Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 часа, Радул написа:

Подал- неподал, Италия няма да купува вече руски газ. Тука естествено не знаете, че и българския Овъргаз, договори дългосрочна сделка за американски LNG. Oсигурява една трета от нуждите на БГ. Договора е подписан. Факт. Газпромския Булгаргаз, ще остане на пазара, без да има продукт за предлагане.

А по соца ви налагаха всичко насила. Не само пестенето.

То бива да си наивен, но това твоето е прекалено бре!:D

Ако не беше жалко, щеше да е комично.

"Става въпрос за годишна доставка на 1 млрд. куб. м в продължение на десет години, което ще позволи на "Екселерейт Енерджи", която заедно с американската "ЕксънМобил" (ExxonMobil) ще реализира газовия проект, за покрие част от капацитета на съоръжението, с което да търси финансиране за терминала, който все още е във фаза на предпроектно проучване и не се знае нито кога ще започне строежа и съответно ще приключи, нито каква ще е стойността му."

Разбра ли?

Договорили са нещо от терминал, който още не е построен, даже още по-лошо, още не е намерено финансиране за построяването му!

:giggle1:

https://www.mediapool.bg/overgaz-sas-zayavka-za-1-mlrd-kub-m-gaz-ot-badesh-lng-terminal-vav-vlyora-news337865.html

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Да не стане като със самолетите от САЩ -да платим авансово милиарди, а самолети да няма!?

преди 12 часа, Радул написа:

Ще мисля същото, защото обичам да знам преди да говоря. За България има вече договорени дългосрочни доставки, осигуряващи 2/3 от нужните количества. И това само 2 месеца след като Газпром спря доставките. А до зимата има още 4 поне. Търговци на газ под път и над път, клиентите обаче... платежоспособните клиенти не са чак толкова много. Може да имаш най- прекрасната стока на света, но ако си загубил доверието на клиентите си, все едно нямаш нищо.

Това е най-голямата смешка която съм чел някога.Честно.

Не, няма договорени в момента 2/3 от нужните количества газ за България, единствените сигурни са 1 млрд. от Азербайджан, тоест по-малко от 1/3 от нужните количества.:nono:

Чета и се сетих за една крилата фраза от стар позабравен филм.  "Ако глупостта можеше да лети, сега вие бихте хвърчали тук като гълъбица!"

Мога да я перифразирам малко:  "Ако глупостта можеше да лети, сега вие (някой от вас) бихте хвърчали тук като гълъби!"  :giggle1:

преди 3 часа, BANKATA написа:

Тошев, да не си бил изпускан често на главата като бебе?

Колко пъти трябва да ти кажа че никога не съм подкрепял войната в Ирак. Никога не съм твърдял че САЩ са държава за пример.

И защо ВИНАГИ трябва да ми давате САЩ като контрапример?

Това трябва де оправдание за войната в Украйна?

Ако един убиец остане ненаказан значи ли че всички можем да станем убийци?

ПП: много ми е интересно макдоналдс какъв договор са имали с Русия, или ИКЕА.

Ама ти изобщо вдяваш ли за какво ти говоря? Казвам ти (и ти доказвам), че по принцип санкциите НЕ СЕ НАЛАГАТ за да се спре война или да се спаси човешки живот и за това не трябва да ми излизаш с номера "ама иначе руснаците ще избият украинците"

преди 3 часа, Радул написа:

Тези договори, пак Русия ги наруши първа.

Мдаааа. Русия се чудеше как да прекрати договорите си със Ауди, Мастеркард и тн., и за това помоли Запада да ѝ наложи санкции 

Северната война, започнала през 1700 г., продължила двадесет и една години и започва с  поражение за руснаците в битката при Нарва. Петър Велики прекарва осем години във възстановяването на руската армия, след което се сблъсква с  инвазията  на мощната тогава шведска армия. Украинските казаци вдигат въстание през 1708 г. и се обединяват с шведските нашественици с надеждата да получат независимост от Русия.  Решителната победа на Петър при Полтава над комбинираната шведско-казашка  армия обръща хода на войната в полза на Москва и остава една от най-големите победи на Русия. Това стана и началото на края на първата украинска държава на казаците, Гетманството.  Казаците имат свое участие в историята на Украйна.   Бандеровци тогава е нямало, а предшествениците им  са били фенове на полско-литовското кралство.  Историята се помни и всичко е записано.  Казаците са повече украинци от бандеровците - казано в прав текст за неразбралите.    

Това ми попадна- обяснение за доставките на газ за Европа. Пействам го, че ми писна от оная опорка на подложните елементи, как Русия едностранно била прекратила и намалила доставките.

