Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв е срока за плащане на неплатени данъци?

Featured Replies

Здравейте. Наскоро получих писмо за неплатени данъци (акт за установяване на задължения по чл. 107. ал. 3 от ДОЛК), от агенция "Данъци и такси". В писмото пише, че трябва да платя данъците, или ще ми направят удар, като ми пратят човек да изнася предмети и да ги продава, или направо да открадне целия имот - ще пратят съдебен изпълнител.

Проблемът е, че в писмото пише само, че трябва да платя данъците, но не пише кога, не пише кой и крайния срок, няма показана дата. Описани са дати, и цифри, които трябва да платя, но няма даден срок.

Може ли някой, който разбира, да ми обясни какъв е крайният срок до който трябва да дам парите на рекетьорите? Нужно ми е да знам датата, че да знам колко време имам, да знам да бързам ли или да не бързам.

Благодаря.

До края на април ако е накуп или ако е на вноски - до края на годината. Ако платиш накуп до края на годината пак има наказателна лихва.

Какъв 

преди 8 минути, bootlicker написа:

ще ми направят удар

Ще ти направят бе? Въобще прочете ли го цитираният член и реда по него?

преди 8 минути, bootlicker написа:

агенция "Данъци и такси".

Няма такава. Чист фишинг и предполагам с нескопосан превод. Има ли линк за плащане? В никакъв случай не го натискай!

Ясно, ти си оня льохман дето засра форума с глупостите си да подарява недвижим имот по морето. Голям си лапни шаран бе! Дължими данъци по МТД (местни данъци и такси) за недвижим имот са към общината в която се намира имота. На постоянния адрес на ползвателя на имота се изпраща официално писмо със задълженията. Ако имаш задължения се трупат по ЕГН ти към съответната община. Познавам хора, които не са плащали 10 години и задължението си седи и трупа лихви. Има ред за освобождаване от такса смет, (която в общия случай е двойно на данъка) при положение че не живееш и не ползваш имота. Размерът и се определя с решение на местния общински съвет.

Общините не пращат съдебни изпълнители, а препращат към изпълнително дело и публичен изпълнител към НАП. Което съвсем не е ЧСИ.

преди 24 минути, bootlicker написа:

Проблемът е, че ...

Проблемът е, че не показваш писмото а ни оставяш да си фантазираме и правим свободно съчинение без картинка.

преди 2 минути, Филипов написа:

Ясно, ти си оня льохман дето засра форума с глупостите си да подарява недвижим имот по морето. Голям си лапни шаран бе!

Точно той е, само е преименувал името на ника си.
Това си някой от тукашните стари кучета, ама се крие зад друг ник, щото го е срам да си признае колко е невеж.

• Автор
преди 21 минути, Филипов написа:

Какъв 

Ще ти направят бе? Въобще прочете ли го цитираният член и реда по него?

Няма такава. Чист фишинг и предполагам с нескопосан превод. Има ли линк за плащане? В никакъв случай не го натискай!

Ясно, ти си оня льохман дето засра форума с глупостите си да подарява недвижим имот по морето. Голям си лапни шаран бе! Дължими данъци по МТД (местни данъци и такси) за недвижим имот са към общината в която се намира имота. На постоянния адрес на ползвателя на имота се изпраща официално писмо със задълженията. Ако имаш задължения се трупат по ЕГН ти към съответната община. Познавам хора, които не са плащали 10 години и задължението си седи и трупа лихви. Има ред за освобождаване от такса смет, (която в общия случай е двойно на данъка) при положение че не живееш и не ползваш имота. Размерът и се определя с решение на местния общински съвет.

Общините не пращат съдебни изпълнители, а препращат към изпълнително дело и публичен изпълнител към НАП. Което съвсем не е ЧСИ.

Не е фишинг. Не получих имейл, а официално писмо. И, да, объркал съм се - трябваше да напиша МТД (местни данъци и такси), а не агенция "Данъци и такси".

Няма линк. Има само банкова сметка и покана в офис на ИзиПей, и са ми дали право на избор да отида в самата община и там да платя на място.

