Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Реджеп Иведик написа:

Много им се иска да стане нещо такова. Мандалото отдавна хлопна и това е невъзможно.

преди 10 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Нормално е Русия да обстрелва украинската гранична територия, тъй като Русия е във война срещу САЩ, но войната се изпълнява на територията на Украйна. Там, където Русия пуска бомби, се води война между две легитимни армии.

Обърни внимание на това, което казах: "Там, където Русия пуска бомби, се води война между две легитимни армии".

Едно е да се води война между две армии, съвсем друго е да се извършват умишлени нападения срещу цивилни.

И преди да кажеш, че има цивилни, които са умрели от "Russian shelling", имай предвид, че нито един от тези смъртни случаи не е умишлен и замислен от страна на Русия. В същото време, нападението, което украинското прокси извърши срещу селата, беше замислено така, че умишлено да доведе до смъртта на цивилни.

Сега разбра ли къде е разликата между бомбардирането от страна на Русия и атаките от страна на нео-нацистките групировки на ЦРУ, които не са част от армията на украинското прокси (или поне не легитимна част)?

Понякога се случва руска ракета или дрон да падне върху цивилна сграда. Това също не е умишлено, а случайно; има и случаи, когато това става след атакуване на ракетата или дрона от страна на украинската противовъздушна отбранителна система. Можеш ли да ми покажеш рационален аргумент, според който падането на дрон (или ракета) върху цивилна сграда след като е свален от Украйна, е по вина на Русия?

Не оправдавай орките че стваш все по-жалък. Съжалявам да ти го кажа, ама си е самата истина. Не знам от къде ги вадиш тези напъни ама са жалки. Да оправадаваш хора започнали война в която са загинали около 500 хил. .... си е жалко. Дано го осъзнаеш някой ден.

ПП: Разбира се че са умишлени. Вски виновен за започването на една война е виновен и за загиналите цивилни в нея. ама за подобни съждения трябва пипе.

ПП2: как очакваш да пуцаш със ситеми град или слонцепек по населени места и да не е умишлено избиването на цивилни. Сериозно ли /

преди 1 час, attj написа:

Вярваш ли някога руснаците в Донбас и в Крим да изпълнят указания от НАТО?   

Всъщност, вярвам руснаците и другите народи в РФ, да изпълнят указания на ООН, според постигнатите договорености за разделянето и. Ти говориш за руснаците в Донбас и Крим. Дай го по сериозно.

преди 9 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Нормално е Русия да обстрелва украинската гранична територия, тъй като Русия е във война срещу САЩ, но войната се изпълнява на територията на Украйна. Там, където Русия пуска бомби, се води война между две легитимни армии.

Обърни внимание на това, което казах: "Там, където Русия пуска бомби, се води война между две легитимни армии".

Едно е да се води война между две армии, съвсем друго е да се извършват умишлени нападения срещу цивилни.

И преди да кажеш, че има цивилни, които са умрели от "Russian shelling", имай предвид, че нито един от тези смъртни случаи не е умишлен и замислен от страна на Русия. В същото време, нападението, което украинското прокси извърши срещу селата, беше замислено така, че умишлено да доведе до смъртта на цивилни.

Сега разбра ли къде е разликата между бомбардирането от страна на Русия и атаките от страна на нео-нацистките групировки на ЦРУ, които не са част от армията на украинското прокси (или поне не легитимна част)?

Понякога се случва руска ракета или дрон да падне върху цивилна сграда. Това също не е умишлено, а случайно; има и случаи, когато това става след атакуване на ракетата или дрона от страна на украинската противовъздушна отбранителна система. Можеш ли да ми покажеш рационален аргумент, според който падането на дрон (или ракета) върху цивилна сграда след като е свален от Украйна, е по вина на Русия?

Ти на зелена рецепта ли си? С американската армия ли воюва РФ на украинска територия? Какви "легитимни" простотии пишеш?

