Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

Цитат

Газифицирано е, защото ни обясняваха, че е по-евтино, екологично и тралала. Сега да видим разни мастодонти дето ги настроиха в новите квартали как ще се отопляват всички на ток, щото газ няма. Ама няма да има и ток, понеже не е предвидена такава консумация в мрежата. Чакам новият енергиен министър да ми пусне ток и газ. И не ми се мисли колко ще стане един хляб от септември например. Но по-важното е, че опозицията е удовлетворена и ПП вече не е във властта, другото е вятър работа. ББ ще работи с всички. В чий интерес, не е уточнявал, то си е ясно.

:yanim:

Цитат

Каквото и да ни се иска, както и да го сучем към настоящия момент - най-сигурни и постоянни във времето са единствено конвенционалните източници на енергия - изкопаемите и ядрените.

Цитат

Кирил Петков пред Таймс: "Русия иска да ме свали от власт завинаги". Тоз смешник явно си е видял рейтинга и е не може да приеме, че политическата му кариера бързо залезе, и сега реве на умряло. Ще иска подкрепа отвън и ще е военният "антируски" кандидат. Заради това реве именно в Англия, които са острието срещу Русия в момента.
А това е само началото, какви ли нечленоразделни циврения и др циркове ни чакат наесен, когато посредственият   "просто Киро" получи нарцистично нараняване в резултат от изборите...

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 395,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 20 минути, Радул написа:

Глей ся. Разбирам че се чувстваш излъган, но при положение, че газът не означава почти нищо за България, истерията ти е необоснована и малко лъжлива. Проблема не е в газа, нали? Проблема е, че Петков се опъна на Русия и помага на Украйна.

Напротив, проблема е, че тези келеши ми създадоха проблем, който спокойно можеше да се избегне.

И да, точно в газа е проблема, само гледай, как нищо, че според теб и някаква стара статия от март месец уж газа не означава нищо за България, другия месец цените на почти всичко ще се вдигнат с минимум 25%.А за зимата не ми се мисли, вече се очертават двойни сметки за парно.

И как точно Петков се е опънал на Русия и е помогнал на Украйна, като и в момента купуваме РУСКИ газ, но чрез посредници!

Цитат

Най-големите митове за себе си създава самият той Joy
Още бисери:
Петков заявява: "Ние ограничихме корупцията локално, но открихме, че имаме по-голям враг: руското проникване. Не разбрахме, че корупцията и руското влияние са едно и също нещо. Корупцията е най-добрият външнополитически инструмент на Москва на Балканите."
"Русия иска да ме свали от власт завинаги".
"Азерският газ струваше три пъти по-малко от газа от "Газпром", но предишното правителство някак си се беше отказало от него. Те казаха, че нямало газопровод, но се оказа, че имаме съществуваща връзка, която е достатъчна."

Само корупцията, която идва от Русия, е корупция. Така да знаете....JoySatisfied
Освен това някак си предишните правителства се отказали от азерския газ, ти да видиш. Той, Кирил, сам е измислил и построил междувременно връзката с Гърция.
За това, че Русия персонално се занимава с такива като него няма нужда от коментар....Joy
Митоманията не прощава.

:lol6:

Цитат

КП започна да поставя задачи за изпълнение на следващото правителство. Satisfied
Тотален неадекватник!

Цитат

Дори не смея да отворя линка и да го прочета, а още повече нямам никакво желание. Сигурно е нещо като с 4 пъти по-евтиния втечнен газ, който ни излезе през носа. Все се чудя, няма ли някой със здрав разум да постави под запрещение това чудо невиждано никъде по света. Хич нищо да не прави, само да стои мирно. Не стига, че ни погреба нещастната държавичка, ами и втори Чернобил е на път да направи (АЕЦ и Уестингхаус), а и война на Русия може да обяви, докато е в оставка.

Лошото е, че няма кой да го вкара в психото.

