Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, miro20 написа:

Гледа ли отговора на Алла Пугачева ?

Пииирфектно го изтроли и закопа  :

умен човек не би сложил на едната страна от везните ГОЛЕМИЯТ МИХАЛКОВ,а от другата една посредствена ,,арлекинска"....певачка...

ама то за теб не се отнася....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Гледа ли отговора на Алла Пугачева ?

Пииирфектно го изтроли и закопа  :

по- точно не се посвени да им каже фактите право в очи - тия копелета си заробват и народа, и държавата, а кухите руZлямисти във възторг от цялото това падение повтаряйки утопични безумия, които и на тях им е ясно, че въобще няма никакъв мегдан да се случат: путин щял да срине долара, щял да превземе света, щял да постави на колене Европа и щатите и прочие, и прочие тотално малоумни лъжи, и идиотски фантасмагории. Тия тъпаци не си дават сметка, че сега цели поколения ще плащат масрафа на терориста путкин, няма да видя ни Европа, ни щатите, ни западни продукти, целия свят ще ги подиграва с десетилетия, а кога ще дойде времето украинците да забравят поне частично какво зло им сториха "братска руZия" не биха могли да предположат, дори Нострадамус и баба Ванга.

преди 7 часа, miro20 написа:

Факт 1 - Газта бе спряна поради политически причини , и изявленията на Сименс - първото преди месец, че и още по назад, когато отремонтираха турбината - Ясно си казаха - тръбата може да работи и без това оборудване. Втория момент е наскоро когато рашистите обявиха че имало теч на масло , на което Сименс сщо отговориха че това не е прецедент, и такива техничекси проблеми се решават на място без спиране на тръбата.

Щом може и без тази турбина, що изобщо е там? За украса?

Факт 2 - Няма никакви подробности за въпросния таван на цените. В света съществуват ограничения и споразумения за прозиводство, включително и та къето е Рашистан - ОПЕК. защо пък да няма и такова международно съглашателство ?

Но пак казвам - няма никакви подробности за тази идея. Така че аз по скоро ми прилича като общо игнориране на руския монопол, който разбира се че ще има страни които ще го заобикалят.

Така че нищо не е ясно .

Ясно е че ще има таван, но не на цените от ОПЕК, а само на Руските нефт и газ. При това положение най-логичното нещо е Путин да не продава. Няма в света такъв прецедент при който купувачът да определя цената

Факт 3 - Пълна спекулация на база нищо неясното около евентуален факт 2. Просто рашистите си признаха това което Сименс, като специализирана фирма в оборудване и инсталации за газ, доказа и показа че рашистите лъжат за ограничените доставки.

Значи все пак е имало доставки но намалени, нали? Онази турбина беше само за украса, тя няма общо с намаленият капацитет

И че освен геополитическо изнудване, няма никаква друга причина за спиране на тръбата.

Факт 4 - И аз и други които са  коментирали рашисткия монопол и изнудване се оказахме прави .

Всичко останало са твои спекулации и лъжи,подробно обяснени  и сега,и много пъти , преди

Решението на Путин да спре напълно доставките е следствие на решението на Г7 за таван на цените на руските суровини. Каквито и глупости да бръщолевиш - това е факт!

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Настъплението към Херсон върви по план

Този от телевизора се усмихвал и казвал, че всичко е наред? На това нещо с една дума се казва лъжа, с две думи - дърта лъжа. Каква е гаранцията, че сега казва истината? От толкова големи загуби затова болниците в Николаев, Кривой рог и Одеса не могат да смогнат с ранените и има дълги опашки от доброволци за кръводаряване.

Гледам, че на някой индивиди тук, им е много смешно за протестите в Европа (толкова им е акълът де)ама нека да почетат малко вместо да се хилят. Защото утре като останат на тъмно и студено, че и хранителните продукти може да с малко, аз ще се хиля.

Цитат

Масовите протести в Чехия, на които в събота присъстваха около 70 хиляди души, недоволни от политиката на правителството и растящите цени на енергията, показват какво може да очаква Германия в близко бъдеще, пише германският вестник Die Welt. Различни групи в Германия също призовават за протестни демонстрации срещу високите цени на електроенергията и се мобилизират за "гореща есен", която може да обедини леви и десни.

Цитат

Вълна от протести залива Европа. Ден на национално недоволство срещу икономическата и социалната политика на правителството организират пет синдиката във Франция. Протестите ще засегнат както държавния, така и частния сектор.

Цитат

В Гърция днес отново ще се проведе 24-часова национална стачка, насочена срещу мерките за икономии на правителството. Днес е ден на протестите и в цяла Европа.

