Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, kosyo написа:

Да не забравите да изтриете всички следи :

https://zona.media/news/2023/06/30/liquidation

След закриването на фабриката за тролове - това е новото окръжно. Моля бъдете внимателни.

хахаха :)

Да му мислят макстонките, филиповци, гленчовци, питанки .... и още една камара рашистки сволочи .  :)

преди 10 минути, васил козарев написа:

Не си ме чел достатЪчно задълбочено. Вникни в материята. 

фейкомета тошеффффф е тук само да върти думички, да си измисля лъжи, и да си чеше ниските страсти и да се заяжда. За нето това е върховото удоволствие което може да постигне с цената на тоталното си осиране. :) 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Групировка "Восток" отблъсна атаката на въоръжените сили на Украйна в посока Южнодонец
Министерство на отбраната: Група „Восток” отблъсна атаката на въоръжените сили на Украйна в южнодонецкото направление близо до Макаровка

МОСКВА, 1 юли - РИА Новости. Подразделения на групировката на въоръжените сили "Восток" отразиха атаката на въоръжените сили на Украйна в южнодонецкото направление в района на Макаровка, съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката Олег Чехов.
„В южнодонецко направление предните части на групата войски „Восток“ с подкрепата на артилерия нанесоха огневи поражения на настъпващите сили на противника в района на Макаровка – унищожени са бойна бронирана машина и жива сила“, каза Чехов.
Освен това по време на контрабатарейния бой артилеристите от групата унищожиха минометен екипаж и център за управление на безпилотни самолети в района на Сторожевое.

Събеседникът на агенцията уточни още, че хеликоптери на армейската авиация са ударили струпвания на украински военни в района на Макаровка и Новодонецк.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Танкисти на руските въоръжени сили унищожиха две американски бронирани машини на въоръжените сили на Украйна
Министерство на отбраната: Руски танкери унищожиха две американски бронирани машини на въоръжените сили на Украйна MRAP и HMMWV

Ръководителят на пресцентъра на руската групировка "Запад" Сергей Зибински заяви, че руските танкери от групата са унищожили две американски бронирани машини, които са били предадени на украинските войски. Това заяви той в коментар за ТАСС .
Според Зибински, бронираните машини MRAP и HMMWV са били унищожени от огъня на танкове Т-90 в отбранителната зона на Първа танкова армия близо до село Лес Попов в Луганската народна република (ЛНР).
Също така ръководителят на пресцентъра на групата "Восток" Олег Чехов информира, че военнослужещите от руските въоръжени сили са успели да отблъснат атаката на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) близо до село Макаровка в посока Южнодонец. .
Освен това ръководителят на пресцентъра на руската групировка "Восток" Олег Чехов съобщи, че подразделенията на групировката са отбили атаката на Въоръжените сили на Украйна в южно-донецкото направление.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Спешните служби на Херсонска област съобщиха за смъртта на до 50 войници от въоръжените сили на Украйна
ТАСС: 48 войници от въоръжените сили на Украйна, 120-мм минохвъргачка и гаубица М-777 са унищожени в Херсонска област

Военнослужещите от групировката „Днепър“ унищожиха в района на Херсон разработка на 120-мм миномет и гаубица М-777 с боен комплект на въоръжените сили на Украйна . Това съобщава ТАСС с позоваване на представител на службите за спешна помощ в региона.
Отбелязва се, че боевете са се водили в района на селището Музиковка. В резултат на това загинаха трима бойци от Въоръжените сили на Украйна, други четирима бяха ранени с различна тежест.
Също така руските военни ликвидираха мястото на струпване на военнослужещи от въоръжените сили на Украйна в района на остров Антоновски. Там загинаха 30 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, 10 бяха ранени.
В района на селището Антоновка са унищожени 15 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, още седем са ранени.
Събеседникът на агенцията уточни, че в зоната на острова, а в посока Каховка - мястото за временно пребиваване на Въоръжените сили на Украйна в района на селище Дотчани и позицията на въоръжените сили на Украйна край Саблуковка.
Освен това изпълняващият длъжността ръководител на Херсонска област Володимир Салдо обяви пълно прочистване на левия бряг на Днепър край Антоновския мост от въоръжените сили на Украйна.

