Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 28 минути, JKirilov написа:

Фашистами работают:

ВСУ подпалиха многоетажна сграда с хора, бягайки от Бахмут

https://blitz.bg/svyat/video-ot-voynata-vsu-podpalikha-mnogoetazhna-sgrada-s-khora-byagayki-ot-bakhmut_news953727.html

В Бахмут ? Сграда с хора ?

Ти виждал ли си на какво прилича този град?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Добро утро Червеноармейци!

Само да ви честитя точно една година от началото на атаката над Бахмут.  Венсеремос!

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Кинжал без проблем се сваля от Пейтриът който е по стара от него технология. Но западна

Арестувани са учени  в сибирска лаборатория към академия на науките. Лабораторията се казва:" Аерогазодинамиката при свръхзвукови скорости". Не е далече от ума ,защо са арестувани ,нали? Някои трябва да са виновни за провала на ВЕЛИКИТЕ кинжали,иначе за какво е апарата на ФСБ в тези организации,а той е огромен . Сега тези учени  са обвинени за измяна . Общо взето руска пляска. Ето ги:Screenshot2023-05-17070342.png.7c6741f482706bfe5d78b527d3711302.png

Ватенките да се примирят  ,кофти е ,но това НЕдвусмислено доказва ,че кинжал е една жалка анимация.

преди 13 минути, bigiadri написа:

Някои трябва да са виновни за провала на ВЕЛИКИТЕ кинжали

Така се провалиха, чак и Сащ се принудиха да кръстят унищожената пускова установка, че е повредена. Всъщност има и повредена, но друга. Както обичаш да им казваш на такъв тип хора, тъпаците са държали пак пусковите установки близо една до друга.

преди 7 часа, Митко Вълчев написа:

Шест кинжала, вероятно един е ОДРАСКАЛ патриота. Като се знае, че един Кинжал струва над десет милиона, за руска победа ли го броиш?

Кинжалът струва около 50 МИЛИОНА ДОЛАРА! До сега 7Х50 за скрап. Жалко за учените ,сигурно ще лежат до живот за измяна!

преди 7 часа, andiay написа:

Не ми пука кой / коя си, но е забавно човек да прочете толкова много глупост събрана в толкова малко текст...

Да, какадутата обичат да се смеят...

И един въпрос, удряш ли екрана, когато "биеш" някого?

С оглед на мнението ти, не бих се учудил...

Но пък какво е един екран, сравнен с кефа, че и ти можеш да си представиш, че"биеш" някого...

Дядо здравей, как си?

Припомням ти, че тук е темата за Войната в Украйна а не да се коментира кой какъв е!

Видях, че си разпънал пак чаршафите на простора и нищо не си написал по темата, защо така бе дядо?

Малко ли ти беше предния път като изяде огромни количества срам и позор та пак си дошъл, или си объркал темите? Тази със буквичките е по надолу в раздел "Празни приказки"!!!:giggle1:

Ако нямаш коментар за войната се въздържай от подобни смешни изказвания, като това което съм цитирал!

Да не тръгнеш пак да ме цитираш или да ми отговаряш, то на теб колкото и пъти да ти се каже не възприемаш, нормално е на тези години. Твоите набори се събират в клубове за да си говорят на младини кой как е живял, а ти си тръгнал да коментираш кой какъв бил в тема за война? Аз със такива като теб си бърша пода всеки ден и от време на време си изтърквам обувките, ти си тръгнал да ме цитираш!

Пак ще ти повторя, потретя не знам за кой път, подмини този коментар и не ми отговаряй!

Добро утро!

Подоляк заяви, че руската ракетна атака е била "поздрав" към китайския специален пратеник

Съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк коментира снощната руска атака с ракети и дронове срещу Киев, като отбеляза, че по този начин Русия е поздравила китайския специален пратеник по евразийските въпроси в украинската столица, съобщи украинската агенция УНИАН, предаде БТА.

В своя публикация в "Туитър" Подоляк припомни, че тази нощ руснаците са изстреляли срещу Киев

балистични и крилати ракети, както и ударни дронове. Съветникът определи нападението като осмия опит на "клана Путин" да атакува мащабно Киев в рамките на месец май.

Подоляк също така подчерта, че е време да се сложи край на руската агресия срещу Украйна,

като на страната му се предоставят необходимите за това оръжия.

"Кинжално зануляване на Русия. Фалшива държава с много ненужни мобилизации и фиктивни хиперзвукови ракети.

Време е да я спрем – трябват ни единствено снаряди, ракети с далечен обсег и авиация. И воля. И да спрем да вярваме на митовете на Руската федерация", добави той.

Снощи Русия атакува Украйна с 18 ракети от различни типове с въздушно,

морско и наземно базиране. Всички те бяха свалени от украинските военни, посочва УНИАН.

