Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мамино синче ли е българина?

Мамино синче ли е българина? 13 гласували потребители

1. 1. Мамино синче ли е българина?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Той вероятно не знае че ти си съвсем близо до фламандските градове там и ти е ясно какви са холандско говорящите.

• Отговори 110
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Петър Ангелов
    Петър Ангелов

Чакай сега да видим - аз съм на 43 и живея при мама и тате. Имам собствен апартамент и достатъчно средства за да се издържам сам. В собствения апартамент поживях една година и установих, че не ми пона

• Емил Костов
    Емил Костов

Айдеее почна се. Къде е маминото детенце, къде са заврени зетове и жилища!

• Кралица на Нидерландия е Беатрикс. Тя не подписва укази за почетно гражданство, понеже такова понятие като "почетен гражданин на Нидерландия" НЯМА!!. Който го интересува може да погледне закона за гра

Публикувани изображения

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ами лъвът винаги е върху лъвицата бе чиkиджийчe.

Абе нали ти беше тоя който обясняваше как обичаш жената да ти се друса от горе бе! В смисъл обичал си, щото не си пипал жена от както Наско Сираков вкара на аржентинците…..

преди 3 часа, Bubbles написа:

Абе какво знаеш ти, човека е почетен гражданин и цяла Холандия му слугува, това е заповед от самия крал.

Кралица на Нидерландия е Беатрикс. Тя не подписва укази за почетно гражданство, понеже такова понятие като "почетен гражданин на Нидерландия" НЯМА!!. Който го интересува може да погледне закона за гражданство на кралството. На практика монарха  има само церемониална функция и разкарва наследствените бижута на кралството из европейските монархии за сватби,кръщенета  и погребения на роднини, или други страни ,където законодателя на Нидерландия, двукамерния парламент го прати.В миналото и много рядко днес почетно гражданство се е давало на някой по предложение на местните самоуправления в градовете . Документа с който се удостоверява  е грамота с номер ,който се извежда като такъв от местните общини.Може да бъде проверено .Изискайте номера на грамотата и ще можете да видите дали това което ви се казва е истина.,след проверка в сайта на съответното място. Тъй като това е почетна чест е виждам защо някой ще крие номера на грамотата си. На практика днес това става изключително рядко и не носи никакви дивиденти . "НАГРАДЕНИЯТ" дори си плаща общинските данъци като всеки един друг.  Двойното гражданство в кралството е възможно само в два случая :когато си дете на нидерландски гражданин или си сключил брак с местен жител. Други изключения няма. Справка законодателството на държавата.

Американски фирми,които оперират на европейския трудов пазар спазват изключително трудовото законодателство на страна в която наемат работна ръка.Това се следи изключително стриктно от  Инспекция по труда към Министерството на социалната политика и заетостта в кралството. Фирмата трябва да е регистрирана в KvK.Няма нищо което да е конфиденциално относно дейноста на фирма, която е регистринана в  KvK!! .Заплащането е във местна валута и няма заплащане в долари. Американските фирми наемат само изключително професионалисти в областта в която работят и те минават през ситото на няколко интервюта и то на английски език. Американска фирма НЯМА да наеме никога директно профи или дори общ работник директно. Работи се с  хедхънтъри които  се свързват с така наречените  „пасивните кандидати“, провеждат неформални срещи за представяне на конкретна позиция и компания/ сега вече предимно по телефон или скайп/, и проверяват кариерните им нагласи и мотивация. Такива  те издирват най-вече в LinkedIn  и  подлагат кандидата на селектирана проверка.Обаждането на хедхънтъра не означава ,че автоматично някой е нает за работа. Крайното решение се взима след интервю с висш мениджър на фирмата работодател.Това касае този,който твърди че е профи в някаква област. За низшия персонал без квалификация  това не важи.

преди 7 часа, valkiria1 написа:

Двойното гражданство в кралството е възможно само в два случая :когато си дете на нидерландски гражданин или си сключил брак с местен жител. Други изключения няма. Справка законодателството на държавата.

Булшет! Предизвиквамте по 1000 евро на бас и спиране на писане във форума. Ще ти изкарам документ от общината, че никога не съм имал сключен брак в Нидерландия и заедно с него ще публикувам и двата ми паспорта, обаче ако го направя искам да обещаеш, че ще спреш да пишеш във форума и ще ми дадеш 1000 евро. Ако не го направа, аз ще ти дам 1000 евро и ще спра да пиша във форума? Айде да те видя колко са ти големи топките Годзила?

