Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за нов компютър

Featured Replies

преди 31 минути, adersa написа:

Хора това няма как тука да стане то ако беше така да са затворели първо торентите та чак тогава да ловят хора с нелегален софт.Нямаме такъв силов законен инструмент , които да го наложи .

То не само тука. За домашно ползване неактивиран може да се ползва навсякъде, не случайно Майкрософт са го пуснали (от много години вече) за свободно сваляне уж за да се пробва и ако ти хареса да си го купиш. Идеята обаче е всички да ползват Windows (независимо дали активиран и неактивиран) и като отидат хората в офиса на работа да натискат да работят пак на Windows, защото на него са свикнали, а в офиса вече фирмите трябва да си плащат.

ПП. При неактивиран Windows не работят персонализациите в бекграунда на десктопа.

• Отговори 98
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, attj написа:

Има хора, които успешно атакуват и проникват чрез имитация например на ъпдейт на  Win

Човек, до сега ми беше смешно, но ти наистина гледаш много филми... Ако някой, който наистина разбира реши да се докопа да данните в компютъра ти, няма нещо което да го спре. Ти самият лесно можеш да си компрометираш системата по най-елементарен начин, пък била тя и най-оригинална. Темата не е за това и спирам до тук.

преди 11 часа, Joss Bomon написа:

Човек, до сега ми беше смешно, но ти наистина гледаш много филми... 

При всяко второ свое мнение се шегувам и е нормално да ви е весело.   Връщам се в темата  -  Процесор Intel Pentium Gold G6405 (4.1GHz) е отличен за цената си.  При единични задачи се справя по-бързо от доста четириядрени процесори - поради по-високата си тактова честота. Консултирах се в ПИК.   Старият ми компютър с увредени сектори на твърдия диск можел да работи така дори още няколко години.  Малко си коригирах избора за нова конфигурация - като му дойде времето ще я купувам     https://www.pic.bg/nastolen-kompyutyr-pic-homeoffice-intel-10gen-pc10geng6400011787068gb120ssd-900178710 

Явно твърдо си се решил да се набълбукаш с някоя стара кошница? Ами няма лошо, парите са си твои. За тези пари хората ти предложиха доста по-добра съвременна система.

преди 1 час, attj написа:

Връщам се в темата  -  Процесор Intel Pentium Gold G6405 (4.1GHz) е отличен за цената си.  При единични задачи се справя по-бързо от доста четириядрени процесори - поради по-високата си тактова честота. Консултирах се в ПИК.   

Наистина е странно , какво са ти обяснили от ПИК компютърс . Или не са те разбрали точно какво търсиш или са слабо информирани или умишлено те лъжат . Разгледай техническите спецификации на този Пентиум сравнен с Core I 3 10105 и ще се увериш .  

Core I 3 10105

Performance
# of Cores:  4
# of Threads:  8
Processor Base Frequency:  3.70 GHz
Max Turbo Frequency:  4.40 GHz
Cache:  6 MB Intel® Smart Cache
Bus Speed:  8 GT/s
TDP:  65 W

срещу Пентиум G 6404 

• # of Cores2
  • # of Threads4
  • Processor Base Frequency4.10 GHz
  • Cache4 MB Intel® Smart Cache
  • Bus Speed8 GT/s
  • TDP58 W

Memory Specifications

• Max Memory Size (dependent on memory type)128 GB
  • Memory TypesDDR4-2666
  • Max # of Memory Channels2
  • Max Memory Bandwidth41.6 GB/s 

При Пентиума имаш само 2 ядра и 4 треда заедна с 4 мб. кеш срещу 4 ядра , 8 треда и 6 мб. кеш за Core I 3 .

преди 16 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Явно твърдо си се решил да се набълбукаш с някоя стара кошница? Ами няма лошо, парите са си твои. За тези пари хората ти предложиха доста по-добра съвременна система.

Къде могат да ми я сглобят?   В ПИК вероятно са ми казали това -за да получат поръчка.  Старата щайга още работи с Win XP.   Нищо не съм решил още.  Имам също служебен компютър, лаптоп,  таблет и смартфон, заникъде не бързам.   Филмите още вървят на старите компютър и монитор.   

току-що, attj написа:

Къде могат да ми я сглобят?   В ПИК вероятно са ми казали това -за да получат поръчка.  Старата щайга още работи с Win XP.   Нищо не съм решил още.  Имам също служебен компютър, лаптоп,  таблет и смартфон, заникъде не бързам.   Филмите още вървят на старите компютър и монитор.   

Ами почти навсякъде. На първата страница в предложените оферти почти всички от предложените магазини предлагат опция за сглобяване. Вече дали е безплатно или колко ще струва другите ще кажат, но това да ти е проблема. Със сигурност вземайки новата поне ще си с адекватен хардуер, който дори подлежи на ъпгрейд. Взимайки старата ще караш колкото издържи (а то едва ли ще е много предвид, че е втора ръка). Естествено, е че хората ще искат да поръчаш при тях. Нали са търговци преди всичко. Но довери се на хората тук. Не ти мислят лошото, а точно обратното...помагат ти!

