Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, bigiadri написа:

Сутринта на хъба в Нидерландия цената беше 2853 $ за 1000 кубака или 279 евро за мегаватчас. Беше паднала на 214 мвч миналата седмица.Цената обаче, колко и да им се иска на рашистите ще пада поради простата причина , че хранилищата са пред напълване и  като се напълнат НЯМА да има къде да се складира газта.

ти си като просто кирчо  имало 7 танкера газ но нямало слотове за 6

гърция и турция да отчуждават земя на турци и гърци на направят  трасе и слотове за да решат на бг ганьо проблемите енергийни 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

Това няма общо с дискусията ни с Лоботомирания.

Факт№1 - СП1 беше спрян поради технически причини

Факт№2 - Финансовите министри на Г7 взимат решение за таван на цените на руският газ и петрол

Факт№3 - На другият ден Путин съобщава, че СП1 няма да тръгне докато не паднат мерките

Факт№4 - Наш Лоботомирко и младши чирак в централата Вилаетчо а.к.а insec, почват да реват как Путин бил излъгал че спирането е по технически причини, но въобще не съобщават за Факт№2.

СлучаЕнос или манипулация е Факт№4?

Пак не си си пил хапчетата

Факт 1 - Газта бе спряна поради политически причини , и изявленията на Сименс - първото преди месец, че и още по назад, когато отремонтираха турбината - Ясно си казаха - тръбата може да работи и без това оборудване. Втория момент е наскоро когато рашистите обявиха че имало теч на масло , на което Сименс сщо отговориха че това не е прецедент, и такива техничекси проблеми се решават на място без спиране на тръбата.

Факт 2 - Няма никакви подробности за въпросния таван на цените. В света съществуват ограничения и споразумения за прозиводство, включително и та къето е Рашистан - ОПЕК. защо пък да няма и такова международно съглашателство ?

Но пак казвам - няма никакви подробности за тази идея. Така че аз по скоро ми прилича като общо игнориране на руския монопол, който разбира се че ще има страни които ще го заобикалят.

Така че нищо не е ясно .

Факт 3 - Пълна спекулация на база нищо неясното около евентуален факт 2. Просто рашистите си признаха това което Сименс, като специализирана фирма в оборудване и инсталации за газ, доказа и показа че рашистите лъжат за ограничените доставки .

И че освен геополитическо изнудване, няма никаква друга причина за спиране на тръбата.

Факт 4 - И аз и други които са  коментирали рашисткия монопол и изнудване се оказахме прави .

Всичко останало са твои спекулации и лъжи,подробно обяснени  и сега,и много пъти , преди

:hush:

Така че пий си хапчетата и не коментирай неща които очевидно не знаеш, не разбираш, и само лъжеш и спекулираш с абсолютни фантасмагории.

преди 1 минута, miro20 написа:

и изявленията на Сименс - първото преди месец, че и още по назад, когато отремонтираха турбината

турбината не е поправена има дефект

преди 1 час, bigiadri написа:

Очаква се и ТАВАН на цената да се приеме.Така да се каже енергийната примка на мизерника путкин вече няма да е толкова ефективна и с оглед на развоя на войната  рашистите ще трябва да започнат да си налягат парцалите!

а таван на сирението и свинското  и бирата кога ?

преди 1 минута, Banesc написа:

турбината не е поправена има дефект

Недей така сега може и без тях да върви газ. Явно всички очакват СП1 да стане първият от своя си род газопроводи работещ на самотек....

преди 22 минути, Филипов написа:

От 30 декември миналата година СП2 е пълен с работно налягане и само трябва да отворят крановете. И нещо да парафират. Като не щат цената на газта ще лети в небесата . . . . 

Въпроса даже не се обсъжда

Цитат

БЕРЛИН, 19 авг - РИА Новости. Возобновление проекта "Северный поток — 2" в настоящий момент не обсуждается, заявил на брифинге в Берлине заместитель официального представителя правительства ФРГ Вольфганг Бюхнер.
"Мы остановили процесс сертификации "Северного потока — 2" по известным причинам. Возобновление проекта в настоящее время не обсуждается", - сказал Бюхнер, комментируя по просьбе прессы предложения ряда политиков в Германии о возобновлении газового сотрудничества с Россией и запуске "Северного потока — 2".

преди 3 минути, maxthon написа:

Недей така сега може и без тях да върви газ. Явно всички очакват СП1 да стане първият от своя си род газопроводи работещ на самотек....

https://www.kaldata.com/forums/topic/264077-русия-и-путин-обсъждане/page/92/#comment-5334684

Миро да каже кога и какви репарации ще изплащат бандеровците на казаците.  Няма начин  Руската Федерация  да не ги принуди.   Няма значение дали страните в  ЕС  най-после ще са с реалистични преценки.  А САЩ и Великобритания не са в Европа.   Не са фактор!

преди 2 минути, miro20 написа:

Стига си ми цитирал преразказа какво бил казал някой си от Сименс. НЯМА, повтарям НЯМА газопровод на света, който да работи без турбини.

Не знам в кой век и планета живееш с бандеровци и казаци, но въпроса не е към мен , а към някой писател фантаст :) 

преди 1 минута, maxthon написа:

Стига си ми цитирал преразказа какво бил казал някой си от Сименс. НЯМА, повтарям НЯМА газопровод на света, който да работи без турбини.

chicken spinning GIF

преди 5 минути, miro20 написа:

Не знам в кой век и планета живееш с бандеровци и казаци, но въпроса не е към мен , а към някой писател фантаст :) 

chicken spinning GIF

Е разбира се ще се въртиш като палачинка. С масълце да е мазнично за улесняване на въртенето. Факт ли е, че няма работеща турбина на СП1 и няма и транзит? Айде стига ти толкова за вечерта по отношение на газа.