"По отношение на намалелите доставки на газ за Европа Путин обясни, че те се дължат на няколко действия, които отново са дело на Запада, а не на руската страна. Първо - неочакваното решение на Украйна да спре един от маршрутите за доставки на синьо гориво за Европа, което по думите на Путин се е случило по “политически съображения”. След това Полша въведе санкции върху газопровода “Ямал - Европа”, през които са били доставяни към 33 млрд. куб. м газ годишно, с което тръбата на практика е била закрита. Следва проблемът със “Северен поток 1” - един от основните маршрути, по който годишно минават 55 млрд. куб. м газ. Там намаляването на доставките се дължи на липсата на една турбина, която бе изпратена за ремонт в Канада, но се оказа под наложените санкции. “Какво общо има “Газпром” с това? “Газпром” е готов да доставя толкова, колкото е нужно. Те (Западът) сами го спряха”, обясни Путин."

евро атлантическите ценности

кога ще стигнем американците

това ни е цивиливизационная избор

Цитат

САЩ намаляват числеността на армията заради безпрецедентен недостиг на новобранци

75% от младежите са негодни за служба, защото са неграмотни, затлъстели или са с криминално досие

преди 5 часа, BANKATA написа:

Тошев, да не си бил изпускан често на главата като бебе?

Колко пъти трябва да ти кажа че никога не съм подкрепял войната в Ирак. Никога не съм твърдял че САЩ са държава за пример.

ПП: много ми е интересно макдоналдс какъв договор са имали с Русия, или ИКЕА.

Войната е сащ-Русия, през прокси. Що да не дава сащ за пример. Ами спрете да давате Русия, ти, заедно с останалите от твоя сорт, айде да та видя как ще даваш примери с други страни. Забрави и за примери от България също. Някои съвсем различни страни давай, в които сащ да няма намеса, някаква...Ще успееш ли, а?

преди 14 часа, Без умствен капацитет написа:

защото Украйна иска да е самостоятелна

И какво и е самостоятелното. Иска да вкара натовски (САЩ) бази на своя територия. До границите на Русия. Това самостоятелно ли е?

За коя и каква Украйна говорите - щом бандеровци и казаци нямат разбирателство!?   

преди 7 часа, BANKATA написа:

Разбира се, че е оправдание. Избитите в Украйна са капка в морето спрямо убитите от САЩ. И да - щом няма наказани, всеки може да стане убиец. Победителите не ги съдят.

- Мазепа е първият украински хетман, който неизменно държи хетманската булава в продължение на почти 22 години(8081 дни). Този период се характеризира с икономическото развитие на Украйна-Хетманство, стабилизирането на социалното положение, възхода на църковния и религиозния живот и култура; В началото на 18 век, в условията на Северната война (1700-1721), Иван Мазепа, в съюз с полския крал Станислав Лещински, както и шведския крал Карл XII, се опитва да реализира своя военно-политически проект . Основната цел на този проект беше излизане от протектората на Московската държава и формирането на независима държава на украинските земи; Целта на Мазепа като хетман на Запорожската армия беше да обедини казашките земи от Левия бряг, Десния бряг, Запорожие и, ако е възможно, Слобожанщина и Хан Украйна в единна украинска държава, за да установи силна автократична хетманска власт в европейски тип състояние на лагера при запазване на традиционната казашка система.mazepa3.jpg

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Войната е сащ-Русия, през прокси. Що да не дава сащ за пример. Ами спрете да давате Русия, ти, заедно с останалите от твоя сорт, айде да та видя как ще даваш примери с други страни. Забрави и за примери от България също. Някои съвсем различни страни давай, в които сащ да няма намеса, някаква...Ще успееш ли, а?

Темата е за войната в Украйна, Русия е страна в тази война, защо да не я давам като пример?

преди 1 час, vpvelev написа:

И какво и е самостоятелното. Иска да вкара натовски (САЩ) бази на своя територия. До границите на Русия. Това самостоятелно ли е?

Ватенките като не ги оставят да са независими ще търсят начини.

преди 36 минути, ncl написа:

Разбира се, че е оправдание. Избитите в Украйна са капка в морето спрямо убитите от САЩ. И да - щом няма наказани, всеки може да стане убиец. Победителите не ги съдят.

Да са ги санкционирали бе.

Рашките какво направиха в Сърбия и Ирак по този въпрос ?

преди 18 минути, BANKATA написа:

Ватенките като не ги оставят да са независими ще търсят начини.

Как да не са ги оставяли? Въобще Русия не се е бъркала в делата на Украйна. Да правят каквото си искат. Само им казват да няма американски бази на тяхна територия. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.