преди 15 минути, Без умствен капацитет написа:

България е страната в Европа - която ползва най малко газ - колко процента от населението ни ползва газ в бита си - аз съм на климатик и ел бойлер - само хляба който копувам се пече с газови горелки, и сега доплащането на фирмите е за да се адаптират към новите условия - но не го правят да влагат в нови технологии - и после ще пискат - а га яде кифтета не писка

Да не говорим колко лъжи се изприказваха относно това, колко газ е необходим на България годишно. 3,2 млрд. куб. м. е цялото потребление за 2021 ва. Да се правят такива драми за такива мизерни количества, се нарича пропаганда и манипулация на масите. Казано иначе, всички дето реват като побъркани за газа, лъжат като дърти... дръндювци.

Цитат
Мантрите на Кирил Петков, щяха да са смешни, ако не водеха до трагични резултати пряко за всеки българин.
Избрал си е човека две думички за модерното зло - корупция и Русия и ги съчетава в едно изречение, за по-избирателен ефект.
За неспособността да се смята даже няма какво да говорим. "Азерския газ е три ПЪТИ по-евтин" - това означава - на борсата струва 240 евро/Квтч, азерите го продават за 80. На някого математиката му куца яко и мисля, че не са новите ни доставчици.
Я да питам знаещите тук - в Харвардските курсове учи ли се аритметика? Anguished

Цитат

Аз съм щастлива. Мен накрая ме беше страх от тези управляващи. Всеки ден нови и нови безумства.

, айде нема нужда, КП направи достатъчно за народа, време е наистина да ходи да си кара хвърчилото по морето. Хайде, Кире, eat, sleep, kite и да те няма!

преди 7 минути, M.Николов написа:

Напротив, проблема е, че тези келеши ми създадоха проблем, който спокойно можеше да се избегне.

И да, точно в газа е проблема, само гледай, как нищо, че според теб и някаква стара статия от март месец уж газа не означава нищо за България, другия месец цените на почти всичко ще се вдигнат с минимум 25%.А за зимата не ми се мисли, вече се очертават двойни сметки за парно.

И как точно Петков се е опънал на Русия и е помогнал на Украйна, като и в момента купуваме РУСКИ газ, но чрез посредници!

юредически това не е руска газ

тези копуват руски газ не са по добре от нас

преди 7 минути, Anneliese написа:

:lol6:

Лошото е, че няма кой да го вкара в психото.

ти и за теб се отнася

преди 7 минути, M.Николов написа:

Ти да видиш. България от 5 % газификация през май, е станала с 50% през юли? Всичко ще е вдигне, защото мафията е гладна! Не щото се вдигнал газа.

Цитат

Нигерийският принц Стенли и Кирил Петков идеално се връзват в едно изречение.

:yanim::lol6:

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

sshot-2d72c7c707124214f.png

Ъъъ, де ми изчЕзнА оная цена от 60€ за мегаватчас в шуеция от оня ден?

Цитат
Много повЕрваха в добрите му намерения, но той се оказа копие на зеленски, послушно момче за поръчки от едно посолство. И нека да не ни е винаги друг виновен. И Радев му е повЕрвал, както много други хора. Нещо беше предприел за промяна, и правеше декларации, че ще продължи. Да си ходи по бързо, защото ще ни докара и война, няма да спре пред нищо, това момче е тип комсомолски секретар от близкото минало, готов на всичко, за да се хареса на онези, на които служи.

Сравнението със Зеленски е съвсем на място.

Цитат
Нигерийски принц бил по-добър вариант, сериозно? Да напомня Нигерия е република. Не знам на какво се разделят там, на кланове, племена, кой държи природните ресурси, но явно има някой, който се определя като принц, значи баща му е цар, това нормално ли е, може ли да има нормални търговски отношения с подобен принц, докога, докато хрумне нещо друго на царя?

Цитат
Още малко информация, колко е зле КП. Според последния доклад на "Булгаргаз" до края на годината няма свободни слотове за съхранение и регазификация на терминала Ревитуса в Гърция. Според експерти същото е положението и в Турция, а терминалите са заети поне за няколко месеца напред.
Та интересно е, какво "урежда" КП и колко кораба с втечнен газ плуват в главата му.

