Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Kalin Karaboychev

Препоръчан отговор

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

С 20 химарса от над 400 произведени, предно поколение оръжие. Без да използват далекобойни снаряди, да не посегнали на Раша, маймуните с ядрени оръжия. Украинците обърнаха войната. Битката при Бекаа, 82 свалени руски самолета нула западни. 

За сравнение-

Руските ПТРК са десетки хиляди на брой, в зависимост от модела. Копията са близо сто хиляди. Танковете струват милиони бройката.

ПВО ракетите с по-малък обсег са около сто хиляди на брой, а тези с по-голям обсег са повече. Патриотите са милиони. Съвременните джетове са десетки милиони на брой (с изключение на стелт тези, които са значително повече).

Крилатите ракети обикновено са над милион. Цената на хиперсониците е неизвестна, защото никой не ги продава. Все още са малко на брой и не са готови за реална употреба.

Какви са реалните производствени разходи за руснаците, никой не знае освен тях. Въз основа на видеозаписите на руски войници, които стрелят с множество ПТУР един след друг, не мисля, че ги е грижа много за цената.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 77,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

6228

• miro20

3540

• Coco1

3306

• ivottoshev

3024

току-що, vpvelev написа:
преди 10 минути, miro20 написа:

Отделно вече коментирах тоя Чуков :

Коментираш, ама каквото ти отърва.

Чуков е тотален фейкомет,дето нитоединанализ не е познал нищо :

Какво да ми оттърва като целия е тотална клоака червен фейкомет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, kosyo написа:

Не бе човек и аз съм учуден, какви ги пуска прасето, какви ги говориш Пацо-уточняваме просто... Че нещо не се припокриват мненията и аз търся истината. Викам ей на спецовете анализатори ще помогнат ама то и вие си противоречите.Там къде то чета и те са учудени -викам майната им на онези - да изберем БГ спецовете.Ама то с вас удрям на камък..

Аз спец - не аз само цитирам и  му разказвам на прасето лични преживявания ама той вика че не били мои ами явно Сорос ми бил насадил през нерволинка.

Ама следващия път ги съгласувайте нещата че лошо се получава пред чужденците-пак ще има "удивените българи"...

Моля,кое викаш се разминавало значи, нещо явно си се припознал с моите слова и неговите... 😏😄😎

Ти все пак разбра ли кои заводи са унищожение все пак и кой взрив с сила 3 пъти Хирошима е предизвикал земетресението в Иран при ИзСраелските атаки с дронове а 😏😎✌️

А хохлятската леш ,черва и мозъци пръснати по земята хареса ли ти, аз някъде към 5 минимум преброих там... Явно взводен опорен пункт е било, или ротен ...мхм ..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, miro20 написа:

Че те да не са идиоти да се хвалят с простотии както руските "военокосмически сили" ?? :giggle1:

И тая задача ли ти поставиха? Да иронизираш руските военокосмически сили. Много сте плоски и прозрачни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, glen написа:

Руските ПТРК са десетки хиляди на брой, в зависимост от модела. Копията са близо сто хиляди. Танковете струват милиони бройката.

Копия ? Ти верно си рашистки бот.  :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещата не могат да вървят добре за която и да е нация във война, която моли за няколко реактивни самолета на 50 години, като F-16.

(Да, знам, че са били „модернизирани“ в безкрайния стремеж за по-големи печалби в General Dynamics. И какво от това?)

Малкото положителни аспекти на този фарс са, че той ще даде на руската практика за противовъздушна отбрана да сваля различен самолет и това допълнително ще намали запасите от оръжия на НАТО.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, miro20 написа:

Чуков е тотален фейкомет,дето нитоединанализ не е познал нищо :

Видя ли интервюто 2015. Каза че запада се готви за войната м/у Русия и Украйна. 2015 го казва.

Позна и за Плевнелиев и външното влияние тук в България. По-точно истинската власт, тия които реално ни управляват тук в България. Запада и САЩ.

П.П. Не ми отговаряй, че те са ти началници сега да не вземат да те изгонят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, glen написа:

Нещата не могат да вървят добре за която и да е нация във война, която моли за няколко реактивни самолета на 50 години, като F-16.

(Да, знам, че са били „модернизирани“ в безкрайния стремеж за по-големи печалби в General Dynamics. И какво от това?)

Малкото положителни аспекти на този фарс са, че той ще даде на руската практика за противовъздушна отбрана да сваля различен самолет и това допълнително ще намали запасите от оръжия на НАТО.