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Булшет! Предизвиквамте по 1000 евро на бас и спиране на писане във форума. Ще ти изкарам документ от общината, че никога не съм имал сключен брак в Нидерландия и заедно с него ще публикувам и двата ми паспорта, обаче ако го направя искам да обещаеш, че ще спреш да пишеш във форума и ще ми дадеш 1000 евро. Ако не го направа, аз ще ти дам 1000 евро и ще спра да пиша във форума? Айде да те видя колко са ти големи топките Годзила?

Айде стига си ръмжал като пинчер, казвай от кое пернишко село си и да се приключва.

преди 1 час, Bubbles написа:

Айде стига си ръмжал като пинчер, казвай от кое пернишко село си и да се приключва.

Всъщност съм от монтанско:D

преди 8 минути, bulljo написа:

А, я се чудим що си такъв пустиняк, а то какво било.

Он тоо е от плевенско, не вервай му.
Он сеги само сака а съ бъзикъ.

преди 5 часа, Христофор_първи написа:

Понеже сериалите /темите/ в които участваш с различни никове  и различни сценарии за живота ти се понатрупаха ,затова забравяш какво си писал. Да ти припомня от тази тема само :

на 24.12.2021 г. в 14:37, Христофор_първи написа:

Че сам заради лични заслуги съм почетен гражданин на кралство Нидерландия и със специални права да съм с двойно гражданство?

Специалните права са точно тези които посочих в поста си и няма да ги повтарям. Третото основание е натурализациия, но то съвсем не  привилегия  и в него няма нищо специално  а ти се полага по право като гражданин на ЕС / българското ти гражданство/получаваш  автоматично право на постоянно пребиваване в друга страна от ЕС, ако си  живял  законно в нея поне 5 години без прекъсване. Изискванията за език и пр..също са задължителни и пр..церемония по връчване на гражданството и блябля .Това е право на всеки един ,който отговаря на тези условия и в тях няма изключителност. Така ,че моят пост е напълно адекватен като отговор на твоето твърдение. Получаването на гражданство по натурализация не е специално нещо, а право предвидено в законодателството на всяка една държава от ЕС . Това важи и за България.

Понеже виждам че си много нахъсан да даваш доказателства ,то  ни покажи какво означава  и как изглежда дипломатическа шофьорска книжка без дата на изтичане , съгласно твоя пост :

Че имам всички категории за управление на МПС и книжката ми е с дипломатически статут без дата на изтичане.

Не ми е известно да има дипломатически документи които да са без дата на валидност. "Дипломат до края на живота" няма като понятие за да се ползва с такива документи безсрочни. Дори тези които придобиват гражданство/вкл.дипломати / на Ватикана са такива не пожизнено, а докато им изтече трудовия договор с държавата. Изключение прави само папата и висшия съвет на кардиналите и то тези,които са италиянци.

другата лакърдия :

Че работя в една от най-богатите американски компании и уважават труда и капацитета  ми както със зелени банкноти таки и с отношение?

американците не плащат в долари на хора работещи в техни фирми извън САЩ. Другото съм го обяснила в поста си по-горе.

продължаваме :

на 25.12.2021 г. в 15:50, Христофор_първи написа:

Американска фирма, финансирана от Американското правителство. Научно изследователска работа свързано с прогреса в медицината. Другото е конфендициална информация.

Единствената квалификация която си показвал нагледно тук е един чук до един строшен прозорец в една сграда която трябвало да я събориш с твоята фирма за един месец. Не ми е известно американски фирми да събарят сгради в Европа и поради тази причина ти точно  да си нает  на позиция като експерт или специалист свързана с научно-изследователска работа при положение че и английския, освен образованието ти в тази насока е на отчайващо ниво си е чисто  и просто изхвърляне. Другото съм го обяснила в поста.

Така до тук станаха три неща които да ни покажеш  и докажеш и най-важното от тях НЕ забравяй да ни покажеш грамотата ти за почетен гражданин на Нидерландия или на  градска община която те е предложила и направила такъв.Може и само номера. Ще я проверя и ще постна тук пред всички  цялата кореспонденция с институцията ,която ти я е издала. Да добавя ,че в това конфиденциалност няма...така ,че недей да скромничиш. Направи ни горди от това ,че си контактуваме с почетен граждадин на някой град или община в Нидерландия.

Очакваме с нетърпение НЕ  да разшириш дежурния си репертоар с грубости и пошлости ,а отговор на зададените въпроси,които деликатно целят да те издигнат в очите на форумното общество. При това отбелязвам,че няма да те приканвам да напускаш форума. Вече веднъж го направи  и не издържа. Няма нужда да ни изкачаш с н-тия си поред ник ,достатъчно е да внесеш сумата от 1000 евро по  сметка на форума. На  мен  няма да ми стигнат за нищо.

