Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Декомунизация

Featured Replies

преди 9 часа, dioib написа:

Цялото Ви спамене по въпросната идеология и нейните последователи е не само смехотворно, но показва до колко сте невежи по отношение на политиката и начина на управление на една държавна и/или европейска структура. :)  

Мда .... инфантилността е навсякъде .... :) И отново се издирва "призракът" (врагът) .... :) И въпросният се наричал комунизъм .... :) 

Забавлявам се в този раздел наречен политика, но явно да си инфантилен е модерно .... :) 

Еми... колкото толкова. И аз не харесвам социализма и бай тошо, просто съм убеден, че и един ден не бих издържал в такъв режим. Да нямаш право на собствено мнение, да не можеш да пътуваш в чужбина (само политиците са можели), имало е и много други забрани.

Няма да се върне социализма, невъзможно е.

• Отговори 118
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Май лудниците в България са ги преобразували в ковид отделения.

• ГЕРБ се писаха, че са антикомунисти, видяхме ги колко са, затова няма съборени комунистически паметници и преименувани улици. Затова ви призовавам да подпишете петицията за смяна на името на Булевар

• Всеки е правил неща, с които не се гордее! Западът като е толкова лош, защо българи, руснаци, араби и чернокожи продължават да ходят на Запад, а не в Русия, например?

преди 7 минути, Mystery__22 написа:

Еми... колкото толкова. И аз не харесвам социализма и бай тошо, просто съм убеден, че и един ден не бих издържал в такъв режим. Да нямаш право на собствено мнение, да не можеш да пътуваш в чужбина (само политиците са можели), имало е и много други забрани.

Няма да се върне социализма, невъзможно е.

Това една жена на пазара ли го каза?:angry:

преди 11 минути, JKirilov написа:

Това една жена на пазара ли го каза?:angry:

Не знам, така си мисля :D

• Автор
преди 3 минути, JKirilov написа:

Спри мисленето, вредно е!

Те комунистите първо действат, после мислят, ако въобще могат могат да мислят!

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

Ох, как мислеха само...

Ама ти се спри, защото нищо не знаеш и нищо не разбираш!

Аз тепърва започвам!

преди 1 час, JKirilov написа:

И това не си разбрал! Те са много добри манипулатори и засега работите им вървят, за съжаление...

Аз знам кой е Джордж Сорос и какви са мръсните му цели. Светът се управлява от семейства като Ротшилд и Рокфелер. Всичките са маша в една игра. Това, което изповядва Сорос и лакеите му се нарича Неокомунизъм. Комунистите Петър Стоянов и Иван Костов бяха подлоги на Сорос и решиха да се правят на демократи. Тези подлоги се обявиха против лустрацията.

преди 15 часа, dioib написа:

Ще ми хареса сегашното НС да реабилитира комунистите :),

ама разбира се :) 

Представих си как в един германски форум някой "идиоб" декларира... "ще ми хареса следващия след Меркел да реабилитира национал социализма"

няма как да стане, нали ?

Познай защо.

Защото там няма толкова много "идиоби" .

:)

Все пак социалният статус на българите в миналото бе на ниво: Имаха жилище, имаха вила, имаха сигурна работа, имаха бази за отдих, имаха безплатно здравеопазване + безплатно дентално лечение при това и ред други социални придобивки за които на "запад" бяха привилегии изключително на богати хора. 

Откровенна лъжа.

Един и същ работник в една и съща сфера.. примерно .. стругар, фризьор, металург... в "злия Запад" имаше семейство с 3 автомобила и голяма  къщичка с двор без ограда...  докато тукашния му "колега" чакаше за Лада 10 години  и живееше в панелка :) 

Точно това ви е проблема на наивната пропаганда. Че точно сега "берем плодовете" на разития соц. т.е. обираме лъжите и фейковете с които ви пълнеха главите като казаната по горе от теб.

И които така и не искате да приемете че соца фалира у нас почти на 3 пъти, а '89-та бе безвъзвратно .

Смешно е да считате, че комунизмът е този който е виновен. :) Това е идеология, а не политика!!! :) 

Залиташ в  идеология, но тази идеология бе в основата на управлението, в основата на фалита на соца.

Който фалира, да ти повторя, не само в България , а в целия СИВ и Варшавски договор, начело с флагмана СССР.

Всичко останало са твои наивни увъртания :) 

Но до някъде си прав... да перефразирам един стар лаф... 

