Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, Лудар написа:

Аз помня че имаше обущари. Сега няма. И не знам как да обясня на синовете ми, как така като ти се скъсат обувките ги носиш на обущар да ги лепи, ами не отидеш да си купиш нови? Баща ми, нещо ма баламосваш...

Все още има обущари и си работят като стой та гледай. Ти ако си набарал тлъстата пачка и чифт хубави обувки да са за теб все едно си купуваш плик с печен слънчоглед и вече си сляп за действителността, си е отделен въпрос. Разбира се, никой не носи на обущар за поправка книжни "маратонки" взети от пазара за 10-15лв. Тях, ако е толкоз изпаднал, че да не може да си позволи по-скъпи, си ги поправя човек сам. Изкефи ли се колко зле може да е в една есср страна членка.

преди 4 минути, Proshark написа:

Е как...и САЩ участваха..и Великобритания..така и така си почнал...кажи и за "Прицел от упор"...да се знае...Утре е 3-ти...забий едно американско знаме на Шипка...ей така..да се знае...и за 144-тата и за 44-тата...

Излишно е, историята се пише от победителите. При всяка смяна на режим, или дори само явна опасност от такава смяна и загубилите и спечелилите горят архивите. Както се случи в Киев буквално първият ден на войната. '89 западният капитализъм вече, публично победи и в България. Не мога да съм сигурен в почти нищо записано относно това дали, какви, колко, къде и от кой е имало проведени бомбардировки в България през 1944г. 

Та само четене на учениците по история, особено печатаните през последните 33 години, е много повече възможно да ти промие мозъка, отколкото да ти повдигне нивото на осведомеността.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 16 минути, Proshark написа:

Е как...и САЩ участваха..и Великобритания..така и така си почнал...кажи и за "Прицел от упор"...да се знае...Утре е 3-ти...забий едно американско знаме на Шипка...ей така..да се знае...и за 144-тата и за 44-тата...

Какво да кажа? Вече казах. Интерпретациите са твои.

И Австралия! И още и още....... Тихия океан и Япония ги нямате за нищо. Иначе нямаше да е световна.

Но като ще сме саркастични - от кого ни освободи съветската армия? Германия ли ни бомбеше?

преди 47 минути, Proshark написа:

Тук говорим за факти....и с факти

Геноцида над американските индианци оправдава ли нахлуването на Путлер в Украйна ?

Имаше Синдбад и Ванката. Те така оправдаваха аншлуса на Крим.

Ох, партньори на Россия са Еритрея, Беларус, Северна Корея и Сирия.

Абе, къде е Сърбия? Куба, Китай, Венуцуела, ами Бразилия?

https://www.theguardian.com/world/2022/mar/02/united-nations-russia-ukraine-vote

преди 39 минути, parmobil написа:

Факт - съветската армия влиза без изстрел на 5.09.1944г. и не ни освобождава от нищо. Няма от кого. Поделени сме в Ялта.

Бомбардирани ли сме от СССР - да, неведнъж. 

Имаме ли потопен НЕвоенен кораб от СССР - да

Не е само до учебници. Учил съм по руски учебници (средно образование). Там почти няма Втора световна. Има Великая Отечественная. Едва ли не друг не е участвал.

.

Факт е, че дотук фактите ти издишат. 

Ние сме съюзници на Хитлер. Това, че руските войски влизат без изстрел, не е защото сме поделени в Ялта, а защото е нямало немски войски. От друга страна, военните правят преврат на 08.09. през нощта, като по този начин не се стига до отбрана на страната, както са се отбранявали другите. Ние директно сме се дали на новите силни- без дори да знаем за Ялта.

Питах те, не даде никакви факти за останалите си твърдения. Къде, в кои официални източници или архиви можем да прочетем това, което пишеш? И последно- да, за руснаците това е Велика Отечествена война и не е имало семейство без жертва. Американците дори не знаеха, че руснаците са участвали в нея. Бяха убедени, че с десанта в Нормандия е започнала. Та, идеологическият натиск и промиването на мозъци бяха едни и същи от двете страни на желязната завеса. 