преди 1 час, glen написа:

Това вече не е Украйна. Сега тези територии са част от Руската федерация. Сключена сделка. Подписано и документирано. Следователно незаконните окупатори са киевските нацисти. Навън.

За пореден път. В психиатрията нямате ли ограничения на интернет?

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност, вярвам руснаците и другите народи в РФ, да изпълнят указания на ООН, според постигнатите договорености за разделянето и.

Че от кога резолюциите на Общото събрание на ООН имат задължителен характер и някой да се съобразява с това? Договореност за разделяне на какво?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Доминиращия световен ред са.

Също както и динозаврите едно време.

току-що, maxthon написа:

Че от кога резолюциите на Общото събрание на ООН имат задължителен характер и някой да се съобразява с това? Договореност за разделяне на какво?

Абсолютно. Засега и в обозримо бъдеще е така. Мокрите ви сънища нямат значение.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Не оправдавай орките че стваш все по-жалък. Съжалявам да ти го кажа, ама си е самата истина. Не знам от къде ги вадиш тези напъни ама са жалки. Да оправадаваш хора започнали война в която са загинали около 500 хил. .... си е жалко. Дано го осъзнаеш някой ден.

ПП: Разбира се че са умишлени. Вски виновен за започването на една война е виновен и за загиналите цивилни в нея. ама за подобни съждения трябва пипе.

Войната беше започната от Русия, на провокирана от КЗ.

В момента войната се финансира предимно от КЗ, като това се признава открито дори и от самия Зеленски.

Ако САЩ не бяха извършили опити за разширяване на военния нео-колониален строй към Русия, вкарвайки украинското прокси в НАТО, война нямаше да има.

Ако КЗ не бяха започнали да финансират украинската армия с цел войната да продължи колкото се може по-дълго, за да има санкции и реформация на Западните пазари на Wall Street, войната нямаше да продължи повече от 1 месец.

Като обвиняваш, обвинявай справедливо - обвинявай всички, които имат някаква мина, а не само едната страна. Относно зверствата на Украйна, можеш да се информираш като посетиш този сайт: www.tribunal.ru

Е, какво мислиш? Още ли мислиш, че украинското прокси и точно толкова невинно, колкото е възможно да бъде. И имай предвид, ме нацистките групировки в Украйна са на ЦРУ и се финансират от САЩ. През 20ти век, ЦРУ извърши редица тайни операции за създаване на радикални групи в Украйна, които да се използват в анти-Руски активности. Нацистите в Украйна са под контрола на САЩ от десетилетия на сам! Това не ти го казвам аз, а го казват разсекретените документи относно редица тайни операции на ЦРУ срещу Русия.

преди 7 минути, parmobil написа:

Ти на зелена рецепта ли си? С американската армия ли воюва РФ на украинска територия? Какви "легитимни" простотии пишеш?

Армията на Украйна е изцяло зависима (финансирана и контролирана) от САЩ и проксита на САЩ, според открити признания на Зеленски.

Русия е във прокси война, която бе провокирана от САЩ. САЩ започнаха прокси война срещу Русия. Наскоро САЩ се опитаха да вкарат и Тайван в прокси война срещу Китай, но не им се получи.

преди 6 минути, Coco1 написа:

Бот-фейкомет защо нищо не си казал

Защо ме наричаш "Бот-фейкомет"?

преди 19 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

В момента войната се финансира предимно от КЗ, като това се признава открито дори и от самия Зеленски.

Ако САЩ не бяха извършили опити за разширяване на военния нео-колониален строй към Русия, вкарвайки украинското прокси в НАТО, война нямаше да има.

Ако КЗ не бяха започнали да финансират украинската армия с цел войната да продължи колкото се може по-дълго, за да има санкции и реформация на Западните пазари на Wall Street, войната нямаше да продължи повече от 1 месец.

