Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко струва нов компютър?

Featured Replies

преди 17 часа, Bubbles написа:

Интересна идея, ама не е ли грозно така да стърчат кабели?

Дали е грозно нещо зависи от нагласата на наблюдаващия човек.
За една шивачка беше приемливо да позира гола всеки ден пред студенти за по 180лв на месец, с цел да се "запознае" с тези които оценяват на приемните изпити рисунките. Искаше да учи за моделиерка ( шивачка на модни парцалки). И стана студентка по този начин.
Да бе, целта оправдава средствата.
При мен целта е да ми е удобно и всичко да работи.
Е, чарколяците без кабели не бачкат.spacer.png

Грозно ли ти изглежда ?

• Отговори 83
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

• Автор

Още с включването на компютъра, картината е размазана, има вълнички. От видеокартата ли е, компютъра ли е, монитора ли е, някой ще ми каже ли? Побърквам се вече с този проблем!:angry22:

Може и кабел да е .. така обяснено всичко може да е. Какъв е кабела между тях?

Някаква информация какъв компютър и монитор имаш? И евентуално какъв телевизор?

Двете устройства с един и същи контакт ли са включени?

преди 20 часа, Rudy M. написа:

Само за интернет не си заслужава нов компютър още повече при ограничен бюджет. Който така и не разбрахме колко е. Така че това е добро предложение само бих сменил харда със ссд. Така ще останат и повече пари за монитора. За външен хард - Външен хард диск ADATA HV620S 1TB, 2.5", USB 3.1, Черен - eMAG.bg Отделно може да се вземат 2-3 флашки от 64 или 128ГБ.

Аз съм с 4130 и 4ГБ памет и ссд и за интернет ми е достатъчно. Вчера сложих ватметър, за да видя потреблението. 40 вата общо за компютъра и монитора(32"), а като заспи монитора пада и на 20 вата. Икономичен и сравнително тих компютър. Какво повече му трябва на човек...

преди 7 минути, ncl написа:

... при ограничен бюджет. Който така и не разбрахме колко е.

Бюджет няма. Тати не дава пари :D .

Което означава, че компютър няма да бъде купен. Само ще четем на Anne-то простотиите, за пореден път ...

• Автор

Какво значи кинескоп? Моят не е от старите, белите монитори, а от тези с плоския екран, от 2007 година е, на "Филипс".

Колко трудно е да се даде точния модел на монитора (примерно 170C5BS) и да се каже през кой интерфейс (ако има повече от един) се свързва монитора с компютъра. А параметрите на системата се виждат много бързо и лесно с програма.

Има ли шанс да се получи един технически диалог тук?

Малеее белгийската мида що за паяжина оплел баси? :)

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Има ли шанс да се получи един технически диалог тук?

Не и с майсторката на шаржа

преди 2 часа, Anneliese написа:

Какво значи кинескоп? Моят не е от старите, белите монитори, а от тези с плоския екран, от 2007 година е, на "Филипс".

За смяна е.

на 14.12.2021 г. в 22:45, tepmu написа:

Това зависи какво ще правиш с него

Предимно тролене,  спамене и плюене по германците.  

преди 2 часа, Anneliese написа:

Моят не е от старите, белите монитори, а от тези с плоския екран, от 2007 година е, на "Филипс".

Землячке ако има изход HDMI компютърът и същия вход телевизора ви, свържи вместо монитора ти телевизора да видиш дали ще работи нормално.
Аз от моя компютър на снимката пращам сигнала посредством 7 метров HDMI кабел до големия телевизор да си гледам готини сладурани украинки на него.
Да ма Полино, телевизорът може да изпълнява и функцията на мотитор, па даже и звук излиза от него, като укажеш на Уиндоуса да праща звука по HDMI кабела.

преди 5 минути, Michigan111 написа:

плюене по германците.  

Таволга терминал+ASTRA

Ти май ще имаш по-голяма полза от това, отколкото от нов компютър!

• Автор
преди 3 минути, Белгиеца написа:

Землячке ако има изход HDMI компютърът и същия вход телевизора ви, свържи вместо монитора ти телевизора да видиш дали ще работи нормално.
Аз от моя компютър на снимката пращам сигнала посредством 7 метров HDMI кабел до големия телевизор да си гледам готини сладурани украинки на него.
Да ма Полино, телевизорът може да изпълнява и функцията на мотитор, па даже и звук излиза от него, като укажеш на Уиндоуса да праща звука по HDMI кабела.

Това няма как да стане, компютърът и телевизорът са на различни контакти, на различни стени, дори не ги свързва разклонител. Тоя на компютъра е за самия компютър, монитора и за wi-fi рутера, който стои върху голямата кола (малко ми е бюрото).