"никога комунистите не са живели толкова добре както при капитализма"

:giggle1:

Усещаш ли се колко си плитък :) 

преди 10 часа, Mystery__22 написа:

Да нямаш право на собствено мнение, да не можеш да пътуваш в чужбина (само политиците са можели), имало е и много други забрани.

Това са те излъгали тотално. Аз не съм политик и съм пътувал в чужбина и винаги съм имал свое мнение, а не продиктувано от друг.

Именно ти в момента нямаш свое мнение, а програмирано от друг. 

Както и да е. 

преди 4 часа, miro20 написа:

Усещаш ли се колко си плитък :) 

:) Хубаво е когато си правиш самооценка. :)

Добре знаеш, че отдавна се забавлявам с твоята инфантилност. :) 

Не издържа ... трябваше да пуснеш "грамофонната си плоча". :) 

Колкото и да повтаряш твоите лъжи, то определено не ще станат истина. :) 

преди 16 часа, Antisystem28 написа:

Аз тепърва започвам!

Аз знам кой е Джордж Сорос и какви са мръсните му цели. Светът се управлява от семейства като Ротшилд и Рокфелер. Всичките са маша в една игра. Това, което изповядва Сорос и лакеите му се нарича Неокомунизъм. Комунистите Петър Стоянов и Иван Костов бяха подлоги на Сорос и решиха да се правят на демократи. Тези подлоги се обявиха против лустрацията.

Знаеш, ама на книга. Не си говорил с хора, които са го живели онова време. Например, Петър Стоянов не е бил член на БКП, а Костов е бил. Само че, членове на БКП са били милиони, защото политиката е била такава. И болшинството от тях са били обикновени хора, без никакви облаги от членството, а с ограничения откъм спазване на морала и обществените норми, например. Защото, партиен член не бива да се дъни, а да е за пример. Плюс плащането на ежемесечен членски внос. Така че, лустрация по критерий "член на БКП", би била по- нечовешка и несправедлива дори от чистката след 09.09. 1944г.  От друга страна, задавал ли си си въпроса, защо американците, които ситуираха СДС на политическата сцена и го осигуряваха ресурсно, не натиснаха за лустрацията?

преди 20 часа, dioib написа:

Това са те излъгали тотално. Аз не съм политик и съм пътувал в чужбина и винаги съм имал свое мнение, а не продиктувано от друг.

Именно ти в момента нямаш свое мнение, а програмирано от друг. 

Както и да е. 

Не е "както и да е" . Защото лъжеца си ти .

Никой не можеше да пътува никъде в чужбина ! Освен ако не е доказал се верен партиец или близък  сътрудник на службите.

Или само на екскурзия в "братските страни" . С придружители от ДС. А ако в капиталистическите - с преобладаващо присъствие на другари от ДС.

:hush:

За пътуване в СССР се искаше "приглашение" /покана/ от роднина, приятели, и т.н. Иначе никой не може да си хване шапката и да каже.. Днес ми се ходи на плаж в Сочи. Абсурд !

За Гърция ??? хаха абсурд на квадрат ! :)  Само такива верни комунета и сътрудници  като теб с командировките .

Дори до Малко Търново или други пригранични райони се искаше бележка и разрешение бре ! Камо ли да си смениш жителството "по желание" ! Абсурд.

Кого лъжеш ?? Мислиш че като младите не знаят, можеш да си лъжеш на воля ??

Че твоя изолиран случай на привилегии за  "добър и верен комунист" е  било правил за държавата ? ?

Лъжец. Нагъл лъжец. Пътувал бил.  Комуне доносник самозабравило се. Затова и толкова те боли че са ти резнали привилегиите .

преди 20 часа, dioib написа:

:) Хубаво е когато си правиш самооценка. :)

Добре знаеш, че отдавна се забавлявам с твоята инфантилност. :) 

Не издържа ... трябваше да пуснеш "грамофонната си плоча". :) 

Колкото и да повтаряш твоите лъжи, то определено не ще станат истина. :) 

бла бла ? :)

Като повтаряш твоите лъжи на верно комуне на режима , не си мисли че всички ядат доматите с колците

:hit:

преди 12 часа, absurt написа:

Знаеш, ама на книга. Не си говорил с хора, които са го живели онова време. Например, Петър Стоянов не е бил член на БКП, а Костов е бил. Само че, членове на БКП са били милиони, защото политиката е била такава. И болшинството от тях са били обикновени хора, без никакви облаги от членството, а с ограничения откъм спазване на морала и обществените норми, например. Защото, партиен член не бива да се дъни, а да е за пример. Плюс плащането на ежемесечен членски внос. Така че, лустрация по критерий "член на БКП", би била по- нечовешка и несправедлива дори от чистката след 09.09. 1944г.  От друга страна, задавал ли си си въпроса, защо американците, които ситуираха СДС на политическата сцена и го осигуряваха ресурсно, не натиснаха за лустрацията?