Може ли да ми обясниш как да се освободя от такса смет, защото аз наистина не живея и никога не съм бил там за повече от няколко дена. От момента в който спрях да плащам данъци, до този момент, аз не съм бил в Созопол или в имота - така че, не, не живея там и не мисля, че е справедливо да плащам данък смет.

Бих искал да се отърва от данък смет, генериран през годините през които не съм плащам данъците. Как да се отърва от данък смет?

Благодаря.

За минали периоди никак. За тази година вероятно също си пропуснал срока. В повечето срокът за освобождаване от такса смет за следващата година е до първата половина на декември. Обади се в съответната община. Най - лесно е бланка на място. За съжаление са го направили да ти е гадно и трябва всяка година и не може автоматично.

В писмото общинарите са ти написали поне няколко начина за плащане, както и сроковете, както и евентуални отстъпки. Брой, пощенски запис, банкова сметка, онлайн, офис на Easypay.

По всички въпроси - ЗМДТ примерно лл. 62 - 71. Чети си ги или плащай на адвокат да те образова.

И ми е странно как община 

преди 1 час, bootlicker написа:

ми пратят човек да изнася предмети и да ги продава, или направо да открадне целия имот

Нещо на интересен ли се правиш?

преди 36 минути, bootlicker написа:

Не е фишинг. Не получих имейл, а официално писмо. И, да, объркал съм се - трябваше да напиша МТД (местни данъци и такси), а не агенция "Данъци и такси".

Няма линк. Има само банкова сметка и покана в офис на ИзиПей, и са ми дали право на избор да отида в самата община и там да платя на място.

Може ли да ми обясниш как да се освободя от такса смет, защото аз наистина не живея и никога не съм бил там за повече от няколко дена. От момента в който спрях да плащам данъци, до този момент, аз не съм бил в Созопол или в имота - така че, не, не живея там и не мисля, че е справедливо да плащам данък смет.

Бих искал да се отърва от данък смет, генериран през годините през които не съм плащам данъците. Как да се отърва от данък смет?

Благодаря.

Тук никой няма да ти обяснява нищо, защото не е задължен. Десетки пъти ти казаха хората че за тези неща ти трябва само адвокат или юрист, който разглеждайки всичките ти документи ще ти даде насоки какво и как да постъпиш. Пускаш теми от един и от друг ник, за да си мислят хората че сте няколко човека, но ти си само един. Защо не се вземеш в ръце и помислиш, че няма да има такъв филм - да ти се опростят някои или част от данъците? Отиваш, плащаш и си решаваш проблемите. Това, че този форум е свободен за питане и писане на всичко що го е родила главата ти, не значи, че някой е длъжен да върви зад задника ти и да се грижи за него. Във всяка държава си има Закони и те са , да се изпълняват или нарушават от такива , като теб. Щом умееш да ги нарушаваш и се пишеш на тарикат, ше те гонят до дупка, докато не покриеш всички задължения. Няма друг човек от форума през целият му период от 19 години, да не го е разбрал това, което те съветват хората. Ти си единственият , и явно много захлюпен индивид! Не се ли сещаш, че дотягаш на ползвателите на форума?

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Проблемът е, че не показваш писмото а ни оставяш да си фантазираме и правим свободно съчинение без картинка.

Няма нужда да показва нищо!

преди 2 часа, bootlicker написа:

Може ли някой, който разбира, да ми обясни какъв е крайният срок до който трябва да дам парите на рекетьорите? Нужно ми е да знам датата, че да знам колко време имам, да знам да бързам ли или да не бързам.

Я посети най-близкия офис на НАП и си вземи ПИК. Носи си само личната карта!
После - влизаш през портала на НАП и като отидеш на страницата „Справка за задълженията и плащанията“ и избереш до коя година те интересува - ще видиш всички твои задължения, подредени по:

• Вид задължение   
  • Вид документ   
  • Номер на документ   
  • Дата на документа   
  • Период на задължението   
  • Срок на плащане   
  • Дължима сума   
  • Остатък главница (лв.)   
  • Остатък лихва (лв.)   
  • Погасена сума (лв.)

Ако имаш непогасени задължения - може да ги платиш през портала, макар да препоръчвам - плащания за МДТ само през сайта на съответната община.