преди 22 часа, =Alex&Vanko= написа:

Оня Белгиец цял живот спи до грозна жена, кара Дачия и му давали 900 евро социална помощ и това било щастието??! Боже господи!

На вас какво ви пречи или интересува до каква жена спи Белджъма?

За толкова години тук поне трима четирима не показахте изобщо да спите до жена,така че изяснявайте причините да сте без съпруги около вас,вместо да повдигате завивките на човека.

преди 35 минути, valkiria1 написа:

Единствената квалификация която си показвал нагледно тук е един чук до един строшен прозорец в една сграда която трябвало да я събориш с твоята фирма за един месец. Не ми е известно американски фирми да

Отговарям ти за последно, понеже комуникацията с теб нито е приятна, нито  е градивна, а едно от Пусто в Празно. 

Ще започна от самия край. На теб всъщност нищо не ти е ясно, защото нямаш един ден работен в живота си. Хванала си за вратът ония мухльо ,,Капитана,, това е единствения ти възход в личен план. В обществен и професионален си Нула, Зеро, Нада. За обществото си мицел, гъба, ти не правиш нищо и не произвеждаш нищо. Ти например няма как да знаеш, че в много фирми са забранени селфита и снимки както и изнасянето на каквото и да е информация в социалните мрежи за дейността , която извършваш. И на това се подписваш още преди да започнеш там. Освен изнасянето на информация за фирмата, ти се запознаваш и с етичния кодекс на фирмата, как и какво поведение не се толерира на работното място, и още куп други неща, които не ти се позволяват, и на които компанията гради принципите си. От мен може и да си видяла един счупен прозорец, който ремонтирам за обществото, от теб видяхме само ядене пиене, и лежане по гръб, като един апсолютен паразит. Уважението е нещо, което трябва да се заслужи от обществото, то не се дава даром.Точка.

valkiria1 

:bye1::bye1: 

Много си готина, ако си жена де, може и да си мъж а може и нещо по-средата!

Тази тема вече спирам да я чета, всъщност ти във която тема се появиш, разваляш всичко и хората спират да пишат вече в нея! Не знам със каква цел го правиш, но май имаш такава, да съсипваш кореспонденцията и диалога в избрани от теб теми. И да не забравим капитанчето, който ще ти лайкне поредния пост който съм сигурен че ще последва.

Може и да проследя, как ще съсипеш и тази тема, :popcorn2: !

преди 30 минути, ДзВяРа! написа:

valkiria1 

Тази тема вече спирам да я чета, всъщност ти във която тема се появиш, разваляш всичко и хората спират да пишат вече в нея! Не знам със каква цел го правиш, но май имаш такава, да съсипваш кореспонденцията и диалога в избрани от теб теми. И да не забравим капитанчето, който ще ти лайкне поредния пост който съм сигурен че ще последва.

Всяка тема, която пасва на захранване на егото, пасва идеално.  Ако може и снимкови матриали още по-добре. Ще се натаманят. Като  декупаж. Най-добре, ако има и енергия. 

Въобще не следи нищо.  

преди 20 минути, ДзВяРа! написа:

Може и да проследя, как ще съсипеш и тази тема, :popcorn2:

Що да я съсипва, даже интригата става по-интересна, какъв е проблема, това че вади опашатите на Графа на светло, той като лъже поне и да маже да се научи, че става по-смешен и от Белжо.

преди 28 минути, ДзВяРа! написа:

valkiria1 

То пък една тема...

преди 19 минути, bulljo написа:

Що да я съсипва, даже интригата става по-интересна, какъв е проблема, това че вади опашатите на Графа на светло, той като лъже поне и да маже да се научи, че става по-смешен и от Белжо.

Мечката когато танцува у съседите, непременно ще дойде и у нас.

Да потанцува у нас и тогава не става весело, нали?

преди 17 минути, Bubbles написа:

То пък една тема...

Да верно.

на 24.12.2021 г. в 0:34, Христофор_първи написа:

Абе много мъже гледам в България или живеят с техните още, или в наследствен имот или като @Белгиеца са стана ли завряни зетьове и лакеи 

Защото не изказва свое, собствено мнение, а винаги цитира някой и спори със него. :lock:

Нямам против нищо това, но при този потребител това е практика във всички теми. Със мен се заяде за пирамидите, сякаш тя ги е построила, а можеше по съвсем друг начин да си изкаже мнението и какво мисли по въпроса. :popcorn2:

преди 23 минути, Христофор_първи написа:

Отговарям ти за последно, понеже комуникацията с теб нито е приятна, нито  е градивна, а едно от Пусто в Празно. 

