Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, maxthon написа:

Днес от украинска страна са решили да разгърнат още 5 до 6 бригади. Или това са между 15 и 20 хил човека. След като не е стратегически важен защо се рискува стратегически важен ресурс? Хората в една война най-трудно се заменят или по-скоро няма как да се заменят.

И кога ще спреш да ме цитираш половинчато?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, parmobil написа:

И кога ще спреш да ме цитираш половинчато?

Обяснил съм ти конкретно какво се очаква да се случи в следващите дни. Ако ти не си разбрал и ти се струва половинчато.... Твой си проблем.

преди 33 минути, maxthon написа:

Трети път ли трябва да кажа, че изказвам свое си преположение? Никой не знае каква точно е историята на този вече мъртъв човек, но всеки започва с: "Ето така е станало". В предвид, че се нагледахме и на случаи украинци да стрелят по руснаците по същия начин допускам за вероятно и това мое предположение. Проблем да имаш с това?

А дали не е украинска? Някое кадърче от по-близо да дадеш за по-лесна идентификация, вместо бота на туитър да ти казва какво е?

Ти не си нормален. Ти си създаваш история и оправдаваш очевАдно военно престъпление, на база твоето въображение. Това което се вижда, жестоко и недопустимо военно престъпление.

преди 5 минути, parmobil написа:

С мен - нищо! А ти си въжделееш, че Киевска Русь и Московия е едно и също.

Е аз какво написах, ти къде пак се мъчиш да ме отвееш, че съм казал?

преди 29 минути, Стоимен написа:

image.png.61dabb3ec3f2d38cdb2375334beab385.png

Град Бахмут се намира в оперативно обкръжение. Това заяви в ефира на руската държавна телевизия Ян Гагин, съветник на ръководителя на руските окупационни власти в Донецка област . Ян Гагин увери, че руската армия контролира всички подстъпи към града:

"Всички пътища се контролират. Да се доставят боеприпаси или подкрепления е достатъчно трудно и крайно опасно".

По думите му в града остават около 10 000 украински военнослужещи, като загубите на жива сила достигат до 500 души на ден. Той прогнозира, че ако украинците се опитат да се измъкнат от обкръжението, то ще понесат още по-големи загуби и в крайна сметка ще бъдат изправени пред избора да се предадат или да загинат. Според Ян Гагин в боевете за Соледар и Бахмут украинската армия е изразходвала огромни ресурси и няма потенциал да организира контранастъпление:

Считам, че в момента украинските въоръжен сили не могат да предприемат сериозно контранастъпление на нито един от участъците на фронта.

Почвайте да се черпите. Победихте 

току-що, Митко Вълчев написа:

Това което се вижда, жестоко и недопустимо военно престъпление.

И къде беше като се случваше на няколко пъти в обратна посока. Чудеше се каква история да създадеш за да оправдаеш също така едно (няколко отделни) престъпления? Само не казвай, че имаш и такова въображение да го направиш.

преди 25 минути, Филипов написа:

Никога не са преставали. 

Първо иьдърпаха чуждестранните наемници, след това нациститем накрая опитните бойци. Зеления наркоман изостави новобранци и прясно насилствено мобилизирани без боен опит, за да не му поискат сметка като се върнат. С надеждата да стане както в Соледар - 5 по 20 = 100 камиона с товар 200 (трупове) и да си спести разходите.

вагнер и те са чуждестранни наемници - главно от азия

току-що, maxthon написа:

И къде беше като се случваше на няколко пъти в обратна посока. Чудеше се каква история да създадеш за да оправдаеш също така едно (няколко отделни) престъпления? Само не казвай, че имаш и такова въображение да го направиш.

Къде до днес оправдах случай на жестокост или на военно престъпление? Смятам, че орките също имат право на живот, но в блатната им кочина. Иначе се грижа за камара бездомни кучета, жал ми е за всичко живо. Лесно откриваем съм, всеки може да провери измислям ли си. Не съм анонимен мишок като вас.

преди 9 минути, Филипов написа:

пак клипа ти изчезна още преди да го копнеш - явно няма връзка с земята, а тез които го гледат са още по далече:)

преди 7 минути, Филипов написа:

не е вятно - от 7 месеца се твърди че е превзет от руснаци

https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=1218514332114122

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Къде до днес оправдах случай на жестокост или на военно престъпление? Смятам, че орките също имат право на живот, но в блатната им кочина. Иначе се грижа за камара бездомни кучета, жал ми е за всичко живо. Лесно откриваем съм, всеки може да провери измислям ли си. Не съм анонимен мишок като вас.