преди 1 час, bootlicker написа:

Може ли да ми обясниш как да се освободя от такса смет, защото аз наистина не живея и никога не съм бил там за повече от няколко дена.

Няма такова нещо - освобождаване от МДТ“. Щом имаш имот - ще си плащаш!

преди 16 минути, jhoro написа:

Няма нужда да показва нищо!

Щом имаш имот - ще си плащаш!

Аз не плащам нищо от няколко години.
Не го будалкай, не е виновен той че баща му го е писал и на негово име докато е бил още непълнолетен.

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Не го будалкай, не е виновен той че баща му го е писал и на негово име докато е бил още непълнолетен.

Това, че не плащаш - не означава, че не дължиш!
А другия момент, че администрацията не се „бутва“ и накрая - ти ги опрощават по давност - е трето!

преди 3 часа, цър-вул написа:

До края на април ако е накуп или ако е на вноски - до края на годината. Ако платиш накуп до края на годината пак има наказателна лихва.

Ама ако плащаш редовно, при просрочените май няма на вноски.
Пък и да няма срок нито никаква подобна информация, нещо съмнителна работа ми се вижда.

@jhoro

Ами като ги опрощават що да ги плащам ?

-----------

Абе аз от казармата се чупих бързо бързо по комунистическо време, та от една община ли ще ме е страх.

преди 12 минути, Белгиеца написа:

@jhoro

Ами като ги опрощават що да ги плащам ?

-----------

Абе аз от казармата се чупих бързо бързо по комунистическо време, та от една община ли ще ме е страх.

Питаш, щото не си чел ДОПК.

Цитат

Отписване на вземанията

Чл. 173. (1) Вземанията се отписват, когато са погасени по давност, както и в случаите, предвидени със закон.
(2) Вземанията се отписват служебно с изтичането на срока по чл. 171, ал. 2.

Доброволно плащане след изтичане на сроковете

Чл. 174. Не подлежат на връщане доброволно платени публични задължения, изпълнени след изтичане на давностния срок, включително отписаните по реда на чл. 173.

Лихви

Чл. 175. (1) За неплатените в законоустановените срокове публични задължения се дължи лихва в размер, определен в съответния закон.
(2) Лихва се дължи и:
1. за неправилно възстановени или прихванати публични вземания, включително всякакви плащания, получени въз основа на искане за възстановяване съгласно данъчното и осигурителното законодателство;
2. върху невнесената в предвидения в закона срок авансова вноска - от датата, на която авансовата вноска е станала изискуема, до датата на внасяне на авансовата вноска, но не по-късно от 31 декември на годината, за която се дължи авансовата вноска.
(3) Лихви върху лихви и лихви върху глоби не се дължат.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Абе глупчо! Че на кой да пише баща му наследството? На Теб или на мен? Да не си му бил буци на нивата.  Хвалиш се , че не си плащал, но идва един момент и НАП узнават че има един глупак, скътал се в Белгия от задълженията си към държавата. Проверяват по обстойно и какво се оказва? Същият има на негово име и апартаментче  в София, на което също не плаща нищо, а го е отдал под наем. От тук нататък следва основната процедура с призоваване за плащане на задълженията. Като мине определения срок, Бай Ганьо ще узнае както е полегнал на дивана , че е идвал съдия изпълнител за вземанията към държавата от наемателя на софийското апартаментче. Сега остава единствено Ганьо да иска финикийски знаци на блондито за да дойде до София, за уреждане на предстоящата зделка. Ти може да си тарикат, колкото си искаш, но не си научил нещо много важно. Има много по големи тарикати от теб! И не живеят нито в Белгия, нито в Патагония, а...в България!

преди 1 час, jhoro написа:

Питаш, щото не си чел ДОПК.

Ами не позна.
Питам с провокативно подигравателна цел, да ви демонстрирам интелектуалното си превъзходство над всички вас ( млади и по-стари ) желаещи да заблуждавате читателите, че било трябвало да си плащат нечестни данъци, срещу които не получават никакви услуги.

