Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оспорването на историята води до войни!

Featured Replies

Тая овца съвсем изперка, хубавото е че няма сила да вдигне нищо, че току виж тръгнала по улиците с нож да громи нацисти. И за война зажадняла а не може да си пусне топлата вода. 

• Отговори 56
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма как да са виновни обикновените граждани, просто защото не са господари на съдбата си. Настроенията на народа се формират от олигарсите с власт и много пари, държащи средствата за масова информаци

• Ха нова тема за шаржове хехе, ами те и руснаците са били заедно с наццистите и по време на сталинизма са палели православни храмове та разлика между Хитлер и Сталин не виждам много Опита ти д

• Автор

Многознайко, я вземи и ми обясни, моля, какво оправдава убийството на двама абсолютно невинни гръцки граждани в Украйна? Само не ми казвай, че е инцидент, никакъв инцидент не е. Явно и чужденци не понасят особено.

Хубаво, да не реват тогава, че западът спря полетите до тях, туристите бягат паничешката от там, изнасят се и посолства.............Накрая и търговията с тях ще спре. Да ги видим фалиралите украинци тогава как ще се оправят съвсем сами с тяхната автаркия.

Сами ще се закопаят, не им трябва Русия за тази цел.

Явно искат да се прочистят от чужденци, което е отвратително. И което говори достатъчно за тях.

Онези, които остават в Украйна, са пълни идиоти. Не знаят какво ги чака.

Сега, ако вашите от "Азов", "Правий сектор","Десен сектор", "УКРОП" и подобни убият някой руснак, ще стане съвсем лошо. Лично ще изпитат какво му е било на Вермахта.

Лично аз няма да ги жаля - цивилни, военни, деца, старци - все тая. Щом изповядват нацизма, от мен такива хора имат само това:

5bJ.gif

Хак да им е!

Щом не ти е жал за децата каква си. Това е риторичен въпрос, всички те знаят какво си. 

P.S. Докладвам те в полицията за реч на омраза и подклаждане на насилие. Като те привикат, там да обясняваш как не ти пука за никой. 

• Автор

А на вас пука ли ви за чужденците в Украйна? За жертвите на тия откачени и откачената им идеология?

За незаконните им претенции към Воронеж и Ростов на Дон?

Леле Поля Нацито хептен изтрещя явно скуката й влияе много зле

преди 8 часа, Anneliese написа:

Всеки, който тук говори откровени лъжи за руснаците - че са пияници, прости, пропаднали

Ами наистина имат сериозен проблем с алкохола и даже май наското  Путин въведе нещо като "Сух режим" а дали са прости ами кат нас българите са, там за 80%

• Автор

http://www.cross.bg/natzisti-hitler-mrezhi-1470405.html#.YguFztLF4kI

И после украинците не били такива....................

преди 5 минути, Anneliese написа:

http://www.cross.bg/natzisti-hitler-mrezhi-1470405.html#.YguFztLF4kI

И после украинците не били такива....................

Нацистки движения могат да се срещнат във всяка държава, не знам какво те притеснява. Да се заема позиция на една или друга страна е меко казано наивно предвид това, че е намесен интерес и политика, като всяка страна е права за себе си във водената политика за постигане на целите. 

Хубаво би било да не виждаш във всичко нацизъм, но.... 

• Автор

Нацистката идеология не ти се вижда притеснителна? Ти добре ли си, бе?:angry:

преди 25 минути, Anneliese написа:

Нацистката идеология не ти се вижда притеснителна? Ти добре ли си, бе?:angry:

Притеснителна идеология е когато от нея може да произведе нещо опасно за обществото. 

Благодаря добре съм. 

Както казах война няма да има руснаците изтеглят войските от границата с Украйна :)

преди 7 часа, rostislaf написа:

P.S. Докладвам те в полицията за реч на омраза и подклаждане на насилие. Като те привикат, там да обясняваш как не ти пука за никой. 

Нищо няма да й направят щот не е много в ред с главата както виждаш

• Автор
преди 4 часа, ^Li^ написа:

Притеснителна идеология е когато от нея може да произведе нещо опасно за обществото. 

Благодаря добре съм. 

А убийството на гръцки граждани какво е?

Подпалването на православни храмове и синагоги?