Целта е да се упражни натиск върху лидерите от Европейския съюз, които се събират на среща на високо равнище утре и вдругиден. Протестиращите ще призоват събралите се в Брюксел премиери и президенти да защитят правата на работниците и да наложат на банките и финансовите услуги по-високи данъци. Стачки се очакват в Испания, Франция, Дания, Чехия.

Смешно а? Нали момчета? Тия хилещите се. (Защото им е толкова акъла)

преди 51 минути, maxthon написа:

Този от телевизора се усмихвал и казвал, че всичко е наред? На това нещо с една дума се казва лъжа, с две думи - дърта лъжа. Каква е гаранцията, че сега казва истината? От толкова големи загуби затова болниците в Николаев, Кривой рог и Одеса не могат да смогнат с ранените и има дълги опашки от доброволци за кръводаряване.

За разлика от рашистите при които пък "въобще загуби няма".  И обясняват как "специалната операция" върви по план, като "плановете" всеки ден се сменят съобразно успехите на ВСУ.

преди 43 минути, Hristo52 написа:

Защото утре като останат на тъмно и студено, че и хранителните продукти може да с малко, аз ще се хиля.

И защо ще се хилиш ??

Ами че нашите кокорчовци и служебни мухльовци на мухльото Зелен Чорап пък въобще са пълни неадекватници  с велики мисли като ...  Със  сигурност някой преговаря, не знам кой и не знам какво , не съм запознат.

И е най отговорния министър в момента, който носи отговорността за икономиката или поне за опитите за решения за кризата !

Защо не излизаш да протестираш а ?

Щото сте от една червено-рашистка кочина.

Това което цитираш са нормални демократични протести .

Вчера нали спомена че нямало знамена на НАТО , а само чешски . Няма обаче и руски знамена.

Въпреки че имаше ФАКТИ за подкрепа и рганизатори от крайни десни червени и проруски партии.

Защото хората си протестират както през 2019 г когато излязоха не 70 а 250 хил души :

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/06/26/3928375_bez_alternativa_na_teflona_protest_na_250_000_chehi_ne/

а такива като теб само злорадстват и както казваш "ще се хилиш" ,  в стил "не е важно на мен да ми е добре, важното на комшията да му е зле" .

:hit:

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Нищо от почервененото не е вярно.

А за техническите подробности питай Сименс. Аз се доверявам на тях. Както виждаш, дори руснаците ,великите, могъщи и безаналогови, нямат капацитет да ремонтират едно съоръжение като турбините. Кой си ти , дървен диванен тролчо калдатски на хапчета, че ще спориш с тях ?

Това важи и за "аватара" ти по тролене макстончо.

:)

преди 8 часа, _nib_ написа:

умен човек не би сложил на едната страна от везните ГОЛЕМИЯТ МИХАЛКОВ,а от другата една посредствена ,,арлекинска"....певачка...

ама то за теб не се отнася....

Добре де, нали по назад е клипа на Михалков .

Препоръчвам всекид а го изгледа,и да види какви глупости плещи тоя сдухар.

Един уважаван режисьор не би се продал толкова наивно . Уважавал съм го мноооого преди войната и съмпрекрасно запознат кой е и какъв е.

Позицията му в момента е пълен позор.

А всички артисти и интелигенция е ясно с кого са. т.е. няма нормален интелектуалец който да подкрепя рашисткия режим и диктаторската политика на Путлер.

Още по малко пък войната му .

Твоето мнение пък е отново изцяло субективно оформено спрямо отношението към войната.

Михалков е ГОЛЯМ защото подкрепя войната и рашистката идеология , а Алла стана лоша певачка щото много коректно поясни че управляващите са  зверове , и ще  бъдат проклети от своята си страна.

Цитат от НЕГОВИТЕ ВЕЛИКИ филми, на които обаче той изневери.

Я кажи Киркоров велик певач ли е или не ? :giggle1:

преди 7 часа, insec написа:

по- точно не се посвени да им каже фактите право в очи - тия копелета си заробват и народа, и държавата, а кухите руZлямисти във възторг от цялото това падение повтаряйки утопични безумия, които и на тях им е ясно, че въобще няма никакъв мегдан да се случат: путин щял да срине долара, щял да превземе света, щял да постави на колене Европа и щатите и прочие, и прочие тотално малоумни лъжи, и идиотски фантасмагории. Тия тъпаци не си дават сметка, че сега цели поколения ще плащат масрафа на терориста путкин, няма да видя ни Европа, ни щатите, ни западни продукти, целия свят ще ги подиграва с десетилетия, а кога ще дойде времето украинците да забравят поне частично какво зло им сториха "братска руZия" не биха могли да предположат, дори Нострадамус и баба Ванга.