Извинявай, ама итеб да те приземя малко.

Изясни си какво значи думата "лустрация" .

това не е "нечовешко " нещо или кастрация както някои си мислят.

Никой не ти ограничава никакви  права, нито те мачкат и ограниават в личния живот , бизнес и т.н.

САМО да не заемаш ръководни постове в държавата  ако си бил сътрудник и ли част от репресивния апарат и комунистически режим ! . Толквова ли е нечовешко ?

Не мисля.

Още енщо за размисъл

- В различните страни лустрация е проведена по различен начин.

Има дори възможност , както в ГДР ли беше,  или в друга държава - обявяваш публично че си бил сътрудник или агент на ДС , и вече хората да си преценят.

Но и никой не е унищожавал или скатавал там досиета , а ги публикуват.

Така ако си професионалист, ако хората те харесват и  обичат, ако си добър и уважаван кмет  например, не е никакъв проблем ПАК ДА ЗАЕМАШ управленски постове дори да си бил виден комунист !

Така че не знам защо се плашат толкова от думата "лустрация" .

Дали защото в архивите има нелицеприятни неща които трябва да се скрият ? Или за бъдещо изнудване ?

Не знам, просто е ФАКТ че в България НИКОГА под никаква форма не е дискутирано, камо ли приета каквато и да е лустрация.

Това съм казвал дава обяснение защо сме последни в развитието си от всички постсъветски страни  след  фалита на соца, който засегна целия лагер.

Които държави по отдавна и навреме са въвели лустрация, сега са в пъти по добре от тези които никога не са.

А то май само ние сме тази която НИКОГА не е говорела за лустрация.

Пряка зависимост със сегашния ни стандарт.

И за десерт само да припомня - пРезилдента мухльо  е предложен и лансиран пак от такива явни агенти на ДС за които нищо не знаем каква "полезна държавна дейност" са развивали като комунета,

такива сега  реално ни управляват, такива сега са Задкулисието, оплетено със забогателите мутроолигарси пак с тяхно съдействие.

Мафия и октопод .

Това е държавата в момента.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 часа, miro20 написа:

Защото лъжеца си ти .

Мире, класическия пример: Ти си лъжеца и казваш, че съм аз. :) 

Ти си този който ползваш популизъм, а не аз. 

Ти си активния, а не аз и насаждаш нещо което не е вярно: Комунистите били виновни. :) 

В политиката няма виновни Мире. В политиката има умеещи и не умеещи. Ти не умееш политиката и затова ползваш изтъркан популизъм от миналото. 

Отъждествяваш комунистът като обществен враг номер едно. :) = Ей това е лъжа Мире!!! :) 

Останалото е само и единствено клатене по клавиатурата от теб. 

Миро, вместо да нижеш "чаршафи" с обяснения, чети и осмисляй написаното. Цитираш поста ми, който е в отговор на друг пост. Ами, прочети и другия, да видиш за какво иде реч, а не тичай с размахан пръст веднага. Не знам защо, ама като чуеш "комунист" и пяна ти излиза- спираш да разсъждаваш, да осъзнаваш и  включваш на оплюващия автопилот.  

преди 7 часа, dioib написа:

Ти си лъжеца и казваш, че съм аз. :) 

Напротив . Доста подробни примери ти дадох за кое лъжеш.

Ти си този който ползваш популизъм, а не аз. 

Пак лъжа.Давам ти конкретни реални примери, а ти си този с идеологиите и фантазиите.:hush:

Отъждествяваш комунистът като обществен враг номер едно. :) = Ей това е лъжа Мире!!! :) 

Пак лъжа . Прочети какво казах за лустрацията.

И че напълно е възможно всеки комунист да си живее спокойно и необезпокоявано, и дори да участва в новото съвременно управление АКО има качества, ако хората го харесват, обичат и т.н.

