Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е менителница?

Featured Replies

преди 4 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Сама няма как да живея, просто не мога много неща - да готвя, да чистя, да пазарувам, не мога сама да изкачвам стълби, а и би ме било страх да живея сама, страх ме е от крадци, както и когато вземе да гърми.

Абе ти уж не можеше да се къпеш ма се оказва  че можеш, не можеш да готвиш ама вариш кафенца посред нощите нали? Гиди сопа неокастрена да видиш как и ще готвиш и ще чистиш...

• Отговори 396
  • Прегледи 19,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 2 часа, ice_lion__01 написа:

Аз винаги съм я подкрепял морално, съчувствам и разбирам(донякъде) проблемите й. Но само до разумни граници.

Има лични асистенти, но явно на Anne не и се плаща(щом не и дават от държавата безплатно). Тяхната роля е да помагат на хората с битови и леки здравословни проблеми. Хранене, почистване, къпане, водене по разходки(да не паднат някъде) и подобни неща. Осигуряват само и единствено нуждите за съществуване. Екскурзиите и търсенето на Марс не са им приоритет.

Писах няколко пъти, че Anne-то търси богат мъж, но тя не може да го разбере. Търсела умен, да я изслушва и т.н. А когато поиска екскурзиика кой ще плаща четирицифрените суми за една седмица хотел, транспорт, храна и др.? Кой ще купува скъпите лекарства и с какво? За нейните нужди без удобна кола не може да отиде никъде. Тази кола и тя гълта не малко пари.

Може да не търси богат, но ще трябва да е богат за да я издържа. А след работа естествено парцал скапан с удоволствие ще мине да напазарува и като се прибере с усмивка на уста ще сготви и ще и сервира? После ще пусне една пералня, ще дръпне една прахосмукачка ако са му останали сили ще търси Марс със телескопа. А ролята на жената къде е? Нали жената допълва мъжа(уж)...

Съгласен съм, не е прислужване, работа е. И то в социалните домове. А там пациентите ги държат затворени по стаите, носят им храна(не хубава) в табли и си тръгват. Грижите са оскъдни, условията отвратителни, екскурзии няма.

Опитвах се да кажа, че по принцип изобщо парите не ме вълнуват, че не съм като златотърсачките, които на всичко са готови за пари. Само като прочетох в една тема във един форум, където една форумка обясняваше какво толкова търсели златотърсачките в Дубай например (че много жени се чудеха какво правят изобщо такива като Мегз там) и ми стана гадно. Чудя се колко ниско може да падне една жена заради пари.

Аз не казвам, че парите не са важни, но не по тях съдя за хората и не те са ми приоритет. Не знам разбирате ли изобщо какво се опитвам да ви обяснявам.

Нашите не искат социален асистент, защото всякакви хора се хващат на тази работа и гаранция, че няма да попаднеш на лош човек, няма.

Съжалявам, но не съм съгласна да се откажа от интересите си. Вие искате направо да се погреба жива. Това няма как да стане. Точно интересите ми ме държат жива.

Виновни за всичко това, да стигна дотук, са обществото и лекарите. Лекарите имат немалка вина, защото, вместо да са честни и коректни и да кажат на нашите, че за моето заболяване няма лек и че може да се влоша, те им говореха за бъдещето, и им даваха напразни надежди. Точно като политиците. Буквално се изгавриха с техните надежди, че до 15 - 20 години можело да се открие лек. И родителите ми повярваха. Това, когато бях на 14. Колко много време мина оттогава.......... От 9 годишна съм член на БАНМЗ, оттогава чакаме някакви новини и нищо.............. Получавам само картички със честитки за Коледа и 1 март, и това е.  Няма никакви новини относно вродената миопатия, лечение............ нищо. Лекарите не казаха на нашите да са реалисти, да се подготвят, че може да ми трябва асансьор например............. Ето, затова им нямам доверие, защото в медицината всичко е фалш и търговия, експлоатиране на надежди и подигравки.

