Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Остатък от здравословен проблем-главоболие

Featured Replies

Здравейте,на 20 години съм студент.В рамките на последната година се насъбраха доста лоши моменти.Тренирах фитнес и бокс.Последната тренировка,вдигнах тежки килограми в залата.След половин час ми стана лошо и ме приеха в болница имах високо кръвно и главоболие.Направения скенер както и снимката на шийни прешлени показа,че всичко е нормално.Направих си ЯМР на глава,шия и кръвен поток.Консултация с Ендокринолог,Невролог,Кардиолог. И там вичко беше наред.Не можеш да слизам по стълби,крайниците ми бяха студени и потни.Това го споделих с невролог и той ми изписа -Леваксан,Стрезам и Бриека.Когато се разхождахме с прятелкта ми на места с повче хора главата ми се замайваше,ставаше ми лошо и много нервно.Също ,когато отидем на заведение,главта започваше да ми се замайва,крайниците ми бяха студени и люлях от нерви.Когато оставаях сам вкъщи ми ставаше нервно и търсех да пия валидол.След месец тези симптоми отихнаха и кръвното ми се нормализира,но болката в главата остана.Посетих психолог,той каза,че съм получил Burnout.Промених си ежедневието започнах да се разхождам повче,да плувам,да тичам,да почивам.Но ,главоболието още си го имам,усещам врата като схванат и пука като си мърдам главата.Когато започвам да се натоварвам физически усещам главата как ми е притисната от менгеме,болка в лицето,схванат врат и замайване.Някой имал ли е подобен проблем? ПП:Когато ми стане нервно започвам да оригвам и да ми се повръща.

преди 6 часа, Ivo3655 написа:

крайниците ми бяха студени и потни.

Евентуално това е "Болест на Рейно".

Цитат

Типичните съдови кризи се провокират от студ или емоционален стрес. 

Според мен след наличие на описаните от теб симптоми, то не мисля, че е на база психологически проблем. 

Трябват ти по-обстойни изследвания, за да се установи причинителя, защото може да е в следствие на вирусен или бактериален възпалителен процес, който се "отключва" при емоционален стрес или е друго. 

Уви, ежедневието е натоварено, но само с психология в твоя случай не ще доведе до адекватно лечение на евентуална болест.

Успех!

На 20 години си,а толкова медикаменти си изпил покрай тези доктори на които си ходил?Намалявай постепенно лекарствата,дакато ги спреш напълно!Защото всяко има странични действия,за да може да ти се самопочисти организма.Намалявай силно натоварващите тренировки.Почивай повече.Организма на млад човек се възстановява сам за няколко месеца. 

преди 10 часа, Ivo3655 написа:

Здравейте,на 20 години съм студент.В рамките на последната година се насъбраха доста лоши моменти.Тренирах фитнес и бокс.Последната тренировка,вдигнах тежки килограми в залата.След половин час ми стана лошо и ме приеха в болница имах високо кръвно и главоболие.Направения скенер както и снимката на шийни прешлени показа,че всичко е нормално.Направих си ЯМР на глава,шия и кръвен поток.Консултация с Ендокринолог,Невролог,Кардиолог. И там вичко беше наред.Не можеш да слизам по стълби,крайниците ми бяха студени и потни.Това го споделих с невролог и той ми изписа -Леваксан,Стрезам и Бриека.Когато се разхождахме с прятелкта ми на места с повче хора главата ми се замайваше,ставаше ми лошо и много нервно.Също ,когато отидем на заведение,главта започваше да ми се замайва,крайниците ми бяха студени и люлях от нерви.Когато оставаях сам вкъщи ми ставаше нервно и търсех да пия валидол.След месец тези симптоми отихнаха и кръвното ми се нормализира,но болката в главата остана.Посетих психолог,той каза,че съм получил Burnout.Промених си ежедневието започнах да се разхождам повче,да плувам,да тичам,да почивам.Но ,главоболието още си го имам,усещам врата като схванат и пука като си мърдам главата.Когато започвам да се натоварвам физически усещам главата как ми е притисната от менгеме,болка в лицето,схванат врат и замайване.Някой имал ли е подобен проблем? ПП:Когато ми стане нервно започвам да оригвам и да ми се повръща.