1 юли, 08:12

Танковете на руската бойна група "Запад" унищожиха две бронирани машини, произведени в САЩ

Близо до населените центрове Василцовка и Песчаное две противобатарейни станции AN/TPQ-50 чуждестранно производство бяха унищожени с боеприпаси Lancet

МОСКВА, 1 юли /ТАСС/. Танкове Т-90 от руската бойна група "Запад" са елиминирали две произведени в САЩ бронирани машини MRAP и HMMWV от въоръжените сили на Украйна, каза говорителят на бойната група Сергей Зибински пред ТАСС в събота.

Според него бойните машини са били унищожени от танковете Т-90 в отбранителната линия на Първа танкова армия в района на местността Лес Попов.

Освен това, близо до населените центрове Василцовка и Песчаное, две контрабатарейни станции AN/TPQ-50 чуждестранно производство бяха унищожени с боеприпаси Lancet.

„Екипажът на РСЗО „Тор“ от групата на ПВО в района на населено място Ивановка е ликвидирал разузнавателен дрон „Фурия“, заключи военният.

Руската авиация елиминира до взвод украински войски в района на Купянск - висши команди

Загубите на противника са над един взвод жива сила и пет единици бойна и специализирана техника

МОСКВА, 1 юли /ТАСС/. Екипаж на Су-34 от руската бойна група "Запад" е унищожил до един взвод украински войници при ракетен и бомбен удар в района на Купянск, каза говорителят на бойната група Сергей Зибински пред ТАСС в събота.

„По време на боевете в района на Купянск екипажът на изтребител-бомбардировач Су-34 от авиационната група на бойна група „Запад“ нанесе ракетно-бомбов удар по база за поддръжка и пункт за временно дислокиране на 36-ти отделен стрелкови батальон в района на Колодезное. Загубите на противника са над един взвод жива сила и пет единици бойна и специализирана техника“, каза той.

Освен това екипажите на ударни вертолети Ка-52 и Ми-28 и щурмови самолети Су-25 са нанесли 11 въздушни удара по струпванията на личен състав, въоръжение и военна техника на 14-та отделна механизирана бригада и 103-та отделна бригада за териториална отбрана.

Хеликоптери Ми-35 унищожават украинските командни пунктове, бронята — руското висше ръководство

Хеликоптерите Ми-35 са разположени в непосредствена близост до линията на бойните действия

МОСКВА, 1 юли /ТАСС/. Екипажите на вертолетите Ми-35 на армейската авиация от Западния военен окръг са ликвидирали украинските командни пунктове и бронетехника в зоната на специалната операция, съобщи в събота руското министерство на отбраната.

„В резултат на изпълняваните бойни задачи са унищожени камуфлажните командни пунктове и бронираната техника на подразделенията на украинската армия“, се казва в съобщението.

Вертолетите Ми-35 са дислоцирани в непосредствена близост до линията на бойните действия. Те са придружени от екип за огнева поддръжка на транспортен боен хеликоптер Ми-8 със стрелци и санитар на борда.

Военното ведомство добави, че в случай на извънредна ситуация екипажът на Ми-8 трябва да осигури огнево прикритие на екипажа на Ми-35 и да съдейства за доставянето им до мястото на постоянна база.

Многоцелевият ударен вертолет Ми-35 е модернизирана версия на Ми-24 и е предназначен за унищожаване на бронирана техника и жива сила на противника, огнева поддръжка на мотострелкови и бронирани части, десантиране на войски и евакуация на ранени хора. Ми-35 също може да превозва товари в пилотската кабина и на външна подвеска. Въоръжен е с противотанкови ракети Щурм-V, ракети, различни калибри картечници, бомби и др.
току-що, питам написа:

РИА Новости

Освен малоумен копипейст на едиснтвено и само рашистка пропаганда, ти собствено мнение нямаш ли ?

Защо не си направиш блог ? Форума е място за дискусия , не мислиш ли ?