С определени ясни условия и откритост.

Така че колко ще лъжеш още и ше ми приписваш  само неверни твърдения  ?

Или пак както винаги си плямпаш за спорта.

преди 13 минути, absurt написа:

Миро, вместо да нижеш "чаршафи" с обяснения, чети и осмисляй написаното. Цитираш поста ми, който е в отговор на друг пост. Ами, прочети и другия, да видиш за какво иде реч, а не тичай с размахан пръст веднага. Не знам защо, ама като чуеш "комунист" и пяна ти излиза- спираш да разсъждаваш, да осъзнаваш и  включваш на оплюващия автопилот.  

Не разбрах какъв бе смисъла на този твой отговор, но вместо да препоръчваш на мен да "осмислям" ,  вземи прочети хубави "чаршафите" ми преди да се излагаш

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Не разбрах какъв бе смисъла на този твой отговор, но вместо да препоръчваш на мен да "осмислям" ,  вземи прочети хубави "чаршафите" ми преди да се излагаш

Как да разбереш, като за пореден път си чукча- писател, а не читател? По- лесно ми е въобще да не чета чаршафите ти, отколкото да се опитвам да те накарам да четеш и осмисляш това, което ти се пише. Както и да е, пиши си, не ми пречиш.

• Автор
на 20.01.2022 г. в 11:30, absurt написа:

Петър Стоянов е бил комсомолец, което пак означава, че си бил верен на БКП.

преди 18 часа, absurt написа:

чукча- писател

:offtopic_s:Де да беше такъв, но не е! :) Той има едно копче "комунист" и пуска латерната си ... :) 

Аз го използвам като рекламно лице на комунизмът. :) = Ефекта = Забрани на някой нещо и той ще посегне към него. ;) 

Да, за мен по-важно е да се говори за комунизмът, а този който му е интересно да разбере какво е .... е рано или късно ще прочете и осъзнае истината за въпросния и те ... Миро па увисне като непрано пране ... :) = Са му лъсне нечистоплътната политика ... ;) 

преди 10 часа, Antisystem28 написа:

Поредната глупост, която изтърсваш! Чавдарче, пионерче и комсомолец бяха трите степени, които се минаваха в училище. По твоята логика, целият български народ е бил верен на БКП. Бе, ти на какъв изветрял "учител" си попаднал? И защо не потърсиш няколко източника, а вървиш като кон с капаци само по тая пътечка? Ако си на 28 години, то дядо ти и баба ти са били комсомолци, а преди това са носили синя и червена връзка.

на 17.01.2022 г. в 18:49, Antisystem28 написа:

Абсурд, това не е вярно. 

Може да не е вярно,  ама в този форум е така. 

Ако говориш против комунистите- значи си либераст. Ако и против тях говориш, значи си трол.  При мен поне беше така в началото,  а скоро един гербаджия и комунист ме нарече,  щото имало презумция, че герб били демократите,  а другите били комундели. Нищо че Бибитко е с партийна книжка с петолъчка 🤣 Той бил комунист,  ама преди, вече е демократче 🤣 

на 21.01.2022 г. в 12:17, absurt написа:

Как да разбереш, като за пореден път си чукча- писател, а не читател? По- лесно ми е въобще да не чета чаршафите ти, отколкото да се опитвам да те накарам да четеш и осмисляш това, което ти се пише. Както и да е, пиши си, не ми пречиш.

значи не можеш да четеш , не можеш да осмислиш какво казвам, кое оспорвам с цитати , примери и т.н.   щото си като чалга-мозъчетата дето повече от един абзац не могат да осмислят щото забравят началото....  а после аз съм бил "чукча писатель а не читатель" ??

:) 

дооообре :)

И аз бих ти препоръчал - когато не можеш да четеш "чаршафи' , просто подмини , а не се излагай като чалгаджийка да казваш каква глупост било чаршафа дето не си го чела или разбрала.

