Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, ivottoshev написа:

К'ви уроци бре, това ти е по рождение. Чаааааак толкоз прост не можеш да станеш, ако не е заложено в теб още от раждането ти.

харба се присмел на щърба:D

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Цитат

Алтернативата е да плати гаранция в размер на 402,6 млн. гривни

В Украйна е арестуван бившия заместник-министър на отбраната на Украйна Вячеслав Шаповалов, който е обвинен в корупция, съобщи "Украинска правда", позовавайки се на източник от правоохранителните органи.

Съдът е наложил на Шаповалов мярка за неотклонение "задържане под стража" с алтернативата да плати гаранция в размер на 402,6 млн. гривни (11 млн. долара)

бълха го ухапала 11 млн долара гаранция при тия трилиони  евро и долари дето се раздадоха

а българино нека хрупа сирене от палмово масло за 50 лв 

преди 7 минути, vpvelev написа:

Нямаш никаква представа от съвременна Русия. Спрял си до Сталин и сега всичките ти анализи и коментари за Русия са на база онова време. Хилядо девитстотин и балканската.

хахаха :) 

Парадокса е че всичките путинисти , по погрешка мислещи се за русофили , сте спрели нейде в '80-те с утопиите и и носталгиите включително и за сталинските времена, които забележете, бяха отхвърлени чрез отричане "култа на личността " на Сталин.

Ама пуста пропаганда, всичко на комунетата ви е каша в главата. :) 

Дори собствената идеология и история не помните.

И пак не други , а вие, промитите комунета хал хабер си нямате от съвременна РФ . И че тя отдавна не е СССР , нито  "матушка" .

След фалита на соца, се превърна в най върлия капитализъм, с неравенства , несправедливости  , експлоатация , кражби и диспропорции между богати и бедни който дори на Запад не е било !

Постепено се превърна в мафиотско олигархичен режим , стигнал логично до хитлеристкия модел на самозабравила се олигархия.

Която ползва всички лостове като религия, идеология, соц утопизъм , носталгия, сталиниъм , паметници наЛенин, и всичко което им върши работа бе никакви скруполи , за да държи вас,промитите мозъци  под свое влияние.

Пак казвам.. изключително смешно е фенове на този уродлив капиталистическо-мафиотски олигархичен режим да сте вие,комунетата ! :) 

Пълен нонсенс.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Със сигурност това изглежда като всяка война, че тези психопати започват с такова удоволствие и главозамайване, използвайки лъжи и предателства, с алчност, контрол и унищожение като тяхна очевидна цел. Никога за доброто на хората.

Радвам се да видя чичко Путин и Русия да се защитават срещу глобалния побойник и се надявам, че ще получи добър удар, заслужено и много закъснял.

Легнете ниско. Пазете тишина. Скоро всичко ще свърши.

преди 1 минута, miro20 написа:

хахаха :) 

Парадокса е че всиките путинисти , по погршка мислещи се за русофили , сте спрели нейде в '80-те с утопиите и и носталгиите включително и за сталинските времена, които забележете, бяха отхвърлени чрез отричане "култа на личността " на Сталин. ама пуста пропаганда, всичко на комунетата ви е каша в главата. :) 

Дори собствената идеология и история не помните.

И пак не друи , а вие, промитите комунета хал хабер синямате от съвременна РФ . И че тя отдавна не е СССР , нито  "матушка" .

След фалита на соца, се превърна в най върлия капитализъм, с неравенства , несправедливости  , експлоатация , кражби и диспропорции между богати и бедни който дори на Запад не е било !

Постепено се превърна в мафиотско олигархичен режим , стигнал логично до хитлеристкия модел насамозабравила се олигархия.

Пак казвам.. изключително смешно е фенове на този уродлив капиталистическо-мафиотски олигархичен режим да сте вие,комунетата ! :) 

Пълен нонсенс.

Путиноид и мозък.

преди 2 минути, glen написа:

Радвам се да видя чичко Путин и Русия да се защитават

Е да,до сега само нападат с лицемерното "ние сме нахлули тук за да се защитаваме" :giggle1:

преди 18 минути, N1K17Y написа:

Вале Спатия съм. 

Мххх, коч значи.:mad:

преди 11 минути, vpvelev написа:

Ти не четеш ли това, което пишеш?