Характерна черта на тъпака е че се мисли за най умен от всички .

И Хитлер е увличал с пламенните си речи милиони германци както сега Путлер с рашистките си идеологии и великорашистки простотии , но все пак идва време на изтрезняване.

Тукашните "умници" кога ще се събудят  не знам... 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, miro20 написа:

За разлика от рашистите при които пък "въобще загуби няма".

E кой е казал, че няма загуби от руска страна? В случая говорим само за едната страна. Показвам видео как украинският Гьобелс е хванат в крачка и питам съвсем логично защо трябва да му вярваме сега? Ако нямаш отговор на този въпрос не ме прехвърляй да ти казвам нещо съвсем друго.

преди 16 минути, miro20 написа:

Както виждаш, дори руснаците ,великите, могъщи и безаналогови, нямат капацитет да ремонтират едно съоръжение като турбините.

У вас домакинските уреди когато се развалят сам ли си ги поправяш или викаш оторизирания сервиз да го направи? Турбина Сименс да си я оправят руснаците. Да си я оправи който я е произвел. От къде на къде руснаците трябва да ремонтират турбини, които не са произведени от тях?

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Щом може и без тази турбина, що изобщо е там? За украса?

По същата логика помпите и хидрофорите при водоснабдяването също са украса.

преди 53 минути, Hristo52 написа:

Гледам, че на някой индивиди тук, им е много смешно за протестите в Европа (толкова им е акълът де)ама нека да почетат малко вместо да се хилят. Защото утре като останат на тъмно и студено, че и хранителните продукти може да с малко, аз ще се хиля.

Крайнодесните винаги са били идио**и.

Вълна от протести е много преувеличено. Просто група от хора си изразява правото на мнение. Нещо което тези които защиавате и възхвалявате много, много не разрешават.

преди 59 минути, Hristo52 написа:

Съвсем точно казано! Точно тези в последствие ще реват най-много и ще обвиняват и господ за случващото се! Но българинът вечно е тарикатче, ама от глупавите!

преди 31 минути, miro20 написа:

Ало, дебелия от Русе. Ти за най-умен ли се имаш още а? Не те ли баннаха от достатъчно сайтове поради твоята "умност"? И тука ли си цъфнал да ръсиш глупост след глупост а?

преди 5 минути, чичо Сашо написа:

Точно тези в последствие ще реват най-много и ще обвиняват и господ за случващото се!

Това си  е закон в България!

:offtopic_s:

Чета това-онова и за сетен път разбирам, че на България всъщност огромният проблем е, че е населена с българи.Ако този проблем (не е нерешим) се реши, тя ще стане прекрасно място...Така, че...работете, братя-евроатлантици! Един ден все ще се получи, бе...

преди 2 минути, Hristo52 написа:

:offtopic_s:

Чета това-онова и за сетен път разбирам, че на България всъщност огромният проблем е, че е населена с българи.Ако този проблем (не е нерешим) се реши, тя ще стане прекрасно място...Така, че...работете, братя-евроатлантици! Един ден все ще се получи, бе...

Ааа, туй го установих аз преди около 20 г. Закъснял си. И рецептата е: термоядрена бомбардировка докато стане на стъкло и като изстине внасяме немци от старите, истинските. А е останал един българин, а пак е станало същото...

За разлика от рашистите при които пък "въобще загуби няма".  И обясняват как "специалната операция" върви по план, като "плановете" всеки ден се сменят съобразно успехите на ВСУ.

И защо ще се хилиш ??

Ами че нашите кокорчовци и служебни мухльовци на мухльото Зелен Чорап пък въобще са пълни неадекватници  с велики мисли като ...  Със  сигурност някой преговаря, не знам кой и не знам какво , не съм запознат.

И е най отговорния министър в момента, който носи отговорността за икономиката или поне за опитите за решения за кризата !

Защо не излизаш да протестираш а ?

Щото сте от една червено-рашистка кочина.

Това което цитираш са нормални демократични протести .

Вчера нали спомена че нямало знамена на НАТО , а само чешски . Няма обаче и руски знамена.

Въпреки че имаше ФАКТИ за подкрепа и рганизатори от крайни десни червени и проруски партии.

Защото хората си протестират както през 2019 г когато излязоха не 70 а 250 хил души :

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/06/26/3928375_bez_alternativa_na_teflona_protest_na_250_000_chehi_ne/

а такива като теб само злорадстват и както казваш "ще се хилиш" ,  в стил "не е важно на мен да ми е добре, важното на комшията да му е зле" .

:hit:

Нищо от почервененото не е вярно.