Хайде сега прочети страничните реакции на тези три боклука (Леваксан,Стрезам и Бриека) и престани да ги вземаш. Това са отрови и те убиват. Започни да тичаш, да се разхождаш, намери си хоби. Ако се вземал преди медикаменти, когато си тренирал също ги спри начаса. Ще мине малко време и организмът ще се изчисти от всичко и нещата ще си дойдат на мястото. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 32 минути, Емил Костов написа:

Хайде сега прочети страничните реакции на тези три боклука (Леваксан,Стрезам и Бриека) и престани да ги вземаш.

Мой опит с подобни симптоми.

За лекарствено лечение на дископатия бяха ми предписани лекарства, влияещи на нервната система. "Бриека" имаше със сигурност.

Пиех си ги аз, но бях забравил, че едното е много силно и трябва да се приема не повече от месец. А аз си ги пиех с намерението да го правя до тяхното свършване.

Един ден за около 5-10 минути ми се разви силен световъртеж, толкова, че не можех да ходя. Появи се и повръщане, та повърнах един път. Въобще, много приличаше на напиване с алкохол при много бързо поемане на голямо количество.

Приседнах в едно кафене по маршрута ми в квартала. Хората ме мислеха за отровен с алкохол, сигурно, но един приятел разбра, че не е така. Заведе ме в близката аптека да ми измерят кръвното – нормално. След час-два можех да се добера до дома, което е на стотина метра.

После се сетих за предупреждението в листовката на онова лекарство и видях, че съм го пил поне десет дена повече от месец.

Световъртежът ми остана дълго след това, но не така остър, и затихващ. Може би още 2-3 месеца го чувствах и ходех внимателно в началото.

преди 1 час, Мих. Люз. написа:

Мой опит с подобни симптоми.

За лекарствено лечение на дископатия бяха ми предписани лекарства, влияещи на нервната система. "Бриека" имаше със сигурност.

Пиех си ги аз, но бях забравил, че едното е много силно и трябва да се приема не повече от месец. А аз си ги пиех с намерението да го правя до тяхното свършване.

Един ден за около 5-10 минути ми се разви силен световъртеж, толкова, че не можех да ходя. Появи се и повръщане, та повърнах един път. Въобще, много приличаше на напиване с алкохол при много бързо поемане на голямо количество.

Приседнах в едно кафене по маршрута ми в квартала. Хората ме мислеха за отровен с алкохол, сигурно, но един приятел разбра, че не е така. Заведе ме в близката аптека да ми измерят кръвното – нормално. След час-два можех да се добера до дома, което е на стотина метра.

После се сетих за предупреждението в листовката на онова лекарство и видях, че съм го пил поне десет дена повече от месец.

Световъртежът ми остана дълго след това, но не така остър, и затихващ. Може би още 2-3 месеца го чувствах и ходех внимателно в началото.

Нормално! Това са наркотични вещества и ще действат, докато организмът не се изчисти от тях. Да не говорим че ти евават мамата на бъбреци и черен дроб.

Нормално, повечето да не кажа всички лекарства за неврологични заболявания са много силни и имат камара странични ефекти, някои направо те свалят на легло и няма мърдане(Виждал съм го), така че пробвай да не пиеш тия лекарства и виж как ще си, прочети и листовките както ти казаха по-горе и повече не се претоварвай с огромни тежести.

• Автор
преди 6 часа, dioib написа:

Евентуално това е "Болест на Рейно".

Цитат

Вече нямам изпотяване и студени крайници,само ми остана силното главоболие 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Хайде сега прочети страничните реакции на тези три боклука (Леваксан,Стрезам и Бриека) и престани да ги вземаш. Това са отрови и те убиват. Започни да тичаш, да се разхождаш, намери си хоби. Ако се вземал преди медикаменти, когато си тренирал също ги спри начаса. Ще мине малко време и организмът ще се изчисти от всичко и нещата ще си дойдат на мястото. 

Да, преди взимах препарати,когато тренирах,но от както ми стана зле всичко спрях,даже не искам да си помисля да взимам отново.Върти ми се в главата,че всичко е от тежестите в залата.В очите ми се получиха плаващи мушици.Ходих на очен и той ми каза, че няма нищо страшно,получвали са се на хора след 50-годишна възраст и от тежести.