По рашаТВ нещо почнаха да неглижират вагнеровците... както и знчението на Бахмут. Мариуполь други части на рашистите са го превзели за 70 деня, а някакъв си малък Бахмут от вагнеровците - за 270 .  :giggle1:

преди 6 минути, miro20 написа:

ти собствено мнение нямаш ли ?

Естествено, че няма. Той, ако не копи-пейства не може да напише и 1 изречение грамотно, така че да е възможно да го разбереш. 

Цитат

Форума е място за дискусия , не мислиш ли ?

Не мисли. 

преди 6 минути, васил козарев написа:

Естествено, че няма. Той, ако не копи-пейства не може да напише и 1 изречение грамотно, така че да е възможно да го разбереш. 

Забелязах и аз това.

Затова ми заприлича на оня малоумен червен комсомолец с наивни пропуски от обща култра и камара термини дето не разбира и дето също копипейства само рашистка пропаганда.... с ник на "прасе"  :) 

преди 1 час, васил козарев написа:

То точно това означава. Lebensraum-ът на Хитлер не е на Балканите. И отклоняването на части от група армии Юг си има и причина :lol6:

Знаем я причината - трябват ти кладенчета от които да донесеш вода за теорията си че Хитлер, тръгвайки да завладява целият свят, щял да пропусне България, и това от което са се страхували и срещу което са се борили всички останали нямало да ни дойде до главите. Никога! :)

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Знаем я причината - трябват ти кладенчета от които да донесеш вода за теорията си че Хитлер, тръгвайки да завладява целият свят, щял да пропусне България, и това от което са се страхували и срещу което са се борили всички останали  нямало да ни дойде до главите. Никога! :)

Като за теб с картинки

недефиниран

Това ти и обяснява що аджеба Хитлер във Франция, Белгия и Холандия, не прави същите неща, каквито и в Прибалтика, Беларус, Украйна. 

Същата тая нацистка армия в България се държи цивилизовано и вЪзпитано, за разлика от РККА

А Хитлер говори за Lebensraum още през '37-ма. 

И още едно жокерче : Völkische Bewegung 

А че тръгването му към Балканите е предизвикано от Чърчил, не е мнение, а факт. И го твърди и Базил Лийдъл Харт /британец/ в "История на ВСВ". 

Та, така, СмехУрко. 

преди 16 минути, miro20 написа:

Забелязах и аз това.

Затова ми заприлича на оня малоумен червен комсомолец с наивни пропуски от обща култра и камара термини дето не разбира и дето също копипейства само рашистка пропаганда.... с ник на "прасе"  :) 

Не го познавам този човек но постоянно го споменавате,  явно голямо впечатление ви е направил. Мен постоянно ме припознавате в някой, аз не познавам никой и вие не ме познавате но все си мислите, че съм някой. Снощи ми правиха капани със някакъв линк и не знам защо беше цялата работа и със каква цел. Защо просто не ме попитате как се казвам и от къде съм и в коя държава живея и работя, аз ще ви кажа, толкова ли е сложно. Определяте ми грамотността по няколко-то изречения които съм написал? Новините пропаганда ги наричате. Жалки сте.

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 4 минути, питам написа:

Не го познавам този човек но постоянно го споменавате,  явно голямо впечатление ви е направил.

Да се чете : същият полуи*иот съм. 

Русия ще спечели войната! Глобалните тролове да не се напрягат много-много.

Сталин/СССР се явява спасителят на България от Трета национална катастрофа по вина на Борис 3, много по-тежка от Първите две национални катастрофи, до които ни довеждат баща му и ВМРО.
След края на ВСВ САЩ и UK не позволяват Б-я да бъде призната за съвоюваща държава и се канят да я разкъсат в полза на своите марионетки Гърция, Югославия и Турция. Не е тайна, че Гърция иска нейната граница да се премести на север до Родопите, а финансовите репарации и останалите условия, които се налагат на България в Париж 1947 са много по-тежки от тези в Ньой.
Точно Сталин и СССР не позволяват това да се случи - нещо повече - защитава Бълагрия да е единствена от победените съюзници на Хитлер, която увеличава територията си след ВСВ.
Г. Димитров не се съгласява България да има второстепенна роля - след Сърбия в бъдеща Балканска федерация, но именно Сталин окончателно отказва идеята за Балканска федерация под диктат на Тито и по този начин запазва България като независима държава, извън Югославия и то без България да изплаща огромни дългове и да загуби областта Пиринска Македония.