А за техническите подробности питай Сименс. Аз се доверявам на тях. Както виждаш, дори руснаците ,великите, могъщи и безаналогови, нямат капацитет да ремонтират едно съоръжение като турбините. Кой си ти , дървен диванен тролчо калдатски на хапчета, че ще спориш с тях ?

Това важи и за "аватара" ти по тролене макстончо.

:)

Добре де, нали по назад е клипа на Михалков .

Препоръчвам всекид а го изгледа,и да види какви глупости плещи тоя сдухар.

Един уважаван режисьор не би се продал толкова наивно . Уважавал съм го мноооого преди войната и съмпрекрасно запознат кой е и какъв е.

Позицията му в момента е пълен позор.

А всички артисти и интелигенция е ясно с кого са. т.е. няма нормален интелектуалец който да подкрепя рашисткия режим и диктаторската политика на Путлер.

Още по малко пък войната му .

Твоето мнение пък е отново изцяло субективно оформено спрямо отношението към войната.

Михалков е ГОЛЯМ защото подкрепя войната и рашистката идеология , а Алла стана лоша певачка щото много коректно поясни че управляващите са  зверове , и ще  бъдат проклети от своята си страна.

Цитат от НЕГОВИТЕ ВЕЛИКИ филми, на които обаче той изневери.

Я кажи Киркоров велик певач ли е или не ? :giggle1:

И Хитлер е увличал с пламенните си речи милиони германци както сега Путлер с рашистките си идеологии и великорашистки простотии , но все пак идва време на изтрезняване.

Тукашните "умници" кога ще се събудят  не знам... 

по нашляпаните простотии на килограм се разбира че не си гледал видеото...

нито лъжа е казал...нито глупост....

как не те е духнал ветеро с таа празна черепна кратуна....не знам

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

А е останал един българин, а пак е станало същото...

Много си прав!

преди 16 часа, bigiadri написа:

Сутринта на хъба в Нидерландия цената беше 2853 $ за 1000 кубака или 279 евро за мегаватчас. Беше паднала на 214 мвч миналата седмица.Цената обаче, колко и да им се иска на рашистите ще пада поради простата причина , че хранилищата са пред напълване и  като се напълнат НЯМА да има къде да се складира газта. Германия дори вече подава  ОБРАТНО използвайки един от тръбопроводите към Полша. Вече не е необходимо да  се купува газ на каквато и да е цена, т.е. има енергийна криза ,но не и безприцидентна .Очаква се и ТАВАН на цената да се приеме.Така да се каже енергийната примка на мизерника путкин вече няма да е толкова ефективна и с оглед на развоя на войната  рашистите ще трябва да започнат да си налягат парцалите!

Нещо логиката ви куца!

Нали всички твърдите, че Русия намалява и дори спира доставките на газ за Европа?

По ваши думи делът на руския газ в Германия паднал до 8 или 9 % от общото количество.

Кой в такъв случай печели от високите цени?

Със сигурност не е Русия.

Защо другите производители не намаляват цената си?

Преди 2 години продаваха същата газ на 20 долара!

преди 1 час, maxthon написа:

Турбина Сименс да си я оправят руснаците. Да си я оправи който я е произвел. От къде на къде руснаците трябва да ремонтират турбини, които не са

За поддръжката сигурно си има договори, а и сименс отремонтира турбина ,която рашистите не я взимат. Причината навярно не са санкциите ,а това че турбината може да се включва и изключва дестанционно. Колкото до СП1 и СП2 ,ако някога заработят то ще бъде по условията на Германия. Видя се ,че при спрени потоци  хранилищата се пълнят и индустрията си работи. Немците бързо се преустрояват -включиха въглищни централи., подвижни термиали ще се включат всеки момент ,получават регулярно мобилен газ, а резервите още не са напълно включени. Колкото до нас ,ние също имаме лостове за въздействие на газпром, можем форсмажорно да повредим някои турбини на нашия поток и да резнем малко крилцата на сърбия , унгария и на газпром ,така че да не си мислят ,че са много велики. С включването  на гръцката връзка и общия терминал  ,нови договори от нова година ,нашето въздействие става ключово върху балканите и влиянието на  газпром на балканите. Тя нивата е дълга и има още много време да се изоре напълно!

преди 3 минути, bigiadri написа:

Колкото до нас ,ние също имаме лостове за въздействие на газпром, можем форсмажорно да повредим някои турбини на нашия поток и да резнем малко крилцата на сърбия , унгария и на газпром ,така че да не си мислят ,че са много велики.

🤡🤡🤡. Това което пишеш наистина ли го мислиш, че може да стане или току що се присъедини към групата на приятно сънуващите?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.