Новината, че Китай планира да изпрати специален правителствен представител в Украйна,

бе съобщена след телефонен разговор между украинския и китайския лидер на 26 април. Това беше първият им разговор след началото на пълномащабната руска инвазия. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че разговорът е бил "дълъг и съдържателен" и че са обсъдили постигането на мир в Украйна.

На заглавната снимка: Пожарникари гасят пожар, причинен от отломки от руска ракета след снощната въздушна атака срещу Киев.

https://www.vesti.bg/sviat/kinzhalno-zanuliavane-na-rusiia.-falshiva-dyrzhava-s-mnogo-nenuzhni-mobilizacii-6168259

преди 7 часа, maxthon написа:

Ще чуваме за още свалени Кинжали и още снимки на Кличко.

Разбира се

току-що, bigiadri написа:

Разбира се

E разбра се, че е така. Само нюанса е, че Кличко се е снимал с бомба, която не е Кинжал.

преди 6 минути, (__._.__) написа:

морско и наземно базиране. Всички те бяха свалени от украинските военни, посочва УНИАН.

Така бяха свалени, че на две места на едно летище в Киев имаше заря.

преди 10 минути, (__._.__) написа:

Новината, че Китай планира да изпрати специален правителствен представител в Украйна,

А Китай изпращат един многогодишен посланик на страната му в Русия.

преди 3 минути, maxthon написа:

E разбра се, че е така. Само нюанса е, че Кличко се е снимал с бомба, която не е Кинжал.

Какво си зациклил на този Кинжал, последните педесет страници само това повтаряш?

Снощи няма да те питам какво си сънувал защото знам отговора "Кинжал"!

Вие копейките сте много интересни хора, не разбрахте ли , че руснаците сами си потапят подводниците, корабите им потъват случайно, половин година едно село не могат да превземт, обаче, виждате ли, те имали кинжали сармати, домати, че и карпати ... А сигурно имат още и ЗАЗ, и ГАЗ и ВАЗ ... Страшни са!

Слава Украйна!!!

преди 9 минути, (__._.__) написа:

Какво си зациклил на този Кинжал, последните педесет страници само това повтаряш?

Зациклил е всеки, който се чуди как да обясни как бетонобойна бомба се е превърнала в Кинжал. И все тъй продължава да не може да се обясни. Може би защото наистина няма обеснение и това, което се дава е лъжа. Продължаваш да споделяш украински източници. За добро утро и вече са излъгали пет пъти. 18 ракети (уж свалени всички) и заря на летище Жуляни.

преди 7 минути, maxthon написа:

Зациклил е всеки, който се чуди как да обясни как бетонобойна бомба се е превърнала в Кинжал. И все тъй продължава да не може да се обясни. Може би защото наистина няма обеснение и това, което се дава е лъжа.

Обеснява се на човек моето момче а не на радио !

Ти си знаеш твоята песен и си я тананикаш до безкрай , колко дни вече го коментираме този Кинжал ?

Защо да продължаваме да го дъвчем след като ти пак ще си тананикаш твоята песен ?

Като излезнат повече новини по случая със тази ракета ще я коментираме пак.

Това което се знае до момента вече го дъвчихме и не ми е интересно.

Нещо друго ако те притеснява  казвай , че допивам кафето и почвам работа ! :)

преди 9 минути, (__._.__) написа:

Като излезнат повече новини по случая със тази ракета ще я коментираме пак.

На Кличко бомбичката ли? Няма как да излезе нещо ново.  Освен ако е решил да си признае, че лъже, а той това няма да направи. Иначе новини след снимките с фалшивия кинжал има. Под формата на заря в Киев. Да не би да празнуват нещо? Нещо коментар по зарята не чувам? Въпреки, че и Сащ с половин уста признаха нещо.

П.С. Нали нямаше при теб проблем, че една бомба е ракета? Какво се промени от вчера, че изведнъж стана обратното?

преди 7 часа, andiay написа:

Не разбирам, защо умираш сам да доказваш, колко точно е мнението ми за теб, но пък лошо няма...

Нали можеш да четеш, потърси инфо преди пак да изплискаш подобни глупости...

Мнението ми бе в отговор на твоето кога ще се оправят нещата...

Лично мен не ме бърка и сегашното положение...

Не изборите, и не политиците определят живота ми...

Те могат само до известна степен да го улеснят или затруднят...

Трудностите каляват и стимулират интелекта...

Улесняването върши точно обратното...

Така че, сегашната система напълно ме устройва...

Но не бих се притеснил, ако бъде заменена...

Казах ти, не обиждам, просто говоря директно и думам "право куме в очи"...

За разлика от теб...

Който иска да обижда, но дори и това не може...

Природа...

Е, и избиване на комплекси трупани с години...

Щом смяташ, че ти помага...

Мен не ми пречи...