Цитат

И аз, както и повечето хора около мен, се радвахме, когато падна Бойко. Не съм била крайна срещу него, той имаше своите успехи, и своите плюсове, но наистина системата беше просто прогнила. В провинцията имаше местни дерибеи на ГЕРБ, които тормозеха хората, рекетираше се бизнеса и тн.
И въпреки това, днес ликувам много по-силно и само се моля да се оттървем от тия хорица в най-близко бъдеще. Премиерът  в оставка, г-н Просто, не може да си отвори устата без в едно изречение да каже няколко лъжи и да направи 3-4 граматически и смислови грешки.
Лена, която е сложена за шеф на кабинета само и единствено, защото е любовница на Простото, е колкото некомпетентна, толкова и нахална. Всичките им действия на тези хорица биват или отхвърлени от КС, от парламент, пропадат заради правни недомислици и тн.
С ветото побъркаха народа, за подмазване към Макрон и САЩ, като до ден днешен на мен поне не ми е ясно на какво точно сме се съгласили, приемайки това френско предложение.
За газа през ден нови и нови лъжи и недомислици от месеци, които биват опровергани. То не бяха американски танкери, газ от Гърция, от не знам си къде си.
АВ говореше за най-лош вариант -- поскъпване с 20 про и инфлация нямаше да има, според него.
Борбата с корупцията какво стана? Дела нещо? Осъдени?

За мен, обаче, най-страшното е липсата на прозрачност във външната политика. Нямах им доверие за това, че ще пазят интересите на  България и няма да ни намесват по никакъв начин във война. Да, знам, че много от форума със собствени гърди бранят Украйна от руския нашественик, но лично аз нямам никакво желание  България да участва в ескалираща война, която е глобален геопол. конфликт.

Цитат

Ами това имам предвид като казвам, че днес ликувам и съм изключително щастлива. Този хем е тъп, хем явно е в маниакална фаза и всеки ден взима нови и нови и нови безумни решения, директно вредни за държавата. И винаги нещо нарушава -- я Конституция, я протокол, я закон.  Колкото по-бързо си тръгнат, толкова по-добре. Аз смятам, че това управление просто е опасно за нас, не само икономически, но чисто физически. Аз смятам КП за способен да ни въвлече във война. Защитниците на ПП са ми ясни, те общуват с много ограничен кръг от хора и не могат да повярват колко ненавиждани са ПП извън този кръг. Около мен всички са фенове на ДБ и ПП и са ми ясни -- това са хора идеологизирани, неспособни на рационална мисъл, много от които са я в ИТ, я в НГО, и нямат никаква емоционална връзка с България. За тях "нормална държава" не е държава, в която се живее добре, с иновативна и развита икономика, а държава, обслужваща интересите на САЩ. И то най-вече на либералните и прогресивни кръгове на САЩ.

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Всяка държава трябва д гледа СВОЯ интерес, а не чуждия. Има сума ти държави, територии на САЩ, които са много по-бедни от България, с подставени от американците правителства и някак нито са иновативни, нито са развити, а са един разграден двор, ползван от американците за своя интерес -- ресурси и друго. Такива са Хаити, такива бяха Афганистан, Ирак, Домениканската република и доста държави в лат америка през опр периоди.  Хубаво е България не да е с Америка, а да е само и единствено С България, вече колаборации може да имаме с всички. Най-важен наш партньор са другите страни от ЕС, а не Америка бтв. Интересите на ЕС и САЩ не са едни и същи. Киро, Лена и Асен  и тяхната група аматьори авантюристи не отстояват българския интерес .

Но и ЕС не е добра идея. Същите като САЩ са.

Цитат

САЩ живеят добре,защото смучат от целия свят - света работи за тях.
В ЕС се живееше добре до скоро. С.всеки изминал ден все по-зле става. Оказва се,че.цялата велика германска икономика се е крепила на евтините руски ресурси.
А байпаса на ЕС са новите членове. Нови пазари, нови места, от които да се смучи.

Цитат

Стига с тази Русия.
Съфорумката казва, че не е редно да слушаме сляпо САЩ, ти питаш защо бием негрите.