Ще започна от самия край. На теб всъщност нищо не ти е ясно, защото нямаш един ден работен в живота си. Хванала си за вратът ония мухльо ,,Капитана,, това е единствения ти възход в личен план. В обществен и професионален си Нула, Зеро, Нада. За обществото си мицел, гъба, ти не правиш нищо и не произвеждаш нищо. Ти например няма как да знаеш, че в много фирми са забранени селфита и снимки както и изнасянето на каквото и да е информация в социалните мрежи за дейността , която извършваш. И на това се подписваш още преди да започнеш там. Освен изнасянето на информация за фирмата, ти се запознаваш и с етичния кодекс на фирмата, как и какво поведение не се толерира на работното място, и още куп други неща, които не ти се позволяват, и на които компанията гради принципите си. От мен може и да си видяла един счупен прозорец, който ремонтирам за обществото, от теб видяхме само ядене пиене, и лежане по гръб, като един апсолютен паразит. Уважението е нещо, което трябва да се заслужи от обществото, то не се дава даром.Точка.

Драги ни графе, Христофоре, бай Ганьо, Пинокио и пр...

както писах твоята сила са грубостите, обидите и пр...и причината не е никаква друга, понеже толкова си можеш.

Предполагаемо беше ,че не можеш да застанеш с нито едно доказателство зад думите ,защото всичко твърдяно е плод на  мистични сънища в които само ти си вярваш.

Тоест ти си :

1 почетен гражданин на Нидерландия..ама друг път

2 имаш шофьорска книжка  с дипломатически статут без дата на изтичане...ама друг път

3 имаш специални заслуги за двойно гражданство в Нидерландия ..ама друг път

4 получаваш заплата в долари в европейска държава...ама друг път

5 нает си като експерт във фирма с научно-медицинска насоченост ......ама друт път.

Аз живея в САЩ, гражданин съм на държавата и знам,че чудеса стават само ,ако си квалифициран и богат. Често двете вървят ръка за ръка.

---------------------------------------

Националната кухня на кралството Нидерландия  ми се струва да е страничен ефект в резултат от легална марихуана.Представете си примерно пържени картофи с ябълково пюре или паста с доматен сос ,върху всичко това изсипано количество варен зелен боб.Жбриркенкляк.....бррр....Все повече съм убедена че късометражните филми с различни сценарии във всяка серия/тема/ ,описващи   живот  ,в които един и същи артист играе под различни имена е повече от ясен и си приличат с нидерландската кухня.Не знам къде из капанчетата на Амстердам се напушва артиста  за да  открива цяла тема и да ни споделя видения за просперитет след като той  самият не отговаря на никой критерий...и съвсем нямам предвид апартамента с размер на двоен гараж ,в който едната стая гледа към улицата, а другата към паркинг ,съвсем не. Той е плод на труд и на възможности.: странното е ,че знае как работи чудото ,но не го усъвършенства.Вероятно е като  приказката за слепия шивач, който създавал страхотни одежди.Или пък за тази в която детенцето извикало "Мамо, ама царят е гол "

...

преди 12 минути, ДзВяРа! написа:

Защото не изказва свое, собствено мнение, а винаги цитира някой и спори със него. :lock:

Нямам против нищо това, но при този потребител това е практика във всички теми. Със мен се заяде за пирамидите, сякаш тя ги е построила, а можеше по съвсем друг начин да си изкаже мнението и какво мисли по въпроса. :popcorn2:

А, при мен, защото съм харесал пост на един потребител, с кого тя се карала. Много знам аз с кого се е карала, че и да внимавам кого харесвам.

Както сега правя при теб. 😂 Смях.

То като гледам списъка, с кого се е карала е дълъг. Като черния списък на Белгиеца.

Все ще улуча някого.

преди 54 минути, bulljo написа:

Гроздето май е кисело….

преди 6 минути, Христофор_първи написа:

Гроздето май е кисело….

Може и под вола, теле да търси! :popcorn2:

преди 19 минути, ДзВяРа! написа:

Може и под вола, теле да търси! :popcorn2:

Или под коча, козле:D

преди 50 минути, Христофор_първи написа:

Гроздето май е кисело….

Гроздето само ферментирало го употребявам, а коча ходи ти да го млъзеш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.