За пореден път пост не казващ абсолютно нищо. Единственото което може да се приеме като мисъл е това как изборите и политиците не ти определят нищо, което е огромна глупост. Освен ако живееш извън времето и пространството. Намалил си обидите и поста ти е станал още по къс и скучен от обикновено.

Браво Кокич!  Ленин е създал Украйна-обаче заедно с донските казаци.     Тя въобще няма да бъде същата без тях!

Защо списъка е празен :giggle1:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

току-що, attj написа:

Браво Кокич!  Ленин е създал Украйна-обаче заедно с донските казаци.     Тя въобще няма да бъде същата без тях!

Дядка-комундел защо никой не те брои

преди 2 минути, Coco1 написа:

защо никой не те брои

Коковки и Коковци могат ли въобще нещо да броят?  Вие сте попугайчици.

преди 2 минути, attj написа:

Коковки и Коковци могат ли въобще нещо да броят?  Вие сте попугайчици.

Като достоен комунист защо не се научи да броиш в интерната ? Щеше да знаеш по колко донски казаци те натискат по ъглите

преди 1 час, maxthon написа:
преди 1 час, (__._.__) написа:

Така бяха свалени, че на две места на едно летище в Киев имаше заря.

Едното не изключва другото , те. напълно е възможно да са унищожени ракетите, но и поради това че са концентрирани към ПВО-то , възможно е и след унищожението да има поражения по някои от елементите на Пейтртиъта от отломки или взрива. За което предполагам визираш статията от СНН.

Мако пояснения взети от нета :

Цитат

Няколко уточнения за ЗРК Patriot:
Масово по снимките се показва пускова установка, и се представя за цялата система - което не е вярно. Един комплекс има 4-6 пускови установки.
Поразяването на една, или две - не изважда комплекса от строя. По правило отделните установки се позиционират така, че да не могат да бъдат поразени от един боеприпас (бомба, ракета, снаряд)
Комплекса може да бъде изваден от строя ефективно с поразяване на радарната станция, като тя е заедно с командния пост - ако се случи това вероятността да е пострадал и личният състав е сериозна.
Предвид клипа с попадението на ракета в район от където се изстрелват зенитни ракети - то ако има нещо повредено или унищожено това е пускова установка.
Определянето на местонахождението на радара по неговите емисии си е в графата "на война - като на война". Дори да се окаже че е поразена радарната станция - това не е някакво чудо невиждано (и не малко руски станции от комплекси С-400) дадоха фира. Болката е в това, че Украина има само две.
Оперативно наблюдение (обзор) на въздушно пространно е изключително грешно да се прави с със станциите на ЗРК, точно по причина се че се разкрива местоположението им. За целта си има обзорни радари с голям обсег, като при поява на приближаваща се цел - се подава команда за включване на радара на ЗРК, но... тези неща в Украйна са дефицитни, и за това се налага да се ползват и радарите на ЗРК за обзор. Оцеляването на радарна станция цели 6 месеца при такъв режим на работа си е постижение

За мен пак казвам , много ми е странно радостните ви писъци от евентуално унищожение или повреда на украинското ПВО.

Радвате се на това че Рашистан лишава /или се опитва/ хората да се защитават от ежедневния рашистки терор по цивилни обекти ???

Радвате се че рашистките уроди искат беззащитни жени и деца които да изпепеляват с масираните си бомбардировки ??

Като на стрелбище ? Като на полигон ? Както нацистите разстрелват концлагеристи ??

Мозък имате ли  ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, bigiadri написа:
преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Шест кинжала, вероятно един е ОДРАСКАЛ патриота. Като се знае, че един Кинжал струва над десет милиона, за руска победа ли го броиш?

Кинжалът струва около 50 МИЛИОНА ДОЛАРА! До сега 7Х50 за скрап. Жалко за учените ,сигурно ще лежат до живот за измяна!

Точно.

Рашистите гледам също пресмятат колко стрували ракетите пейтриът.

Бих им казал че спасените вчера човешки животи /спрямо предишни рашистки удари/ са поне десетки.

Живота на беззащитни жени, деца няма цена.

А рашистките терористи ще отговарят за престъпленията си .

За морала на тукашните безмозъчни мурзилки които ги защитават не мис е говори.

преди 6 минути, Coco1 написа:

Като достоен комунист защо не се научи да броиш в интерната ? Щеше да знаеш по колко донски казаци те натискат по ъглите

Те чак до Мосейково не са стигнали, нали уж си там? Доста на север е.    А бандеровците изстрелват британски ракети по цели в Луганск и в Донецк.  После се чудят какво им се случва.

преди 3 минути, attj написа:

А бандеровците изстрелват британски ракети по цели в Луганск и в Донецк.  После се чудят какво им се случва.

Пропусна - по военни цели . Защото на останалата административна донецка и луганска области, където няма рашистки окупанти, никой украинец нищо не бомбардира

:hush:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.