ползваната ОС?  

преди 1 минута, attj написа:

Пак ли пристигат автоматично  обновявания на ползваната ОС?  

Разбира се. Без никаква разлика в каквото и да е.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Голям процент се страхуват, да не дойдат "качулатите" в къщи и да им приберат компютъра, което може да стане, но не заради това, че ползват пиратко копие...

Eee майка България не е САЩ

Тоше, не се занимавай с глупости. Или си го купи или си вземи ключ от сивата зона за по 7-10$ или си има и други начини, но е добре винаги ОС да е активирана. Без активацията ти казаха, че нямаш достъп до редица настройки и кой знае още какви знайни и незнайни ограничение, пък ти си вярвай в каквото си искаш. Избора и системата са си твои. ;)

преди 27 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Избора и системата са си твои. ;)

Интуицията ми подсказва да не ми се свидят някакви си 120 лв.  Поздрави    

Извини ме, но интуицията ти пет пари не струва. Може би и други трябваше да ти отговорят, но вероятно са сметнали за излишно... Купувай си домати от магазина, вместо да си ги отгледаш сам в къщи...

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Купувай си домати от магазина, вместо да си ги отгледаш сам в къщи...

Обикновено така правя, а ти не схващаш някои шеги.   Има хора, които успешно атакуват и проникват чрез имитация например на ъпдейт на  Win. Посещават те на гости без ти да знаeш.   Питай Бибой за превод, ако не ме разбираш за какво говоря. А старият ми компютър докога още ще работи не се знае.   

Цял ден следя темата и цял ден има тука някакви фантасмогори , които не са си пили хаповете и си представят как батковците от ГДБОБ ще изкъртят вратата и ще те сварят по боксерки заради нелегалният ти уиндолс . Хора това няма как тука да стане то ако беше така да са затворели първо торентите та чак тогава да ловят хора с нелегален софт.Нямаме такъв силов законен инструмент , които да го наложи .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.