Цитат

Сега ако трябва да съм циничен, Петков просто прехвърля последствията от грешките си на следващите в управлението. "Ето! Ние направихме и невъзможното, но те... а.к.а. Радев, правят съчетание на две топки"

Цитат

Поискахме газ от САЩ, КП на крака отиде. Дадоха ни три танкера и ни отсвириха.
За нефта и АЕЦ нямаме избор. Разполагаме с технологии, които не се поддържат от САЩ.
Платихме самолети, дадоха ни чертежи.
По проамерикански премиер от последния не сме имали в цялата история на БГ.
Какво още трябва за да спрете с това "руско влияние"? Или няма друго за оправдание на провалите?

Цитат
Защо се протестира само срещу руските шпиони, колко е персоналът в американското посолство?

На този въпрос отговор няма да получим никога!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Цитат

Осем самолета им платихме на САЩ авансово, защото сме много богати, а те три години след като е подписан договора ни сюрпризираха, че не могат да ги доставят в срок и поискаха да им платим авансово още осем ...на още по-висока цена.

Цитат

Да, няма проблем, само служебното правителство трябвало да намери къде да ги разтовари. КП бил уредил корабите, служ. правителство само да намерило къде да ги разтовари. Да се смееш ли да плачеш ли? Освен да ги разтоварим с кофи на Бургаското пристанище, другаде не виждам къде.

Цитат

В последния ден на Министерския съвет гръмовен скандал разтърси правителството на Кирил Петков.
Министрите от БСП напуснаха демонстративно заседанието на кабинета в четвъртък, обяви на специално свикан брифинг вицепремиерът в оставка и лидер на социалистите Корнелия Нинова.
Тя обясни, че решението им е било продиктувано от неочаквано внесено от премиера и военния министър предложение за закупуване на нови 8 броя изтребители  F-16 (също на чертеж) и нежеланието им да участват в дискусия по тази тема и взимане на решение."
____________________________________________________________________________________________________________________
Това за пореден път доказва теорията на ИТН, че ПП действат безскрупулно и нагло, както постъпиха и с проектобюджета, и поставя въпрос пред Корнелия: Прав ли беше Радев, когато критикуваше тази сбирщина, наречена Правителство.

Цитат
Или не четете или имате прекалено доверие на медийни изяви. Терминал в Албания не се строи. Преди седмица писах какво точно се случва там

преди 29 минути, Радул написа:
преди 41 минути, M.Николов написа:

Ти да видиш. България от 5 % газификация през май, е станала с 50% през юли? Всичко ще е вдигне, защото мафията е гладна! Не щото се вдигнал газа.

И къде в моя отговор споменавам нещо за газификация?

Цитат

Докато бистрите геополитиката, на изпроводяк простото кире реши да не дискриминира само софиянци да са без парно, а добави към нас  Русе, Сливен.

преди 9 часа, M.Николов написа:

Корнелия не била продавала оръжия на Бандерия.   На Кики и Кори за нищо не може да им се вярва и да им се разчита,  все лъжат       Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на открито

преди 4 минути, attj написа:

Корнелия не била продавала оръжия на Бандерия.   На Кики и Кори за нищо не може да им се вярва и да им се разчита,  все лъжат       Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на открито

Ммм, трябваше в канадска народна женска носия, или поне във френска.

преди 2 часа, attj написа:

И това го прави пенсионер. Дето Киро отби сума ти други плащания заради вас и си създаде врагове, само и само да ви вдигне пенсиите, да не мрете от глад. Щото от Бойко пенсии щехте да видите на върба в петък- щеше да си плати на асфалтните царе, а за вас от трите най- дългото. Неблагодарни нещастници.

• Автор
преди 30 минути, Радул написа:

И това го прави пенсионер. Дето Киро отби сума ти други плащания заради вас и си създаде врагове, само и само да ви вдигне пенсиите, да не мрете от глад. Щото от Бойко пенсии щехте да видите на върба в петък- щеше да си плати на асфалтните царе, а за вас от трите най- дългото. Неблагодарни нещастници.

