Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Пускам сълза :

FufZCz3WAAEMrQ-?format=jpg&name=large

RT май вече му предлагат:

FufhWb4aQAAhDlR?format=png&name=small

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, insec написа:

дори се отказа да мобилизира пушечно месо от там - поне за сега де.

Току що съобщи една доста опашата лъжа. Трябва ли и останалото от мнението ти да е чиста монета?

преди 32 минути, insec написа:

така е, но глупака путин не иска да си прибира орките от Крим. :speak:

Та те в Държавната Дума в Москва  обявиха за руски Крим и Донбас -заедно с местните жители - руснаци и с находищата там на природен газ, въглища, руда и т.н. Няма да ги оставят на тези в Киев.   Не е ясно на какво разчитат бандеровците -  те все са губещи.  Още малко и  НАТО ще се  откаже  от огромните си разходи заради тях.

преди 18 минути, kosyo написа:

Общините у нас с най-висок среден доход са?

Толкоз много Косьовци има в главата ти. Питай някой от тях бре. Да не би да се скарахте и те сега да не ти говорят, та за т'ва задаваш въпросите си тук?

току-що, ivottoshev написа:

Толкоз много Косьовци има в главата ти. Питай някой от тях бре. Да не би да се скарахте и те сега да не ти говорят, та за т'ва задаваш въпросите си тук?

Този дето му е скучно се обажда :)

преди 23 минути, parmobil написа:

Момент, вие започнахте с "как ни краде Дънди"!

Момент. Пак не си разбрал. Всичко тръгна от един пост на Лоботомиран20 с поредната му пробита опорка.

преди 16 минути, insec написа:

викаш на Канада и руZия стандарта на живот един и същ. 😏

Не. Що?

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Момент. Пак не си разбрал. Всичко тръгна от един пост на Лоботомиран20 с поредната му пробита опорка.

Аз прекрасно разбрах внушенията.  И попитах защо не си копахме сами златото. Но никой от вас нямаше топки и доблест да отговори, че заради липса на пари не е проучено и разработено. И се реве, че ни ограбват! Ми хората са инвестирали, поели са риска и печелят.

преди 7 минути, kosyo написа:

Този дето му е скучно се обажда :)

Поне още месец ще ми е много натоварен графика :hang:

Предай му, че все пак ще мога да се видя с него, ако дойде в събота вечерта на турнир по BeerPong в Студентски град. Гарантирам че ще му е забавно и ще убие скуката. 

преди 2 минути, parmobil написа:

Аз прекрасно разбрах внушенията.  И попитах защо не си копахме сами златото. Но никой от вас нямаше топки и доблест да отговори, 

По същите причини, поради които и Русия не си копае сама "алмазите"

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Поне още месец ще ми е много натоварен графика :hang:

Предай му, че все пак ще мога да се видя с него, ако дойде в събота вечерта на турнир по BeerPong в Студентски град. Гарантирам че ще му е забавно и ще убие скуката. 

По същите причини, поради които и Русия не си копае сама "алмазите"

Което ни връща на този така наболял и пренебрегван от вас въпрос - как най-великата, най-богатата и най-голямата страна, която няма проблем сама да си произвежда пироните и си е напълно самодостатъчна е принудена да приватизира (на свои хора, не на чужденци) цели отрасли и после се чудим откъде толкова руски олигарси.

Имаше преди 2-3 години теч в WikiLeaks за офшорни сметки и скрити пари. Първенци бяха РФ - храм на почтеността и носител на християнските добродетели.

преди 26 минути, parmobil написа:

Което ни връща на този така наболял и пренебрегван от вас въпрос

Не!!! Връща ме на наболелия въпрос що с Лоботомиран20 сте се загрижили за Русия, а се правите че не виждате аналогичната ситуация в България. 

току-що, ivottoshev написа:

Не!!! Връща ме на наболелия въпрос що с Лоботомиран20 сте се загрижили за Русия, а се правите че не виждате аналогичната ситуация в България. 

Аз България си я знам. В нея живея през повечето време от годината.

Вие по всякакъв начин сочите "трагичното" състояние на западната икономика и не давате и дума да се издума за дереджето на РФ. И се самонапомпвате с лозунги за измислено величие. 

преди 7 минути, parmobil написа:

Вие по всякакъв начин сочите "трагичното" състояние на западната икономика и не давате и дума да се издума за дереджето на РФ. И се самонапомпвате с лозунги за измислено величие. 

