Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за нов компютър

Featured Replies

Вместо стар стационарен компютър с отделни компоненти (на възраст 11 години дефектира диска и предупреждава за блокиране), за пари колкото за средно скъп лаптоп, струва ли си според Вас човек да си купи например нещо подобно     https://ardes.bg/product/acer-aspire-c24-963-all-in-one-dq-berex-00f-w10p-220478 

• Отговори 98
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Зависи дали ще ти върши работа. На стационарния компютър можеш просто да му смениш диска, след като е дефектирал.

преди 2 минути, Raze написа:

Зависи дали ще ти върши работа. На стационарния компютър можеш просто да му смениш диска, след като е дефектирал.

Той е морално остарял от 2009 година с RAM 2GB,HDD 500 GB   и  с Win XP. Все още си работи.  Веднъж съм му сменял диска като още беше гаранционен и изкара още 10 години.  Иначе монитор, клавиатура, мишка, тонколони, кутия може пак да се ползват.   Имаме и лаптоп в къщи,също таблет и смартфони.    Новата идея ми е интересна основно за гледане на филми с прилична резолюция.  Нямам ограничения за бюджета.     Интересно ми е дали е достатъчно надеждно това изпълнение "всичко в едно" .  За същите пари като алтернатива например мога да си избера прилична конфигурация и да ползвам другите компоненти. 

преди 23 минути, attj написа:

Интересно ми е дали е достатъчно надеждно това изпълнение "всичко в едно"

По-точно "всичко в един тюрлюгювеч" метнат във фурната... и 2г. само гаранция. Изобщо няма място за сравнение с нова конфигурация за същата сума.

Аз лично съм с настолен компютър HP "Всичко в едно" от Януари 2019 година. Това е един вид лаптоп без батерия и с по-голям монитор.

Мен ме удовлетворява, но зависи. Възможности за ъпгрейд почти няма.

Добре беше да пуснеш отделна тема, на мен лично не ми пречи че "крадеш" моята така да се каже, и аз съм го правил, ама става мешена скара.

Това е все едно си вземаш лаптоп, но стационарен, без батерия и с по-голям екран. Не може да се ъпгрейдва по същия начин.

на 24.08.2021 г. в 16:48, Freem@n написа:

Аз лично съм с настолен компютър HP "Всичко в едно" от Януари 2019 година. Това е един вид лаптоп без батерия и с по-голям монитор.

Мен ме удовлетворява, но зависи. Възможности за ъпгрейд почти няма.

Добре беше да пуснеш отделна тема, на мен лично не ми пречи че "крадеш" моята така да се каже, и аз съм го правил, ама става мешена скара.

Твоята тема си е актуална за много други единични случаи. Би било интересно на доста съфорумци.  Аз реших през последните дни да поровя на много места, включително и в чужди сайтове,  с цел да намеря актуално решение за нова готова конфигурация на оптимално икономична  цена с прилични характеристики.   Направих своя избор за малко над 700 лв и реших да споделя преценката си -за да чуя мнения сега дали има още по-конкурентен вариант от този      https://www.pic.bg/nastolen-kompyutyr-pic-homeoffice-intel-10gen-pc10geng6400011787068gb500ssd-hdd-900178712   

До 700 лв. е трудно да се сглоби нова  и прилична конфигурация. Но, да вземаш 2 ядрен Pentium през 2021  е много лоша идея.

Минимума е 4 ядрен процесор (и то ако не е за игри). 

Разумно е само ,ако ще се използва за писане на документи/офис компютър. 

преди 43 минути, attj написа:

Направих своя избор за малко над 700 лв и реших да споделя преценката си -за да чуя мнения сега дали има още по-конкурентен вариант от този      https://www.pic.bg/nastolen-kompyutyr-pic-homeoffice-intel-10gen-pc10geng6400011787068gb500ssd-hdd-900178712   

Подобна конфигурация , твърдо не . Не си струва за тази сума , нито процесора , няма информация за модел на захранването и SSD ,рам памет само 8 гб. на 2666 мегахерца и за да е пълна идилия 24 месеца гаранция . На основните части процесор , дънна платка и захранване са минимум 3 години , рам памет обикновено около 6 и нагоре . :wink12: За подобна сума може да се закупи минимум последно поколение Интел core I3 с добро Nvme SSD , прилично захранване и стандартна кутия .

преди 42 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

За подобна сума може да се закупи минимум последно поколение Интел core I3 с добро Nvme SSD , прилично захранване и стандартна кутия .

Може ли да посочите линк?    Intel Pentium Gold G6405 4.1 GHz (2-ядрен) е по-добър от доста четириядрени процесори  -твърдят го в чужди форуми.  Повечето компоненти са на Asus , като сглобяването е в България.   Затова гаранцията е само 2 години, но това е свързано и с цената. Само процесорът струва около 150 лв.  Утре ако имам време може да посетя техен магазин-сервизен център  за повече информация.  Ще ги питам и дали си струва да бъде реновиран морално остарелия ми стар компютър-корейски  Daewoo, ползван от 2009 година до сега.

преди 21 минути, attj написа:

Intel Pentium Gold G6405 4.1 GHz (2-ядрен) е по-добър от доста четириядрени процесори  -твърдят го в чужди форуми.  Повечето компоненти са на Asus , като сглобяването е в България.   Ще ги питам и дали си струва да бъде реновиран морално остарелия ми стар компютър-корейски  Daewoo, ползван от 2009 година до сега.

Съмнявам се да е вярно. Кои компоненти са на Асус? Не.

