Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде да се обърна да сигнализирам за имама?

Featured Replies

Бихте ли ми казали къде мога да сигнализирам и да помоля за помощ за фейсбук измама? С която аз нямам нищо общо, защото не зная китайски език!

Предварително Ви благодаря за помощта.

• Автор

На скрийншота името на рекламата на какъв език е според теб? Вгледай се хубавичко!

сметка.png

Ами провери дали си таксувана, но това прилича на чист фишинг и едва ли има нещо общо с фейсбук. Просто не кликай никъде на такива писма, не им отговаряй и ги пращай в СПАМ-а. Те на това разчитат...някой да се уплаши и да "клъвне".

Ане! Където и да се обърнеш преди това, поне си оправи заглавието на темата. Като постваш каквото и да било, поне преди публикуването преглеждай текстовете си.За едно пишеш в заглавието си а питаш за съвсем друго. Поне тези неща са елементарни.            

• Автор
преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Ами провери дали си таксувана, но това прилича на чист фишинг и едва ли има нещо общо с фейсбук. Просто не кликай никъде на такива писма, не им отговаряй и ги пращай в СПАМ-а. Те на това разчитат...някой да се уплаши и да "клъвне".

Имейлът е официален имейл от фейсбук, не знам дали виждате адреса. Имам тема на друго място във този форум, но не искат да ми помогнат, нарочиха ме за измамница. Търся някой, който може да ми помогне и да докаже, че съм жертва на измама и някой се възползва от мен. Измамникът може да е от Китай. Но тук всички ми се смеят.

От мое име лбеше направен рекламен профил във фейсбук (без мое знание и съгласие) и е рекламирано нещо, но на китайски език, не знам какво. Търсих измамника по номера на акаунта - няма го. Търсих рекламата във фейсбук, инстаграм и ютуб - няма я и там. Пълна мистерия.

Възможно ли е някой да създаде рекламен профил на непознат човек без негово знание и одобрение? Да бъде забъркан в измама от човек от другия край на света?

преди 2 минути, Kolev71 написа:

Ане! Където и да се обърнеш преди това, поне си оправи заглавието на темата. Като постваш каквото и да било, поне преди публикуването преглеждай текстовете си.За едно пишеш в заглавието си а питаш за съвсем друго. Поне тези неща са елементарни.            

Къде видя разминаване?

• Автор
току-що, Kolev71 написа:

Къде видя размеинаван?   Знаеш ли значението на думата  "ИМАМ"

Извинявай, гледам новини, бясна съм, опитвам се да си изчистя името и да се измъкна от тази измама!  Въпросът е, че тук не намирам помощ и съдействие а само плювки, защото на някого му се привидяло рекламиране!

преди 1 минута, Anneliese написа:

Извинявай, гледам новини, бясна съм, опитвам се да си изчистя името и да се измъкна от тази измама!  Въпросът е, че тук не намирам помощ и съдействие а само плювки, защото на някого му се привидяло рекламиране!

Когато гледаш новини няма да пишеш по форумите а ще внимаваш какво питаш и пишеш. Ей затова хората не те вземат на сериозно.

преди 10 минути, Anneliese написа:

Имейлът е официален имейл от фейсбук, не знам дали виждате адреса. Имам тема на друго място във този форум, но не искат да ми помогнат, нарочиха ме за измамница. Търся някой, който може да ми помогне и да докаже, че съм жертва на измама и някой се възползва от мен. Измамникът може да е от Китай. Но тук всички ми се смеят.

От мое име лбеше направен рекламен профил във фейсбук (без мое знание и съгласие) и е рекламирано нещо, но на китайски език, не знам какво. Търсих измамника по номера на акаунта - няма го. Търсих рекламата във фейсбук, инстаграм и ютуб - няма я и там. Пълна мистерия.

Възможно ли е някой да създаде рекламен профил на непознат човек без негово знание и одобрение? Да бъде забъркан в измама от човек от другия край на света?

Къде видя разминаване?

