Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, Moriati написа:

Ахам, да ти кажа под секрет, препоръчва се и да си купуват презервативи, но не за това което си мислиш..... :hush: ..

П.С Айде от мен да мине, ще те светна, че ми е жал да си все такъв тъп и неограмотен... презерватива се надява на ствола на личното оръжие при дъжд , за да предпази цевта например ... и при други слуаи също , но не креватни, все пак говорим за бойното поле и полеви условия... ( макар че не изключвам да се използва и ако попадне в плен някоя знойна украинка например, дащна :D  ) 

:wors:  О възвишени, благодарение на теб няма да остана неграмотен.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, tote написа:

Не те знам кой си, явно имаш проблеми, един от тях е, че не четеш.

По-назад съм ви дал линк, от вашия лагер, белоруски.

Видях видях, поредните алабализми от разни неспециалисти, видях и в РИА уж новините, айде няма нужда да ми обясняваш на мен точно .... Не съм проста сороспята или невежа по въпроса....

преди 18 минути, tote написа:

По-назад съм ви дал линк, от вашия лагер, белоруски.

Е така де четеш заглавието и логиката е всички ракети на зенитните комплекси стават за стрелба по земни цени. И как става целенасочването на зенитна ракета по земна цел като на нея и трябва целта да и бъде "осветена" от радара за целенасочване не стана ясно?  Не става само с четене...

току-що, bulljo написа:

:wors:  О възвишени, благодарение на теб няма да остана неграмотен.

Ан тъй, и ръка ще целуваш даже.... мхм.... Учи се докато съм жив, че с това сороспийство си за никъде.... папагалене и простеене....и лъжене като за световно като нашия "многознайко" рупченската русенска хороспия лъжлива :wub:

преди 36 минути, Moriati написа:

Чшш, цацюлик, ти нали уж имаше военно Убразование някакво бе рапон... :D

И елементарни неща да не знаеш, че в армията ти дават просто най необходимото като снаряжение и оборудване, останалото или сам, или медиците ако се наложи ( както в  случая  говорят за медикаменти и превързочни средства  ) .... Дори в хамериканската армия войниците не носят медикаменти, това е задължение на мед осигуряването, а такова има във всяко отделение  ... А на руснаците им препоръчват да имат най необходимото за всеки случай всеки един, и като истински военен ( макар и вече бивш ) , а не лаладжия като теб, мисля че идеята е много добра... Въпроса е само колко се увеличава багажа и теглото, прекалено много товар не е на добре в полеви условия и в бой....

Последното да си запишеш на челото, а не да гледаш само умно и запаш като цаца чакаща тигана :hush:

Глупости.

Лошите американци дават медицински комплекти на всички свои войници.  В тях има турникети, съсирващи препарати (за каквито руснаците явно не са и чували), израелски бинтове, лепенки за простреляни в гръдния кош, и още много други неща.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Той и Касапина Путлер не блъфира

Мерхаба цацич, само това ли измисли, или викаш за рапон това е огромнен интелектуален скок вече....

Как е Херсон, Крим, и так дале.... нещо май не са взети... язък за напъните сороспийски нали :D

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Синдбад. Кух е като лейка.

На две магарета сламата не може да раздели.

Казно от простакеса с мозънчо ниво на цаца това си е направо комплимент :D  :biggrin:

Абе ти каква диплома имаш викаше .... :wub:.. Относно нощния живот на цаците и имат ли те сънища на яве  май :wub:

преди 37 минути, glen написа:

Пристигнаха новини, че Северен поток 1 и 2 са били саботирани. Вижте видеото по-долу - Гонсало Лира:
2022 09 27 – Американците обявиха война на Европа

супер адекватен източник:D

преди 18 минути, glen написа:

Войната срещу Германия току-що навлезе в горещата си фаза, САЩ печелят войната си срещу индустриите и хората в Европа .

Тази война, скрита зад създадената от САЩ украинска криза, е предназначена да унищожи производственото предимство на Европа в сравнение със САЩ.

Точно това е самата истина!

САЩ се притесниха, че Китай ги задминават икономически, но не могат нищо да им направят. Затова гледат поне другия конкурент (Европа) да ударят и както казваш изкуствено създадоха украинската война за тая цел. Искаха с един куршум 2 заека да ударят - Европа и Русия. Засега само с Европа им се удава играта. 