А обществото също има голяма вина, защото третира хората като мен като финансова и морална тежест. Обаче мутри като Бойко Борисов и семейството му не са тежест на държавата. Обществото има и вина, защото отказва да приеме "смесените бракове".  Защото такава дискриминация и такава антикампания има срещу нас, че на нас ни е трудно в обществото.

Домът за хора с увреждания не е опция за мен, съжалявам.

И не, нямате абсолютно никакво право да ме съдите за интересите ми!

преди 5 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Опитвах се да кажа, че по принцип изобщо парите не ме вълнуват, че не съм като златотърсачките, които на всичко са готови за пари. Само като прочетох в една тема във един форум, където една форумка обясняваше какво толкова търсели златотърсачките в Дубай например (че много жени се чудеха какво правят изобщо такива като Мегз там) и ми стана гадно. Чудя се колко ниско може да падне една жена заради пари.

Аз не казвам, че парите не са важни, но не по тях съдя за хората и не те са ми приоритет. Не знам разбирате ли изобщо какво се опитвам да ви обяснявам.

Нашите не искат социален асистент, защото всякакви хора се хващат на тази работа и гаранция, че няма да попаднеш на лош човек, няма.

Съжалявам, но не съм съгласна да се откажа от интересите си. Вие искате направо да се погреба жива. Това няма как да стане. Точно интересите ми ме държат жива.

Виновни за всичко това, да стигна дотук, са обществото и лекарите. Лекарите имат немалка вина, защото, вместо да са честни и коректни и да кажат на нашите, че за моето заболяване няма лек и че може да се влоша, те им говореха за бъдещето, и им даваха напразни надежди. Точно като политиците. Буквално се изгавриха с техните надежди, че до 15 - 20 години можело да се открие лек. И родителите ми повярваха. Това, когато бях на 14. Колко много време мина оттогава.......... От 9 годишна съм член на БАНМЗ, оттогава чакаме някакви новини и нищо.............. Получавам само картички със честитки за Коледа и 1 март, и това е.  Няма никакви новини относно вродената миопатия, лечение............ нищо. Лекарите не казаха на нашите да са реалисти, да се подготвят, че може да ми трябва асансьор например............. Ето, затова им нямам доверие, защото в медицината всичко е фалш и търговия, експлоатиране на надежди и подигравки.

А обществото също има голяма вина, защото третира хората като мен като финансова и морална тежест. Обаче мутри като Бойко Борисов и семейството му не са тежест на държавата. Обществото има и вина, защото отказва да приеме "смесените бракове".  Защото такава дискриминация и такава антикампания има срещу нас, че на нас ни е трудно в обществото.

Домът за хора с увреждания не е опция за мен, съжалявам.

И не, нямате абсолютно никакво право да ме съдите за интересите ми!

Както винаги пак не си разбрала какво ти казват... Колкото до интересите ми скъпи са си няма какво да се лъжем даже астрономията изисква висша математика, а това за асистентите е пълна глупост дет си го писала и хайдучката ти го каза ето и аз ти го казвам, що ли пък аз и другите хора с увреждания които сме по зле от теб нямаме проблем с обществото а само ти?

Лечението за теб е в генетиката друг начин няма да бъдеш излекувана

преди 1 час, Mickey_Mouse_love написа:

Аз не казвам, че парите не са важни, но не по тях съдя за хората и не те са ми приоритет.

Нашите не искат социален асистент, защото всякакви хора се хващат на тази работа....

От 9 годишна съм член на БАНМЗ, оттогава чакаме някакви новини и нищо.......  Няма никакви новини относно вродената миопатия, лечение............

Обществото има и вина, защото отказва да приеме "смесените бракове".

Радвам се, че мислиш така за парите, но живеем в материален свят и без тях е почти невъзможно. Особено за човек със сериозно заболяване всекидневно на лекарства. Иначе отивай на изоставен остров, ловувай храната си, спи в пещера и така...