Като обвиняваш, обвинявай справедливо - обвинявай всички, които имат някаква мина, а не само едната страна. Относно зверствата на Украйна, можеш да се информираш като посетиш този сайт: www.tribunal.ru

Е, какво мислиш? Още ли мислиш, че украинското прокси и точно толкова невинно, колкото е възможно да бъде. И имай предвид, ме нацистките групировки в Украйна са на ЦРУ и се финансират от САЩ. През 20ти век, ЦРУ извърши редица тайни операции за създаване на радикални групи в Украйна, които да се използват в анти-Руски активности. Нацистите в Украйна са под контрола на САЩ от десетилетия на сам! Това не ти го казвам аз, а го казват разсекретените документи относно редица тайни операции на ЦРУ срещу Русия.

Армията на Украйна е изцяло зависима (финансирана и контролирана) от САЩ и проксита на САЩ, според открити признания на Зеленски.

Русия е във прокси война, която бе провокирана от САЩ. САЩ започнаха прокси война срещу Русия. Наскоро САЩ се опитаха да вкарат и Тайван в прокси война срещу Китай, но не им се получи.

А сега ползвай търсачката в темата, за видиш и чуеш какво каза Яков Кедми на Соловьов. Няколко пъти се пуска, но избирателно не го гледате и коментирате. Първо го изгледай и после ми обяснявай какво е участие във война. Защото по твоята логика СССР/РФ не се спирали да са във война. Пряко и непряко. Прокси ако ти харесва. Ама първо го изгледай и тогава ми пускай 500 думи от есетата ти.

преди 8 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

1. не знам защо си мислиш че всеки нормален човек трябва да знае какво е "КЗ"

2. ако не си запознат САЩ изпълянват поети ангажименти към Украйна от '94, затова я финансират.

3. Русия е страна във войната какво ми цитираш руски източници на информация.

Гледайте: Саманта Пауър се изплъзва САЩ са във война с Русия, но „украинците се бият“

Думите й бяха дошли по време на събитие в кметството на CNN , което включваше и съветника по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан, отбелязвайки една година от инвазията на Русия. Тя конкретно отговори на въпрос от публика, който попита: „Какъв жизненоважен интерес имат САЩ в Украйна?“ В един момент от формирането на отговора тя всъщност даде това, което се нарежда сред най-нелепо опростените клишета, понякога изричани от политиците в окръг Колумбия - че Америка се противопоставя на „насилниците“ . „Мисля, че американците разбират насилниците и важността да се противопоставят на насилниците“, каза тя. Но ето къде тя каза тихата част на глас, оставяйки да се изпусне, че в известен смисъл САЩ виждат Украйна като пионка в по-голямата геостратегическа игра за окончателно побеждаване на Русия: Тя обясни необходимостта от широка коалиция от държави, за да покаже " Това не са само Съединените щати и Русия, това всъщност са украинци на фронтовата линия, украинци, които се бият..." Наборът от предположения зад това изявление на висш администратор на Байдън е много показателен, колкото и небрежно да може тя са го вмъкнали. Гледайте клипа по-долу:

преди 4 часа, ivottoshev написа:

И тогава и сега се забраняват медии на класовият враг. Каква е разликата?

И? Това оправдава ли забраната на главните руски телевизии в "демократична" и "почитаща свободата на словото" Европа?!?

Оказа се заврян в под на кучето опашката и реши да размиеш темата? Ми и този път ти се получи точно толкова успешно, колкото всеки път когато се окажеш оакан и се опитваш да използваш този прийом 

трольо, няма забранени медии на класов враг. Нали те питах коя от руските телевизии не можеш да гледаш ?

Безплатно ще ти дам съвет ако изпитваш трудности :) 

проблема е че не става въпрос за "свобода на словото" . Рашистктие медии са просто  отдел на ФСБ, ГРУ или квото е там сега.