Я да видим сега кой какво не е бил чел:

Искане за отписване на публични общински вземания, погасени по давност

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/obshtinski+administratsii/unificirani+uslugi/9413

Опааа, ама то това официална информация било бе, не я е писал някой роден на 31 януари със садистични предразположености, голям радетел да тормози държавата горките хорица.
Ами сега какво ще правим, а ?
Да плащаме ли като последните наивници, или да не плащаме ?

преди 15 минути, Белгиеца написа:

Ами не позна.
Питам с провокативно подигравателна цел, да ви демонстрирам интелектуалното си превъзходство над всички вас ( млади и по-стари ) желаещи да заблуждавате читателите, че било трябвало да си плащат нечестни данъци, срещу които не получават никакви услуги.

Опааа, ама то това официална информация било бе, не я е писал някой роден на 31 януари със садистични предразположености, голям радетел да тормози държавата горките хорица.

Ти си „лежи на тая кълка“ и някой ден ... ще си много изненадан!

Това, че ПИ ги мързи да гледат - няма да е вечно! А този номер, с отписването - минава само за определени, най-вече - еднократни задължения. Някой фиш, наказателно постановление, данък също - но до определен момент в миналото.
Задължения за до 5 години, а може и повече (при прекъсване на давността и започване на нова) - ще ти ги вземат, като „стой та гледай“!

Каза ти се, макар не точно

преди 36 минути, Kolev71 написа:

От тук нататък следва основната процедура с призоваване за плащане на задълженията. Като мине определения срок, Бай Ганьо ще узнае както е полегнал на дивана , че е идвал съдия изпълнител за вземанията към държавата от наемателя на софийското апартаментче. Сега остава единствено Ганьо да иска финикийски знаци на блондито за да дойде до София, за уреждане на предстоящата зделка.

Няма да искат пари от наемателя. Просто ще задействат процедурата с публичната продан и ти - ще разбереш, че НЯМАШ имот!
Най-много - да ти изплатят остатъка от парите след продажбата.

преди 23 минути, Белгиеца написа:

Ами не позна.

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/obshtinski+administratsii/unificirani+uslugi/9413

Ама тая давност си има срок който трябва да изтече преди тя да погаси дълга, и ако не дай Боже те потърсят по време на тоя срок който в България е от 3 до 5 години, същия се рестартира и започва да тече отначало, и докато си чакаш да изтече ще те осъдят и ще те оставят гол като пушка.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Ама тая давност си има срок който трябва да изтече преди тя да погаси дълга, и ако не дай Боже те потърсят по време на тоя срок който в България е от 3 до 5 години, същия се рестартира и започва да тече отначало, и докато си чакаш да изтече ще те осъдят и ще те оставят гол като пушка.

Абсолютната давност е 10 години - чл. 171, ал. 2!

Белгиец - щом си такъв читател - погледни следните глави:

• Глава двадесет и пета. ПРИНУДИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ
  • Глава двадесет и шеста. ПУБЛИЧНА ПРОДАН

и най-вече

• Глава двадесет и седма "а". ПРОЦЕДУРА ЗА ВЗАИМНА ПОМОЩ С ДЪРЖАВИТЕ - ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ПРИ СЪБИРАНЕ НА ПУБЛИЧНИ ВЗЕМАНИЯ
  • Глава двадесет и седма "б". ВЗАИМНА ПОМОЩ ПРИ СЪБИРАНЕ НА ПУБЛИЧНИ ВЗЕМАНИЯ ПО СИЛАТА НА МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ
Може да разгледаш и
  • Глава двадесет и седма. ЗАЩИТА СРЕЩУ ПРИНУДИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ, ама овреме!
преди 6 минути, jhoro написа:

Абсолютната давност е 10 години - чл. 171, ал. 2!

Това не беше ли само за мобилните оператори и кредитите?

преди 30 минути, jhoro написа:

Ти си „лежи на тая кълка“ и някой ден ... ще си много изненадан!

Това, че ПИ ги мързи да гледат - няма да е вечно! А този номер, с отписването - минава само за определени, най-вече - еднократни задължения. Някой фиш, наказателно постановление, данък също - но до определен момент в миналото.
Задължения за до 5 години, а може и повече (при прекъсване на давността и започване на нова) - ще ти ги вземат, като „стой та гледай“!