Телевизорът е на друг разклонител, заедно с онова нещо на blizoo за телевизия, останалата част от разклонителя (с няколко контакта е), е за сешоар, или пленницата там да си зарежда мобилния телефон, като си е тук.

Ох, пак изгасна монитора и пришки на езика ми излязоха вече да се обяснявам на нашите защо спешно ми трябва монитор.

Това старческото остаряване, е направило баща ми ужасен инат. Пак ще трябва да карам племенницата ми да просвещава технически нашите.................

Имам чувството, че живея в праисторическата епоха с тия хора.

Оф, ето ми снимка на монитора, че не знам иначе как да обясня какъв е, аз не съм по техниката:

P_20150330_043943.jpg

преди 5 часа, Kolev71 написа:

Направил си си пълен автопортрет! Освен със всичко си много скаран и с естетиката бре Ганьо!

В троен разклонител е включил двоен...вярно картинката описва вътрешният му свят.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Това няма как да стане, компютърът и телевизорът са на различни контакти, на различни стени, дори не ги свързва разклонител. Тоя на компютъра е за самия компютър, монитора и за wi-fi рутера, който стои върху голямата кола (малко ми е бюрото).

Телевизорът е на друг разклонител, заедно с онова нещо на blizoo за телевизия, останалата част от разклонителя (с няколко контакта е), е за сешоар, или пленницата там да си зарежда мобилния телефон, като си е тук.

Ох, пак изгасна монитора и пришки на езика ми излязоха вече да се обяснявам на нашите защо спешно ми трябва монитор.

Това старческото остаряване, е направило баща ми ужасен инат. Пак ще трябва да карам племенницата ми да просвещава технически нашите.................

Имам чувството, че живея в праисторическата епоха с тия хора.

Оф, ето ми снимка на монитора, че не знам иначе как да обясня какъв е, аз не съм по техниката:

Изобщо не си схванала какво ти каза белгийската мида...

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

Изобщо не си схванала какво ти каза белгийската мида...

?

Имах подобен монитор ама LG Flatron между другото

преди 1 минута, Anneliese написа:

?

Белгийската мида ти казва ако видео картата ти има HDMI изход да опитате да ползвате телевизора вместо монитор

Монитора Philips 190C,  19 инча.

philips-190c-slika-6240932.jpg

Качи най-новите драйвъри за него и избери най-високата резолюция. Тогава няма да има вълни.

преди 29 минути, Michigan111 написа:

плюене по германците.  

Е най вече ще го ползва за това

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Качи най-новите драйвъри за него и избери най-високата резолюция. Тогава няма да има вълни.

Ама ти я прати..... в космоса

• Автор
преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Драйвери? Нещо не разбрах. Сама не пипамнищо, а братовчед ми е в немско. Пък ме е страх от пожар или да не ме хване тока. А племенницата е в София. До 24 - ти.

Нашите разбират от техника само до края на 20 - век.

Счупи ли се мобилен телефон - и просто купуват нов.

преди 9 минути, fitterman написа:

В троен разклонител е включил двоен...

Забранено ли е да си спирам IP SIP телефона от червеното копче на двойния ?
А в празното място на двойния включвам рутер да дава Wi-Fi на таблета и на лаптопа, когато излизам с него навън да си настройвам антените.
Пък LAN кабелът влизащ смело в стената ( тя си е моя представи си и имам право да си я дупча на воля) отива на втория етаж до стаята на синчето. Та от долу го следя до кога виси пред неговия компютър и му спирам интернета към 22ч.
А от суйча тръгват и 2 LAN кабела към 2 сателитни приемника за да си стриймвам от тях каналите на втория етаж в двете стаи в които има компютри.

Щастието е в кабелите бе, те са външен признак на богато технологично познание.
В моята къща Wi-Fi се ползва само в краен случай.

преди 6 минути, Anneliese написа:

Драйвери? Нещо не разбрах. Сама не пипамнищо, а братовчед ми е в немско. Пък ме е страх от пожар или да не ме хване тока. А племенницата е в София. До 24 - ти.

Нашите разбират от техника само до края на 20 - век.

Счупи ли се мобилен телефон - и просто купуват нов.

Щом те е страх от пожар, не го пали и няма да има пожар. Също така не каза каква ти е видео картата, и със кой драйвър е?

Най-добре извикай някой да ти оправи проблема. Пожар няма да има.

😂

Аз съм имал такъв монитор и не би трябвало да има вълнообразни линии, вадеше си картина.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.