Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 19 минути, Bubbles написа:

Позицията ми е още в началото на темата, опитах се да водя дискусия, но това е невъзможно, защото тези с противоположната позиция освен ватенки и чугун друго не знаят.

А на мен ми дойде до гуша, че не мога да разбера световен заговор, който само някои запознати в тази тема знаят и не могат да го представят в прав текст, а се изразяват като Нострадамус.

А после аз съм го разбрал неправилно.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, Митко Вълчев написа:

Само обиди и самовъзвеличаване. Жалък, ЯВНО ниско ниво ватник .

Всички са богати начетени и с много интелект :giggle1:

преди 22 минути, Bubbles написа:

Позицията ми е още в началото на темата, опитах се да водя дискусия, но това е невъзможно, защото тези с противоположната позиция освен ватенки и чугун друго не знаят.

Тва не е ли дискусия ти си във Франция, пееш за Расия, но чакаш капитализма да падне 

Украйна тихомълком се опитва да ликвидира последствията от експлозиите в Хмелницки и Тернопол. Съдейки по мащаба на експлозията, е възможно руските въздушно-космически сили да са ударили склад със снаряди с обеднен уран, които Великобритания е доставяла за своите танкове Challenger 2.Според бившия офицер от американската армия Станислав Крапивник, съдейки по естеството на експлозията, не само британски боеприпаси са били съхранявани с обеднен уран, но и „нещо много по-сериозно“, което е могло да бъде тайно доставено в Украйна.

Експертът не изключи, че радиоактивните материали, които са били доставени в Киев с цел създаване на „мръсна бомба“, са могли да бъдат унищожени в складовете.

Теоретично казано, мръсната бомба е оръжие, при което радиоактивен материал се поставя около ядрото на класически експлозив с цел радиоактивно замърсяване на възможно най-голяма площ чрез детонация, тоест замърсяване на възможно най-голяма площ, което затова получи името си.

Всичко изглежда, че руснаците са знаели какво се крие там и са го унищожили, за да накарат Киев и Европейския съюз да усетят какво готвят на Русия. Паниката ще започне едва когато замърсеният въздух достигне Полша и ЕС.

Огромен облак дим, който се издигна над земята за няколко минути, се превърна в нещо подобно на "ядрена гъба". Киев обаче не коментира последствията от експлозията.

Съдейки по мащаба на експлозията и факта, че дори е регистрирано земетресение от 3,4 бала, в складовете е имало много повече взривоопасен материал.Колко биха могли да доставят англичаните за 14 танка - поне хиляда и дори две хиляди.

преди 13 минути, parmobil написа:

А на мен ми до дойде гуша, 

А ти защо си мислиш че в тази тема изобщо не пиша след първите два дни които бях активен в нея? Дори не знам и тази вечер защо влзох тук.
Просто няма смисъл, тук дискусия няма, спор още по-малко и няма как да има когато 90%+ от пишещите в тази тема са очевидно болни хора.
Аз съвсем сериозно се притеснявам че в България върлува някаква радиация и тия бедни душици са нейни жертви, по друг начин не мога да си обясня братвежите им.
Погледни - 3434 страници, от в сичките коментари на тях я се съберат достатъчно за да напълнят 10 страници смислени мнения я не.
И помисли си, че тия хорица имат правото и да гласуват, после се чудите че няма оправия. Е как да има?

САЩ оценяват потенциалните щети на системата за противоракетна отбрана Patriot след руска атака край Киев

От Наташа Бертран от CNN

Произведена в САЩ система Patriot вероятно е била повредена, но не и унищожена, в резултат на руски ракетен обстрел в и около Киев рано сутринта във вторник местно време, каза представител на Съединените щати пред CNN.

САЩ все още оценяват степента на щетите, каза служителят. Това ще определи дали системата трябва да бъде изтеглена изцяло или просто да бъде ремонтирана на място от украинците.

Министерството на отбраната на Русия заяви във вторник в публикация в Telegram, че „високоточен удар от хиперзвукова ракетна система „Кинжал“ в град Киев е поразил произведената в САЩ зенитно-ракетна система „Пейтриът“.

Украински официални лица казаха във вторник, че успешно са прихванали всичките шест хиперзвукови ракети, изстреляни от руснаците, но украинските военни отказаха да коментират твърдението на руснаците, че е била ударена система Patriot.

„Не можем да коментираме това. Ние няма да коментираме руски източници“, каза говорителят на украинските ВВС Сергей Игнат.

В момента Украйна разполага с две системи за противовъздушна отбрана Patriot в страната, едната дарена от САЩ, а другата дарена съвместно от Германия и Холандия. Не е ясно коя от тези системи е потенциално повредена.