Така, че ние българите трябва да сме благодарни на Сталин, че спаси България от разорение, че запази нашата независимост и  не само защити нашата териториална цялост, но и Народна република България се оказа с няколко хиляди квадратни километри по-обширна от Сакскобургготската монархия.

преди 3 минути, morandis написа:

Сталин/СССР се явява спасителят на България от Трета национална катастрофа по вина на Борис 3, много по-тежка от Първите две национални катастрофи, до които ни довеждат баща му и ВМРО.
След края на ВСВ САЩ и UK не позволяват Б-я да бъде призната за съвоюваща държава и се канят да я разкъсат в полза на своите марионетки Гърция, Югославия и Турция. Не е тайна, че Гърция иска нейната граница да се премести на север до Родопите, а финансовите репарации и останалите условия, които се налагат на България в Париж 1947 са много по-тежки от тези в Ньой.
Точно Сталин и СССР не позволяват това да се случи - нещо повече - защитава Бълагрия да е единствена от победените съюзници на Хитлер, която увеличава територията си след ВСВ.
Г. Димитров не се съгласява България да има второстепенна роля - след Сърбия в бъдеща Балканска федерация, но именно Сталин окончателно отказва идеята за Балканска федерация под диктат на Тито и по този начин запазва България като независима държава, извън Югославия и то без България да изплаща огромни дългове и да загуби областта Пиринска Македония.

Така, че ние българите трябва да сме благодарни на Сталин, че спаси България от разорение, че запази нашата независимост и  не само защити нашата териториална цялост, но и Народна република България се оказа с няколко хиляди квадратни километри по-обширна от Сакскобургготската монархия.

Въпиющи глупости... Но нормално, опиянчената вата е набълбукана с руска пропаганда. 

Сталин, Димитров, СССР, окупацията са ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. Те еВаха мамата на манталитета на България окончателно и безвъзвратно, чрез неграмотните овчари, които сложиха да управляват. 

преди 13 часа, ivottoshev написа:

И от къде на къде ти ще си представителна извадка, та твоето мнение да е меродавно? Още повече, когато на фона на лични пристрастия се опитваш да изопачаваш историята.

В Италия - про-фашистки режим - освобождение има (щото е извършено от любимите ти кравари)

В България - про-фашистки режим - отричаш освобождението (защото е извършено от омразните ти руснаци)

Набий си го в главата, че освобождение от нацисткият режим има и на двете места (пък и в цяла Европа). Това дали ти харесва или не освободителя, няма отношение към самият факт на освобождението!

Набий си го в главата, че Италия от се освобождава от диктатурата и се превръща в демокрация, а България от диктатура се превръща в друга диктатура, контролирана от Матушката ти. Баси, нереално е колко си прост. Ся пак питай, кога е това "всеки път" да защитаваш Матушката ти. 

преди 12 часа, васил козарев написа:

Ами че да де ... 

Последиците от бъркането в контакта, те водят до извОда, че бъркането у контакти не е хубаво ... 

Една пуйка я хранят в продължение на 1000 дни. Всеки следващ ден, тя ще се убеждава, че човекЪт, който я храни е добър, мисли за нея, грижи се за интересите ѝ. Тази вяра укрепва ден след ден. На 1001 ден ѝ пада главата - тогава ѝ е и максимална увереността във вярването ѝ. 

Е по кое да съдиш, дали храненето на тая пуЙка е било добро за нея или не? 

А тук не сЪдя само по последствията ...  Ами и преди това ... Пращаме ли войски на Изт. фронт ? Не пращаме. 

Що не пращаме като е трябвало да НИ "освобождават" и то, след като сме изгонили немците ? А? 

А принудата да предадем българите у Македония на србете е "Освобождение" ... 

Точно го е описал Оруел  : 

"Който контролира миналото, контролира бъдещето; който контролира настоящето, контролира миналото." 

"Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила."

