Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 40 минути, Реджеп Иведик написа:

Амониевата селитра що гърми тогава а ?

Снощи в Нова Каховка? Ако все пак си убеден, че нещо е станало снощи там може да ни предоставиш и доказателства за това. И хайде пак да обясним този път по-разбираемо (да не се налага да употребявам епитети) - Снощи над Нова Каховка работеше ПВО (където по принцип работи, а не на земята).

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Не е снощи на 17.08.

Това е новината

"Базата на окупаторите беше разрушена в Нова Каховка", гласи публикацията. "Най-малко 12 рашисти (поддръжници на руския милитаризъм) бяха ликвидирани."

Нова Каховка е град с около 50 000 души население в окурираната от Русия херсонска област на Украйна и се използва от руската армия като основна база и логистичен център.

преди 3 минути, _HITMAN_ написа:

Не е снощи на 17.08.

Обсъждаме събития от снощи. Какво е станало на 17 си е станало тогава.

преди 1 час, bigiadri написа:

Не може връзки, логистика която е градена с десетилетия по някакъв магически начин да се прекъсне и да се направят наново. Всичко е въпрос на време , сега ще става това което е необходимо ,НО ТО СКОРО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ! Вместо да се грижиш за това ,кой от къде взима каквото му трябва се погрижи за това ,което може да се случи на всички от идващата рецесия.Мисли дали ще ти стигне пенсията, дали ще можеш да си платиш сметките,хващай връзки за промоциите ,кога къде .Казано накратко ВЗИМАЙ МЕРКИ И ТЕГЛИЙКИ  за себе си и да не забравяш да изкажеш големите си благодарности на  любимия ти путин!

Ти добре ли си, бе, човеко? Милионер ли си, на яка хранилка ли си, та не ти пука с колко поскъпва ежедневно живота и как ще се изкара зимата? Само пълен дебил може да не мисли дали и с колко ще се влоши живота му заради интересите на кравария и елитите на ЕС. 

В едно си прав- сега става това, което отдавна трябваше да стане. Вторият полюс, който да възроди равновесието в света. И поради глупостта и късогледството на новите ни големи братя, става по- най гадния и болезнен за нас начин. А, ти се радваш и подкрепяш новия пангар, на който ни подлагат. И мразиш един човек, когото смяташ за Богоравен, та командва целия свят и каквото реши- това става. Бива промит мозък, ама при теб е неспасяема работа.

ЛОВ НА ВЕЩИЦИ С НАУЧНИ СРЕДСТВА
От два месеца и повече аз не поддържам страниците си и ме мързи да пиша в профила си. Причината - отпуска сме всички - заради слабия сезон на електронните медии по това време на годината.
Въпреки това, по БНР обявиха публично и научно, че аз съм в списъка на лошите пропагандатори.
В компанията на Костадинов, националните тв и дори Иво Инджев /заради ключовите думи/.
Искам да знаете, че аз съм попаднал в това изследване като най-глупавия пропагандатор - заради тоталната липса на финансиране.
Аз по-глупави хора от руснаците не познавам - тука бера ядове и ме качват на кладата с научни средства, а те продължават да не се обаждат.
Но има и нещо друго, заради което съм в проскрипциите на ловците на вещици - вие сте виновни, всички хора на този профил.
Защото “научното” изследване с което се посочват на тълпата имената на вещиците установява, че през това време броят на последователите тук се е увеличил. Което явно е опасно.
Самото твърдение не е много вярно. Тайната е, че последователи и реакции се увеличават най-много, ако пуснеш нещо жълто. За цвят, понякога.
Но аз не съм в списъка на вещиците, заради голям брой жълти новини. А заради ТАСС.
Именно това се нарича цензура. Просто хората искаха да чуят и друга гледна точка. Няколкото новини от Риа Новости, ТАСС и други руски източници по време на войната ме вкарват в това проучване.
Да пускаш новини е като да слушаш радио - въртиш и търсиш различни станции. Когато някои станции на радиоскалата за забранени - това е фашизъм.
Ако не мога да пускам новини от ТАСС - кажете ми. Аз искам да живея на запад и да спазвам законите. Не знаех, че ТАСС е забранена, а Дойче Веле е задължителна. И ако е забранена - забранете тая агенция ТАСС за всички и го направете официално. Сложете на компютрите ни чипове, както едно време на радиото имаше ограничители - за да не влизаме по погрешка в медии, които сте забранили.
Забелязал съм, че дори и талибаните имат информационни агенции. Пускал съм и техни новини, сигурно. Но не бях в списъка. Интервюирал съм убийци - но не бях в списъка. Цитирал съм военни сводки на всякакви войни - но не бях в списъка.
Един ден трябва да попитаме - защо ви е този списък, наречен научно изследване? С каква научна цел? И кой ви го поръча? И понеже внушението е за пари, кой ви плати това изследване? Защото то е платено, а хората в този профил не са. Повтарям - не са.
Надявам се да ми се извините за това “изследване”, надявам се да не е след 50 години, като на онази индианка, която преди 50 години я освиркаха на Оскарите. Заради опита да каже публично, че правата и свободите са за всички.
Знам как завършва това - първо си в списъка, после на кладата.
И това защо? Защото, каквато и да е една война, по-лоша от нея е тоталната цензура. Борба с хората, които въртят копчето на радиото.
Смятам, че хората, които въртяха копчето на радиото на къси вълни по време на социализма бяха свободни хора. Смятам, че да се търси и предлага всяка информация по време на война също е свобода. Със своите рискове и грешки, прави сте. Понякога грешим, не толкова, защото информацията по време на война е обтекаемо нещо, а и заради новите дефиниции за грешка.
Но именно това беше мечтаната свобода и това беше идеята за Европа.
Искате да счупите и тая идея? Счупете я.
Правите го с лов на вещици с научни средства.
Как смятате да продължите?