Нямаш никаква представа от съвременна Русия. Спрял си до Сталин и сега всичките ти анализи и коментари за Русия са на база онова време. Хилядо девитстотин и балканската.

Чакай да видя, в исторически план Раша е обратното на непобедима. След разпада на СССР, ги яхнаха службите които са добри само в пропагандата и дезинформацията и изведнъж станаха велика сила. Като промит мозък до преди половин година да си го вярвал, за супер дупер оръжията им, но към днешна дата с наличните данни думата е по лоша от промит мозък.

преди 3 минути, vpvelev написа:

@miro20, споменават ти началниците в това интервю. Позна ли ги? 

https://www.facebook.com/watch/?v=810103906735955&ref=sharing

от 2015 г "предсказва" военен конфликт ??? Че той започна 2014 г. бре  :) :)

Отделно вече коментирах тоя Чуков :

111.jpg

Странно,това прилича на мисия от страна на НАТО да се демилитаризира. На всичкото отгоре те ще демонстрират по-лошо оборудване и персонал в допълнение към второкласно лидерство. Не изглеждат добре и са твърде глупави, за да си тръгнат, но се страхуват да се обвържат, тъй като имат неприятното усещане, че ще загубят в чиста битка.

Ако и когато танковете пристигнат там, те ще бъдат унищожени, лош поглед, който подозирам, че се разбира, тъй като графикът за доставка изглежда е след края. F-16 биха позволили на Русия да демонстрира превъзходна противовъздушна отбрана, така че е малко вероятно и те да стигнат дотам.

Русия тихомълком изскочи напред във въоръжаването и НАТО трябва да го знае. Спомням си преди години в Сирия, когато Русия преследва ISIS, коментарите на американската армия бяха от рода на „нямахме представа, че те разполагат с тези неща, ние нямаме нищо подобно“.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Чакай да видя, в исторически план Раша е обратното на непобедима. След разпада на СССР, ги яхнаха службите които са добри само в пропагандата и дезинформацията и изведнъж станаха велика сила. Като промит мозък до преди половин година да си го вярвал, за супер дупер оръжията им, но към днешна дата с наличните данни думата е по лоша от промит мозък.

Оппа, айде да чуем какво супер дупер оръжие има за пък запада и Фащ специално 😏 

Нещо дето никой няма, а само те ..ммммм 

Айде плешо, дерзай 😁😁😄😄

току-що, Moriati написа:

Оппа, айде да чуем какво супер дупер оръжие има за пък запада и Фащ специално 😏 

Нещо дето никой няма, а само те ..ммммм 

Айде плешо, дерзай 😁😁😄😄

Че те да не са идиоти да се хвалят с простотии както руските "военокосмически сили" ?? :giggle1:

от 2015 г "предсказва" военен конфликт ??? Че той започна 2014 г. бре  :) :)

111.jpg

Как кой, пак ли искаш да видиш и чуеш признанията на Нюланд а 😏😄😁

А за скорошните и признания пред сенатската комисия на ФаЩ искаше ли да чуеш,свързани са с взривяването на СП1 и СП2 

П.С Сега ще последва тирадата че такова няма и МейкФейк отдавна това го е бил разобличил 😄😄😏

Че те да не са идиоти да се хвалят с простотии както руските "военокосмически сили" ?? :giggle1:

„...коментарите от американската армия бяха от рода на „нямахме представа, че имат такива неща, ние нямаме нищо подобно“.

Това беше реакцията, когато Калибри прекосиха Иран на 50 метра надморска височина и се приземиха в лагер на ISIS в Северна Сирия от корвети в Каспийско море. Всичко беше „Защо просто не издухаме руснаците оттам?“ докато това не се случи.

преди 1 час, Moriati написа:

Опят за Иран ли те боли Косе Босе 😁,ей, няма да се успокоиш докато виртуално не сринеш заводите и не се получи земетресение от взривовете им уж,ба си 😏😎😄😄✌️

Ай гледай пак малко укролеш че да се успокоиш 😏

https://t.me/btr80/4546

П.С А бе да те питам,и ти ли се оказа военен специалист кат цацата рибарчето и дебелогъзия дет уж минал ШЗО-то и се има за офицер а 😏 

Питам заради поста ти дето твърди че в Угледар руснаците се били изтощили и затова сега биели с артилерия  😏😄😄😄😅😅

Ба си , направо съм потресен от такива военни анализи,по скоро анаЛлизи тоест 😎✌️

Ай до после Заяц...

