Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Ми по тази логика

Ай сега - роба се мъяи и логика да изкарва :) тошев, живей си там в обора и не си слагай оная работа между крокодилите! Ясно!

ПС: Дано помниш правилния отговор

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

По тази логика арменци, турци, роми, евреи и останалите са роби в момента в страната ни. Ама дали сте прости та чак вдлъбнати Ватата?

Не търси логика в другите за да оправдаеш собствената си вдлъбнатост. Днеска достатъчно изплиска легена не смяташ ли?  Като гледам успяваш да намериш нови начини как да копаеш дъното.

преди 21 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност, предизвиква Цариградската конференция, на която се решава, че ще има българска държава. В много по широки граници от сегашните.

Е, тук откровено излъга. Там по предложение на англчанина се решава да има две Българии - източна и западна.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Нещо не ти харесва в поста ли? Аз държа на позицията си, че руски войник не е убил нито един българин и не е разрушил нито една сграда у нас, за разлика от краварите, които са разрушили половин София плюс сгради в други български градове и са избили най-малко 3000 души. Ти ми броиш българин убит в кръчмата от руснак в пиянска свада, и убити две кончета и едно магаре при инцидент с руски военен камион, като жертви на Руската армия. Сигурно Сталин лично е наредил да се убият двете кончета, а?

тошев, изкачваш се в сисъка

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Точно, имаме нация с пъти по добро оръжие и подготовка, срещу руско оръжие и обучение на противника.

Две седмици подготовка и айде в Бахмут да влезем в кофчега. Средно време на редовото пушечно месо (новомобилизиран) там е около 4 часа. Трудно бих нарекъл това подготовка.  Парадокса примерно сега с Леопардите ще е, че доста от тях ще бъдат унищожени от трофейни Джавелин, NLAW  и подобни. А такива трофеи има доста.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Е, тук откровено излъга.

Е той като е започнал да го прави тази вечер, няма пък сега рязко да вземе да каже нещо, което е истина.

преди 19 минути, Митко Вълчев написа:

Точно, имаме нация с пъти по добро оръжие и подготовка, срещу руско оръжие и обучение на противника.

Пак не си в час с политиката на тролската централа. Вземи се в ръце че ще те изритат бре, момче.

Според шефовете ти, в Укарйна до преди първите седмица-две от патакламата краварско оръжие не е имало и западни военни инструктори не е имало. Помоли Лоботомиран20 да те вкара малко в час, че наистина ми е жал за теб.

преди 2 минути, maxthon написа:

Две седмици подготовка и айде в Бахмут да влезем в кофчега. Средно време на редовото пушечно месо (новомобилизиран) там е около 4 часа. Трудно бих нарекъл това подготовка.  Парадокса примерно сега с Леопардите ще е, че доста от тях ще бъдат унищожени от трофейни Джавелин, NLAW  и подобни. А такива трофеи има доста.

Важно е да има месо п расийскот ми е по вуисно

преди 11 минути, maxthon написа:

Не търси логика в другите за да оправдаеш собствената си вдлъбнатост. Днеска достатъчно изплиска легена не смяташ ли?  Като гледам успяваш да намериш нови начини как да копаеш дъното.

Всъщност, всяка дума която съм написал е вярна. Аз също обиждам, но опровергавам всяка написана глупост от вас ватниците. Чак тогава пиша какви тотални дебили сте.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Е, тук откровено излъга. Там по предложение на англчанина се решава да има две Българии - източна и западна.

Чели сме различни истории, утре ще погледна.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Пак не си в час с политиката на тролската централа. Влез в час че ще те изритат бре, момче.

Според шефовете ти, в Укарйна до преди първите седмица-две от патакламата краварско оръжие не е имало и западни военни инструктори не е имало. Помоли Лоботомиран20 да те вкара малко в час, че наистина ми е жал за теб.