Каза ти се, макар не точно

Няма да искат пари от наемателя. Просто ще задействат процедурата с публичната продан и ти - ще разбереш, че НЯМАШ имот!
Най-много - да ти изплатят остатъка от парите след продажбата.

Жоре!

Аз не съм казал че ще се искат плащания от наемателя. От него(наемателят) Бай Ганьо ще узнае по телефона какво го чака в родната му страна.

преди 23 минути, Kolev71 написа:

Жоре!

Аз не съм казал че ще се искат плащания от наемателя. От него(наемателят) Бай Ганьо ще узнае по телефона какво го чака в родната му страна.

Има и друг начин!

Цитат

Чл. 32. (1) Връчване чрез прилагане към досието се извършва в случаите, когато лицето, неговият представител или пълномощник, член на орган на управление или служител, определен да получава съобщения или книжа, не е намерен на адреса за кореспонденция, след най-малко две посещения през 7 дни.
(2) Обстоятелствата по ал. 1 се удостоверяват с протокол за всяко посещение на адреса за кореспонденция.
(3) Изискванията по ал. 2 не се прилагат, когато са налице безспорни доказателства, че адресът за кореспонденция по чл. 28 е несъществуващ.
(4) Съобщението за връчването се поставя на определено за целта място в териториалната дирекция. Съобщението се публикува и в Интернет.
(5) Заедно с поставяне на съобщението органът по приходите изпраща и писмо с обратна разписка, както и електронно съобщение, в случай че лицето е посочило електронен адрес.
(6) В случай че лицето не се яви до изтичането на 14-дневен срок от поставянето на съобщението, съответният документ или акт се прилага към преписката и се смята за редовно връчен.
(7) Датите на поставяне и сваляне на съобщението се отбелязват от органа по приходите върху самото съобщение.

На го бъркайте тоя с НАП, давности и други!! Това са задължения по МДТ, в писмото си пише кое и за колко дължи. Освен това вероятно не са подадени и документи за придобиване, примерно по наследство. Да си вади ПИК от НАП, дали тази община е свързана в системата и задълженията към нея фигурират ли е съвсем отделен въпрос. 

преди 12 минути, Филипов написа:

На го бъркайте тоя с НАП, давности и други!! Това са задължения по МДТ, в писмото си пише кое и за колко дължи. Освен това вероятно не са подадени и документи за придобиване, примерно по наследство. Да си вади ПИК от НАП, дали тази община е свързана в системата и задълженията към нея фигурират ли е съвсем отделен въпрос. 

Че останаха ли такива общини?

Колкото до просрочените задължения - от МДТ и други - къде отиват според теб?

НАП = Национална агенция за приходите

преди 1 час, Филипов написа:

На го бъркайте тоя с НАП, давности и други!! Това са задължения по МДТ, в писмото си пише кое и за колко дължи.

Те изпращат писмото именно за да прекъснат давността и тя да почне да тече отново, като същевременно го дават на публичен изпълнител,

Така правят и с белгийския шаран.Ще му се натрупат задълженията  и ще му продадат имота понеже е много хитър.

преди 1 час, badr написа:

Така правят и с белгийския шаран.Ще му се натрупат задълженията  и ще му продадат имота понеже е много хитър.

А дано, от твоите уста в ушите на алах.
И да го продадат имота ми, знаеш ли каква голяма услуга ще ми направят.
Предлагам ти да включваш веднъж седмично в молитвите си и продажбата на моя имот в София.

преди 4 часа, jhoro написа:

А този номер, с отписването - минава само за определени, най-вече - еднократни задължения.

Абе аз имам човек в общината, ти си тръгнал да ме плашиш баш мене с твоите си измишльотини.
От общината нищо няма да предприемат.
А ако дойде някой нов мераклия да иска да предприеме нещо, то тогава най-лесно е да искат задълженията от съсобственичката тя да ги плати. Къщата не е разделена по етажи, няма официална делба, щото тя не искаше. Е, като не иска, ами да плаща иначе ако е рекъл алах ще бъде продадена цялата къща и ще стане много весело.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.