Значи вашите не ти дават да имаш социален асистент! Интересно! Страх ги е да не открадне семейното имане под матрака ли?

От това БАНМЗ няма никакъв смисъл. Правила ли си сметка колко пари си им наляла за толкова години да ти продават празни надежди и... картички? Ако се открие лечение съм сигурен че ще разбереш и без да им пълниш гушите. Те това чакат и колко им се връзват не е истина просто.

Ти какво общо имаш със смесените бракове? Какво те вълнува дали са разрешени или не? Да не би да си търсиш... жена?

преди 27 минути, ice_lion__01 написа:

Ти какво общо имаш със смесените бракове? Какво те вълнува дали са разрешени или не? Да не би да си търсиш... жена?

Тя смесен брак казва на здрав човек и човек с увреждания а не каквото си мислиш

• Автор

Аматьорската астрономия не е скъпо хоби. Имам си телескоп. Проблема ми е, че освен Луната и Венера, друго сама не мога да намеря.

Имам и още много други интереси.

И не съм чак непрекъснато на лекарства. А да са скъпи - вината е на фармамафията, както и на избора на хората да живеем в демонокрация.

преди 10 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Аматьорската астрономия не е скъпо хоби. Имам си телескоп. Проблема ми е, че освен Луната и Венера, друго сама не мога да намеря.

Дадох ти линк към НАО Рожен с необходимите данни за всички планети по месеци сега сядай да смяташ ъгли и да се учиш да боравиш със сескстант или подобен уред :) Предполагам на телескопа ти има уред за мерене на ъгли географска дължина и ширина а и научи съзвездията например сега Марс е в Лео :) А и си купи хронометър да мериш точното време :)

• Автор
преди 34 минути, petie1 написа:

Дадох ти линк към НАО Рожен с необходимите данни за всички планети по месеци сега сядай да смяташ ъгли и да се учиш да боравиш със сескстант или подобен уред :) Предполагам на телескопа ти има уред за мерене на ъгли географска дължина и ширина а и научи съзвездията например сега Марс е в Лео :) А и си купи хронометър да мериш точното време :)

Скара съм с математиката. На телескопа имам нещо, май компас или нещо подобно. А съзвездията са трудни за научаване.

Не разбрах кога през август може да се види Марс.

преди 14 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Скара съм с математиката. На телескопа имам нещо, май компас или нещо подобно. А съзвездията са трудни за научаване.

Не разбрах кога през август може да се види Марс.

Значи астроном от теб няма да излезе защото от това което четох за любителската астрономия  е точно така както те посъветвах ъгли и съзвездия и така се локализира дадена планета или  звезда или друг обект за наблюдения :)

Марс вече не може да се види от Земята може би чак януари 22 година според данните от НАО Рожен

на 1.08.2021 г. в 18:59, Mickey_Mouse_love написа:

Да се оправям сама? Знаеш ли какво е да си с изкривен гръбначен стълб от 14 -

Кайл Менард е роден без ръце и крака, напълно самостоятелен е. Успешен в живота, създал семейство. 

Джесика Лонг е роден в Източен Сибир. Изоставена в дом за сираци, родена е без кости в стъпалото и подбедрицата. След като е осиновена, в Щатите ѝ ампутират краката от колената надолу. 17 олимпийски медала от параолимпийски игри, десетски световни титли, силна личност, самостоятелна, извор на вдъхновение. 

При теб, си мисля, че и родителите ти са с огромна вина за мързела и капризите ти. Но баща ти да е на химеотерапия, а ти да си мислиш за ексурзийки и да казваш, че живота продължавал, означава, че не си просто егоист, ами и психопат. И въпреки цялото ти настояване за съжаление, и че всички сме ти задължени за нещо си, ти нито съжаление заслужаваш, нито някой ще те обгрижва като принцеса. Защото "родена за принцеса". 

Кайл Менард е роден без ръце и крака, напълно самостоятелен е. Успешен в живота, създал семейство. 