Не бе човек и аз съм учуден, какви ги пуска прасето, какви ги говориш Пацо-уточняваме просто... Че нещо не се припокриват мненията и аз търся истината. Викам ей на спецовете анализатори ще помогнат ама то и вие си противоречите.Там къде то чета и те са учудени -викам майната им на онези - да изберем БГ спецовете.Ама то с вас удрям на камък..

Аз спец - не аз само цитирам и  му разказвам на прасето лични преживявания ама той вика че не били мои ами явно Сорос ми бил насадил през нерволинка.

Ама следващия път ги съгласувайте нещата че лошо се получава пред чужденците-пак ще има "удивените българи"...

преди 2 минути, glen написа:

Спомням си преди години в Сирия, когато Русия преследва ISIS, коментарите на американската армия бяха от рода на „нямахме представа, че те разполагат с тези неща, ние нямаме нищо подобно“.

Спомням си в Сирия когато се налагаше да имат допирни точки ... и американците попитаха за вагнеровците - еди къде си това ваши , руски сили ли са ? руснаците отрекоха и американците ги изпепелиха за нула време.

И се сложи точка :) 

току-що, Moriati написа:

Как кой, пак ли искаш да видиш и чуеш признанията на Нюланд а 😏😄😁

Мине не мине някоя седмица, се появява накой идиот който да припомня старите и по нови фейкове за Нюланд :giggle1:

Видял съм ги и чул бре... не се притеснявай. Всеки път сте за смях с тези фейкове, ама квадратна глава упорита глава... не увира... :) 

преди 3 минути, miro20 написа:

Ахам, кой викаше че Кинжал и Сармат са анимации само ,Калибрите тоже 😏😄😄

Още ли са такива бе момченце фурнаджийско лопатко 😁😎✌️

току-що, glen написа:

„...коментарите от американската армия бяха от рода на „нямахме представа, че имат такива неща, ние нямаме нищо подобно“.

Това беше реакцията, когато Калибри прекосиха Иран на 50 метра надморска височина и се приземиха в лагер на ISIS в Северна Сирия от корвети в Каспийско море. Всичко беше „Защо просто не издухаме руснаците оттам?“ докато това не се случи.

С 20 химарса от над 400 произведени, предно поколение оръжие. Без да използват далекобойни снаряди, да не посегнали на Раша, маймуните с ядрени оръжия. Украинците обърнаха войната. Битката при Бекаа, 82 свалени руски самолета нула западни. 

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Бил си ме питал, бил си казал, длъжен съм бил да ти кажа. Да не съм давал примери от нета, щом съм се хванал да коментирам политика трябвало. Абе трол недоклатен, пародийно на коректност и обективност. За какъв се вземаш бе уотабаутистчето ми. Що всички отвратителни троленцс искате отговори сякаш сте моралния коректив на вселената, а сте измета на човечеството. Какво написа по темата, аз пиша само по нея,  обясненията с феераси като тебе, са следствие от ваши провокации което си е класическо тролене. Та кой си ти и за какво се бориш бе, откровени плевенски простако? Какво ти е мнението за Украйна, кой има моралното право , кой нарушава международното право. Кой се представя по добре на фона на потенциала си. Трольо. Това са по темата. Това, че ти си латентен хомо, "свръх интелектуален" неудачник, озлобена душица. Ако беше на половината толкова умен, колко си вярваш или нямаше да работиш за друг или щеше да си сред известните имена, като писалия статията за руския фашизъм. Рашисте. Та трольо при кораба с бодра феерраска крачка.

Похвално е, че поне се научи да правилно да пишеш нови за теб думи, "Аутобатистченце", изклатено, та чак преклатено от природата...

А ти кой си и за какво се бориш бре, откровени белослатински ппосредственико?

Темата не е за това, кой най-силно ще реве "Слава на едните или другите"...

Темата е за едно настоящо нещастие на два народа и причините довели до него и лични мнения как биха се развили нещата...

Ето ти първия пост на автора на темата и собственик на форума...