Какви пенсии е увеличил Кирчо?

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Какви пенсии е увеличил Кирчо?

Всички! Една камара пари, просто ги раздаде.

• Автор
преди 2 минути, Радул написа:

Всички! Една камара пари, просто ги раздаде.

Това ще е от дълг 10 млрд. Живот на кредит.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/danaci-osiguriavane/2022/06/06/4353789_aktualizaciiata_na_bjudjeta_rekorden_dulg_ot_10_mlrd/

току-що, АСПЕКТ написа:

Недей да философстваш. Тия пари бяха гласени за асфалтните велможи, а той ги даде на пенсионерите. И това вбеси мафията. И това стана 'агония" за чалгия бей.

296034761_768486237932075_87821976798536

• Автор
преди 6 минути, Радул написа:

Недей да философстваш. Тия пари бяха гласени за асфалтните велможи, а той ги даде на пенсионерите. И това вбеси мафията. И това стана 'агония" за чалгия бей.

296034761_768486237932075_87821976798536

Аха, да.

https://m.facebook.com/lkarimansky/posts/501265141710865

Има яко липси

От изнесеното става ясно, че към 25 февруари сумата е била над 9 млрд. лв., а на 8 април се е стопила на малко над 4,7 млрд.  

https://btvnovinite.bg/bulgaria/neuspelijat-kandidat-za-bnb-karimanski-fiskalnijat-rezerv-se-e-stopil-ot-9-na-4-7-mlrd-lv.html

От пресцентъра на Министерството на финансите обявиха, че резервът е намалял, защото са платили стар дълг, компенсации за ток, вода и пари на пенсионерите

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Аха, да.

https://m.facebook.com/lkarimansky/posts/501265141710865

Има яко липси

От изнесеното става ясно, че към 25 февруари сумата е била над 9 млрд. лв., а на 8 април се е стопила на малко над 4,7 млрд.  

Щото тоя некрадец каримански така казва.

"Х А Й Д Е п Р Е З И Д Е Н Т Е , нали искаше власт!?Рипай, да те видим – за Раша ли си, или си за нас. Правителството в оставка на Кирил Петков осигури 7 (седем) танкера с втечнен газ на ЦЕНА с 30 $ (тридесет долара) по-ниска от борсовата. Трите танкера са до края на тази година (първият разтоварва м. октомври), останалите четири за януари, февруари, март и април 2022. Дерогацията също дава своите плодове за по-ниска цена на горивата. Внушенията ти за апокалипсис са С П Е К У Л А Ц И Я !"

• Автор

https://telegraph.bg/bulgaria/trifonov-izrigna-90-ot-partijnata-subsidiia-na-prodylzhavame-promianata-sa-pri-partiia-bez-nito-edin-deputat-33751

Партия без нито един депутат в парламента е прибрала в сметката си над 637 хил. лв. субсидия. 

Трифонов разказва, че става въпрос за движение "Социалдемократи", която е една от трите партии, с чиято регистрация "Продължаваме промяната" се яви на изборите.

преди 12 часа, Радул написа:

Да не говорим колко лъжи се изприказваха относно това, колко газ е необходим на България годишно. 3,2 млрд. куб. м. е цялото потребление за 2021 ва. Да се правят такива драми за такива мизерни количества, се нарича пропаганда и манипулация на масите. Казано иначе, всички дето реват като побъркани за газа, лъжат като дърти... дръндювци.

Да пишеш такива глупости, се нарича силна ограниченост, без извинение.

В София отоплението е на газ- парното с вода и въглища не ще. Цената, която Простото ни сервира, е непосилна за плащане и хората няма да я платят. Но, ще се опитат да се отопляват на ток и София ще гръмне. Защото отоплението й не е изчислено да бъде на ток. 

Торовите заводи, циментовите, както и хлебопекарите са на газ. За теб е нищо, за нас- мислещите, удар върху промишлеността и хляба, който ще се чудим откъде ни е дошъл. Но, който е лишен от мисловен процес, по- дълбоко от опорките, с които се е набълбукал, не може да прозре.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.