Джесика Лонг е роден в Източен Сибир. Изоставена в дом за сираци, родена е без кости в стъпалото и подбедрицата. След като е осиновена, в Щатите ѝ ампутират краката от колената надолу. 17 олимпийски медала от параолимпийски игри, десетски световни титли, силна личност, самостоятелна, извор на вдъхновение. 

При Ане, си мисля, че и родителите ѝ са с огромна вина за мързела и капризите ти. Но баща ѝ да е на химеотерапия, а тя да си мисли за ексурзийки и да казваш, че живота продължавал, означава, че не е просто егоист, ами и психопат. И въпреки цялото ѝ настояване за съжаление, и че всички сме ѝ задължени за нещо си, тя нито съжаление заслужава, нито някой да я обгрижва като принцеса. Защото "родена за принцеса". 

преди 36 минути, васил козарев написа:

При Ане, си мисля, че и родителите ѝ са с огромна вина за мързела и капризите ти. Но баща ѝ да е на химеотерапия, а тя да си мисли за ексурзийки и да казваш, че живота продължавал, означава, че не е просто егоист, ами и психопат. И въпреки цялото ѝ настояване за съжаление, и че всички сме ѝ задължени за нещо си, тя нито съжаление заслужава, нито някой да я обгрижва като принцеса. Защото "родена за принцеса". 

На чифутите все някой им е виновен. И така 2000+ години

Тя не е еврейка. Няма да се изненадам, ако състоянието ѝ, се е задълбочавало заради хората около нея. 

Когато се ражда Кайл Мейнард, баща му е наясно, че не бива да го глези и да се отнася с него, сякаш е различен. Баща му е наясно, че ако не се научи да се храни сам, ще умре от глад. И за Кайл Мейнард няма нищо невъзможно, въпреки органиченията, които природата му е поставила. 

При Анка нещата са наопаки. Как и защо? Не знаем и можем само да предполагаме. Но тя е напълно в състояние да бъде самостоятелна. 

Анета Франки иска да става любител астроном но не може да усвои  базови неща моля ви се

• Автор

Ама много ви е лесно да ме съдите!

Удобно забравяте, че аз също не съм никак добре. Не знам дали нямам рак или някакъв друг сериозен проблем.

Чакам майка ми да се накани и изобщо да помни, че и аз имам проблем задето не спира да ми тече кръв, чакам да ме заведе на лекар.

За мен е ужасна мисълта, че може да ми има нещо.

Искам докато мога, да пътувам  да се забавлявам. Няма за кога да го отлагам. То само пътуванията ми останаха, след като скапаното общество не ми разреши да съм щастлива в личен план.

Най - ужасното е, че ще си умра, без да съм правила секс и без да съм била влюбена и омъжена.  Това е толкова несправедливо.

Заради онази нямах нито идеалната Коледа, нито нищо. Не можах да си поживея нормално като хората, само защото обществото не ми позволява да хлътна по някой готин тип до уши. Защото не ми позволи да съм щастлива.:sobbing::sobbing::sobbing:

преди 23 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Удобно забравяте, че аз също не съм никак добре. Не знам дали нямам рак или някакъв друг сериозен проблем.

Чакам майка ми да се накани и изобщо да помни, че и аз имам проблем задето не спира да ми тече кръв, чакам да ме заведе на лекар.

Искам докато мога, да пътувам  да се забавлявам. Няма за кога да го отлагам. То само пътуванията ми останаха, след като скапаното общество не ми разреши да съм щастлива в личен план.

Най - ужасното е, че ще си умра, без да съм правила секс и без да съм била влюбена и омъжена.  Това е толкова несправедливо.

Заради онази нямах нито идеалната Коледа, нито нищо. Не можах да си поживея нормално като хората, само защото обществото не ми позволява да хлътна по някой готин тип до уши. Защото не ми позволи да съм щастлива.:sobbing::sobbing::sobbing:

Анке!

Секса е каруцарска работа и няма да ти е интересен. И при него се започва със свирки, а ти не го умееш това. Наблегни на астрономията за сега.