Всичо ще има, ватенко - докато не ви изтребем

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Пак не си в час с политиката на тролската централа. Вземи се в ръце че ще те изритат бре, момче.

Да, знам. Но украинците не са руснаци, вдяват бързо. А и от 2014 събраха малко западно оръжие и обучение.  Така,че пак си от оправената страна.

преди 14 минути, NewRedDragon написа:

Ай сега - роба се мъяи и логика да изкарва :) тошев, живей си там в обора и не си слагай оная работа между крокодилите! Ясно!

ПС: Дано помниш правилния отговор

Копърке, утре съм на тренировка и около 2-3 през нощта ще ми трябва такси от Студентски до кв. Лозенец. Ако искаш да изкараш едни бързи 15лв, та поне тази седмица да не се чудиш как да си платиш нет-а, пиши ми ЛС да се разберем.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност, всяка дума която съм написал е вярна.

Знае целия форум, че от 1450г. е така. Както ти казах вече не един път да си замълчиш и повече да не се излагаш.

преди 7 минути, maxthon написа:

Е той като е започнал да го прави тази вечер, няма пък сега рязко да вземе да каже нещо, което е истина.

Глей ся мозък, доколкото знам има около 60 унищожени химарса от 20 общо. Та за човек вярващ на руската пропаганда, си си средно ниво. А вашето средно ниво, си е на завършени дебили.

току-що, maxthon написа:

Знае целия форум, че от 1450г. е така. Както ти казах вече не един път да си замълчиш и повече да не се излагаш.

Всъщност знае го историческата наука, както и за еничерите. Но руските опорки винаги бият историческите факти в мозъчетата ви.

преди 11 минути, NewRedDragon написа:

тошев, изкачваш се в сисъка

Само ако има асансьор. По стълби предпочитам да не се изкачвам, колкото и да ме блазни мисълта да разбера какво е това "сисъка"

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност знае го историческата наука, както и за еничерите. Но руските опорки винаги бият историческите факти в мозъчетата ви.

Каква руска опорка по това време? Всичко ли трябва да обръщаш на връзка с Русия? Св. Наум и тебе чака....

преди 26 минути, ivottoshev написа:

Нещо не ти харесва в поста ли? Аз държа на позицията си, че руски войник не е убил нито един българин и не е разрушил нито една сграда у нас, за разлика от краварите, които са разрушили половин София плюс сгради в други български градове и са избили най-малко 3000 души. Ти ми броиш българин убит в кръчмата от руснак в пиянска свада, и убити две кончета и едно магаре при инцидент с руски военен камион, като жертви на Руската армия. Сигурно Сталин лично е наредил да се убият двете кончета, а?

Руски ли ? Я пак се поправи на "съветски войник", че настъпа същата мотика, като преди 5 месеца. 

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Копърке, утре съм на тренировка и около 2-3 през нощта ще ми трябва такси от Студентски до кв. Лозенец. Ако искаш да изкараш едни бързи 15лв, та поне тази седмица да не се чудиш как да си платиш нет-а, пиши ми ЛС да се разберем.

Нямам идея, за двата квартала. Но наистина ще ти пиша, като съм в сф - дартс-а не ми е силна страна, но виж, на BeerPong - може да се видим. Имам впредвид истинския вариант, копелдакче. 

ПС: Колко ахмака можеш да събереш? Аз ще бъда само с 5-7 момчета ш зависи какви пари има да ми плаща бг за месеца

преди 9 минути, maxthon написа:

Каква руска опорка по това време? Всичко ли трябва да обръщаш на връзка с Русия? Св. Наум и тебе чака....

Руските опорки, не особено умно човече, са създадени много по късно. В случая с цел да се демонизира положението на българите в османската империя. Тоест видите ли, от какво сме ви помогнали да се отървете, вечно ни бъдете благодарни и най вече ЗАДЪЛЖЕНИ. Та те така ватниче.