Забраната на руския език и тормозът над руснаците?

току-що, Anneliese написа:

А убийството на гръцки граждани какво е?

Подпалването на православни храмове и синагоги?

Забраната на руския език и тормозът над руснаците?

Защо всичко което изброи го свърза с нацизъм? 

преди 3 часа, ^Li^ написа:

Тя дори кат си счупи нокъта го свързва с нацистите :lol6:

• Автор
преди 11 часа, ^Li^ написа:

Защото си е явен признак на антисемитизъм! Украинците мразят руснаците и евреите и вие намирате това за нормално? Както и омразата към чужденците?

Нацистите са били абсолютно същите.

Приликите ако не ги виждате, значи сте коне с капаци.

преди 17 минути, Anneliese написа:

Защото си е явен признак на антисемитизъм! Украинците мразят руснаците и евреите и вие намирате това за нормално? Както и омразата към чужденците?

Нацистите са били абсолютно същите.

Приликите ако не ги виждате, значи сте коне с капаци.

Нормално е, защото проект като Украйна не би могъл да съществува без анти-руската си основа. Същото е и с Македония, ако не е анти-българска и не се поддържа фалшивата история, тя ще бъде асимилирана от България. 
Относно антисемитизмът в Украйна, той далеч не е толкова масов, все пак президентът им Зеленски е евреин, а зад него стои религиозен евреи-олигарк, който даже си и живее в Израел - Коломойски. 
На влиятелните евреи им е все тая каква страна ще е Украйна, и какви са настроенията в нея, защото ролята на населението ѝ е да бъде пушечно место срещу Русия. Отделно Украйна е една от най-бедните страни в Европа, тя няма нито икономическо, нито военно влияние и не представлява заплаха за никого, особено за евреите в глобален мащаб. 

• Автор
преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Нормално е, защото проект като Украйна не би могъл да съществува без анти-руската си основа. Същото е и с Македония, ако не е анти-българска и не се поддържа фалшивата история, тя ще бъде асимилирана от България. 
Относно антисемитизмът в Украйна, той далеч не е толкова масов, все пак президентът им Зеленски е евреин, а зад него стои религиозен евреи-олигарк, който даже си и живее в Израел - Коломойски. 
На влиятелните евреи им е все тая каква страна ще е Украйна, и какви са настроенията в нея, защото ролята на населението ѝ е да бъде пушечно место срещу Русия. Отделно Украйна е една от най-бедните страни в Европа, тя няма нито икономическо, нито военно влияние и не представлява заплаха за никого, особено за евреите в глобален мащаб. 

Извинявай много, ама какво си пил?

Не бил масов антисемитизмът? Виждал ли си репортажите от Украйна изобщо? Как от евромайдана насам развяват лика на нациста Степан Бандера? Който е отговорен за ужасната смърт на група полски деца? Който, освен срещу Русия, е бил и срещу Полша? Развяването на нацисткото знаме, нацисткият поздрав? Нищо ли не значат за теб изгорените източноправославни храмове и синагоги? Забраната на руския език? Незаконните претенции към Воронеж и Ростов на Дон? Приказките за Киевска Рус, която няма нищо общо с Украйна?

Зеленски не ми прилича на евреин. Пък и украинците не биха позволили на евреин да ги управлява. Говориш пълни глупости.

А наливането на ресурси в Украйна от страна на Германия е просто отвратително. Те не смеят директно да нападнат Русия и го правят, като подпомагат Украйна. Ако очакват нещо по - различно от това, което се случи на Вермахта, са в адска грешка.

Да видим дали ще има нападение изобщо.

Аз не се съмнявам, че украинците ще прибегнат до номера "Глайвиц". Само че руснаците си имат няколко наум.

Щом за теб антисемитизмът е нормален, дълбоко те съжалявам. Живееш в дълбока заблуда. Антисемитизмът не е нещо невинно, а нещо, което съсипва животи.

Тази твоя омраза към евреите е болест!

преди 19 минути, Anneliese написа:

Извинявай много, ама какво си пил?