Мартин Карбовски

Реално след Втората световна война Москва създаде най-голямата украинска държава в нейната история. Исторически факт е, че украинците никога не са споделяли робската съдба на българския народ, а са били част от най-висшия управляващ елит на Полско-литовското кралство,  на Руската империя и на Съветската държава.  Вероятно майдановци и бандеровци не могат да простят на руския народ приноса му в разгрома на нацистка Германия - техният идеал вдъхновител. 

Отговорността за войната в Украйна е на глобалистите от САЩ, на ръководството на Европейския съюз и на украинските управляващи след Майдана. Отделно е  вината на Кремъл за инвазията в една суверенна държава през 2022 година. За това Русия ще си понесе последиците от това недопустимо нарушение на международното право. А европейските политици трябва да преосмислят своята роля и задължения към Европейския съюз.  И то много сериозно - като намерят приемливо решение за приключване на войната.

САЩ даряват на Чехия осем бойни хеликоптера

АМА НАЦИОНАЛНИЯТ ИНТЕРЕЕЕЕЕС ! :D 

Добре, че сме най-умният, най-хубавият, най-можещият, всичко най народ и не могат да ни излъжат нас така. 

преди 4 минути, N1K17Y написа:

САЩ даряват на Чехия осем бойни хеликоптера

АМА НАЦИОНАЛНИЯТ ИНТЕРЕЕЕЕЕС ! :D 

Добре, че сме най-умният, най-хубавият, най-можещият, всичко най народ и не могат да ни излъжат нас така. 

Добре, че не всички са с тая слугинско-подложна психика, като теб и дружинката ви. Баси, ти за парче салам и майка си ще продадеш, Аглайка.

преди 7 минути, absurt написа:

Баси, ти за парче салам и майка си ще продадеш, Аглайка.

Салам в буквален или в "оня" смисъл? :D

преди 10 минути, absurt написа:

Добре, че не всички са с тая слугинско-подложна психика

Бабе верно е като тебе и няколкото други кадъра на интерната в Мосейково няма

преди 10 минути, absurt написа:

Добре, че не всички са с тая слугинско-подложна психика, като теб и дружинката ви. Баси, ти за парче салам и майка си ще продадеш, Аглайка.

Нали това казвам, бе бабо. Чехите щото са много тъпи, затова живеят по-добре от нас. А ние сме най-зле в цял ЕС, защото само умници като теб имаме, за какво друго може да е :) 

Айде яж си салама и да не забравиш да ревнеш след 2 години, че Киро е виновен, като нямаме какво да правим съветската скрап. 

преди 38 минути, N1K17Y написа:

Нали това казвам, бе бабо. Чехите щото са много тъпи, затова живеят по-добре от нас. А ние сме най-зле в цял ЕС, защото само умници като теб имаме, за какво друго може да е :) 

Айде яж си салама и да не забравиш да ревнеш след 2 години, че Киро е виновен, като нямаме какво да правим съветската скрап. 

Не,бе, климакс, чехите ако живеят по- добре от нас е заради акъла им и отстояване на собствените интереси. И защото подлогите-гюведжари, като теб, са в по- ограничено количество. 