Малко контекст: Русия е насочвала системите с хиперзвукови ракети и преди, казаха американски служители пред CNN миналата седмица, включително веднъж на 4 май. Тази атака се провали и украинците успешно прихванаха ракетата, преди да успее да удари Patriot, казаха служители. 

Но американски служители смятат, че руснаците са успели да уловят сигнали, които се излъчват от Patriot, което им позволява да насочат системата с хиперзвукова ракета, известна като Kinzhal или Killjoy.

Още предистория: Ракетната система Patriot разполага с мощен радар за откриване на идващи цели на голямо разстояние, което я прави мощна платформа за противовъздушна отбрана, способна да прихваща балистични ракети и др. 

Но радарното излъчване, необходимо за забелязване на заплахи от разстояние, също така дава възможност на врага да открие батерията на Patriot и да разбере нейното местоположение. И за разлика от някои системи за противовъздушна отбрана с по-малък обсег, предоставени на Украйна, които са мобилни и по-трудни за насочване, голямата батерия Patriot е по-голяма и по-стационарна система, което позволява на руснаците да се ориентират към местоположението с течение на времето.

преди 14 минути, Coco1 написа:

Тва не е ли дискусия ти си във Франция, пееш за Расия, но чакаш капитализма да падне 

Грухчо не ви ли слагат вече да лягате, няма ли да ви стягат ръкавите вече?

току-що, Bubbles написа:

Грухчо не ви ли слагат вече да лягате, няма ли дая ви стягат ръкавите вече?

:giggle1:

преди 3 минути, Bubbles написа:

бях активен в нея

току-що, Митко Вълчев написа:

Не може ли после сВега ме мързи

Нямаш едно изречение по темата, след месеци отсъствие. Само обиди и самовъзвеличаване. Жалък, ЯВНО ниско ниво ватник . В началото ме заблуди, че си ватник с интелект което ме заинтригува.

Колко пъти да ти кажа, че с нищо не се самоизтъквам...

Да казвам на посредствените, че са посредствени не е обиждане...

С теб няма как да коментирам по същество...

Делят ни години обучение и със сигурност по-голям брой книги, отколкото някога е имало в читалището в Бяла Слатина...

А не се притеснявай, да си заблуден е твоето естествено състояние...

Дори не осъзнаваш, че се заблуждаваш, смятайки че това твоето се нарича Живот...

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Глупостта била заразна а ти пак почна да пишеш тук. Притеснен съм сериозно.

И за това не се притеснявай...

Доказано е, че процеса е само регресивен, опасно е само за тези с по-висок КИ...

За да разбереш - за теб няма опасност, нито е възможно да станеш по-умен, нито пък има накъде да станеш по-глупав...

И един съвет - първо реши какво искаш да пишеш, формулирай го и едва тогава пиши....

Разбирам, че "реотана" ти не е от бързо загряващите, но дай му шанс...

Че така се припокриваш с чукчата, дето бърза да стане писател, без да е бил читател....

Не че не е ясен този факт за тебе, но пък честно казано, не е нещо с което трябва да се хвалиш...

Или, опс, може би бързаш, за да не избяга мисълта?

Да, знам, че ти е трудно да задържиш повече от една мисъл в нещото, което запълва черепната ти кутия...

Не бих го нарекъл вата...

Ватата има и все пак някакво полезно приложение...

преди 6 минути, Bubbles написа:

А ти защо си мислиш че в тази тема изобщо не пиша след първите два дни които бях активен в нея? Дори не знам и тази вечер защо влзох тук.
Просто няма смисъл, тук дискусия няма, спор още по-малко и няма как да има когато 90%+ от пишещите в тази тема са очевидно болни хора.
Аз съвсем сериозно се притеснявам че в България върлува някаква радиация и тия бедни душици са нейни жертви, по друг начин не мога да си обясня братвежите им.
Погледни - 3434 страници, от в сичките коментари на тях я се съберат достатъчно за да напълнят 10 страници смислени мнения я не.
И помисли си, че тия хорица имат правото и да гласуват, после се чудите че няма оправия. Е как да има?

Трябва да имат право да гласуват само ватенките, дори отричащите че са такива. Само тогава ще се оправим. Виж как путинова Русия цъфти и връзва във всяко отношение 

преди 16 минути, parmobil написа:

А на мен ми дойде до гуша, че не мога да разбера световен заговор, който само някои запознати в тази тема знаят и не могат да го представят в прав текст, а се изразяват като Нострадамус.

А после аз съм го разбрал неправилно.

Няма заговор, приятелю...

Има сблъсък на интереси...

И всеки защитава собствените си интереси така, както разбира и доколкото позволяват силите и уменията му...