преди 1 час, attj написа:

Може ли да посочите линк? 

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
Intel Core i3-10100 3.6GHz 6MB BOX LGA1200 1 241.00 лв. 241.00 лв.
ASROCK B560M-HDV LGA1200 1 162.14 лв. 162.14 лв.
Kingston A2000 500GB M.2 PCIe 3.0 x4 NVMe SA2000M8/500G 1 101.57 лв. 101.57 лв.
8G DDR4 2666 ADATA 1 67.27 лв. 67.27 лв.
DeepCool Case mATX MATREXX 30 1 42.10 лв. 42.10 лв.
Zalman PSU MegaMax 500W 80 ZM500-TXII 1 77.63 лв. 77.63 лв.
Междинна стойност: 691.71 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 13.83 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма

Обща стойност: 677.88 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/64162p1r68564p1r63386p1r60576p1r63405p1r66583p1rf.html

преди 1 час, ncl написа:

Съмнявам се да е вярно. Кои компоненти са на Асус? Не.

Производител дънна платка Asus

Гнездо  LGA 1200

Chipset  ASUS PRIME H410M-K

Вградени слотове  Intel® 10th Gen Processors; 1 x PCIe 3.0 x16 (x16 mode); Intel® H410 Chipset; 2 x PCIe 3.0 x1

Портове на заден панел    1 x PS/2 keyboard (purple); 1 x PS/2 mouse (green); 1 x DVI-D; 1 x D-Sub; 1 x LAN (RJ45) port(s); 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A; 4 x USB 2.0; 3 x Audio jack(s)

Може да се поръча и от еMag. ПИК могат да ми сглобят всичко каквото си поръчам. Защо ли обаче  за всяка съпоставима сродна конфигурация цените им са с по няколкостотин лева по-изгодни от тези например на Ардес?     Windows 10 Pro  струва 120 лв и е включен в цената.

преди 16 часа, attj написа:

Може да се поръча и от еMag. ПИК могат да ми сглобят всичко каквото си поръчам. Защо ли обаче  за всяка съпоставима сродна конфигурация цените им са с по няколкостотин лева по-изгодни от тези например на Ардес?     Windows 10 Pro  струва 120 лв и е включен в цената.

Политика на фирмата, и от къде "зарежда" образува крайната цена.

Относно  Windows 10, възможно е да се използва неактивирана версия или да се закупи ключ, от офертите по чуждите сайтове до 12-20 долара.

преди 6 часа, Mr. ?? написа:

или да се закупи ключ, от офертите по чуждите сайтове до 12-20 долара.

Тези ключове нямат никаква юридическа и правна стойност. Правиш превод на пари и ти пращат по имейл ключ, с който да активираш. Никакъв документ, нищо. 

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

Тези ключове нямат никаква юридическа и правна стойност. Правиш превод на пари и ти пращат по имейл ключ, с който да активираш. Никакъв документ, нищо. 

За домашна употреба е достатъчно. Ако ще се използва за фирма/юридическо лице лиценза трябва да е легитимен.

преди 14 минути, Mr. ?? написа:

За домашна употреба е достатъчно

... колкото е достатъчна и активацията с алтернативни методи без заплащане...

Здравейте отново.

Компютърчето е при нас, всичко е точно дето се вика, само се подзрях на RAM паметта че е не на 3200, а на 1596.8 ... Speccy и CPU-Z ми показват така ?

В BIOS е на 3200 Auto.

Нищо не съм променял там, даже му дадох Exit without saving changes.

RAM-та е тази: https://factorbravo.com/product/patriot-viper-steel-16gb-28-3200mhz

0-02-05-33ab74e632c948c58e49a5a43dc19028
0-02-05-ba02abe5e5f78342f958e1aa01baf1ac

Всичко е точно. Моята работи на 3000Mhz и CPU-Z показва 1500MHZ.

CPU-z report your RAM at single data rate. Double Data Rate, so multiply whatever CPU-z says by 2 and you'll get your true speed, its not reporting wrong, its just reporting the base speed.

Демек показва скоростта наполовина - умножаваш по 2 и получаваш реалната скорост.

преди 1 час, цър-вул написа:

Втора употреба не ми се иска.  Той ще е за развлечения у дома.  Имам служебен   с оптично устрайство  с  Win 10 Pro - HP  с RAM 16 GB, SSD 500 GB, с процесор  AMD 4GHz. Symantec Endpoint Protection 14 го пази.   Всичко е лицензирано и редовно закупено. Работи с Аутокад и с друг софтуер с изисвания.   Втори подобен не ми е нужен.  

преди 16 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Всичко е точно. Моята работи на 3000Mhz и CPU-Z показва 1500MHZ.

CPU-z report your RAM at single data rate. Double Data Rate, so multiply whatever CPU-z says by 2 and you'll get your true speed, its not reporting wrong, its just reporting the base speed.

Демек показва скоростта наполовина - умножаваш по 2 и получаваш реалната скорост.

OK, Благодарско !

Поздрави.

преди 20 часа, Mr. ?? написа:

За домашна употреба е достатъчно. Ако ще се използва за фирма/юридическо лице лиценза трябва да е легитимен.

Уин 10 ще се активира ли автоматично в случай на преинсталация по наложителност?   Или ще трябва да си търся някакъв друг нелигитимен Win 10 из торенттракерите?  Там няма да ми искат пари.  Обаче аз не искам пиратско копие.   Мога от там да започна и въобще да не го купувам. Незаконно е. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.