И голфа е на 50 години и S класата е на 50 години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, andiay написа:

Похвално е, че поне се научи да правилно да пишеш нови за теб думи, "Аутобатистченце", изклатено, та чак преклатено от природата...

А ти кой си и за какво се бориш бре, откровени белослатински ппосредственико?

Темата не е за това, кой най-силно ще реве "Слава на едните или другите"...

Темата е за едно настоящо нещастие на два народа и причините довели до него и лични мнения как биха се развили нещата...

Ето ти първия пост на автора на темата и собственик на форума...

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/?do=findComment&comment=5127397

Какво общо има това с твоите неграмотни постове?

Ето ти втория пост в темата, от потребител, с който по повечето въпроси не сме на едно мнение сигурно, "карали" сме се за "уотабаутизма" и други термини, които използваше погрешно без да ги разбира, но потребител, който има доблестта да признае, че не е прав и да си вземе поука от това...

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/?do=findComment&comment=5127407

Ето, че днес дори да не сме на едно мнение, можем да спорим културно, като всеки вниква в аргументите на другия...

Потребител, който вече уважавам, защото показва интелигентност, а не е някакво човекоподобно, което е дошло да се тупа в гърдите и да реве колкото

може по-силно...

Темата е за такива мнения, а не за твоите нечленоразделни крясъци...

Кога съм говорил за морал, бре троле неграмотен?

Ти изявяваш претенции за подобни категории, не аз...

Само дето с дела доказваш друго, нито познаваш съвременния Запад и морала му, нито пък "търпимостта" ти е нещо по-различно от тази на средностатистически български селяндур...

За какво се боря не е правилния въпрос...

Правилният е СРЕЩУ какво се боря...

Отговора е срещу наглите посредствени човекоподобни като теб, на които интернет даде необходимата трибуна да се правят на хора и да си повярват, че са хора...

Сега и "специалист" по международно право ли стана, та чак се напъваш да го "коментираш"?

Както е казано, роден прост, цял живот прост....

Всеки, който работи, работи за себе си бре преклатений...

Убеден съм, че ако сравним данъчните си декларации за последните 10 години, то аз съм допринесъл за държавата в пъти повече от теб, при мен всичко е законно...

Селския тарикат отворил дюкян, потръгнала търговийката и решил, че вече е по-умен, едва ли не се има за "колега" на Мъск...

Познавам хора с основно образование, които ще те купят и ще те продадат на самия теб, без дори да осъзнаеш, какво става, а нямат претенции, че са умни...

Иначе в моите очи е похвално, че си успял да развиеш дребен бизнес и да издържаш семейството си с това...

Но това нито те прави по-умен, нито пък това, че аз съм служител във фирма, ме прави по-глупав, както и обратното...

Въпрос на приоритети и предприемчивост...

Не съм на заплата, получавам толкова, колкото е приноса ми във фирмата, таван няма...

Извоювал съм си четиридневна работна седмица, а това, ако "работех за себе си", не би било възможно...

Отношенията работодател-служител са си чисто бизнес взаимоотношения и като всички такива подлежат на преговори, стига да имаш умението да водиш такива...

Да, собственикът на фирмата получава повече от мен и така е редно, но за това и той плаща някаква цена...

Цена, която аз не желая да плащам...

Нито той е по-умен от мен, нито аз от него, просто въпрос на приоритети...

Също е въпрос на приоритет дали да станеш "известен" или не...

Що се отнася до автора на статията, то го познавам лично от бл изо 30 години...

И знам, че ако трябва да коментира този въпрос пред хора от неговия ранг, няма да го направи като в статията, защото ще го "отрежат" за нула време...

Това е писано за такива като теб, незапознати с материята хора, които отчаяно търсят някой "известен" да им обясни така, че да им хареса...

Янакиев бе сред близките на Костов, част от ръководството на ДСБ, заклет русофоб, какво очакваш да напише?

Ами да ти постна интервю на проф. Иво Христов примерно, където той също толкова добре "аргументирано" ще докаже, че на Запад вече има някои признаци на фашизъм...

Защо вярваш на единия известен професор, а не вярваш на другия известен професор?

Янакиев е специалист предимно по религиозна философия, докато Христов е социолог, специалност много по-близо до тематиката...

Та, фефератата си ги запази за себе си, щом толкова те изгаря от вътре...

Въпросът - "Кои са причините довели до тази война, според вас", не е мой...

Това е въпросът на автора на темата и е в основата на темата...

