Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гражданските ни права - потъпкани!

Featured Replies

преди 3 минути, Anneliese написа:

Не пише точно датата, ама пък според теб защо тогава са цялата суетня и приготвения точно за Бъдни вечер?

И да ти кажа - името на празника идва от дървото бъдник.

Добре че най-накрая се смири!

Бъдни вечер си е традиционен български празник, а Рождество Христово е християнски празник. Двата празника са се преплели и затова се получава така.

Цитат

Коледуването е един от традиционните български обичаи. Времето за коледуване е строго определено от традицията – от полунощ до изгрев слънце на Бъдни вечер.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Коледуване

• Отговори 151
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ура нова тема за шаржове Ама Ваше Височество нали ви думах че кот направи Израел това ни чака и нас? Никога не спорете с осмата топка А и не сте видели никаква дитактура още

• васил козарев
    васил козарев

Хем била пландемия, хем американско биологично оръжие. Тоя бъбрек между ушите ти, как ги ражда тия глупости и ти не знаеш. Но и да си безполезен не е лесно. 

• Такива като вас, които потъпкват основните граждански права на хората с увреждания не сте за съд, а направо за разстрел! А изказването на германския президент е направо фашистко! Дано в Русия да

• Автор
преди 23 минути, дръндю написа:

на 24-ти се казва, че нещо ще се случи, че нещо ще бъде
отказвам се повече да се обяснявам...баси, и тва доживях, християнин да не знай, кога се посреща Великден

В католическата Библия ли?

Дай да се разберем за коя Библия говорим.

Защото наскоро научих че имало някакви разлики между католическата и православната, но забравих какво беше............А, да, нещо в Новия завет, но нали католиците не признават Стария............. Ама забравих какво беше.........

Само не ми навирайте католическата Библия за истинската.  Защото не е. Малко или много там доста е пипано от папите и има техни интерпретации.

Майсторката на шаржа яко глупости натворила само ще ви кажа че православната Коледа е на 6  януари и руснаците си я отбелязват точно тогава :) На 25 декември е католическата та майсторката на шаржа всъщност е католичка а не православна :lol6:

Ама то с  хейтене по немците и бъбрек между ушите така става...

Освен това след службата на 24 12 форумното наци да си погледне календара на компютъра :) Доста изненадана ще остане

преди 4 часа, Anneliese написа:

Защото сме затворени и от поне 2 седмици не сме били на Монтана! А в "Кауфланд", "Лидл" и "Бил", не пускат без сертификати, даже и хората с увреждания, на които ваксините са противопоказни.

И реши да пишеш шаржовш :)

Нали ти казаха че не искат зелена звезда за хранителните магазини?

Кат толкова много искаш подаръци ми идете на битака бре ко толкова?

преди 5 часа, Anneliese написа:

Всички следвоенни научни постижения на САЩ и Западна Европа са постижения на нацистите

На руснаците също недей лъга

преди 3 часа, Anneliese написа:

В католическата Библия ли?

Дай да се разберем за коя Библия говорим.

Защото наскоро научих че имало някакви разлики между католическата и православната, но забравих какво беше............А, да, нещо в Новия завет, но нали католиците не признават Стария............. Ама забравих какво беше.........

Само не ми навирайте католическата Библия за истинската.  Защото не е. Малко или много там доста е пипано от папите и има техни интерпретации.

Има само една Библия. Просто православната и католическата църкви изпозват различни календари. Православната- юлиански и новоюлиански, а католическата- григориански.

преди 9 часа, Anneliese написа:

Искаш да кажеш, че според теб масовите убийци като Вернер фон Браун са за почит? Алоооооооооооооо, ракетите на тоя са избили стотици лондончани! Мъже, жени и деца!

Това говори ли ти нещо?

V2-damage.jpg

Или това?

A-little-girl-holds-her-doll-in-front-of

Аз със закъснение се включвам, но този човек е основоположник на ракетостроенето. СССР и Гагарин не са се оплаквали, че са се опирали на разработките му. 

преди 48 минути, parmobil написа:

Аз със закъснение се включвам, но този човек е основоположник на ракетостроенето. СССР и Гагарин не са се оплаквали, че са се опирали на разработките му. 

Ааа сега ще изсипе огън и жупел по теб като по мен та даже ще те обяви за нацист кат стой та гледай

преди 11 минути, васил козарев написа:

Интересно ми е мнението на девствената госпожица, за Михаил Калашников. И, ако е различно от това за Вернер фон Браун, е лицемерка. 

А на мен за Сергей Корольов.... Иначе тя си е лицемерка един пример виж й ника

Абе не знам защо, но си мисля че ако тук се комуникираше гласово, нейно берковско височество би звучала така :

Невежеството й е на моменти е брутално, но вие си се забавлявате добре :)))) От време на време се появява някой който не й е чел глупостите и се опитва да й вкара акъл ама... 