Пак ще ти напиша, Аглайка, щото тежка критическа караш и не задържаш ни факти, ни елементарна информация- ще нареждаш кой и какво да прави, вкъщи- ако някой те изтърпи и не ти начука канчето с възпитателна цел. На мен колкото пъти се опиташ,ставаш за смях. Нищо, че тичаш като пале пред майка си да напишеш последния пост.904110634_download(2).gif.fbea12cb9e3e102fd18c22ce8c91a7b8.gif

преди 4 часа, bigiadri написа:

Не може връзки, логистика която е градена с десетилетия по някакъв магически начин да се прекъсне и да се направят наново. Всичко е въпрос на време , сега ще става това което е необходимо ,НО ТО СКОРО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ!

Кух си като хралупа...

Точно изградените връзки и логистика стават на пух и прах чрез доставката с "индийски" танкери.

Петролът си е същият(руски), следователно и получателят на парите си е същият(Русия), само че ние сега ще плащаме и на Индия, щото сме гоУеми тарикати и не щем досегашните "логистика и връзки" 

Зеленски чака висшите военни да поемат контрола над Киев и да се предадат на Русия.

Проблемът е, че вече няма кой да го направи. И нито САЩ, нито Обединеното кралство имат лидерството, което да ги накара да го направят.

А двете държави, които наистина би трябвало да действат в интерес на Украйна (Франция и Германия) нямат представа и биха предпочели да изпълзят  и да се правят, че не съществуват.

преди 1 час, absurt написа:

Не,бе, климакс, чехите ако живеят по- добре от нас е заради акъла им и отстояване на собствените интереси. И защото подлогите-гюведжари, като теб, са в по- ограничено количество. 

Пак ще ти напиша, Аглайка, щото тежка критическа караш и не задържаш ни факти, ни елементарна информация- ще нареждаш кой и какво да прави, вкъщи- ако някой те изтърпи и не ти начука канчето с възпитателна цел. На мен колкото пъти се опиташ,ставаш за смях. Нищо, че тичаш като пале пред майка си да напишеш последния пост.904110634_download(2).gif.fbea12cb9e3e102fd18c22ce8c91a7b8.gif

Не знам каква ти е обсебията да ми разказваш личния си живот. Има си полиция, има психиатри, потърси помощ.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Не знам каква ти е обсебията да ми разказваш личния си живот. Има си полиция, има психиатри, потърси помощ.

Ай, да ти направя сечено и да трябва да напишеш още една простотия, само и само последния пост да е твой. Давай, Аглайка, ти си! 850640739_download(2).gif.6e1f20d9c5001672d0ed6cc763cde82b.gif

Ердоган посочи, че е изразил пред украинския лидер Володимир Зеленски готовността на страната си да бъде домакин на преговори между него и руския президент Владимир Путин (самият Зеленски заяви , че преговорите с Русия са възможни само ако руските войски напуснат украинската територия).    Ами - ако не я напуснат?   Украйна няма да издържи да води война още доста години, спонсорите ще спрат финансирането  - при яснотата, че няма да се връщат дълговете от бандеровците в Киев.  Липсата на преговори е противопоказно за тези в Киев.   Реално те можеха да се разминат с автономия само на областите Донецк и Луганск...  Никой доскоро не говореше за областите Херсон, Запорожие, Харков, Николаев и Одеса.   

преди 1 минута, attj написа:

Ами - ако не я напуснат?

Няма ако !!!

Ако не я напуснат на собствен ход, ще я напуснат с краката напред !!!

Летището Белбек са зривили украинците !!!

Бабах бабух бухбух бахбах бабабабабах, дадух, дудах, даууу баууу фиюююююююююююююю

6 часа са продължавали вторичните взривове

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Летището Белбек са зривили украинците !!!

Е дай нещо снимки или видео на (В)зривяването на пустото летище, че нещо липсват материали.....

Имало 40 самолета в Балбек (Севастопол) и много боеприпаси !!!

Колко са взривени не се знае.

Рашистите знаят, ма мълчат, щото са обосрани !!!

Гиркин Стрелков е потвърдил удара по Балбек и детонациите.

Рашистите се обосраха тотално и в Крим !!!

Аз казах ли ви А ???

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз казах ли ви А ???

Дай видео не казвай нищо повече.....

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

Няма ако !!!

Ако не я напуснат на собствен ход, ще я напуснат с краката напред !!

Не могат да изгонят милиони казаци от родните им райони. Не могат и да ги побандеровчат.  А Бандеровия така може да бъде поделена, че  може и скоро да няма държава Украйна.     Отдавна трябваше да са преговаряли и да са се договорили.  Ама кой ще води там  АТО след съответни  подкукуросвания и пачки долари  от САЩ ...  Подобни пари скоро вече няма да има.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.