Както казах човеът вече не е сред живите и именно предположения каква е историята му не е добра идея да се правят. И ако беше обърнал внимание друг започна с предположенията и аз просто отговорих с мое. Колкото и цинично да звучи не е и неправдоподобно. Това е война и такива случаи има и ще продължава да има. Но това ще продължава докато се наливат пари и оръжие и от двете страни.

току-що, maxthon написа:

Както казах човеът вече не е сред живите и именно предположения каква е историята му не е добра идея да се правят. И ако беше обърнал внимание друг започна с предположенията и аз просто отговорих с мое. Колкото и цинично да звучи не е и неправдоподобно. Това е война и такива случаи има и ще продължава да има. Но това ще продължава докато се наливат пари и оръжие и от двете страни.

Твоето оправдава военно престъпление. Вижда се само и единствено това, другото са гнусни оправдаващи това зверство интерпретации. И смъртта на украински герой. Слава

преди 20 минути, maxthon написа:

Е аз какво написах, ти къде пак се мъчиш да ме отвееш, че съм казал?

Пак се правиш на неостър. Не разграничаваш Киевска Русь от Московия! Поставяш ги като едно! Защото ти е удобно за нуждите.

И аз мога да се позова за територии на България, когато Русия е била ... извинявам се, не е била. 

По-точно - не я е имало.

преди 13 часа, Реджеп Иведик написа:

То и в Берлинския договор няма такава дума.

Тази дума е в Манифеста за Независимост обявен от Фердинанд Български в църквата "Свети 40 мъченици" във Велико Търново.

Той за това и "дава" кола.

Интересното е, че са се намерили глупаци в България, които да му се вържат.

:lol6:

преди 12 минути, parmobil написа:

Пак се правиш на неостър. Не разграничаваш Киевска Русь от Московия! Поставяш ги като едно!

Е първо спри ти да се правиш на тъп (няма нужда да се ползва съвременен антоним). Никъде не съм казал нещо за Киевска рус и Московия. Върни се назад и прочети какви глупости е изръсил Реджеп и ти изнасяш темата на съвсем друга плоскост. Киевска рус е основана от наследник на Рюрик, а той знаем всички кой е. Край и точка.

преди 45 минути, maxthon написа:

Днес от украинска страна са решили да разгърнат още 5 до 6 бригади. Или това са между 15 и 20 хил човека. След като не е стратегически важен защо се рискува стратегически важен ресурс? Хората в една война най-трудно се заменят или по-скоро няма как да се заменят.

Щото се случва точно това, което твърдиш ти, само че обратното. 

По въпроса кой, кога, къде преди няколко дни има клип на Дмитрий Никотин. От 16хх година насам заедно с исторически източници. Папагалите да вземете деа се пообразовате . . . . 

Човекът вече е герой и ще остане символ, помнен с години. Евала на орките. 

aQEg4L2_700bwp.webp

редакторска бележка: символ* - символ на нещо добро и герочино, орките и те ще останат символ за години напред. Символ на орки. 

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Човекът вече е герой и ще остане символ, помнен с години. Евала на орките. 

aQEg4L2_700bwp.webp

редакторска бележка: символ* - символ на нещо добро и герочино, орките и те ще останат символ за години напред. Символ на орки. 

Невероятно какъв пропаганден символ стана .

Достоен за паметник. Никой  художник или скулптор не би изобразил толкова добре едновременно в едно и прегърбения уморен войник, и непреклонния му жив поглед.

Подобен символ бе един воин сниман в Азовсталь със счупена ръка дето после го лекуваха в чужбина

Не знам какво си мислят рашистите, но май просто не могат да мислят . Резултатът от техните зверства предизвикват същото каквото и ракетните им удари по цивилни  - обратен ефект и тотална сплотеност наукраинците

преди 36 минути, parmobil написа:

Пак се правиш на неостър. Не разграничаваш Киевска Русь от Московия! Поставяш ги като едно! Защото ти е удобно за нуждите.

И аз мога да се позова за територии на България, когато Русия е била ... извинявам се, не е била. 

По-точно - не я е имало.

Рашистите не се усещат че не можеш да връщаш и възстановяваш земи когато и къмкоято година ти е кеф.