И САЩ си правят планове като отстранят Европа и Русия, вече по-лесно да се справят с Китай. Но Русия и Китай се оказаха по-умни от европейците. Те всъщност сегашните евролидери ги подкупиха, не че не го знаят това, но САЩ няма как да купят Китай и Русия.

Така че това е истинската война в момента - САЩ-Европа (победена вече) - Русия - Китай, а не някаква си украинска.

преди 31 минути, gagodrago написа:

--------------

Те вече се обезценяват.

Всеки ден еврото се срива с ударни евро-?ейски темпове.

Само за последната седмица е още -4% ↓ надолу

2022-09-27 21.16.08 www.kaldata.com ad8651db8802.png

а рублата по скъпа от евврото ли си мислиш че е:D

преди 7 минути, tote написа:

Глупости.

Лошите американци дават медицински комплекти на всички свои войници.  В тях има турникети, съсирващи препарати (за каквито руснаците явно не са и чували), израелски бинтове, лепенки за простреляни в гръдния кош, и още много други неща.

Сериозно ли бе миме, я покажи да видим къде видя или прочете това, или просто звездите ти го казаха :wub: :hush:

П.С Това за израелските бинтове направо ме разби... хахахахахахаяхахахаххахахах , за лепенките на простреляни в гръдния кош тоже :biggrin::biggrin:

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

супер адекватен източник:D

Че ти с безумствения си капацитет ли определяш, кой източник е адекватен?

току-що, Moriati написа:

Сериозно ли бе миме, я покажи да видим къде видя или прочете това, или просто звездите ти го казаха :wub: :hush:

ефенди - я кажи от къде и къде си емигрирал - или те е серам да си признаеш :wub:

преди 3 минути, Moriati написа:

Ан тъй, и ръка ще целуваш даже.... мхм.... Учи се докато съм жив, че с това сороспийство си за никъде.... папагалене и простеене....и лъжене като за световно като нашия "многознайко" рупченската русенска хороспия лъжлива :wub:

Отдавна съм спрял да давам наклон... на който и да е, просто споделям няколко други гледни точки, а който има глава на раменете, да си прави сам изводите, не може само Росполитбюро да се слуша, по техни думи излиза, че на запад рият землянки да прекарат зимата

току-що, vpvelev написа:

Че ти с безумствения си капацитет ли определяш, кой източник е адекватен?

а ти как разбра че един който поради заболяване , немогат да го мобилизират - е достоверен източник:angry:

току-що, Без умствен капацитет написа:

ефенди - я кажи от къде и къде си емигрирал - или те е серам да си признаеш :wub:

А ти я кажи защо като си толкова безмозъчна се пънеш да се правиш на сороспийка специалистка по Ухани а :D  За колко центчета си продаваш тъпотията ...

А моята емиграция не я бъркай с твоята простотия моля :wub: ... 

От IntelSlava

🇪🇺Енергийната криза ще удари като катастрофата от 2009 г. - Bloomberg

Правителствата харчат стотици милиарди евро, за да облекчат болката от високите цени на газа, но това няма да спре дълбоката рецесия.

Икономическите щети от спирането на доставките на руски газ се увеличават бързо в Европа и в крайна сметка биха могли да затъмнят ефектите от световната финансова криза.

Тъй като рецесията в целия континент изглежда неизбежна, се задава сурова зима за производителите на химическа промишленост, стоманодобивните заводи и производителите на автомобили, които изпитват недостиг на основни суровини, които, заедно с домакинствата, бият тревога за рязко нарастващите сметки за енергия.

преди 2 минути, bulljo написа:

Отдавна съм спрял да давам наклон... на който и да е, просто споделям няколко други гледни точки, а който има глава на раменете, да си прави сам изводите, не може само Росполитбюро да се слуша, по техни думи излиза, че на запад рият землянки да прекарат зимата

То глава на раменете имат и овцете, както се вижда и тука по една драскаща своите глупости, но акъл тц....  А изводи си прави и глупака ако не знаеш, и то доста категорични баш като теб и останалите сороспят :hush: Но това не ги прави истинни или правилни...

преди 5 минути, vpvelev написа:

Точно това е самата истина!