Какъв официален e-mail, какви 5 лева? Това, че пише Facebook не означава, че е от тях. Аз наскоро получих e-mail от Norton, че съм таксуван с 300$ за годишен абонамент на семейството за продуктите им за защита. Всеки може да напише там, каквото си поиска. Аз не виждам адреса на подателя. Не си жертва на измама, но както ти казах си провери банковите транзакции за всеки случай. Жертва си на СПАМ/ФИШИНГ кампания.

• Автор

Facebook Ads Team" ([email protected])

Не е ли официален имейл този?

преди 1 минута, Anneliese написа:

Facebook Ads Team" ([email protected])

Не е ли официален имейл този?

Не ползвам FB, но май не е същия. Дават този:

[email protected]

https://www.facebook.com/business/help/372703956148310

Ето, чист СПАМ:

https://www.reddit.com/r/Scams/comments/cfzkw6/facebook_adspromotions_scam/

• Автор

А бе, тук има ли някой специалист по фейсбук, който да каже кой е истинския имейл?

току-що, Anneliese написа:

А бе, тук има ли някой специалист по фейсбук, който да каже кой е истинския имейл?

Ами оправяй се. Затова не те взимат насериозно. Специалист по FB може да не съм, но знам какво е ФИШИНГ все пак.

Но аз съм дотук.

• Автор

Вече съвсем пък не разбирам. Преди дни получих във фейсбук съобщение, че имам реклама и тя е пусната. Бях в недоумение, кликнах да видя каква е тази реклама, появи ми се рекламният профил и някаква страница за профилни настройки за реклама. Ама всичко е на английски, а аз английски бъкел не зная. Рекламата е на някаква си марка Icolours, дето после не я намери никъде, странна работа. Вътре в рекламата - текста на китайски, рекламата - от Китай. В другата тема има куп мои скрийншотове. Хич не разбирам какво става.

И това във фейсбук, не в измамническиси сайт.

преди 47 минути, Anneliese написа:

Вече съвсем пък не разбирам. Преди дни получих във фейсбук съобщение, че имам реклама и тя е пусната. Бях в недоумение, кликнах да видя каква е тази реклама, появи ми се рекламният профил и някаква страница за профилни настройки за реклама. Ама всичко е на английски, а аз английски бъкел не зная. Рекламата е на някаква си марка Icolours, дето после не я намери никъде, странна работа. Вътре в рекламата - текста на китайски, рекламата - от Китай. В другата тема има куп мои скрийншотове. Хич не разбирам какво става.

И това във фейсбук, не в измамническиси сайт.

Продължавай да цъкаш без да разбираш и ще видиш какво ще стане в един момент.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Продължавай да цъкаш без да разбираш и ще видиш какво ще стане в един момент.

Тогава ми обяснете каква е тази измама и как е станала, за да могат и други хора да се предпазят! Защото фейсбук съвсем не е безопасен.

Тука @АСПЕКТ ме нарочи за измамница,  освен това не разбирам защо на мен са ми пратили квитанцията, както и истински ли е имейлът.

Ти нали си жена ,защо мейла е насочен към Мирослав ? Нещо послъгваш

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

преди 38 минути, Anneliese написа:

Тогава ми обяснете каква е тази измама и как е станала, за да могат и други хора да се предпазят! Защото фейсбук съвсем не е безопасен.

Тука @АСПЕКТ ме нарочи за измамница,  освен това не разбирам защо на мен са ми пратили квитанцията, както и истински ли е имейлът.

Няма как да ти го обясним, защото първо не знаем какво правиш, второ не можеш да ни ориентираш какво правиш. Освен това никой не може да знае какво и къде си цъкала и с какво си се съгласила. Най-добре е машината да се види от човек, който разбира. Дистанционно няма да стане.

• Автор
преди 5 минути, DaGa написа:

Ти нали си жена ,защо мейла е насочен към Мирослав ? Нещо послъгваш

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Изобщо не лъжа!

Ехааааа  пак тема за шаржове :)

Иначе се сещам за БОБ Компютърни престъпления на Явор Колев ама едва ли ще седнат да разследват фишинг атаки, според мен берковската принцеса се е съгласила с нещо дет не трябва и цирка е станал :)

преди 4 минути, M.Николов написа:

Бе не е точно БОБ, ама карай.:D

БОП

А Анка това писмо направо да го праща в коша.

Знам бе само се шегувам

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.