преди 18 минути, NewRedDragon написа:

Нямам идея, за двата квартала. Но наистина ще ти пиша, като съм в сф - дартс-а не ми е силна страна, но виж, на BeerPong - може да се видим. Имам впредвид истинския вариант, копелдакче. 

ПС: Колко ахмака можеш да събереш? Аз ще бъда само с 5-7 момчета ш зависи какви пари има да ми плаща бг за месеца

Ти какво рaзбираш под истински BeerPong? Официалното е:

Разпределя се по един литър бира на отбор в десет чаши в двата края на маса с размери Д/В/Ш 244/70/61см и се хвърля с топче за тенис на маса в чашите на отсрещният отбор, като отборите са от по двама души и на рунд хвърлят и двамата, а ако има две попадения, единият играч от отбора хвърля и трето топче. 

Що само момчета? Може и моми да хвърлят. Ся в събота на финала  на турнира ни би отбор съставен от момче и момиче.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Руските опорки, не особено умно човече, са създадени много по късно. В случая с цел да се демонизира положението на българите в османската империя. Тоест видите ли, от какво сме ви помогнали да се отървете, вечно ни бъдете благодарни и най вече ЗАДЪЛЖЕНИ. Та те така ватниче.

Явно си чел какво пише из съвременните учебници. Не се учудвам защо младите хора все повече затъпяват. Лошото е, че има и такива, които да им дават пример. И положението е повсевместно и ще става все по-зле. А навремето, че е имало робовладелски строй никой не може да го отрече. Че е имало в Османската империя също не може да се отрече. Как така ние като етнос сме успяли да стоим встрани от това историята явно няма отговори. Просто защото го няма в учебника по История и цивилизация. Има само политкоректни съвременни термини, че нещо не е било еди как си, но малко по-различно.

преди 1 час, maxthon написа:

Две седмици подготовка и айде в Бахмут да влезем в кофчега. Средно време на редовото пушечно месо (новомобилизиран) там е около 4 часа. Трудно бих нарекъл това подготовка. 

Прекрасно описа руското ежедневие.

как върви с Бахмут ?

Излязоха видеота с дрон на подобие на всички останали превзети от рашистите селца и градчета. Едно към едно с Мариуполь, Соледар и т.н.

- Тотално сринати със земята градове от които нищо не е останало да се защитава, и от които не става въобще за живот .

Това е "русский мир" .

украинците са герои... тотална месорубка за рашистите

И какво беше преди :

преди 2 часа, maxthon написа:

Обло камъче ли си, че всичко разбираш?  Така и не отговори и при какви условия имаме съотношение 1:3 жертви в полза на защитника? Нещо неудобен ли ти се стори въпроса г-н Всезнайко?

........Если наступающая сторона не будет должным образом экипирована и обучена, она всегда будет нести большие потери. Или, говоря иначе, согласно классической военной теории, при ведении наступательных операций нужно иметь соотношение 3:1, потому что нападающий всегда будет истекать кровью больше, чем обороняющийся, будет нести больше потерь. Поэтому в том, что Россия теряет больше техники, нет ничего удивительного. .....

https://theins.ru/politika/251249

:hush:

с елементарни тролченца като теб , всеки въпрос е елементарен :)

преди 1 час, maxthon написа:
преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Българина в османската империя е бил много по свободен от руския крепостен мужик.

Всеки е бил свободен да реши колко бързо да бъде набит на кола. Всъщност и това не е бил свободен да направи.

не знаеш ли кое ги е поразило руските мужики когато са дошли в България ?

Да цитирам Достоевски :

....и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,' плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!" — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!..."

....

„Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин." А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени" богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

...