Даже ги награждават с ордени !  /за правилно отразяване на събитията в Крим/

Къде по света властта награждава медии с ордени ???

Преброи ли колко медии са забранени в Рашистан ?

Усещаш ли се колко си неадекватен с простотиите си ?

Пак си наврян и осран /не искам да обиждам кучетата/  където слънце не огрява.

Избрал си си да защитаваш най мръсната кауза която можеш да си измислиш и се кефиш на това.

Само болни  извратеняци са фенове на рашисткия режим и диктарура.  :) 

преди 18 минути, parmobil написа:

А сега ползвай търсачката в темата, за видиш и чуеш какво каза Яков Кедми на Соловьов. Няколко пъти се пуска, но избирателно не го гледате и коментирате. Първо го изгледай и после ми обяснявай какво е участие във война. Защото по твоята логика СССР/РФ не се спирали да са във война. Пряко и непряко. Прокси ако ти харесва. Ама първо го изгледай и тогава ми пускай 500 думи от есетата ти.

Проблема на комсомолеца фейкомет е че бъкел руски не разбира :)

Чете РТ , ама английския вариант :)  Плюс няколко конспиративни сайтове фейкомети които да му допълнят фейковете от РТ. И никога от руски сорс.

колко пъти съм му цитирал изцяло руски източници, оно не вдява...

няма смисъл просто да се занимаваш с тотално промити комунета с отрицателно Ай Кю.

преди 33 минути, maxthon написа:
преди 35 минути, Митко Вълчев написа:

Доминиращия световен ред са.

Ами не, натам се е запътила путинова Русия.

Разликата е че преди войната по заможните руснаци имаха избор , пътуваха из Европа, накупиха жилища, имоти, инвестираха парите си  и т.н..

Сега това е мнооооого трудно .

това е разликата :)  Да си носите последствията от това че позволихте на олигархичната мафия да ви управлява.

Путлю е просто секретарка и лице на тази мафия.

Това K3, не беше ли абревиатурата на годишна винетка за лек автомобил  😂

Бундестаг: Меркел виновна за войната в Украйна, блокирала е влизането й в НАТО

Ръководителят на комисията по отбрана в Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман разкритикува решенията, взети от бившия германски канцлер Ангела Меркел, които според нея позволиха пълномащабна руска атака срещу Украйна.

Както съобщава "Европейска истина", Щрак-Цимерман изрази това мнение в интервю за германските телевизионни канали RTL и n-tv.

Тя припомни, че през 2008 г. е имало много привърженици на скорошното приемане на Украйна в НАТО, но Германия и Франция са били против това заради позицията на Русия.

Според политика фактът, че украинците не са се присъединили към НАТО, „беше голяма грешка от страна на французите и Ангела Меркел тогава“.

Щрак-Цимерман също смята, че след пълномащабна атака от страна на Русия, Германия е трябвало да застане на страната на Украйна и да я подкрепи с оръжие. Но ще трябва да „пренапишем историята на Ангела Меркел, особено историята от последните няколко години и пълните грешни изчисления“.

Коментирайки перспективите на конфликта, ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага предположи, че той едва ли ще продължи толкова дълго, колкото Първата или Втората световна война. В същото време, добави тя, президентът на Руската федерация Владимир Путин не е разчитал на широката и стабилна подкрепа на Украйна.

Както знаете, на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г. Германия и Франция блокираха предоставянето на план за действие за членство в НАТО на Украйна и Грузия, опасявайки се от ескалация от Русия. Оттогава Алиансът е обещал и на двете страни влизане само "един ден".

След пълномащабното нахлуване в Украйна Меркел отказа да признае, че решението й може да доведе до руска агресия.

преди 54 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Вече ти го казаха по назад за слънцепеките и др , но да добавя - любмите ти рашисти бомбардират цели далеч от всякакви военни цели  .

Изцяло по цивилна инфрастуктура и логистика .