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/?do=findComment&comment=5127397

Цитат

Подкрепяте ли инвазията в Украйна? Кой е агресор САЩ или Путин? Лично аз съм против всякакви военни конфликти. Имаше ли шанс да се избегне всичко това? До къде би стигнал Путин? Би ли влязъл и в други държави? Има ли опасност за България?

Какво общо има това с твоите неграмотни постове?

Ето ти втория пост в темата, от потребител, с който по повечето въпроси не сме на едно мнение сигурно, "карали" сме се за "уотабаутизма" и други термини, които използваше погрешно без да ги разбира, но потребител, който има доблестта да признае, че не е прав и да си вземе поука от това...

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/?do=findComment&comment=5127407

Цитат

Анкетата не обхваща различните нюанси. 

"Подкрепяте ли дейстията на Русия в Украйна" и са дадени само "да" и "не". Не подкрепям като цяло война. Но Русия е само едната част от уравнението. 
"Кой е агресор" - "САЩ" или "Русия" => отново не се обхващат различни нюанси, това което се случва, е вследствие на процес, динамики, между Вашингтон (Демократите) и Кремъл. Така, както са дадени отговорите и възможностите за отговяряне, ми е невъзможно да гласувам. 
"Има ли опасност за България", е тук може да се даде някакъв отговор измежду "да" или "не". Макар че, не е ясно какво ще се случва и не можем да предвидим Черните лебеди. 

Ето, че днес дори да не сме на едно мнение, можем да спорим културно, като всеки вниква в аргументите на другия...

Потребител, който вече уважавам, защото показва интелигентност, а не е някакво човекоподобно, което е дошло да се тупа в гърдите и да реве колкото

може по-силно...

Темата е за такива мнения, а не за твоите нечленоразделни крясъци...

Кога съм говорил за морал, бре троле неграмотен?

Ти изявяваш претенции за подобни категории, не аз...

Само дето с дела доказваш друго, нито познаваш съвременния Запад и морала му, нито пък "търпимостта" ти е нещо по-различно от тази на средностатистически български селяндур...

За какво се боря не е правилния въпрос...

Правилният е СРЕЩУ какво се боря...

Отговора е срещу наглите посредствени човекоподобни като теб, на които интернет даде необходимата трибуна да се правят на хора и да си повярват, че са хора...

Сега и "специалист" по международно право ли стана, та чак се напъваш да го "коментираш"?

Както е казано, роден прост, цял живот прост....

Всеки, който работи, работи за себе си бре преклатений...

Убеден съм, че ако сравним данъчните си декларации за последните 10 години, то аз съм допринесъл за държавата в пъти повече от теб, при мен всичко е законно...

Селския тарикат отворил дюкян, потръгнала търговийката и решил, че вече е по-умен, едва ли не се има за "колега" на Мъск...

Познавам хора с основно образование, които ще те купят и ще те продадат на самия теб, без дори да осъзнаеш, какво става, а нямат претенции, че са умни...

Иначе в моите очи е похвално, че си успял да развиеш дребен бизнес и да издържаш семейството си с това...

Но това нито те прави по-умен, нито пък това, че аз съм служител във фирма, ме прави по-глупав, както и обратното...

Въпрос на приоритети и предприемчивост...

Не съм на заплата, получавам толкова, колкото е приноса ми във фирмата, таван няма...

Извоювал съм си четиридневна работна седмица, а това, ако "работех за себе си", не би било възможно...

Отношенията работодател-служител са си чисто бизнес взаимоотношения и като всички такива подлежат на преговори, стига да имаш умението да водиш такива...

Да, собственикът на фирмата получава повече от мен и така е редно, но за това и той плаща някаква цена...

Цена, която аз не желая да плащам...

Нито той е по-умен от мен, нито аз от него, просто въпрос на приоритети...

Също е въпрос на приоритет дали да станеш "известен" или не...

Що се отнася до автора на статията, то го познавам лично от бл изо 30 години...

И знам, че ако трябва да коментира този въпрос пред хора от неговия ранг, няма да го направи като в статията, защото ще го "отрежат" за нула време...

Това е писано за такива като теб, незапознати с материята хора, които отчаяно търсят някой "известен" да им обясни така, че да им хареса...

