Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шумни съседи

Featured Replies

Здравейте, нов съм във форума 

Дано няма проблем, че пускам такава тема, но вече нямам нерви

Случаят е такъв:

На първия етаж съм над мен има семейство което от 3 месеца се налага да му слушам музиката започва се към 19:00 та до 22:00

И така на пръв поглед всичко изглежда наред да ама не музиката е много силна, а не знам при другите съседи дали се чува чак толкова, но при мен се чува сякаш е собственик и на моя апартамент основно най силно се чува в хола, но се разнася и по другите стаи, а още по лошото е че са на кръст 10 песни които се въртят до 22:00 едни и същи.

И по тази причина се налага да стоим по другите стаи със семейството ми тоест хола ни стои необитаем до 22:00

Но спазват часа което съвсем ме нервира. Защото ако беше подминал досега да съм дрънчал на полицията ама уви..

Нямам проблем да си пускат музиката ама поне да можем да влизаме в хола иначе не се стои 

Да не беше всеки ден, но просто няма спирачки няма събота няма неделя настане ли 19:00 часа се започва

Пиша тук за съвет какво мога да направя 
Дано не изглеждам като луд, но просто така не се живее. Дали някой друг на мое място би търпял такова чудо

А защо не говориш очи в очи просто със съседите и не се разберете (спазарите) нещо. Това е лошото на апартаментите, че сме като в гето и трябва някаква толерантност, но да не е едностранна.

• Автор

Ами ще пробвам, но не са от разбраните.

Благодаря ви!

Имах подобни проблеми преди години. Ако не можеш да се разбереш с тях поне да намалят силата, единствените 3 варианта са: да се преместите другаде; да свиквате; да закрепите на тавана мощни тонколони, да надуете до край приятна за вас музика и да чакате реакция 😊 Може и да не е до край, че ще има изкривявания, ама уредбата трябва да е мощна- поне 2х100 W

преди 1 час, lupis написа:

Имах подобни проблеми преди години. Ако не можеш да се разбереш с тях поне да намалят силата, единствените 3 варианта са: да се преместите другаде; да свиквате; да закрепите на тавана мощни тонколони, да надуете до край приятна за вас музика и да чакате реакция 😊 Може и да не е до край, че ще има изкривявания, ама уредбата трябва да е мощна- поне 2х100 W

Направо да взема една пушка и да ги сваля от терасата.

преди 2 часа, lupis написа:

да закрепите на тавана мощни тонколони, да надуете до край приятна за вас музика и да чакате реакция 😊 Може и да не е до край, че ще има изкривявания, ама уредбата трябва да е мощна- поне 2х100 W

Вълчо е най-близо до верния отговор. Но не знае, че има специално устройство за допълване на събууфърите в хола - слага се под дивана и те тресе яко. Но ще е голяма инвестиция.

преди 49 минути, grizly написа:

А ако нищо от изброеното по-горе няма ефект - :beat:

Има процедури - по Закон за управление на етажната собственост - но кое ще „хване дикиш“?

Цитат
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:
1. не пречат на другите собственици, ползватели и обитатели да използват общите части на сградата;
4. не извършват в своя самостоятелен обект или в част от него дейности или действия, които създават безпокойство за другите собственици, ползватели и обитатели, по-голямо от обичайното;

Чл. 11. (1) Общото събрание:
10. приема решения и за:
е) изваждане от сградата на собственик, ползвател или обитател по реда на чл. 45 от Закона за собствеността за определен срок, но не по-дълъг от три години;
Цитат
Чл. 45. Собственикът на етаж или на част от етаж се изважда от сградата по решение на общото събрание за срок до три години:
а) ако използува или допуска да се използуват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди, и
б) ако систематически нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави.
Общото събрание може да вземе решение за изваждане само след като собственикът е бил предупреден писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота и ако и след това предупреждение не е прекратил нарушението.

Преди едно 10 години живеех с такива съседи под мен. Ся не са гърмяли ежедневно, но често се случваше, а като поканеха гости музиката гърмеше до малките часове.
Ся всички сме правили купони и все се е намирал някой киселяк да дойде да реве че не можел да спи, затова никога не им казах копче, просто защото познавах добре тия ситуации.
Аз моите купони ги правех в другия квартал където всъщност бях израстнал и съответно в този апартамент в който живеех тогава винаги съм бил тих.
Веднъж обаче стана така, че се събрахме точно в този апартамент и не че сме вдигали кой знае какъв шум, ама музичка това-онова и някъде към полунощ звъни някой, гледам комшията(Този дето му слушах купоните до малките часовебез дума да кажа.), един такъв бесен още малко ще ме хване за гушата.
Развика нещо, казах му "Аз твоята музика като я слушам постоянно и често до среднощите и то толкова силна че ми подскача кревата, някога да съм казал дума?". Нищо не каза повече, очевидно му стана неприятно, тръгна си и така. А от него ден нататък повече музика от тях не съм чул.