Освен това противокорабните и др ркети с които обстрелват,  вече бе изяснено са с изключително ниска точност.

т.е. когато насочиш такава ракета чиято точност е плюс минус няколкостотин метра, към центъра на един цивилен град без военни обектни наоколо, е ясно че ти целиш максимално поражение на цивилни цели

И нищо друго . т.е. просто ТЕРОР над цивилното население.

Това правят твоите рашисти.

Няма"случайно паднала ракета" .

преди 59 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

В същото време, нападението, което украинското прокси извърши срещу селата, беше замислено така, че умишлено да доведе до смъртта на цивилни.

Не знам за какви поразени села говориш, но украинските сили ,благодарение на високоточните хаймерси и др артилерия, доказаха че поразяват изключително и най вече военни цели.  - военни складове, военни казарми и т.н.

това е разликата между украинските и рашистки военни.

Украинските поразяват врага на бойното поле, унищожават военните цели, а рашистите - цивилни цели далеч от фронта, защото на бойното поле се провалят тотално и не могат да покажат никаква сила. И комплексарски избиват цивилни далеч от фронта. сриват жилищни сгради и комлекси .

преди 14 минути, miro20 написа:

Разликата е че преди войната по заможните руснаци имаха избор , пътуваха из Европа, накупиха жилища, имоти, инвестираха парите си  и т.н..

Сега това е мнооооого трудно .

E преди в ЕС ги третираха като втора категория хора, сега да не би да е по-различно? Олигарсите отдавна са ги отписали в Русия и това явно е била целта. Но пък самите олигарси действат и по друга линия. Всеки видял как се конфискува имущество (чиста кражба) няма да чака и секунда и ще измъкне всичко, което може като инвестиции от мястото извършило кражбата. А колкото до динозаврите мисля си малко по-интИлигентен от другия клоун за да се усетиш в какъв контекст употребявам тази дума.

преди 8 минути, miro20 написа:

Вече ти го казаха по назад за слънцепеките и др , но да добавя - любмите ти рашисти бомбардират цели далеч от всякакви военни цели  .

Само на фронта ли има военни цели?

преди 9 минути, miro20 написа:

Изцяло по цивилна инфрастуктура и логистика .

Провери си брояча. Вече го казваш за 1002 път, все тъй лъжливо.

преди 10 минути, miro20 написа:

Няма"случайно паднала ракета" .

При снарядите от Авдеевка към Донецк това важи ли?

преди 18 минути, maxthon написа:

E преди в ЕС ги третираха като втора категория хора, сега да не би да е по-различно? Олигарсите отдавна са ги отписали в Русия и това явно е била целта. Но пък самите олигарси действат и по друга линия. Всеки видял как се конфискува имущество (чиста кражба) няма да чака и секунда и ще измъкне всичко, което може като инвестиции от мястото извършило кражбата. А колкото до динозаврите мисля си малко по-интИлигентен от другия клоун за да се усетиш в какъв контекст употребявам тази дума.

Третирали са ги като второ качество, ама друг път. Друг е въпроса, че руснаците са доказаха като по ниско качество от нормалните народи. Това не е проблем на тези народи. Не бе, не са само на фронта, рашките отдавна доказаха, че най важните военни цели са в градовете на десетки километри от фронта. И в който блок попадне ракета, автоматично там става военната цел. Човекоподобно, да използваш ракета която по спецификация и дават стотици метри отклонение в посока населено място, какви боклуци сте вие бе? Нормални хора не сте със сигурност. Иначе Миро е прав, изчезвате. Надяваме се да е скоро.

преди 37 минути, RoG написа:

Това K3, не беше ли абревиатурата на годишна винетка за лек автомобил  😂

След една-две седмици ще ти отговори в темата ни в клин ни в ръкав.

преди 28 минути, maxthon написа:

А какви инвестиции имат руските олигарски в запада ?

Те в русия нямат, ти пишеш за запада. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.