преди 17 часа, Bubbles написа:

Абе не знам защо, но си мисля че ако тук се комуникираше гласово, нейно берковско височество би звучала така :

А и ако така ръкомаха ще е доста интересна гледка :lol6:Хитлер винаги ми е бил смешен с това ръкомахане :)

Абе някой знае ли женското име на Адолф?  

преди 8 часа, rostislaf написа:

Невежеството й е на моменти е брутално, но вие си се забавлявате добре :)))) От време на време се появява някой който не й е чел глупостите и се опитва да й вкара акъл ама... 

Ами освен да се забавляваме с нея друго не ни остава щот  всеки опит да й се вкара акъл е неуспешен

Майсторката на шаржа пак подкара мръщялките хехе

преди 25 минути, petie1 написа:

Няма какво да се мръщи, и аз като повечето тук съм се опитвал да водя нормална дискусия с нея, да й дам съвет и т.н.
Ама то не приема нищо, все се цупи. Не случайно преди време й пуснах в един пост "Мимето" на Асен Босев, щото е като излязла от книжката.

преди 1 час, petie1 написа:

Е накъде без Ането!

преди 4 часа, Bubbles написа:

Няма какво да се мръщи, и аз като повечето тук съм се опитвал да водя нормална дискусия с нея, да й дам съвет и т.н.
Ама то не приема нищо, все се цупи. Не случайно преди време й пуснах в един пост "Мимето" на Асен Босев, щото е като излязла от книжката.

Е тя като Хитлер си води монолози та затова не уквира

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Е накъде без Ането!

Да форума би бил бая скучен без нея ,акар че не разбрах докъде стигна с гражданските прсва :biggrin:

преди 2 минути, petie1 написа:

Е тя като Хитлер си води монолози та затова не уквира

Да форума би бил бая скучен без нея ,акар че не разбрах докъде стигна с гражданските прсва :biggrin:

Интересно Хайдучката къде замина. Тя държеше форумът на крака!

преди 4 часа, Емил Костов написа:

И аз тва се чудя?

• Автор
Еха! Днес, след седмици чакане, най - после отново ходих с нашите на Монтана.😊🚗 Поразходихме се и понапазарувахме малко от Kaufland Bulgaria , Lidl Bulgaria и BILLA Bulgaria , а освен това извадих късмет и ходихме и до "Юск", откъдето си взех най - желаното коледно нещо - прекрасна кукла лешникотрошачка!😊😍🥰❤️
Сега вкъщи имам достатъчно запас от куп любими неща - прекрасна селекция пастети, любимото крем брюленце и горещ шоколад. За коледна украса взехме още прекрасни стикери с еленчета, снежинки и ангел. Има и нови лампички. Нямам търпение да дойде декември месец и да започнем да украсяваме. Дано само тази година да имаме истинска коледна елха. Обожавам миризмата на елхова горичка и студ.😊😍🥰❤️🎄 А за следващата година си имам прекрасен седмичен календар. Дано да имам силите и желанието да съм позитивна и да го изпиша.🙏
преди 3 часа, Anneliese написа:
Еха! Днес, след седмици чакане, най - после отново ходих с нашите на Монтана.😊🚗 Поразходихме се и понапазарувахме малко от Kaufland Bulgaria , Lidl Bulgaria и BILLA Bulgaria , а освен това извадих късмет и ходихме и до "Юск", откъдето си взех най - желаното коледно нещо - прекрасна кукла лешникотрошачка!😊😍🥰❤️
Сега вкъщи имам достатъчно запас от куп любими неща - прекрасна селекция пастети, любимото крем брюленце и горещ шоколад. За коледна украса взехме още прекрасни стикери с еленчета, снежинки и ангел. Има и нови лампички. Нямам търпение да дойде декември месец и да започнем да украсяваме. Дано само тази година да имаме истинска коледна елха. Обожавам миризмата на елхова горичка и студ.😊😍🥰❤️🎄 А за следващата година си имам прекрасен седмичен календар. Дано да имам силите и желанието да съм позитивна и да го изпиша.🙏

Е нали не можеше та затова омрънка форума? :lol6:

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Лелеее, се едно чета пост на 10 годишно лапе... :D

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

я не говори така за нашият месия

ще си изпатиш, ей момче :ph34r:

преди 6 часа, Anneliese написа:

утре като протестирате ще ревете , че сте без работа и доходи .

на 16.11.2021 г. в 17:07, Емил Костов написа:

По- скоро на нокти...

преди 5 часа, Пилешка Завист написа:

я не говори така за нашият месия

ще си изпатиш, ей момче :ph34r:

Ей тя е форумната принцеса доколкото помня

преди 2 часа, adersa написа:

утре като протестирате ще ревете , че сте без работа и доходи .

Ти пък къде видя да пише за протести? :)

преди 21 минути, petie1 написа:

Ти пък къде видя да пише за протести

Не бе имах предвид ако остане без работа ще го видим като протестър срещу кабинета .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.