току-що, maxthon написа:

Е разбира се ще се въртиш като палачинка. Факт ли е, че няма работеща турбина на СП1 и няма и транзит? Айде стига ти толкова за вечерта по отношение на газа.

Аз нищо освен да цитирам специалистите от Сименс, не съм казал. Всичко останало са твои кудкудякания и въртене в кръг като показаното :)

Давай, можеш още :) 

Аз нищо освен да цитирам специалистите от Сименс, не съм казал.

Ама това, че си ги цитирал и може би си съгласен с мнението им не означава, че и те и ти сте прави. Затова те приканих и да ми посочиш един, само един газопровод работещ без турбини. Можело и на място да стане ремонта. Е защо не го направиха и с другите турбини като са толкова проблемни и се развалят всички по един и същи начин? Ясно е, че искат да излезнат със съобщение, че те не са виновни и да си измият ръцете с други, но тезата им просто издиша. На СП1 работят седем турбини и пет са в Канада, една отремонтирана е в Германия и последната също ще стигне до Канада бъди сигурен. Такава сложна техника никога не се ремонтира на място.

преди 25 минути, miro20 написа:

Пак не си си пил хапчетата

Факт 1 - Газта бе спряна поради политически причини , и изявленията на Сименс - първото преди месец, че и още по назад, когато отремонтираха турбината - Ясно си казаха - тръбата може да работи и без това оборудване. Втория момент е наскоро когато рашистите обявиха че имало теч на масло , на което Сименс сщо отговориха че това не е прецедент, и такива техничекси проблеми се решават на място без спиране на тръбата.

Глупостите които бръщолевят рашките са за пред техните крепостни селяни и някой друг заблуден роб в Европа да си оправдават спирането на газа и да си измиват ръцете за намалените постъпления в държавата.

преди 1 минута, maxthon написа:

Ама това, че си ги цитирал и може би си съгласен с мнението им не означава, че и те и ти сте прави. Затова те приканих и да ми посочиш един, само един газопровод работещ без турбини. Можело и на място да стане ремонта. Е защо не го направиха и с другите турбини като са толкова проблемни и се развалят всички по един и същи начин? Ясно е, че искат да излезнат със съобщение, че те не са виновни и да си измият ръцете с други, но тезата им просто издиша. На СП1 работят седем турбини и пет са в Канада, една отремонтирана е в Германия и последната също ще стигне до Канада бъди сигурен. Такава сложна техника никога не се ремонтира на място.

Зависи от ремонта.

току-що, BANKATA написа:

намалените постъпления в държавата

Бюджетните приходи от газ и нефт за август са преизпълнени с около 1 млрд и 400 хил долара (сумата реално е в рубли, но грубо съм я превалутирал за да стане по-ясно).

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Този е по Тошев от Тошев

Абсолютно ... Абе краставите магарета се надушват... лика прилика са :)

Ей на пак си кудкудяка... Вече не останаха хора които да са виждали заколена кокошка колко време може да обикаля в кръг без глава.... Питайте бабите, или гледайте тошевците тук... :)

преди 5 минути, BANKATA написа:

Зависи от ремонта.

Е да де имаме 5 турбини в Канада със същия теч, но според Сименс изведнъж се оказва, че този път може и да стане на място.

виждали заколена кокошка

Да я пуснем ли по тръбата да видим дали и кога ще излезе от другия край? А може да изчакаме да я пуснем по една друга тръба защото и там транзита ще бъде спрян съвсем скоро?

преди 1 час, maxthon написа:

Е руснаците вече са събрали достатъчно за техните нужди. Да му мислят останалите изброени от теб.

Това го казваш ти. Аз не прочетох такова нещо в десетки руски сайтове. Напротив, тестените изделия поскъпват. Млекоиндустрия с 20%. Но всеки си чете и изтъква каквото му харесва.

преди 9 минути, parmobil написа:

Напротив, тестените изделия поскъпват.

От липса на брашно или заради други причини? Горива, електричество и самата пшеница са поскъпнали също в Русия. Разбира се всеки чете както си иска.... И обръщаме повече внимание на руската икономика, а тук в Европа като имаме 50%+ инфлация в производството не е изобщо проблем.

преди 5 минути, maxthon написа:

От липса на брашно или заради други причини. Горива, електричество и други неща са поскъпнали също в Русия. Разбира се всеки чете както си иска....

??? Нали РФ си е самодостатъчна? И всичко може, прави и умее? Как така поскъпват нещата там?

Между другото, България, да не повярваш, е износител на зърно.

преди 1 минута, parmobil написа:

Нали РФ си е самодостатъчна? И всичко може, прави и умее? Как така поскъпват нещата там?

E нали говорехме дали има по принцип? Сега понеже не успя да си докажеш тезата минаваме на друго - ама защо пък поскъпвали нещата? Всеки се оправя според възможностите си. След като са съобщили, че имат достатъчно за тях, вероятно и за износ значи са се оправили.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Гъди гъди, кой мост ще взривим ?

С 3 броя цял мост? Пробвай три дупки, при това не много големи.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Промишления комплекс на вермахта започва работа на пълни обороти за Украйна

Директно признание, че едните нацисти ще помагат на другите? (докато не си усетил каква глупост написа и да го редактираш)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.