Янакиев бе сред близките на Костов, част от ръководството на ДСБ, заклет русофоб, какво очакваш да напише?

Ами да ти постна интервю на проф. Иво Христов примерно, където той също толкова добре "аргументирано" ще докаже, че на Запад вече има някои признаци на фашизъм...

Защо вярваш на единия известен професор, а не вярваш на другия известен професор?

Янакиев е специалист предимно по религиозна философия, докато Христов е социолог, специалност много по-близо до тематиката...

Та, фефератата си ги запази за себе си, щом толкова те изгаря от вътре...

Въпросът - "Кои са причините довели до тази война, според вас", не е мой...

Това е въпросът на автора на темата и е в основата на темата...

"Според вас" - означава лично мнение, а не материали от нета...

Не отговориш ли на него, значи признаваш, че си тук само за тролене и повдигане на "отлетялото мъжко самочувствие"...

Но те разбирам защо отказваш...

И там ще се случи същото като с фашизма и предходните...

Все пак знаеш, че си пълен невежа в тази област...

Тролченце безпросветно...

преди 10 минути, miro20 написа:

Коментираш, ама каквото ти отърва.

преди 1 минута, Moriati написа:

Ахам, кой викаше че Кинжал и Сармат са анимации само ,Калибрите тоже 😏😄😄

Още ли са такива бе момченце фурнаджийско лопатко 😁😎✌️

Първо - не знамкой американец е говорел това , цитирай.

Второ - въпроса бе  съвсем друг, другрю фейкомет - кога американците са се хвалили и с какви оръжия дето ги нямат ??

:hush:

А ето и за Сирия и разгрома на вагнеровците да добавя случката :

Цитат

Бой в сирийской провинции Дэйр-эз-Зор, состоявшийся 7 февраля этого года,  продолжался 4 часа, было уничтожено от 200 до 300 солдат правительственных сил и боевиков ЧВК Вагнера.

О подробностях боя сообщает  газета The New York Times.

Издание отмечает, что в тот день в 15:00 военные зафиксировали продвижение проправительсвенных сил к позициям курдов и сирийских повстанцев неподалеку от нефтеперерабатывающего завода Коноко. Там же в это время находилось около 30 американских пехотинцев.

К вечеру на подступах к заводу собралось более 500 бойцов и 27 транспортных средств, в том числе танков и бронетранспортеров.

В 20:30 на расстояние около 1,5 километра к заводу, готовясь к атаке, приблизилось три танка Т-72 российского производства, вооруженные 125-мм орудиями.  В это время в американском центре воздушних операций на базе в Катаре истребители были готовы подняться по тривоге.

Атака началась примерно в 22:30. Позиции курдов и Сирийских повстанцев были атакованы одновременно огнем из танков, артиллерии и минометов.

В течении 15 минут американские военные связались со своими российскими коллегами и призвали их прекратить нападение. Когда этого не произошло, американские силы сделали предупредительные выстрелы по группе грузовиков и орудий, но силы противника продолжили наступление.

В течение следующих трех часов, по словам чиновников,  американские боевые самолеты, в том числе беспилотники, истребители F-22 и F-15E, бомбардировщики B-52, боевые вертолеты AC-130 и вертолеты AH-64 Apache нанесли десятки ударов, уничтожая войска, танки и другие транспортные средства. С земли удары наносила ракетная артиллерия.

В 1 час ночи, когда артиллерийский огонь сократился, команда из еще 16 американских морских пехотинцев и зеленых беретов смогла приблизиться к заводу. Таким образом на атакованной силами Асада и российскими наемниками позиции находилось около 40 американских солдат.

К тому времени некоторые из самолетов вернулись на базу. Бой продолжался с помощью пулеметов и ПТРК Javelin.

Час спустя противник  начал отступать  и американские войска прекратили стрельбу. Команда из 40 американских солдат не пострадала, ранения получил один сирийский повстанец.

Точное число потерь войск Асада и российских наемников остается неизвестным.

Первоначально российская сторона подтверждала гибель только четырех граждан России - но, возможно, таких еще десятки, поскольку сирийская сторона заявила о гибели около 100 сирийских солдат.

При этом согласно документам, полученным The New York Times, в том бою погибло от 200 до 300 бойцов "пропрезидентских сил".

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.