Нищо ново под слънцето...

Виновни няма, невинни също...

преди 4 минути, andiay написа:

Колко пъти да ти кажа, че с нищо не се самоизтъквам...

Да казвам на посредствените, че са посредствени не е обиждане...

С теб няма как да коментирам по същество...

Делят ни години обучение и със сигурност по-голям брой книги, отколкото някога е имало в читалището в Бяла Слатина...

А не се притеснявай, да си заблуден е твоето естествено състояние...

Дори не осъзнаваш, че се заблуждаваш, смятайки че това твоето се нарича Живот...

И за това не се притеснявай...

Доказано е, че процеса е само регресивен, опасно е само за тези с по-висок КИ...

За да разбереш - за теб няма опасност, нито е възможно да станеш по-умен, нито пък има накъде да станеш по-глупав...

И един съвет - първо реши какво искаш да пишеш, формулирай го и едва тогава пиши....

Разбирам, че "реотана" ти не е от бързо загряващите, но дай му шанс...

Че така се припокриваш с чукчата, дето бърза да стане писател, без да е бил читател....

Не че не е ясен този факт за тебе, но пък честно казано, не е нещо с което трябва да се хвалиш...

Или, опс, може би бързаш, за да не избяга мисълта?

Да, знам, че ти е трудно да задържиш повече от една мисъл в нещото, което запълва черепната ти кутия...

Не бих го нарекъл вата...

Ватата има и все пак някакво полезно приложение...

Чета поредния безсмислен пост. По темата за пореден път НИЩО. И понеже ти за мен съществуваш само в нея, а досега с нищо не си доказал в нея НЕЩО,  продължаваш да си едно досадно, безинтересно превзето, самовлюбено НИЩО . 

преди 3 часа, (__._.__) написа:

Здрасти, как си а?

Тия въпроси ги задавай на Кличко. Особено след снощните небивалици за всичко свалено..

преди 1 минута, andiay написа:

Няма заговор, приятелю...

Има сблъсък на интереси...

И всеки защитава собствените си интереси така, както разбира и доколкото позволяват силите и уменията му...

Нищо ново под слънцето...

Виновни няма, невинни също...

Старата болшевишка тактика , селяка е равен на професора значи имат равни права. Всички са еднакво лоши, нищо че в СССР са избити милиони собствени жители пък в САЩ нали са били негри. Нищо ново не е научено, ватнишката пропаганда си е все така тъпа, но тя разчита на нискоинтелигентните. Все пак гласа им се брои като този на професора.

преди 15 минути, (__._.__) написа:

Произведена в САЩ система Patriot вероятно е била повредена, но не и унищожена

Тези приказки с "вероятно" ги слушаме от миналата година. Трябва вече да е станало ясно, че като кажат така, това означава 100% вероятност. Едната от експлозиите на мястото е с характерния ефект получаващ се когато се детонира твърдото гориво на ракетите (или така наречената заря). Като се има в предвид, че целта по начало е била пусковата установка, е напълно възможно да е ударена по време на презареждане. При такъв тип експлозия няма вариант пусковата установка да оцелее.

Трябва да имат право да гласуват само ватенките, дори отричащите че са такива. Само тогава ще се оправим. Виж как путинова Русия цъфти и връзва във всяко отношение 

Тцъ, трябва да има тест за интелигентност и тест за обща култура по политико-икономически въпроси и едва тогава да придобиеш право на глас...

Е, малко хора ще гласуват, но пък количеството ще бъде заменено с качество...

И няма да се стига до недоразуменията, между които се налага да избираме сега...

Чета поредния безсмислен пост. По темата за пореден път НИЩО. И понеже ти за мен съществуваш само в нея, а досега с нищо не си доказал в нея НЕЩО,  продължаваш да си едно досадно, безинтересно превзето, самовлюбено НИЩО . 

Казах ти вече, на практика всичко за теб е безсмислено...

Старата болшевишка тактика , селяка е равен на професора значи имат равни права. Всички са еднакво лоши, нищо че в СССР са избити милиони собствени жители пък в САЩ нали са били негри. Нищо ново не е научено, ватнишката пропаганда си е все така тъпа, но тя разчита на нискоинтелигентните. Все пак гласа им се брои като този на професора.

Да, прав бях за какадуто...

Само си вика на себе си "Тъпа птица" и даже се кефи...

Ти специално можеш да различиш пропаганда, точно колкото едно какаду...

Стига сте се хапали, няма смисъл Анди спри се и ти!

Нещо за войната кажете, кой какъв бил не тук мястото да обсъждате.

Отбор "Копейка" загубиха от един вълк единак!!!