Не бил масов антисемитизмът? Виждал ли си репортажите от Украйна изобщо? Как от евромайдана насам развяват лика на нациста Степан Бандера? Който е отговорен за ужасната смърт на група полски деца? Който, освен срещу Русия, е бил и срещу Полша? Развяването на нацисткото знаме, нацисткият поздрав? Нищо ли не значат за теб изгорените източноправославни храмове и синагоги? Забраната на руския език? Незаконните претенции към Воронеж и Ростов на Дон? Приказките за Киевска Рус, която няма нищо общо с Украйна?

Зеленски не ми прилича на евреин. Пък и украинците не биха позволили на евреин да ги управлява. Говориш пълни глупости.

А наливането на ресурси в Украйна от страна на Германия е просто отвратително. Те не смеят директно да нападнат Русия и го правят, като подпомагат Украйна. Ако очакват нещо по - различно от това, което се случи на Вермахта, са в адска грешка.

Да видим дали ще има нападение изобщо.

Аз не се съмнявам, че украинците ще прибегнат до номера "Глайвиц". Само че руснаците си имат няколко наум.

Щом за теб антисемитизмът е нормален, дълбоко те съжалявам. Живееш в дълбока заблуда. Антисемитизмът не е нещо невинно, а нещо, което съсипва животи.

Тази твоя омраза към евреите е болест!

Относно храмовете, те за мен биха имали някаква стойност често от архитектурна и историческа гледна точна, но не и от религиозна.

Това дали Зеленски ти прилича на евреин или не няма никакво значение. Дори в Уикипедия ясно е написано, че е евреин. 
https://bg.wikipedia.org/wiki/Володимир_Зеленски

И в България има крайно десни, та даже скоро ще има Луков Марш, но това не прави всички антисемити. Щом украинците са си избрали президент евреин, значи не са изобщо антисемити, поне не до такава степен, каквато описваш. Относно забраната на руския език и подобни глупави действия, те бяха дела от времето на Порошенко. 

Говоря "глупости", защото не ти изнася истината. Абсолютен факт е, че в украинските олигархични елити управляващи страната е пълно с евреи, както и сред тия над тях движещи колективния запад.

Ето ги хората на чело на съвременна Украйна: 
iudei.jpg 

Рабинович също ли не ти прилича на евреин? Той е направо като евреите от карикатурите. :emoji_smiley-01:

преди 1 час, Anneliese написа:

Що бе опашки ли имат евреите? :lol6:Ти самата каза че "модерните" евреи не се различават от другите религии, имайте предид че не е много ясно какво значи "модерни" евреи за комичката на форума

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Говоря "глупости", защото не ти изнася истината.

На нея кот не й пасва на кривото разбиране е глупост не си ли го разбрал?

Иначе те евреите са подпалили и двете световни войни, ситуацията е била подобна на днешната в Украйна били са  във власта и така...  Орръжията трябва се продават нали знаеш?

• Автор

Не ми било ясно ли?

Я да видим на теб дали ти е ясно:

Традиционно еврейско семейство:

220d5dc9a60c23827d0c639efdd58258--ashken

Реформистко еврейско семейство):

Jewish-Family-o.jpg

Сега стана ли ти ясно?

преди 7 минути, Anneliese написа:

Не ми било ясно ли?

Я да видим на теб дали ти е ясно:

Традиционно еврейско семейство:

220d5dc9a60c23827d0c639efdd58258--ashken

Реформистко еврейско семейство):

Jewish-Family-o.jpg

Сега стана ли ти ясно?

Абе не се прави че ти е ясно щот те видях кви простотии пишеш за шабат та на такива кат мен дет хал хабер си нямат от юдеизъм им се изправиха косите пък то се оказа ядене пиене и секс все благи работи а първите на снимките ти по скоро прилича на равинско семейство с тия дрехи , @valkiria1 да обясни по  добре ако иска

• Автор

Те не са само равини, това и Валкирия ще ти го каже.