Вземете само това обстоятелство, че той от четири века е роб и посрещайки новите господари; не вярва, че те са му братя, той вижда в тях само нови владетели и отгоре на това се страхува от старите и с натежало сърце си мисли: «Ами ако пак се върнат ония и научат, че съм поднасял хляб и сол?» Ето такива вътрешни въпроси са го карали да гледа накриво — и е бил прав,. сиромахът, познал е напълно: след като ние извършихме първия юнашки натиск на Балканите и изведнъж отстъпихме, при тях наистина се завърнаха турците и какво са си патили от тях, вече е достояние на световната история! Всички тия красиви къщички, посеви, градинки, добитък – всичко е била разграбено, опожарено и изтрито от лицето на земята. Не десетки, не стотици, а хиляди и десетки хиляди българи са изгинали от огън и меч, разкъсвали са децата им на части и те са умирали в мъчения, обезчестените жени и дъщери или са избити след позора, или са отведени в плен за продан, а мъжете — същите, които са посрещали русите, а пък и ония, дето никога не са ги посрещали, но при които русите биха могли да дойдат, всички те са платили за нас с бесилки и клади. Изтезаващите ги зверове са ги приковавали за цяла нощ с гвоздеи за стобора, а на сутринта са бесели всички до последния човек, като са карали един от тях да беси останалите и той, обесил двайсетина души, бил принуждаван накрая да се обеси сам сред гръмкия смях на мъчителите, сладострастно садистични скотове, наричани турска нация, от които впоследствие толкова се възхитиха някои от нашите деликатни дами...

....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Прекрасно описа руското ежедневие.

Айде да не се опитваш да познаеш какво описвам, че както винаги не позна.

преди 3 часа, miro20 написа:

Да цитирам Достоевски

Е защо не се обърнеш с това към този, който твърди, че е нямало робство и разграбвания, и опожарявания, и изнасивалия, и продажби като роби?

преди 4 часа, miro20 написа:

с елементарни тролченца като теб , всеки въпрос е елементарен

Е тъй де същото ти обясних и аз хора, техника и възможностите им. Последва и нов въпрос на практика какво се случва на бойното поле и пак последва мълчание. В Соледар изнасяха труповете с камиони дни наред. Чудесно обучение са получили не мислиш ли? Същото нещо ще се случи в Бахмут, където снабдяване може да се случва само нощем и то пак е ограничено. Другаря ти Пригожин каза - максимални щети за противника с минимални щети за нас. Затова е и максимално бавно затягането на обръча около града и понеже политическото ръководство за пореден път брани до последно места, които са трудно защитими (поне от един етап нататък) и вместо да се изнесе линията на височините, които са на запад от града, прави точно обратното от военна гледна точка, а именно нови и нови резерви (повечето са новобранци сега пипнали оръжие) и се случва месомелачката. Повечето боеспособни части отдавна са в тила и се пазат на пролетната офанзива (която ще е пълно фиаско).

преди 38 минути, maxthon написа:

Другаря ти Пригожин каза

Ода да....  съвсем наскоро рева и се олаква от "военната бюрокрация" , некадърност  и липса на логистика :) :)

Всичко друго са някакви твои плямпаници , нямащи нищо общо с реалността :)  Но мечтите и фантазиите не са забранени ...

А ето и още един "нож в спину"

:)

Давно такого не было и вот опять:в 19 году сербская компания Krusik поставляла ВСУ 60мм минометные снаряды,в этом году уже поставила 3500 122мм ракет М21 для РСЗО Град.Как то так…Действительно,у России только два друга:армия и флот.Остальные попутчики.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, miro20 написа:

Но мечтите и фантаиите не са забранени ...

Предпочитам да не го правя и да се осланям на неща, които мога да видя и от двете страни на барикадата. Да си чувал за позивна Мадьяр? Намери го и слушай. Удивително ми прилича на едни, къде се криха като мишки в един завод.

преди 1 минута, maxthon написа:

Предпочитам да не го правя и да се осланям на неща, които мога да видя и от двете страни на барикадата.

Напротив, Убедил съм се че колкото и видеота с аудио и звук да ти навра, ти пак ще си викаш на черното бяло.

Ето ти още едно видео  от серията "преди руZZкий мир  и след руZZкий мир" :

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.