САЩ се притесниха, че Китай ги задминават икономически, но не могат нищо да им направят. Затова гледат поне другия конкурент (Европа) да ударят и както казваш изкуствено създадоха украинската война за тая цел. Искаха с един куршум 2 заека да ударят - Европа и Русия. Засега само с Европа им се удава играта. 

И САЩ си правят планове като отстранят Европа и Русия, вече по-лесно да се справят с Китай. Но Русия и Китай се оказаха по-умни от европейците. Те всъщност сегашните евролидери ги подкупиха, не че не го знаят това, но САЩ няма как да купят Китай и Русия.

Така че това е истинската война в момента - САЩ-Европа (победена вече) - Русия - Китай, а не някаква си украинска.

---------------

Подозират, че някой е взривил(вероятно умишлено) подводната част на Северен поток!

https://www.rbc.ru/politics/27/09/2022/6332fc509a79474230758663?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Евро-?ейският съюз май е обречен. :ohmy:

току-що, gagodrago написа:

---------------

Подозират, че някой е взривил(вероятно умишлено) подводната част на Северен поток!

https://www.rbc.ru/politics/27/09/2022/6332fc509a79474230758663?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Евро-?ейският съюз май е обречен. :ohmy:

Подозират е на дипломатичен език, казано просто знаят че са взривени... не може едновременно по едно и също време да стане по естествен път подобни аварии на всичките тръбопроводи и то в места близки едно до друго...

преди 19 минути, Moriati написа:

Как е Херсон, Крим, и так дале

Настъпвали уж... Явно покрай израелските бинтове са им дали и по една мотика на човек да може да я настъпи в подходящ момент. Видео по едното от направленията на настъпленито (на мотиките).

преди 1 минута, Moriati написа:

То глава на раменете имат и овцете, както се вижда и тука по една драскаща своите глупости, но акъл тц....  А извовди си прави и глупака ако не знаеш, и то доста категорични баш като теб и останалите сороспят :hush:

Благодаря за високото ти мнение за мен, но не съм го търсил, а и ми е през крачола за него, това че се държиш хамски хич не показва, че имаш глава и я ползваш по предназначение. Хайде сполай ти, остани си със здраве.

преди 15 минути, Moriati написа:

П.С Това за израелските бинтове направо ме разби... хахахахахахаяхахахаххахахах , за лепенките на простреляни в гръдния кош тоже :biggrin::biggrin:

Явно ти има нещо, съжалявам за което.

Ама нали съм си добър по душа ще ти дам жокер - погледни какво е IFAK.

Ето ви и за израелските бинтове:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Emergency_Bandage

преди 10 минути, bulljo написа:

Благодаря за високото ти мнение за мен, но не съм го търсил, а и ми е през крачола за него, това че се държиш хамски хич не показва, че имаш глава и я ползваш по предназначение. Хайде сполай ти, остани си със здраве.

Хамски се държа значи, мдааам.....ами за твое съжаление просто имам една много страшна болест.. казва се Zero Tolerance към глупости, лъжи и тъпизми... Дет се вика, паля от четвърт оборот, а иначе съм много спокоен човек.... мдам... за спокоен зависи пак от ситуацията де, и събеседника :wub: :newspaper:

преди 8 минути, tote написа:

Явно ти има нещо, съжалявам за което.

Ама нали съм си добър по душа ще ти дам жокер - погледни какво е IFAK.

На мен ми има нещо да, по горе го написах, нулева търпимост към идиоти, лъжци, глупаци пълни и особено към разни сороспята дето изобразяват предните качества  за пари  ... 

Та погледни в списъка и се намери сам... за да не посочвам аз, а после да ревеш пред модератора за обиди :biggrin:

П.С Забравих и Наглеци, към тях съм още по нетърпим, значи, дет се вика под нулeва търпимост :rolleyes:

P.P.S IFAK хахахахаха, мдаам, много си се нагледал на сайтчета нещо.... а ти знаеш ли какво е ИЗП и какво включва а... то се дава и в руската армия на всеки боец... ;) 

преди 18 минути, Moriati написа:

А ти я кажи защо като си толкова безмозъчна се пънеш да се правиш на сороспийка специалистка по Ухани а :D  За колко центчета си продаваш тъпотията ...

А моята емиграция не я бъркай с твоята простотия моля :wub: ... 

ще отговориш или неискаш да си признаеш колко ниско си паднал:D

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.