преди 1 час, Ivo3655 написа:

Вече нямам изпотяване и студени крайници,само ми остана силното главоболие 

Да, преди взимах препарати,когато тренирах,но от както ми стана зле всичко спрях,даже не искам да си помисля да взимам отново.Върти ми се в главата,че всичко е от тежестите в залата.В очите ми се получиха плаващи мушици.Ходих на очен и той ми каза, че няма нищо страшно,получвали са се на хора след 50-годишна възраст и от тежести.

Спри да пиеш тези отрови и започни да бягаш за здраве. Нещата ще си дойдат на мястото.

преди 15 часа, Ivo3655 написа:

получвали са се на хора след 50-годишна възраст и от тежести.

Това не е точно така. Аз съм над въпросната възраст в повечко и с тези обемисти и тежки камъни ежедневно от 1 година се "занимавам" и няма такова нещо. 

rDSC_0328.JPG

Интересно ми е какво е становището на личния Ви лекар?! 

Все споменавате, че някак си всички изследвания са ОК, а имате проблем, което определено води до извод, че сте злоупотребили с "добавките" които сте ползвали при "бодибилдинга" Ви. 

Принципно постоянното главоболие е хроничен менингит. 

Психологическо погледната, то, главоболието Ви прилича на типично женско неразположение да правите нещо. 

• 3 седмици по-късно...

Най- добре смени невролога - на 20 години те натъпкал с егати лекарствата, то щеше да е изненадващо, ако нищо ти няма от тях. И за какво - щото ти станало лошо след тренировка. Ами, че оправи си тренировъчния режим, питай опитни инструктори, в тия жеги рекордни тежести, трябва си в изключително добра кондиция и форма, за да си правиш такива експерименти.

на 4.08.2021 г. в 0:49, Ivo3655 написа:

Когато се разхождахме с прятелкта ми на места с повче хора главата ми се замайваше,ставаше ми лошо и много нервно.Също ,когато отидем на заведение,главта започваше да ми се замайва,крайниците ми бяха студени и люлях от нерви.

Ами замайването на главата и люлеенето от нерви можеш да си ги докарваш и от приятни изживявания също. Много по-здравословно е!

Наченки на агорафобия, независимо че си с приятелката ти?!?

За кво блъскаш в залата?!? "Блъскай" приятелката ти! Освободи го малко това съзнание от тия рамки от изисквания. Както пишеш - все едно си био-робот дето се стреми да изпълни цял, дълъг лист от изисквания за достигане до идеален образ.

Ако приятелката ти й липсва въображение или пък е по-свенлива, ми ти бъди инициатор на некви нови креватни взаимни изживявания...пусни го малко тоя ум да пасе и дай шанс на тялото си да си извърши нужните секреции на точно подходящите за справяне със стреса хормони. За това наистина трябва да поизлъжеш сам ума си да притихне, посредством намерението си това да се случи.

п.п. За да уцелиш от 50 см в челото ти приятелката ти при еякулиране (или ако сте поканили и нейната приятелка - и двете, една след друга) се изразходва толко енергия, колкот да блъскаш цел ден в залата....или два пъти повече, ако сте трима.... а на другия ден си като "новороден" и последната мисъл ще ти е за некви доктори...

.....все пак имаме кучешки зъби, независимо какво е обяснението на веганите за това "недоразумение"...

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,спрях всички хапчета постепенно.Световъртежите идваха от "Бриека" явно е била доста силна за мен.След спирането на хапчетата за около 2-3 дни се появи тревожност и страх да излизам да извършвам някакви дейности сам(беше ме страх да не припадна или пък пак да започна да треперя от нерви).Престраших се, започнах да ходя първоначално на къси разстояния,да тичам и да плувам.Страха и тревожноста започнаха да изчезват лека-полека.

Браво!

Успех!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

След като ми изчеанаха всички странични симптоми остана болката във врата и лопатката.Ходих на скенер на шийните прешлени и се оказа че имам дискова херния на три от шийните прешлени (протрузия).Предстой ми физиотерапия и се надявам болката да отшуми.Ако някой е имал такъв проблем ще съм му благодарен,ако ми даде някой съвет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.