"Според вас" - означава лично мнение, а не материали от нета...

Не отговориш ли на него, значи признаваш, че си тук само за тролене и повдигане на "отлетялото мъжко самочувствие"...

Но те разбирам защо отказваш...

И там ще се случи същото като с фашизма и предходните...

Все пак знаеш, че си пълен невежа в тази област...

Тролченце безпросветно...

Я големият лош Трол се появил и започна да раздава шамари, в своята алтернативна реалност разбира се. Баш ме Брига, колко и кво работиш, как ти плащат. Да няма нищо лошо и никой не му дреме. Просто има разминаване между безмерното ти самочувствие и реалността. Янакиев бил писал за такива като мене, брей ти да видиш. Ми ти като си над това ниво оспори. Социолога Христов наистина си пише като за аудиторията си пълни глупости. Чел съм го по диагонал, реално всички от неговият вид се ползват от комфорта на псевдо журналисти, половината неща които пише в една статия мога да ги оборя на момента, за другите трябва да проверя набързо. И общи приказки, от една школа сте. Хайде Анди ей кажи в прав текст, какъв да си, щом всеки твой пост пишеш много повече за себе си, отколкото по темата?

преди 11 минути, glen написа:

За сравнение-

ПВО ракетите с по-малък обсег са около сто хиляди на брой, а тези с по-голям обсег са повече. Патриотите са милиони. Съвременните джетове са десетки милиони на брой (с изключение на стелт тези, които са значително повече).

Крилатите ракети обикновено са над милион. Цената на хиперсониците е неизвестна, защото никой не ги продава. Все още са малко на брой и не са готови за реална употреба.

Какви са реалните производствени разходи за руснаците, никой не знае освен тях. Въз основа на видеозаписите на руски войници, които стрелят с множество ПТУР един след друг, не мисля, че ги е грижа много за цената.

Блиц криг, светкавична война, за три дни на Киев, за седмица на Берлин. Всичко върви по план, само ако плана е да се разсипят Русия и Украйна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, vpvelev написа:

Видя ли интервюто 2015. Каза че запада се готви за войната м/у Русия и Украйна. 2015 го казва.

Позна и за Плевнелиев и външното влияние тук в България. По-точно истинската власт, тия които реално ни управляват тук в България. Запада и САЩ.

П.П. Не ми отговаряй, че те са ти началници сега да не вземат да те изгонят.

Аз ти отговорих,ама не четеш. :hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Moriati написа:

Моля,кое викаш се разминавало значи, нещо явно си се припознал с моите слова и неговите... 😏😄😎

Ти все пак разбра ли кои заводи са унищожение все пак и кой взрив с сила 3 пъти Хирошима е предизвикал земетресението в Иран при ИзСраелските атаки с дронове а 😏😎✌️

А хохлятската леш ,черва и мозъци пръснати по земята хареса ли ти, аз някъде към 5 минимум преброих там... Явно взводен опорен пункт е било, или ротен ...мхм ..

Не изгледа видеото нали? Аз загубих 30 мин да го изгледам - изгледай го и ти и тогава да продължим разговора,а?  Слаба работа е това е видеото .Има един руснак "паднал от стълбите" по украинските канали.. само един ама качествено рапльокал се по стените коридора дори. После погледни пак там има снимки от това дето откриват по полетата след 1 година на открито .... Страшна мърша.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, vpvelev написа:

Не си много сигурен. Защото не виждаш как това ще стане. Ама ти се налага да го кажеш :)

Върви, върви. И още как дори. Само в твоята глава не върви. Ама ще тръгне скоро.

За втори път го пускаш този "самальот". От любопитство се поинтересувах и гледам, че не ги "карат" много. Изключително бутиков. Поръчват, отказват се. Не стигало халето за по-голямо производство и т.н.

Преди време имах тук закачка с не помня кой точно. Това не е серийно производство на поточна линия и на 10 мин. да бълваме готово "возило". Казвам го във връзка с присмехулните забележки за нашите F 16.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айдее и Китай, Турция и ОАЕ казаха на Раша ДГД. Ей тъй като стане https://www.moscowtimes.nl/2023/01/31/kitai-turtsiya-i-oae-prisoedinilis-k-sanktsiyam-protiv-rossiiskih-bankov-a32419

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, добре… слаба, изостанала, без реална икономика „бензиностанция“ с БВП на Тексас. Не изглежда ли така?