Да се помни.

https://www.theguardian.com/world/2022/mar/02/united-nations-russia-ukraine-vote

Afghanistan, Albania, Andorra, Antigua and Barbuda, Argentina, Australia, Austria, Bahamas, Belgium, Belize, Bosnia and Herzegovina, Botswana, Bulgaria, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Croatia, Cyprus, Czechia, Democratic Republic of the Congo, Denmark, Dominican Republic, Ecuador, Estonia, Fiji, Finland, France, Gambia, Georgia, Germany, Ghana, Greece, Grenada, Guatemala, Guyana, Haiti, Hungary, Iceland, Indonesia, Ireland, Israel, Italy, Jamaica, Japan, Kiribati, Kuwait, Latvia, Liberia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malawi, Malta, Marshall Islands, Micronesia (Federated States of), Monaco, Montenegro, Myanmar, Netherlands, New Zealand, Niger, North Macedonia, Norway, Palau, Panama, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Poland, Portugal, Qatar, Republic of Korea, Republic of Moldova, Romania, Saint Kitts and Nevis, Samoa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Spain, Suriname, Sweden, Switzerland, Timor-Leste, Tonga, Trinidad and Tobago, Turkey, Tuvalu, Ukraine, United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, United States of America and Uruguay:

draft resolution Aggression against Ukraine

преди 1 час, parmobil написа:

Каква омраза? Просто факти. Варшавски договор? Кой го диктуваше? Унгария и Чехословакия са искали помощ??? Изпратиха се, а не е имало наши "войски".

Скоро отговарях - Гърция и Турция са в НАТО от 1952г. Цялата ни южна граница. СССР що не рева?

Остави не се нервирай не виждаш ли че целия свят го изрита.Сега седи в ъгъла и се чуди на простия си акъл.Не само се прецака сам ами прецака и руския народ.

преди 3 часа, N1K17Y написа:

Най-изгодно май е на китайците. Скоро ще са единствения голям търговски партньор на Путлер и ще му извиват ръчичките както си искат, докато им се моли да му пратят автомобили и телефони, че руския народ се върнал в 19ти век.

Няма да са най-голям. Договореностите в търговията между тях ни е в рубли, ни в юани, ни в долари. Договорили са се да бъдат в евро.
Китайците ще станат сдържан партньор, за да избягнат имиджа на спонсори на операцията на Путин. САЩ, Канада, Австралия и Европа са много по-тежки като пазари пред изпадналия в изолация руски. Бизнес и просто бизнес. В бизнеса няма приятели, има само личен интерес.

преди 4 минути, absurt написа:

Факт е, че дотук фактите ти издишат. 

Ние сме съюзници на Хитлер. Това, че руските войски влизат без изстрел, не е защото сме поделени в Ялта, а защото е нямало немски войски. От друга страна, военните правят преврат на 08.09. през нощта, като по този начин не се стига до отбрана на страната, както са се отбранявали другите. Ние директно сме се дали на новите силни- без дори да знаем за Ялта.

Питах те, не даде никакви факти за останалите си твърдения. Къде, в кои официални източници или архиви можем да прочетем това, което пишеш? И последно- да, за руснаците това е Велика Отечествена война и не е имало семейство без жертва. Американците дори не знаеха, че руснаците са участвали в нея. Бяха убедени, че с десанта в Нормандия е започнала. Та, идеологическият натиск и промиването на мозъци бяха едни и същи от двете страни на желязната завеса. 

От кого ни освобождава съветската армия??? Отново - от кого ни освобождава съветската армия?

До десанта в Нормандия? Стига де.

Япония? Тихия океан? Там нищо не се случва?

Тия индийци големи лицемери са, имало много техни студенти от Индия в Украйна, що не са във великата Русия.

Епизод 1: Световна ковид пандемия-2 години (която изведнъж изчезна).