Ще ти кажа как аз бих постъпил, пък ти си преценявай. Тъй като не играя игри и ползвам компютъра основно за интернет и при ограничение в бюджета и аз бих се спрял на G6405. Първото, което е - не бих купувал готова конфигурация. Второ - не бих купувал уиндоуса. После бих увеличил размера на SSD-то и бих се отказал от хард диска. Другото е, че не бих взел кутия със захранване на обща цена 50 лева. Отделна кутия и отделно захранване. Бих сменил и стоковия охладител на процесора. По груби сметки цялата машина излиза около 550 лева. Нещо подобно:

Количка: MSI H410M-A PRO, Intel Pentium G6405 4.1GHz 4MB LGA1200, Arctic CPU Cooler Alpine 12 LGA115x ACALP00027A, продукти и цени.

Смятам въобще да не бързам - обаче пак ли е стара кошница тази конфигурация   https://www.pic.bg/nastolen-kompyutyr-pic-homeoffice-i3-10gen-gt-710-pc7-210geni3gt710120ssd-189916

Тук вече направо искат да те прецакат, след като вграденото видео в i3-10100 е по-добро от тази недъгава външна карта GT 710:

UHD Graphics 630 vs GeForce GT 710 [in 5 benchmarks] (technical.city)

5.png

И за капак - Гаранция 24м. Тарикати!

преди 3 часа, attj написа:

Филмите още вървят на старите компютър и монитор.

Щом ти е достатъчно посредствено качество - хубаво...

Ако смяташ да вдигаш още бюджета /вече си на 750лв./, вече отиваме на 16GB RAM /вместо 8 на конфигурацията ми от 2-ра страница/, или на 1ТВ nvme, вместо 500GB.

Изтеглих един филм с резолюция 2К и въобще не тръгва да върви.   Не върви нищо над  Full HD на домашния, а на служебния компютър  4К  е с безпроблемно възпроизвеждане.  За гледане на филми и за интернет не ми трябват кой знае какви характеристики.   А вместо сбирщайн, не е ли по-добре нещо цялостно от позната марка - например  https://www.pic.bg/nastolen-kompyutyr-lenovo-v50s-sff-11hb0028bl5ws0d810118gb-190111    

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Мазохист... :angry:

Защо ли така изглеждам?  Относно бюджета - за мен например  1000 лв не са голяма сума.  Обаче да плащам ли за нещо, което няма да ползвам?   И аз не играя други игри, освен подобни на шах, бридж и т.н.

преди 9 минути, attj написа:

Защо ли така изглеждам?

Защото робуваш на предразсъдъци, и въпреки че ти се дават оптимални решения, все към неоптималните бягаш. 

Никем нет - дейност в Световрачане, Чепинци, Войнеговци, Негован, Нови искър, Подгумер, Кубратово, Локорско и София.  Много са ми неудобно далеч за обсъждане на поръчка. Аз съм в Бургас или във Варна.  

Какво има да обсъждаш, освен ако нещо не е налично? Поръчай си частите, а някой познат разбирач ще ти го сглоби, или в доверен сервиз, където ти е удобно. Могат и сглобен да ти го изпратят. 

преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Какво има да обсъждаш, освен ако нещо не е налично? Поръчай си частите, а някой познат разбирач ще ти го сглоби, или в доверен сервиз, където ти е удобно. Могат и сглобен да ти го изпратят. 

Натъквам се на недобри отзиви в интернет за работата им.  Без личен контакт нищо няма да поръчам.  Не каза нищо за  Настолен компютър Lenovo V50s SFF 11HB0028BL_5WS0D81011_8GB.  Той е с 3 години гаранция.

Не каза нищо за  Настолен компютър Lenovo V50s SFF 11HB0028BL_5WS0D81011_8GB.  Той е с 3 години гаранция.

Напротив, казах, че си мазохист, визирайки линка ти към този "марков" компютър. В 21 век да се наказваш с механичен диск си е мазохизъм.

Натъквам се на недобри отзиви в интернет за работата им.

Може и да са сгафили с някого, но нали се сещаш, че такива ниски цени биха предизвикали и недоброжелателни отзиви от конкуренцията...

Без личен контакт нищо няма да поръчам.

Твоя работа... Аз спирам да пиша в тази тема - безсмислено е.

преди 52 минути, Joss Bomon написа:

Напротив, казах, че си мазохист, визирайки линка ти към този "марков" компютър. В 21 век да се наказваш с механичен диск си е мазохизъм.

Може и да са сгафили с някого, но нали се сещаш, че такива ниски цени биха предизвикали и недоброжелателни отзиви от конкуренцията...

Твоя работа... Аз спирам да пиша в тази тема - безсмислено е.

Конкретният модел има варианти  с  SSD диск.   За филми и интернет ми изглежда достатъчен.   Имам си служебен за други задачи. Поне малко допълнихме и разнообразихме темата. 

Не, по-скоро оспами темата и загуби времето на хората искащи да ти помогнат. Ама ти си като радио точка и си знаеш своето. Тогава защо въобще питаш тук след като изобщо нямаше намерение да послушаш съветите? Ти вече си си наумил и това е.

преди 3 часа, attj написа:

Без личен контакт нищо няма да поръчам. 

Искаш да го помиришеш преди да платиш ли? Живеем в 21 век, вече всичко е онлайн и в условията на пандемия - личен контакт...

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ти вече си си наумил и това е.

Когато човек не бърза може много пъти да променя преценката си.    Нищо не съм си наумил и съм благодарен за мненията.   Сглобяването вероятно може да бъде поръчано в Ардес или в ПИК. Дотогава Вие тук може да покажете  компоненти за още някоя конфигурация - та съвсем да се oбъркам и да не зная какво да си наумя. Спиди всичко може да ми достави.  Поне е интересно и не е скучно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.