Ами като сега зависим от западната икономика какво ме интересува тая на Русия?

Даже сега ме интересува повече икономиката на Китай и Тайван.

преди 13 минути, parmobil написа:

Аз България си я знам. В нея живея през повечето време от годината.

Отново грешиш. Да, модерно е да намираш кусури на руснаците, но когато си затваряш очите за фактът че и западняците са същите (ако не и по-лоши), това не те прави по-готин, а само показва че си зомбиран.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Отново грешиш. Да, модерно е да намираш кусури на руснаците, но когато си затваряш очите за фактът че и западняците са същите (ако не и по-лоши), това не те прави по-готин, а само показва че си зомбиран.

Аз съм зомбиран? Че от десет кладенци вода вадите, за да ми покажете "величието" на руската икономика? СССР рухна с всичките си суровини, които не знае как да използва. Нещо с помпи и двигатели се оправдаха със Siemens, че не ги сервизирали . Ама как така? "Раздава" газ на цял свят, ама с чуждо оборудване. Тази страна праща хора и станции в космоса, а една турбина не може да си направи?

преди 1 час, Coco1 написа:

А така дай нещо за руската федерация. Все пак развитието ти е до 89г.

По това време съм бил в Петербург, Москва и Киев,  а ти още не си бил роден, попугайчик!

преди 6 минути, parmobil написа:

Ама как така?

Ами ей така. Изискване на другата страна.

преди 7 минути, parmobil написа:

Тази страна праща хора и станции в космоса, а една турбина не може да си направи?

Всъщност произвежда при това и вече такива с голям капацитет. А причината да го прави сега е горния ми отговор и липсата на нужда от такива капацитети на вътрешния пазар. Друг голям производител на газови турбини е Иран.

Робърт Кенеди: САЩ създадоха терористичната групировка „Ислямска държава“

Сиймор Хърш : Голям брой доставени от западните държави оръжия са изтекли на черния пазар

Абе сащ уж помагаше на Украйна, пък оръжията се озовали в ръцете на други терористи. В момента в Судан се водят тежки боеве. сащ, естествено, нямат нищо общо.

преди 4 минути, parmobil написа:

Ако може малко по-конкретно, че не разбирам за кое ме цитираш!

В случая със северните потоци е изискване на Германия. Причина за това смятам ще се сетиш и сам защо.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

В момента в Судан се водят тежки боеве. сащ, естествено, нямат нищо общо.

Затова ли последните двадесет и пет години нямат дипломатическо представителство там и сега покрай едно конкретно събитие решиха да мътят водата и там от миналата година насам? Или пък няма нищо общо с това, че г-жа Кейгън се разходи до там преди няколко месеца с цел "подпомагане" на демокрацията?

преди 7 минути, maxthon написа:

В случая със северните потоци е изискване на Германия. Причина за това смятам ще се сетиш и сам защо.

Това не отговаря на питането ми как такава технологична страна, дето прави ядрени оръжия и праща хора в космоса, не може да си произведе оборудване за подаване газ.

edit Още повече, че говорим за стратегически неща, а не за пирони, нали?

преди 6 минути, parmobil написа:

Това не отговаря на питането ми как такава технологична страна, дето прави ядрени оръжия и праща хора в космоса, не може да си произведе оборудване за подаване газ.

Аз написах, ама си сляп. Ето ти малко да прогледнеш. ГТЭ-170 вече има сглобени. Винаги са си правели турбините с по-малки капацитети. Сега просто им се налага да си правят и големите.

"Внуково" е било затворени заради летящ обект:

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1650561930254319616

Неща става че всички рязко призоваха за тишина...

И за незработния журналист вече наддава и Соловьов:

Fuf6-azacAAXO8O?format=jpg&name=medium

току-що, maxthon написа:

Аз написах, ама си сляп. Ето ти малко да прогледнеш. ГТЭ-170 вече има сглобени.

Не съм видял кога е било това.

Та значи ВЕЧЕ има сглобени?

И са спечелили субсидии за "на проведение научно-исследовательских, опытно-конструкторских и технологических работ в рамках производства газовых турбин большой мощности".

И колко казваш са произведени и внедрени?

Не ти се получава с цитиране руски източници. Казах ти вече покрай тампоните, дамските превръзки и турникетите, че с руския не си наясно. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.