Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как ще коментирате поскъпването на всички стоки?

Featured Replies

преди 16 минути, jhoro написа:

Много „плява“, много общи приказки! Затова ще коментирам само това:

Първо - @ncl говори за „чисто, нето“ - тоест след удръжките. МРЗ е 650 „бруто“ - осигурителен доход“!
Ето един Калкулатор: Работна заплата нето – бруто.
Ще видите, че за да получи 350 лева нето - брутната е 451,04 лева.

Втория момент - не е казано нищо за работното време. МРЗ 650 лв. е за пълно работно време - 8 часа на ден, 40 часа седмично.

Абе ок, човека каза че работи на 4 часа или поне за толкова му плащат, ама това си е жива подигравка, с тия пари само сметките не можеш си покри.

• Отговори 150
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глобално погледнато, целта на цялата гиманстика е да : няма гражданско общество, да си един безмозъчен работник и консуматор.Просто си блееш в кошарата, а друг  да ти решава съдбата.Не е проблем само

• Великолепно ! Значи служебното правителство тегли заем от 500 милиона и това ти изважда очите .... През феноменалното си управление Нереза и неговите правителства са взели само едни Мижави 35-36 милиа

• И ще ти отговорят - ако не ти харесва, търси си друга работа. Лично моята заплата е 350 лева чисто. Въпреки уверенията на държавата, че МРЗ е 650 лева.

Публикувани изображения

преди 13 минути, Bubbles написа:

Абе ок, човека каза че работи на 4 часа или поне за толкова му плащат, ама това си е жива подигравка, с тия пари само сметките не можеш си покри.

Те и 800 да му плащат - пак е подигравка!

Когато ме питат за заплата, казвам - или 4 цифрено число (чиста сума, базово) или спираме разговора!

преди 14 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не може да стане хипер инфлация докато сме във валутен борд ! Инфлацията е следсвие само и единствено на глобалната такава!

викам да туриме Луна за президент, а управляващи да са ИТН

преди 8 часа, dioib написа:

Мисълта ми е тази: Що недоволните не се организирате и излезете на протест?!

Кой от Вас и вас може да си отдели безкрайно време да е пред, около Парламента или Президентството?! Кой от Вас и вас може да се лиши от комфорта зад монитора с несгодите от климатичните условия към момента?! 

Щото ги е страх че полицията ще ги бие и тормози.

В България няма единство и задружност.

Ако всичкия народ в страната ни беше задружен като циганите и масово да се вдигнат всички на протести и бунтове, да почнат блокади на пътища, магистрали да видим дали ще е така отново.

Но както са си го казали старите - сама птичка пролет не прави!

Аз и ти ще се вдигнем и ще протестираме, но 80% от народа ще си казва: Абе и така ми е добре, и ще си гледат отстрани тихоммълком и ще си правят пас щото ги е страх...

Глобално погледнато, целта на цялата гиманстика е да : няма гражданско общество, да си един безмозъчен работник и консуматор.Просто си блееш в кошарата, а друг  да ти решава съдбата.Не е проблем само цената на  бензин,хляба,ток,  а промиването на мозъци вече  поколения наред.

Прозорецът на Овертон

Yuri Bezmenov

Прекрасен пример е България, чеп за зеле в EU.

преди 28 минути, дpъндю написа:

Може някой и така да си мислят, аз не съм от тях !

преди 42 минути, дpъндю написа:

И химна може да сменим с :

преди 38 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Може някой и така да си мислят, аз не съм от тях !

мисля, че точно това мислиш, че нищо не зависи от управляващите, а именно:

преди 15 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не може да стане хипер инфлация докато сме във валутен борд ! Инфлацията е следсвие само и единствено на глобалната такава!

преди 21 минути, дpъндю написа:

мисля, че точно това мислиш, че нищо не зависи от управляващите, а именно:

Нямам си на идея какво мислиш, но нещата са ясни. Има инструменти с които управляващите могат да боравят , но това са краткосрочни и временни мерки и са от типа нещото да не скочи с 60% наведнъж, а да го разбутат с по 20% на месец в следващите три и подобно и се пише пак на общата сметка . Основното е че търсенето определя цената. Другото е обезценяването на парите - колкото повече се емитира вътрешен дълг извън обхвата на разстеж на БВП толкова се обезценяват. Понеже сме във валутен борд ние сме ограничени с това печатане т.е. ние сме зависими от обезценяване на валутата към която сме обвързани.

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Има инструменти с които управляващите могат да боравят , но това са краткосрочни и временни мерки и са от типа нещото да не скочи с 60% наведнъж, а да го разбутат с по 20% на месец в следващите три и подобно и се пише пак на общата сметка .

това може да го направя дори аз, дето съм с незавършен  четвърти клас
пп
тъй де, ако съм на власт

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

преди 4 минути, дpъндю написа:

това може да го направя дори аз, дето съм с незавършен  четвърти клас
пп
тъй де, ако съм на власт

Ти да видиш, скрити заложби! Чакам да се кандидатираш за парламента та да имаме реален избор 🤑

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти да видиш, скрити заложби! Чакам да се кандидатираш за парламента та да имаме реален избор 🤑

хъ
а защо си мислиш че имаш избор?

