Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шумни съседи

Featured Replies

Няколко шамара може също да свършат работа. Со кротце и со благо ...

Или, ако е достъпно, отваряш електромерното табло и сваляш предпазителя на техния апартамент.

преди 28 минути, нушо написа:

А може, и ти да им надуваш главата,да видят хубаво ли е.

+ 1 глас!!! Само и единствено това дава резултат!!! Иначе е ефекта: Кучето си лае, а кервана си върви ли върви и дори глоби не ги плашат някои ... :) 

п.п. НО, за препоръка, за да не се разправяте и с полицията, то го правете по съответната наредба за спазване на обществения ред. ;) Иначе извън тази наредба, то до колко може да останете анонимни?! На село не става лесно, но в града си има способи ... ;) 

• Автор

Снощи беше същото!

Качих се за да им кажа. Нямаше никакъв ефект.

Но се оказа, че комшийката от третия етаж също ги чува.

Когато се качих, трябваше да блъскам по вратата им около 10-15 минути за да отворят.

Показа се въпросния човек. Помолих го най учтиво да бъде поне малко по тиха тази музика, че не се стои долу.

Единственото което ми отвърна беше - Аз съм си на дома, спазвам абсолютно всички наредби, ако дойдеш втори път ще я пускам още по силно и ми блъсна вратата.

Ще видя какво ще правя.

Благодаря ви, заключвайте темата ако се налага!

преди 17 минути, #Streleca написа:

Когато се качих, трябваше да блъскам по вратата им около 10-15 минути за да отворят.

Съвет: Не се саморазправяйте. Това ще усложни психическото Ви състояние. = Има тел. 112 (ако не знаете телефона на районното или друг телефон за връзка с органите на реда) и дори на село реагират.

Успех!

п.п. Може би полицията сред селата и малките градове все още имат необходимата репутация и определено резултати има т.е. респекта е от друго естество, а не политически обременен... 

преди 2 часа, dioib написа:

Съвет: Не се саморазправяйте. Това ще усложни психическото Ви състояние. = Има тел. 112 (ако не знаете телефона на районното или друг телефон за връзка с органите на реда) и дори на село реагират.

За такива „неспешни обаждания“ - не се препоръчва да ползвате 112! Там е за „Бърза помощ“, Пожарна ...
Всяко РПУ и РДВР си има „обикновен“ телефон. Директен или през централа.

преди 2 минути, jhoro написа:

не се препоръчва да ползвате 112

Ползвал съм го от "глупост" по въпроса или поставената тема, но да споделя = работи и в следствие на някакво незнание или прочие ... = там има добри професионалисти и задават добри въпроси и определено е на ниво нашето 112 независимо, че се обръщат с маловажни проблеми ... друга тема Джоре ... ;) 

преди 9 минути, dioib написа:

Ползвал съм го от "глупост" по въпроса или поставената тема, но да споделя = работи и в следствие на някакво незнание или прочие ... = там има добри професионалисти и задават добри въпроси и определено е на ниво нашето 112 независимо, че се обръщат с маловажни проблеми ... друга тема Джоре ... ;) 

На практика телефон 112 е просто централизиран диспечерски пункт, от където питат само - „По какъв въпрос и откъде се обаждате“. А после - пренасочват обаждането, към съответната местна служба.

Пп. Номер 911 също работи в България - въпреки, че не е обявен официално.

преди 6 минути, jhoro написа:

На практика телефон 112 е просто централизиран диспечерски пункт, от където питат само - „По какъв въпрос и откъде се обаждате“. А после - пренасочват обаждането, към съответната местна служба.

Пп. Номер 911 също работи в България - въпреки, че не е обявен официално.

Не е точно така, но ... иначе, да, и 911 работи ... ;) 

п.п.

ВНИМАНИЕ!!!

Не правете моята глупост!!! По-добре е да ползвате наличен номер на МВР!!!

преди 37 минути, dioib написа:

Не е точно така, но ...

Кое „не е точно така“?

преди 3 минути, jhoro написа:

Кое „не е точно така“?

Имах спешен случай и се отзоваха служителите, а начина не мога да споделя тук ...

Бе ми върнато обаждане от служител на МВР. ;)

• 2 седмици по-късно...
преди 4 минути, Electrian написа:

пич, ти къде си мислиш че се намираш?  

Пич, а ти къде си мислиш, че си?

• 3 седмици по-късно...

Моята комшийка е болна от аутизъм. Както и 3 годишния и син. И е много чуствителна към по-силен шум. Имахме многократно дискусии. Понякога имам гости и си увеличаваме малко тя веднага идва на вратата. И е бая дразнещо, защото човек когато е болен с главата трябва да е в болнично заведение или в жилищна обстановка с други болни, а не сред здрави. В крайна сметка реших да не увеличавам повече. Сама майка с болно дете, бъхти се и на работа по цял ден. Не и е лек живота, а и не искам да влизам в излишни конфликти със съседите ми.

Знам какво е. И моята съседка имаше болни от аутизъм деца и нейната спалня или хол там каквото е се падаше точно до моя такъв и бяхме постоянно на нож, защото или те вдигаха шум (но не защото са го искали, а предполагам заради болестта), аз също като всеки нормален човек понякога съм изпускал парата и така. Отделно и мъжа с който живееше все им правеше проблеми и им думкаше по вратата посред нощ. После май си пусна една заповед и онзи спря да идва. После и те се изнесоха, а този го продадоха и новите съседи са една идея по-нормални за общуване. Но то направо си е и до късмет. За един сватба, за друг брадва общо взето.