И да, нека си го татуират. Когато е имало България, Московия е нямало .

преди 23 минути, maxthon написа:

Е първо спри ти да се правиш на тъп (няма нужда да се ползва съвременен антоним). Никъде не съм казал нещо за Киевска рус и Московия. Върни се назад и прочети какви глупости е изръсил Реджеп и ти изнасяш темата на съвсем друга плоскост. Киевска рус е основана от наследник на Рюрик, а той знаем всички кой е. Край и точка.

Според коя версия знаем? И точка

преди 25 минути, Филипов написа:

По въпроса кой, кога, къде преди няколко дни има клип на Дмитрий Никотин. От 16хх година насам заедно с исторически източници. Папагалите да вземете деа се пообразовате . . . . 

по като гледам ти си най необразования - защото имаш най малко текст в постовете ти

преди 1 час, maxthon написа:

Източник ?

преди 1 час, Филипов написа:

Никога не са преставали. 

Първо иьдърпаха чуждестранните наемници, след това нациститем накрая опитните бойци. Зеления наркоман изостави новобранци и прясно насилствено мобилизирани без боен опит, за да не му поискат сметка като се върнат. С надеждата да стане както в Соледар - 5 по 20 = 100 камиона с товар 200 (трупове) и да си спести разходите.

Пълни глупости  :)

Пак прехвърляте  простотиите и грешките на некадърното РУСКО командване , все едно че украинците го правят.

Не другарю, теи простотии са изцяло от руска страна. Що рев имаше на чмобики, що рев на техни РУСКИ майки и съпруги .

И какво стана ? - Полка от трижди оплакващите се РУСКИ чмобики го пратили на предна линия и бил почти унищожен  целия.

това си го разказват самите чмобики и техните роднини . РУСНАЦИТЕ

Пригожин и той реве и се оплаква почти всеки ден.

От украинска страна не съмчувал подобни реакции и рев.

Та.. защо прехвърляте простотиите на РУСНАЦИТЕ  представяйки ги за украински проблеми ??

:) 

преди 1 час, Стоимен написа:

Град Бахмут се намира в оперативно обкръжение. Това заяви в ефира на руската държавна телевизия Ян Гагин, съветник на ръководителя на руските окупационни власти в Донецка област . Ян Гагин увери, че руската армия контролира всички подстъпи към града:

"Всички пътища се контролират. Да се доставят боеприпаси или подкрепления е достатъчно трудно и крайно опасно".

По думите му в града остават около 10 000 украински военнослужещи, като загубите на жива сила достигат до 500 души на ден. Той прогнозира, че ако украинците се опитат да се измъкнат от обкръжението, то ще понесат още по-големи загуби и в крайна сметка ще бъдат изправени пред избора да се предадат или да загинат. Според Ян Гагин в боевете за Соледар и Бахмут украинската армия е изразходвала огромни ресурси и няма потенциал да организира контранастъпление:

Считам, че в момента украинските въоръжен сили не могат да предприемат сериозно контранастъпление на нито един от участъците на фронта.

Я си оеднаквете пропагандата... хем са в обкръжение , хем са разгърнали 15-20 хил човека ...

преди 2 часа, maxthon написа:
преди 3 часа, miro20 написа:

Ама ти и това ли не знаеш кой го залепват с фолио ?

Не рускоезичните, а мародерите.

Понякога двете понятия се препокриват, особенно "гостите  с автомати" дето тоалетна чиния и пералня не са виждали в живота си ,  но в случая причината е САМО една - за мародерство - овързване на стълб и народа да се изреди с по някоя тупалка .

Интересно извинение намираш. Ако е имало мародери, полицията за лукова глава ли стои? И така по едни географски координати като Лвов, Житомир и т.н. Не мародери драги ми господине с пробита глава, а набедени за поддръжници на Русия.

това че си неграмотна невежа,какво ме засяга мен ? Обясних ти кого и защо вържат със скоч по стълбовете. твоите ъжи не ме интересуват.

Можеше просто да ми благодариш че те образовам безплатно . :)

преди 36 минути, Филипов написа:

Тоя със 170 последователи и 130 показвания на клиповете, защо ме караш да си губя времето ? ??

Май трябва да те питам , щото много хора те хващат че не си гледаш собствените клипове, а други ги повтаряш по инерция пак заради сляпото копипейст - А ти гледаш ли го ?

:) 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.