Ти и в измислицата за еврейските ритуални убийства ли вярваш? В събиранията на еврейските старейшини на гробището в Краков? В мита за световния еврейски заговор?:popcorn2:

преди 1 час, petie1 написа:

Абе не се прави че ти е ясно щот те видях кви простотии пишеш за шабат та на такива кат мен дет хал хабер си нямат от юдеизъм им се изправиха косите пък то се оказа ядене пиене и секс все благи работи а първите на снимките ти по скоро прилича на равинско семейство с тия дрехи , @valkiria1 да обясни по  добре ако иска

Какво да обясни Валкирия ..казвала съм го неведнъж под една или друга форма...Анчето е "бременна" с любов към евреите, обаче като почне да пише за тях и ги ражда едни недоносчета

1 На първата снимка е показано ортодоксално семейство евреи. Семейството са ашкеназим/ашкенази/ хасидим евреи. Другото название под което ги познават е перушим.Шапката ,която носи мъжа на главата се казва щраймл/на идиш/ и е от кожа.Последователите на Баал шем Тов и Шабетай Цви  съвсем не могат да бъдат определени като традиционно еврейско семейство. Там са няколко направления според произхода-латвийци, поляци,румънци, унгарци  и пр...

2 На втора снимка  и аз съм затруднена да разбера какво виждам..някаква смесица ....ханукия, шабатен хляб вместо традиционите за празника суфганиот и латкес, венчални халки които не са на показалеца, или на средния пръст ,както е предимно в Йерушалаим...

3 Реформисткият иудаизъм е най-застъпен в САЩ. Принципно Халаха  не поставя твърда граница  между религиозния и нерелигиозния живот.Само сред ортодоксите се спазва Халаха в равинския вариант/разбиране ,интерпретация/. Дори и там обаче  има търкания и затова се появяват и различните течения в ортодоксалния иудаизъм.Много поколения родени в САЩ и не само , дори не са виждали Исраел и не говорят хибру. Специална фондация на Рокфелер спонсорира безплатно всички младежи или брачни двойки,които желаят да направят алия в Исраел с цел опознаване на историческата родина. Това което твърди Анчето за реформирания иудаизъм не кореспондира с истината нито с действителното положение на нещата. Основните ценности/ и мицвот-заповеди/,които съдържа иудаизма като религия са запазени и се спазват . Има някои новости в богослуженията-например в САЩ има и жени равини. Значително  се набляга на   принципа за тикун олам/който съм писала и друг път/.Реформаторския иудаизъм не отхвърля традиционите ценности, просто е застъпена повече социалната насока на развитие. Това е нормално все пак живота и предизвикателствата в него се променят.

4 Обществото като цяло не е хомогенно-има религиозни и нерелигиозни евреи/въпреки произхода/Това оказва силно влияние върху различни аспекти от живота. Един от тях е образованието-в Исраел има иешива/религиозни училища/ ,светски и смесени такива.Семейството за всички е най-важната социална единица .

преди 1 час, Anneliese написа:

Ти и в измислицата за еврейските ритуални убийства ли вярваш?

какво пречи да вярват...който е чел Левит е наясно,колко евреите могат да консумират кръв /без значение от  какъв произход е /.....списъка на човешката простотия може да бъде допълван и разширяван още от преди векове.

------------------------

аз пих кафе и хапнах кроасан.

Християните във френските Алпи са направо ценови кръвопийци :lol6:

• Автор

Ами това на втората снимка са точно евреи реформисти, нерелигиозни (тип ходене на синагога само на голям празник).

А нещо друго да забелязваш? Облеклото например? Щото традиционните се носят почти като увитите мюсюлманки. Реформистите са светски облечени, като нас.

Ти май си от традиционните евреи, явно знаеш и иврит, много използваш думи на иврит и с ивритско звучене.

И сигурно се мъкнеш най - редовно на синагога? Не че нещо, но е скучно.  Аз ходя на църква, когато имам нужда или на някой празник.

преди 58 минути, Anneliese написа:

Ами това на втората снимка са точно евреи реформисти, нерелигиозни (тип ходене на синагога само на голям празник).

А нещо друго да забелязваш? Облеклото например? Щото традиционните се носят почти като увитите мюсюлманки. Реформистите са светски облечени, като нас.

Ти май си от традиционните евреи, явно знаеш и иврит, много използваш думи на иврит и с ивритско звучене.

И сигурно се мъкнеш най - редовно на синагога? Не че нещо, но е скучно.  Аз ходя на църква, когато имам нужда или на някой празник.

Мила ми Анче,

ти си най-зрелищно забавния човек.Затрупала си с бисери този форум.Не знам защо не ти го признават. :)

Прощавай,че нямам дълготърпението да обяснявам няколко пъти едно и също нещо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.