Май ти казах вече че така само се излагаш... кактои да е :getout:

преди 1 час, Michigan111 написа:

При мен поне беше така в началото,  а скоро един гербаджия и комунист ме нарече,  щото имало презумция, че герб били демократите,  а другите били комундели. Нищо че Бибитко е с партийна книжка с петолъчка 🤣 Той бил комунист,  ама преди, вече е демократче 🤣 

Ами аз ти бях предложил да оцениш / ако можеш/ без да лепиш етикети кой е бил комунист, защото и моите родители са били комунисти, но от тези наивните, дето са вярвали че петилетката се взема за 3 години, и дето със заплати от 110 лв и 140 лв хал хабер си нямат за съсипията  на урпавляващата престъпна върхушка, нито са имали представа как после тази върхушка си подготви "прехода" с кадри и пари ....

Та... за оценката...  сега е още по лесно . Виж кой след толкова години е демократ,  кой не е. Кой е за европейско развитие, кой не е.  Кой защитава европейски принципи на разделние на властите, кой повтаря опорките и атаките на мутроолигарсите срещу това.

Не ми казвай само че тези дето се пишат най големи демократи от ДеееБъ - аломаджовците и Гнома - виден следовател от социалистическо,  дето на последните избори че и малкко преди това дадоха ясна заигравка към БСП за обща игра .... та... те ли са най големите защитници  на демокрацията  и европейския път на България ?

Или новите "отровни триота" дето се провалиха с гръм и трясък  заради фейковете си ?

Или БСП може би ? :giggle1:

Или чалгарите дето влязоха и те в играта на комунетата и Задкулисието  и забравиха и референдуми, и предизборни предложения и какво ли не...

Новите юпита от ПОД мяната не ги броя... тия биха си продали майките и биха говорели каквото и да е, само и само далаверата да им върви .

Това също е все повече очевидно след неадекватните им мерки, изказвания, пвоедение.

Та,кой остана освен ГЕРБ ?

• Автор
на 22.01.2022 г. в 20:44, Michigan111 написа:

Ако говориш против комунистите- значи си либераст. Ако и против тях говориш, значи си трол.  При мен поне беше така в началото,  а скоро един гербаджия и комунист ме нарече,  щото имало презумция, че герб били демократите,  а другите били комундели. Нищо че Бибитко е с партийна книжка с петолъчка 🤣 Той бил комунист,  ама преди, вече е демократче 🤣 

Аз не харесвам Бойко Борисов, не съм и либераст, нито добре платен соросоид, нито някой ми плаща да говоря това, което мисля. Всички партии в действителност са наследници на БКП и проекти на ДС. Всичко в политиката е добре режисирано и само идиотите вярват в този театър. В България имаме демокрация по български.

на 22.01.2022 г. в 0:40, Antisystem28 написа:

на 22.01.2022 г. в 20:44, Michigan111 написа:

За да станеш чавдарче, пионерче или комсомолец е трябвало да си верен на БКП, иначе ще те пратят в Белене. И да, Белене е продължавал да работи до 1989 г., с прекъсвания.

на 17.01.2022 г. в 18:47, Hristo52 написа:

Какъв трол бре? Роден 2001 година още с жълто около устата!

Казва се с бяло около устата. Ако искаше да кажеш, че имам петна от напишкано по гащите, е това вече е друго.

преди 13 часа, Antisystem28 написа:

За да станеш чавдарче, пионерче или комсомолец е трябвало да си верен на БКП, иначе ще те пратят в Белене. И да, Белене е продължавал да работи до 1989 г., с прекъсвания.

Казва се с бяло около устата. Ако искаше да кажеш, че имам петна от напишкано по гащите, е това вече е друго.

Казва се жълто около устата, защото с такова жълто около човките се излюпват пиленцата и нищо не знаят, и нищо не са видели, и всичко трябва да научат, преди да почнат да дават мнение. Защото, ще ръсят глупости като теб и ще будят смях сред публиката.

Почвам да се питам, дали не си правиш гаргара с нас, пишейки безумия, докато ние ти реагираме като на голям и с акъла си, индивид? Ако е така, браво- успя да ме озадачиш, че и да ме хлъзнеш да се опитвам да ти обяснявам, че да не ти се смеят и гаргите. Но, ако го пишеш сериозно, то не само си силно неосведомен за всичко, но и силно изкривен идеологически. Което е жалко, особено ако наистина си роден през 2001г. Без способността да попълниш празнотите и да развиеш мисленето си, те очаква безоблачно джендърско многополово бъдеще. Нещо като зеленчук......

• Автор
преди 28 минути, absurt написа:

Казва се жълто около устата, защото с такова жълто около човките се излюпват пиленцата и нищо не знаят, и нищо не са видели, и всичко трябва да научат, преди да почнат да дават мнение. Защото, ще ръсят глупости като теб и ще будят смях сред публиката.