Ако не е серена да ви защитава опорките и вас отдавна нямаше да пишете тук.

На почивки ще ви бия за всяка новина, за всяка ракета и за всичко.

И темата нямаше да е три хиляди страници а триста!

Оставям ви на спокойствие да си допиете останалото количество водка от бутилките и да удавите мъката от загубата!

Утре ако не ви е срам да се появите в темата пак ще ви покажа колко сте велики, измишльотини...... в кой век живеете само. Времето на СССР калашника, добре че беше той та да сте измислили нещо. То пък един калашник ама, направо се целиш господ отстрани заляга и не знае на къде ще се разлетят куршумите :giggle1: Велек пушка, като русията велика!:giggle1:

Стига съм се смял, че няма да мога да заспя от смях.

Дано за утре Филипов да е приготвил клипове, че май той най-добре защитава русите!:giggle1:

Хай как да не го кажа сега Хай Путлер! :bye1:

На колко години са тези ракети Пейтриът, които американците докараха в Киев?

Останките от необичайно изстреляна противовъздушна управляема ракета Patriot PAC-3

43b75f6e-7f77-4002-85af-c4eab1f4e619_960

преди 8 минути, (__._.__) написа:

Оставям ви на спокойствие да си допиете останалото количество водка от бутилките и да удавите мъката от загубата!

Утре ако не ви е срам да се появите в темата пак ще ви покажа колко сте велики, измишльотини...... в кой век живеете само. Времето на СССР калашника, добре че беше той та да сте измислили нещо. То пък един калашник ама, направо се целиш господ отстрани заляга и не знае на къде ще се разлетят куршумите :giggle1: Велек пушка, като русията велика!:giggle1:

Дано за утре Филипов да е приготвил клипове, че май той най-добре защитава русите!:giggle1:

Бегай , бегай , че си паркирам Совалката дан те почвам от шлюза още :burger:

преди 1 минута, glen написа:

На колко години са тези ракети Пейтриът, които американците докараха в Киев?

Останките от необичайно изстреляна противовъздушна управляема ракета Patriot PAC-3

43b75f6e-7f77-4002-85af-c4eab1f4e619_960

Като за ракета, която трябва да направи директен контакт изглежда прилично права като за скоростите, с които се движи тя и противниковата. Сигурно ли е, че си е свършила работата?

току-що, (__._.__) написа:

Не ми пука кой / коя си, но е забавно човек да прочете толкова много глупост събрана в толкова малко текст...

Да, какадутата обичат да се смеят...

И един въпрос, удряш ли екрана, когато "биеш" някого?

С оглед на мнението ти, не бих се учудил...

Но пък какво е един екран, сравнен с кефа, че и ти можеш да си представиш, че"биеш" някого...

преди 9 минути, andiay написа:

Тцъ, трябва да има тест за интелигентност и тест за обща култура по политико-икономически въпроси и едва тогава да придобиеш право на глас...

Е, малко хора ще гласуват, но пък количеството ще бъде заменено с качество...

И няма да се стига до недоразуменията, между които се налага да избираме сега...

Казах ти вече, на практика всичко за теб е безсмислено...

Да, прав бях за какадуто...

Само си вика на себе си "Тъпа птица" и даже се кефи...

Ти специално можеш да различиш пропаганда, точно колкото едно какаду...

Първи абзац. Тест за интелигентност и обща култура, няма го никъде и е форма на фашизъм, в твоя случай някакъв рашистки хибрид. Нищо чудно от някой който във фантазиите си се вижда като свръхчовек. Другите два, обиди които в объркания ти мозък са интелектуално поднесени. Все така си господин Никой в темата.

преди 8 минути, maxthon написа:

Тези приказки с "вероятно" ги слушаме от миналата година. Трябва вече да е станало ясно, че като кажат така, това означава 100% вероятност. Едната от експлозиите на мястото е с характерния ефект получаващ се когато се детонира твърдото гориво на ракетите (или така наречената заря). Като се има в предвид, че целта по начало е била пусковата установка, е напълно възможно да е ударена по време на презареждане. При такъв тип експлозия няма вариант пусковата установка да оцелее.

Експертее, я ни светни какъв е характерният взрив от твърдо гориво?

По какво различава от експлозия на ракета с течно гориво, или Шахед?

Чел си някъде някакви комемтари и веднага търчиш да се изтъкваш като специалист.

Никой не твърди че западните ЗРК са "безсмъртни" за разлика от безаналоговите. Но те все пак работят по други физични принципи де.

преди 14 минути, (__._.__) написа:

Тук плевенския Мозък се изживява като бияча и разбивача. Сега явно е нахъсан и ще стане страшно.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.