Така е, когато лунатиците наистина вярват на тази западна пропаганда. Излъгаха те, пич. Време е за ставане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Moriati написа:

Те тия политически признавания на това или онова са за успокоение само на сороспятата,да покажат един вид масовост, и опити да клинчат ръце, ама цък..

Ако няма реално покритие остава само на хартия, като уж за геноцида над Арменците..

Последния реално признати геноциди са тезие на сърбите в Сребреница, цял анклв мюсюлмани мъже и момчета избити, а жените изнасилвани, и Руанда ,геноцида над племето тутси от племето хуто...

Това в Сребреница се счита за най масовото военно престъпление след втората световна война в Европа...

Мдам,такива неща.. Затова се и намесиха в Косово,понеже и там нещата отиваха на подобни извращения....

Уж геноцида над арменците??? С цялата ми почит и уважение към жертвите в Сребреница, но как сравняваш 9000 души с над 1 000 000?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, glen написа:

Е, добре… слаба, изостанала, без реална икономика „бензиностанция“ с БВП на Тексас. Не изглежда ли така?

Така е, когато лунатиците наистина вярват на тази западна пропаганда. Излъгаха те, пич. Време е за ставане.

Точно така. Слаба, изостанала, с по малка икономика от Калифорния. Ако запада спре технологиите за добив, очаква ги колапс в средносрочен план. Кое е невярна пропаганда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Митко Вълчев написа:

Я големият лош Трол се появил и започна да раздава шамари, в своята алтернативна реалност разбира се. Баш ме Брига, колко и кво работиш, как ти плащат. Да няма нищо лошо и никой не му дреме. Просто има разминаване между безмерното ти самочувствие и реалността. Янакиев бил писал за такива като мене, брей ти да видиш. Ми ти като си над това ниво оспори. Социолога Христов наистина си пише като за аудиторията си пълни глупости. Чел съм го по диагонал, реално всички от неговият вид се ползват от комфорта на псевдо журналисти, половината неща които пише в една статия мога да ги оборя на момента, за другите трябва да проверя набързо. И общи приказки, от една школа сте. Хайде Анди ей кажи в прав текст, какъв да си, щом всеки твой пост пишеш много повече за себе си, отколкото по темата?

Не коментирай мен, коментирай това, неграмотно тролченце...

Със свои думи....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Странни обиколки на гръцки натовски разузнавателен самолет, над източната част на България!

328814807_8605412109533689_8442540960626

328834870_900540137954566_60135031882255

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, andiay написа:

Не коментирай мен, коментирай това, неграмотно тролченце...

Със свои думи....

Полуграмотен трол, точно това правя със свои думи, с линкове, с копи пейст. Само и единствено по темата. Когато влизам в безсмислени спорове, то е нарочно предизвикано от тролове на отбор Черешка, сред които ти си най наглия. Единственото което ме успокоява е, че губенето на времето е взаимно. Ти като знаеш, в своето въображение, само допускам де. Половината елит в БГ, няма начин Карабойчев да не е твой човек. Та да го питаме, кой троли явно активно и кой пише по същество в темата, ако я следи. Аре, пиши му. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, kosyo написа:

Не изгледа видеото нали? Аз загубих 30 мин да го изгледам - изгледай го и ти и тогава да продължим разговора,а?  Слаба работа е това е видеото .Има един руснак "паднал от стълбите" по украинските канали.. само един ама качествено рапльокал се по стените коридора дори. После погледни пак там има снимки от това дето откриват по полетата след 1 година на открито .... Страшна мърша.

Пак не си в час Косе Босе, не мисли че не съм ти изгледал видеото с земетресение от уж взривав 😏😎

А това дето го разправяш за рапльокалия се уж по стълбите го мернах също споко,но не по укропските а в руските телеграм канали... Играл си някакъв с граната, а тя взела че геъмнала...

Извод,гранатите не са за игра ,особено ако си малоумен или едва стъпила на еволюционното развитие маймуна 😏😄😄😎✌️

Ще потърся да видя кой аджеба и къде така успешно се е размазал..

А дотогава малко хохлятина зрада и перемога 😎 

https://t.me/boris_rozhin/77055

А намерих игралия си с граната ,мдаам

https://t.me/c/1552544518/11335

П.С ето ти и как се лови хохлятско дронче с голи ръце,молодец ,измамие тъпите оператори салорейхаджи 😄😏

https://t.me/c/1552544518/11323 

И малкое смях,как хохлите сега се правят на инвалиди за да избегнат улов и повиквателната 😄😎 

https://t.me/boris_rozhin/77040

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...