Почвам да се питам, дали не си правиш гаргара с нас, пишейки безумия, докато ние ти реагираме като на голям и с акъла си, индивид? Ако е така, браво- успя да ме озадачиш, че и да ме хлъзнеш да се опитвам да ти обяснявам, че да не ти се смеят и гаргите. Но, ако го пишеш сериозно, то не само си силно неосведомен за всичко, но и силно изкривен идеологически. Което е жалко, особено ако наистина си роден през 2001г. Без способността да попълниш празнотите и да развиеш мисленето си, те очаква безоблачно джендърско многополово бъдеще. Нещо като зеленчук......

Значи то и дядо ми не е живял по времето на Мусолини, но това не му попречи да мрази фашистите. За стотен път ще ви кажа, че аз не следвам никакви идеологии, нито пък държа да има истанбулска конвенция, джендър образование или еднополови бракове. За тесногръдите комунисти и либерасти, аз съм смешен. Мен не ме засяга мнението им. Като толкова харесвате комунизма вземете си еднопосочен билет за Северна Корея, Китай, Виетнам, Лаос или Куба и ни оставете на мира.

преди 1 час, Antisystem28 написа:

Значи то и дядо ми не е живял по времето на Мусолини, но това не му попречи да мрази фашистите. За стотен път ще ви кажа, че аз не следвам никакви идеологии, нито пък държа да има истанбулска конвенция, джендър образование или еднополови бракове. За тесногръдите комунисти и либерасти, аз съм смешен. Мен не ме засяга мнението им. Като толкова харесвате комунизма вземете си еднопосочен билет за Северна Корея, Китай, Виетнам, Лаос или Куба и ни оставете на мира.

Значи, дядо ти е бил прочел достатъчно, затова е мразел фашистите. Ти си обратното на дядо си- нищо не си прочел, а повтаряш велики глупости като навит с пружина. Дори не осъзнаваш как следваш идеологията на сляпата омраза. Затова не можеш да схванеш, че тук никой не харесва комунизма, първо защото никой не е живял в такъв строй- това е само мечта. В страните, които изброяваш, с изключение на Северна Корея, няма дори и социализъм- строя, за който ти идея нямаш дори какво е представлявал. А, в него са живели съзнателен живот дядо ти и баба ти, та и родителите ти са закачили малко. Нито в Китай, нито във Виетнам има социализъм вече. 

Аз, по логиката на твоите желания, бих предложила всички, нямащи идея от историята на държавата ни, да хванете пътя през океана, та да си живеете първосигнално и безметежно и да мразите всичко, което хем не знаете, хем не искате да научите. 

• Автор
преди 1 час, absurt написа:

Значи, дядо ти е бил прочел достатъчно, затова е мразел фашистите. Ти си обратното на дядо си- нищо не си прочел, а повтаряш велики глупости като навит с пружина. Дори не осъзнаваш как следваш идеологията на сляпата омраза. Затова не можеш да схванеш, че тук никой не харесва комунизма, първо защото никой не е живял в такъв строй- това е само мечта. В страните, които изброяваш, с изключение на Северна Корея, няма дори и социализъм- строя, за който ти идея нямаш дори какво е представлявал. А, в него са живели съзнателен живот дядо ти и баба ти, та и родителите ти са закачили малко. Нито в Китай, нито във Виетнам има социализъм вече. 

Аз, по логиката на твоите желания, бих предложила всички, нямащи идея от историята на държавата ни, да хванете пътя през океана, та да си живеете първосигнално и безметежно и да мразите всичко, което хем не знаете, хем не искате да научите. 

Комунизъм е имало, социализмът е бил мечтата, към която вървите. Аз немалко съм чел за комунизма. Вие вървяхте към светлото бъдеще, а това беше социализмът, за който Тодор Живков по-късно беше казал, че е недоносче. Същото важи и за другите страни. Аз не съм навит на пружина. Аз просто си отворих очите за жългарската и световната политическа действителност и станах по-отворен. Комунизмът учеше хората да мразят капитализма, нищо че в загнилия Запад те имаха доста висок стандарт на живот, за който повечето хора в "соц" страните само си мечтаели. В онези страни комунизмът все още съществува. Северна Корея и Китай са пример за бъдещият Нов световен ред.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.