току-що, дpъндю написа:

хъ
а защо си мислиш че имаш избор?

Че кой каза , че има ... чакам като теб някой ...  с възможности 😎

преди 1 час, grizly написа:

ще си правят пас щото ги е страх...

Не, явно не помниш

Митингът на 7 юни 1990 г. Снимка: СДС - София

и какво стана?! 

п.п. Дай да видим защо се разпадна СДС?! Комунистите ли са виновни?! 

Модела пак се повтаря, т.е. всички срещу ГЕРБ ... 

Обясни на младите, че не комунистите са виновни, да ама не. Или, че Бойко Борисов не е мутра а е бил министър-председател. 

Или какво, защо се страхуват от полицията при положение, че вече има такива прелестни създания из нея?! 

krasiva-policiq.jpg от тук.

Или какво, защото нямат топки за ритане и хвърляне на пиратки по тях ли?! 

О, да повече се говори за насилие на полицаи над протестиращи, а се забравят колко полицаи са пострадали. Мда ... 

Е, за разлика от масовия "българин", то българският полицай не се страхува, та който не спазва реда да не чака милост, ако е посегнато на техен колега, а не дай боже на тяхна колежка ... 

Страх може да има само, ако има за какво да те е страх. ;) 

Уважавай и ще те уважават, не уважавай и определено ще те хване страх! 

Та, я по-добре: Наздраве! :beer: Ти, мен уважаваш ли мъ ил не, ъ?! :) 

преди 1 час, Bubbles написа:

И химна може да сменим с :

Що бре - кво му е на сегашния ...

преди 17 минути, dioib написа:

Или какво, защо се страхуват от полицията при положение, че вече има такива прелестни създания из нея?! 

krasiva-policiq.jpg

Точно от тези - най-много ме е страх!
Даже да са, без униформите!

преди 7 минути, jhoro написа:

най-много ме е страх!

svejo.net | Горещи полицайки Ко речи?! Я марш в леглото ... :) 

преди 2 минути, dioib написа:

svejo.net | Горещи полицайки Ко речи?! Я марш в леглото ... :) 

преди 9 минути, jhoro написа:

...

Хм, ей ти една страховита кака от миналото:

„Ничия земя”: Една от първите жени катаджийки в България - NOVA

преди 10 минути, dioib написа:

Хм, ей ти една страховита кака от миналото:

„Ничия земя”: Една от първите жени катаджийки в България - NOVA

Вярно, че някой мъже ... карате втори пубертет!

преди 10 минути, jhoro написа:

Вярно, че някой мъже ... карате втори пубертет!

:offtopic_s:

Джоре, принципно пубертетът на един мъж свършва 6 месеца след полагането на тленното му тяло в гроба. ;) 

Нещо бъркаш нещата с втория пубертет при жените ... щото истинският мъж не излиза от пубертета ... :) 

Добре. Хайде да спрем с глупостите - говорим за цени и инфлация.

преди 13 минути, jhoro написа:

Добре. Хайде да спрем с глупостите - говорим за цени и инфлация.

Няма да има спиране. Не говорим за инфлация, а за унищожение и това всеки ще го види само след няколко месеца, защото се готви отново поскъпване на горивата и тока, а знаеш от там какво следва. За г-н 5 волта това може да е нормално, но за мен не е.

преди 27 минути, Емил Костов написа:

Няма да има спиране. Не говорим за инфлация, а за унищожение и това всеки ще го види само след няколко месеца, защото се готви отново поскъпване на горивата и тока, а знаеш от там какво следва. За г-н 5 волта това може да е нормално, но за мен не е.

Това , че доходите са малки и за това се осеща много повишаването на цените е друг въпрос. Тенденцията е навсякъде, няма как в БГ да не се отрзи, та при нас всичко е внос, нищо не произвеждаме, добиваме или поне е в много малки обеми! Какво унищожение бре, в средата на 90те бе истинското унищожение, когато осъзнаеш , че със заплатата може да си купиш 10-15 хляба и пак отселяхме!

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това , че доходите са малки и за това се осеща много повишаването на цените е друг въпрос. Тенденцията е навсякъде, няма как в БГ да не се отрзи, та при нас всичко е внос, нищо не произвеждаме, добиваме или поне е в много малки обеми! Какво унищожение бре, в средата на 90те бе истинското унищожение, когато осъзнаеш , че със заплатата може да си купиш 10-15 хляба и пак отселяхме!

Стига с тази тенденция. От 30 години все с такива тенденции се оправдаваме. Но сега ще го видиш дори ти.

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Стига с тази тенденция. От 30 години все с такива тенденции се оправдаваме. Но сега ще го видиш дори ти.

Продължавай да се филмираш ... всичко ще си дойде на мястото рано или късно!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.