Та не е 100% сигурно че ще подейства, но разтреси ги хубаво някоя вечер така че те да дойдат у вас и токувиж се кротнат.

Има друго : В България по закон никой няма право да вдига шум в празнични и почивни дни, особено пък с ремонти, така че като задрънкат в Събота или Неделя смело можеш да им викнеш гости.

преди 17 минути, JKirilov написа:

Но не знае, че има специално устройство за допълване на събууфърите в хола - слага се под дивана и те тресе яко.

Той ще дразни съседите или ще им създава 4D домашно кино? 

преди 12 минути, Bubbles написа:

Има друго : В България по закон никой няма право да вдига шум в празнични и почивни дни, особено пък с ремонти, така че като задрънкат в Събота или Неделя смело можеш да им викнеш гости.

Така ли? Я го покажи този закон къде е?

преди 14 минути, Raze написа:

Така ли? Я го покажи този закон къде е?

https://stroej.eu/stroitelstvo/shum-remontni-deinosti/

А това е разпоредбата за София : https://sofia.obshtini.bg/doc/3792691

преди 6 минути, Bubbles написа:

Там пише за строежи, никъде не пише, че в къщи не мога да си правя ремонти в разрешените часове в празнични и почивни дни!

преди 14 минути, Raze написа:

Там пише за строежи, никъде не пише, че в къщи не мога да си правя ремонти в разрешените часове в празнични и почивни дни!

Пенчо бре чети!

Цитат

Глава втора
ОСИГУРЯВАНЕ И ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД

Чл. 2. (1) На територията на СО се забранява създаването на шум, предизвикан от домашни дейности и от съседи в жилищни сгради, включително за религиозни, политически. производствени, промишлени, строително-монтажни и ремонтни дейности в работни дни в периода от 22.00 до 08.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа.

(2) в почивните дни дейностите по предходната алинея, създаващи шум, са забранени, освен в случаите на съгласие на засегнатите обитатели.

(3) На територията на СО се забранява създаването на шум, който нарушава обществения ред или спокойствието на гражданите на обществени места в периода от 22.00 до 08.00 часа.

Приета с Решение № 676 по Протокол № 61 от 27.09.2018 г., в сила от 1.12.2018 г.

Заключете тази безпредметна тема! При мен беше по-зле. В съседната спалня живееше една баба, която е глуха. Телевизора й боботеше денонощно и се чува през панелката. Лягаш да спиш, а се чува пуснат телевизор от продънените панелки! Реално не се вдига шум, но се чува. А жената има някаква невроза и трябва да е пуснат телевизора, особено обичаше да го включва отново в 3:00 часа. Въобще, когато се разсъни го пуска за да заспи отново. Няма как да ги накараш да си спрат телевизионния приемник, нали? Проблемът с панелките си е ваш проблем. Измерват се децибели и няма никой да ви уважи. Не съм и опитвал каквото и да е. Сега бабата е вече умряла и всичко е тишина.

Това е и конкретно за софийска община, а и в събота едва ли ще намериш работещи общински служители, които да направят проверка.

преди 1 час, Bubbles написа:

Пенчо бре чети!

Пенчо е баба ти!

преди 1 час, Bubbles написа:

(2) в почивните дни дейностите по предходната алинея, създаващи шум, са забранени, освен в случаите на съгласие на засегнатите обитатели.

А и това е по-скоро като допълнение, понеже в горната алинея е оказано само за работни дни.

преди 7 минути, Raze написа:

Това е и конкретно за софийска община, а и в събота едва ли ще намериш работещи общински служители, които да направят проверка.

Пенчо е баба ти!

А и това е по-скоро като допълнение, понеже в горната алинея е оказано само за работни дни.

Няма допълнение, ако комшията не е съгласен, пазиш тишина или глоба.

преди 40 минути, Raze написа:

Не трябват общински служители - има си полиция!

Само в панелките да е така! В къщите па са едни косачки, резачки, фрези, свиркащи клаксони, форсиране на двигатели, крещящи пияни младежи, разгонени котки, виещи кучета  ... мога и още. 

Съвет към автора - помолете комшията да ви услужи с уредбата си за седмица/месец!

- Комшо, ще ми дадеш ли бормашината си за събота и неделя?
- Ами какво да те правя, давам ти я. Ще ремонтираш ли?
- Не, ще спя!

преди 16 минути, P!NK написа:

- Комшо, ще ми дадеш ли бормашината си за събота и неделя?
- Ами какво да те правя, давам ти я. Ще ремонтираш ли?
- Не, ще спя!

-Аааа, нямаш проблеми, аз имам резервна:lol6:

преди 3 минути, lupis написа:

-Аааа, нямаш проблеми, аз имам резервна:lol6:

Такова животно, нема! :lol6:Пу-пу, да не ме стига такъв комшия! 

преди 11 минути, P!NK написа:

Такова животно, нема! :lol6:Пу-пу, да не ме стига такъв комшия! 

Ами ... ако го стигна първи!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.