• 1 месец по-късно...

Здравейте ! Чувам стъпки денонощно над главата ми от лудите пубери над нас . Пуснах музика качествено , съседът дойде . Поканих го , обеща ми да си постелят пътеки , поне в стаите , но ме излъга . Пробвах с добро няколко пъти и не става . Единственият начин е да вдигаме много шум и ние потърпевшите . Друг начин няма ! Като не искат мир , ще има война . Какво ли си викат тези над мен ! : ще свикне този глупак . Готвя жестока атака във всички стаи , за да си реша проблемите един път и завинаги . Дайте ми идеи ! Ултра звук да им пускам ли !

Не ти трябва война, нещата могат ексалират. Трябва ти постоянно решение. Ако си на квартира преместването е най-доброто решение. Ако си в собствено жилище поговори с кварталния той като човек разполагащ със закона, не може да не знае законови инструменти, с които да се решат нещата.

Чували ли сте, че с мед се ловят повече мухи?

Бъдете вежливи със съседите си. Раздавайте им храна по празници. Както сега на великден се раздават ейца и курабии. Молете ги за дребни услуги и ги почерпвайте след това.

Като се сприятелите, ще им е гузно да ви шумят. А като им правите на инат, точно обратното - даже ще им е кеф.

преди 2 часа, bornofash написа:

Бъдете вежливи със съседите си. Раздавайте им храна по празници. Както сега на великден се раздават ейца и курабии. Молете ги за дребни услуги и ги почерпвайте след това.

Като се сприятелите, ще им е гузно да ви шумят. А като им правите на инат, точно обратното - даже ще им е кеф.

На децата им може би ! Те като се приберат от работа хард техно да им пускам на макс , решил съм го , връщане назад няма . С добро не стана , дайте ми идеи за отмъщение .

преди 2 часа, Христофор_първи написа:

Не ти трябва война, нещата могат ексалират. Трябва ти постоянно решение. Ако си на квартира преместването е най-доброто решение. Ако си в собствено жилище поговори с кварталния той като човек разполагащ със закона, не може да не знае законови инструменти, с които да се решат нещата.

Законът до 22 :00 не важи . Дори да ескалират , не ме е страх . Ебати хората . Женчото бил алергичен към килими . Гледа ме в очите и лъже , това мъж ли е ? Момчето му е от 3 пол може би . Жена му командва , тя е моята цел . Кошмар , казвам ви , с добро не става .

преди 3 часа, bornofash написа:

Мъжът и жената правят забележка на децата си , но те не си взимат поука , млади са и ги разбирам . Проблемът е в техните родители , защото не искат да си постелят килими . Тяхно право е , както и мое , апартаментът им да се тресе от нас , в позволените от закона часове .

Имах такива не едни квартиранти над мен... Както казваш оправя ги само по- силен шум от техния. Пробвах и с добро и с лошо, не действа. Закрепих мощни колони на тавана и надувах до дупка  класическа музика.  Някои пускаха техно, други чалга, трети просто си вдигаха щангите, но на класическата музика не устояха. Вярвай ми, подейства доста бързо. 

преди 13 часа, lupis написа:

Имах такива не едни квартиранти над мен... Както казваш оправя ги само по- силен шум от техния. Пробвах и с добро и с лошо, не действа. Закрепих мощни колони на тавана и надувах до дупка  класическа музика.  Някои пускаха техно, други чалга, трети просто си вдигаха щангите, но на класическата музика не устояха. Вярвай ми, подейства доста бързо. 

Ако пускам жалби в полицията , дали би имало ефект ? Ако им пускам музика яко до 22:00 , защото мога да ги вдигна във въздуха , акт могат ли да ми напишат полицаите ?

преди 6 часа, swml написа:

Ако пускам жалби в полицията , дали би имало ефект ? Ако им пускам музика яко до 22:00 , защото мога да ги вдигна във въздуха , акт могат ли да ми напишат полицаите ?

Ефект някакъв само ако вдигат шум  в часовете за почивка. Вдигай ги във въздуха от 8 до 14 и от 16 до 22 часа и никой копче не може да ти каже. Номерът е да пускаш музика, която предполагаш че не слушат. 

• 3 месеца по-късно...
на 26.04.2022 г. в 19:31, lupis написа:

Ефект някакъв само ако вдигат шум  в часовете за почивка. Вдигай ги във въздуха от 8 до 14 и от 16 до 22 часа и никой копче не може да ти каже. Номерът е да пускаш музика, която предполагаш че не слушат. 

+1.

на 26.04.2022 г. в 0:02, lupis написа:

Щом от нежната класическа музика са се облещили, значи от Two Steps From Hell ще си избодат очите и ушите. :D

Аз не живея в панелка и нямам такива премеждия тип "Етажна собственост" като вас, но шумни съседи си имаме, до един чалгари. При тях съм открил, че най-добър ефект имат блек и дет метълът:

10 минути с такава музика и гнусната чалга спира. Може и да я намаляват, де, не знам, но така или иначе след това вече не се чува. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.