Епизод 2 САЩ(НАТО) и ЕС vs. БРИКС

ps По план-график отново хората са разделени (както беше и при короната) и Великите си "делят и владеят". Безумието продължава с пълна сила.

ps2 Накрая се знае КОИ ще плащат цялата сметка години наред.

преди 1 час, parmobil написа:

Каква омраза? Просто факти. Варшавски договор? Кой го диктуваше? Унгария и Чехословакия са искали помощ??? Изпратиха се, а не е имало наши "войски".

Скоро отговарях - Гърция и Турция са в НАТО от 1952г. Цялата ни южна граница. СССР що не рева?

Ми, същата история като сега. Кой диктува НАТО? И да, правителствата и на Унгария, и на Чехословакия официално са искали помощ. И пак да, ние изпратихме наши войски. Мога да ти изброя какви части и от кои поделения бяха. Баща ми беше военен, та от първа ръка говоря. 

А, тази глупост, дето си я написал накрая, ми показва, че предпочиташ сляпо да мразиш, вместо да видиш логиката на случващото се днес. Не мога да се сдържа да не те попитам и аз- защо СССР не рева тогава, а американците и другите от НАТО реват сега, след като нямат лични граници с руснаците? Схващаш ли как  изплуват паралели, които са много неизгодни за елементарната, но креслива пропаганда, чиято цел е не да мислим, а послушно да мразим когото ни посочат!?

преди 1 минута, october написа:

ps По план-график отново хората са разделени (както беше и при короната) и Великите си "делят и владеят". Безумието продължава с пълна сила.

А едно време имаше само Левски vs ЦСКА. Ех, спомени...

преди 6 минути, october написа:

Бразилия гласува за Украйна.

Или нещо недовиждам?

Цитат

Москва за пръв път потвърди за стотици убити руски военни

Ама тия цяла седмица ли са лъгали, че няма нито един убит :lol6: Да си бях пуснал и аз руска телевизия, страшни смешки разправяли. Тия стотици хора, сега за един ден ли казаха, че са умрели или ? 

преди 19 минути, Profruit написа:

В бизнеса няма приятели, има само личен интерес.

Абсолютно! 

12439469_1307094165967967_8781867513024346631_n.jpg

,,Байдън каза ясно и недвусмислено, че в Украйна са нарушени американските интереси и това ще доведе до много жертви. Някой разбра ли кои са тези частно-американски интереси, които трябва да бъдат защитавани с цената на живота на милиони украинци?"

преди 7 минути, absurt написа:

Ми, същата история като сега. Кой диктува НАТО? И да, правителствата и на Унгария, и на Чехословакия официално са искали помощ. И пак да, ние изпратихме наши войски. Мога да ти изброя какви части и от кои поделения бяха. Баща ми беше военен, та от първа ръка говоря. 

А, тази глупост, дето си я написал накрая, ми показва, че предпочиташ сляпо да мразиш, вместо да видиш логиката на случващото се днес. Не мога да се сдържа да не те попитам и аз- защо СССР не рева тогава, а американците и другите от НАТО реват сега, след като нямат лични граници с руснаците? Схващаш ли как  изплуват паралели, които са много неизгодни за елементарната, но креслива пропаганда, чиято цел е не да мислим, а послушно да мразим когото ни посочат!?

Ти внушаваш, че е омраза. Аз дадох пример, че сме с нато-съседи от много време.

Интересно е, че "омраза" преобладаващо присъства в проруските привърженици.

преди 12 минути, absurt написа:

Схващаш ли как  изплуват паралели, които са много неизгодни за елементарната, но креслива пропаганда, чиято цел е не да мислим, а послушно да мразим когото ни посочат!?

Това е! Пропагандата, диктува всенародното мнение! Като овце сме. Те това и очакват от нас. :( 

Да, цяла седмица никакви жертви не са обявявали. И за двете страни. Като искате цифрите - генералът в първото клипче в предния ми пост. Явно проверяват информацията преди да кажат нещо. Не като украинците да ги обявят за мъртви, да ги наградят посмъртно пък те живи и здрави, но от другата страна. Момчетата от острова.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.