• Автор

"За сега"? При положение, че не знам какво ми е и колко още ще живея.................

Толкова ми е тъжно...............Имах толкова много желания и мечти, които онова нещо определено успя да съсипе. А мечтите ми си бяха съвсем простички и обикновени. Да се влюбя, да се омъжа, да прочета и да имам много книги, да пътувам из България и поне до Франция, на науча желани езици, да имам хубави дрехи и страхотни снимки, да посещавам културни събития и да оставя след себе си богата библиотека, дневници и снимки.............

Почти бях постигнала мечтата си за библиотеката, но племенницата я съсипа. Нашите вече не ми дават да пазя нищо и се чувствам от години зле заради това.

Да, странна птица съм и предпочитам стаята ми да е чиста, подредена и "като музей". Е, и?:sobbing::sobbing::sobbing:

на 2.08.2021 г. в 18:52, petie1 написа:

Абе ти уж не можеше да се къпеш ма се оказва  че можеш, не можеш да готвиш ама вариш кафенца посред нощите нали? Гиди сопа неокастрена да видиш как и ще готвиш и ще чистиш...

Според мен този ник доста послъгва. Неведнъж съм забелязвал у него преки противоречия или малковероятни твърдения.

Например последното беше, като обясняваше, че по някаква причина се налага да стои на един крак в банята, като се сапунисва.
Това е много опасно, особено за физическото състояние, което описва у "себе си".

Е, и ако това би било трябвало да беше може би донякъде истина в някакъв смисъл, отдавна да се е сетил(а) да си вземе пластмасова табуретка в банята...

преди 10 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Да, странна птица съм

Мързелива птица си а не странна защото поне половината ти мечти зависят от теб :) Да бе пак обществото ти е криво че не показваш нищо което да харесаме нито интелект нито "...подрипнал подскокнал Моралдо Мори" :)

преди 10 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Ами че то вече ти има нещо, една торба болести си

преди 10 часа, Kolev71 написа:

Анке!

Секса е каруцарска работа и няма да ти е интересен. И при него се започва със свирки, а ти не го умееш това. Наблегни на астрономията за сега.

Астрономия? Хм трудна работа тя не желая да научи базови неща като съзвездията и изчисление на ъгли е как да стане? Дядо Стефчо ти като радиолюбител предполагам се сещаш за какви ъгли говоря, Анка е беззъба представи си какви страшни свирки ще върти ако се научи :)

преди 8 часа, Мих. Люз. написа:

Според мен този ник доста послъгва. Неведнъж съм забелязвал у него преки противоречия или малковероятни твърдения.

Например последното беше, като обясняваше, че по някаква причина се налага да стои на един крак в банята, като се сапунисва.
Това е много опасно, особено за физическото състояние, което описва у "себе си".

Е, и ако това би било трябвало да беше може би донякъде истина в някакъв смисъл, отдавна да се е сетил(а) да си вземе пластмасова табуретка в банята...

Е тя няма пост без противоречия ама то това й е част от образа на комичка де

преди 21 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Кайл Мейнард и Джесика Лонг са в пъти по-зле от теб. На тях кой им забрани да постигнат нещо в живота си? Кой ги спря да се влюбят и да правят секс? При това в Щатите, където всичко е пари и зверска, свирепа конкуренция. 

Теб не можем да те накараме да излезнеш от вкъщи и да купиш нещо от магазина, ама от секс някой я бил лишил. Как си представяш някой да се влюби в теб, с цялото това мрънкане, обвиняване на останалия свят и не желание да свършиш каквото и да е, за да си полезна на себе си? Очакваш някой по погрешка да влезе у вас, и да се влюби ненадейно в теб ли?  Това да се обвържеш с друго човешко същество, е способност да се свързваш и създаваш връзки с околните. 

Мръщялки няма... Мини Маус сигурно отиде да учи съзвездията и да смята ъгли :) И шаржовете понамяяха

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.