Русороба, ако извика полиция, щото има крадец, а те вземат че убият семейството му заедно с крадеца, ще празнува, че са го спасили от грабеж :) 

@maxthon разбра ли ко стана с хакерската атака ? 

Руски пиротехници обезвредиха над 4000 снаряда в Донбас
Пиротехниците на руското министерство на извънредните ситуации обезвредиха над 4000 снаряда в Донбас за три месеца

1588459418_0:0:3640:2048_1280x0_80_0_0_c

РОСТОВ НА ДОН, 1 юли - РИА Новости. Консолидираната група от пиротехници на Министерството на извънредните ситуации на Русия за три месеца работа неутрализира повече от четири хиляди взривоопасни предмета на територията на Донецката и Луганската народни републики, съобщи пред репортери представител на ГУМЧС на Русия в Ростовска област.
„Повече от 4000 взривоопасни предмета са обезвредени от пиротехниката на руското МЧС в Донбас за 3 месеца“, каза представител на ведомството. Той допълни, че пиротехническите отряди на спешното отделение са обследвали с особено внимание жилищни микрорайони, електроснабдителни съоръжения, електропроводи, водопроводи, мостове, надлези и железопътни линии.
През изминалата 80-дневна смяна експертите изследваха 125 хектара територия: жилищни квартали, енергийни и инфраструктурни обекти - мостове, надлези, железопътни линии.
Преди да отпътуват за работното място, специалистите преминават обучение по тактическа медицина и самопомощ при минно-взривни наранявания, както и процедура по бойно координиране. Сводната група продължава да работи на смени на територията на Донецката и Луганската народни републики.

преди 1 час, N1K17Y написа:

@maxthon разбра ли ко стана с хакерската атака ? 

Днес писаха че май започнали да се връщат към нормалните операции, но пък вчера дойде тъжната вест че фабриката за тролове я закриват, че не знам-дано не съм прав че ще ми липсва неговото пълно отрицание.

Много полезно безаналогово чудо -особено полезно при обкръжение:

Fz8gueHX0AA5fju?format=jpg&name=small

Ползите за руснаците от терористична атака срещу АЕЦ "Запорожие" ще бъдат много по-малки от негативите, но в никакъв случай не може да се изключи възможността за такава терористична атака - Институт за изследване на войната ( ISW).
ISW смята, че Русия може да приложи три сценария:
🔹 изхвърлят радиоактивна вода от АЕЦ "Запорожие" в язовир "Каховка", за да попречат на украинците да преминат през вече пресъхналия до голяма степен язовир;
🔹 предизвикват образуването на радиоактивен шлейф, който да обхване голяма територия в Южна Украйна, въпреки че реакторите са проектирани по такъв начин, че това би било трудно осъществимо;
🔹 предизвикват авария с малък радиус, за да попречи на ВСУ да напреднат в близост до самата АЕЦ.
В същото време в неотдавнашно интервю за испанския вестник "Ел Мундо" Володимир Зеленски отбеляза, че има руски планове за предизвикване на радиоактивно изтичане в Запорожската АЕЦ.
"Това е част от стратегията им за замразяване на конфликта. Ако успеем да предадем контрола над централата на МААЕ, те ще я взривят дистанционно".
Руската терористична атака срещу ЗАЕЦ ще бъде разглеждана от всички цивилизовани държави като използване на ядрено оръжие, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов в ефира на радио "Свобода".

Взето от Бесарабски фронт
преди 1 час, васил козарев написа:

А че тръгването му към Балканите е предизвикано от Чърчил, не е мнение, а факт. И го твърди и Базил Лийдъл Харт /британец/ в "История на ВСВ". 

Та, така, СмехУрко. 

Да бре, ясно. ВСВ не ни е засягала изобщо, щото те, нацистите, апетити към балканите не са имали. Хитлер изобщо не е имал планове да завладее целият свят и идеята му за трети райх и чиста арийска раса са измишльотини на руската пропаганда.

Ако те питам за османците, сигурно и за тях ще кажеш че сме имали мирно съжителство и руснаците не е имало от какво да ни освобождават, въпреки че Левски, Ботев, Бенковски и тн., и тн., и тн., са се борили именно за освобождение.

Изобщо на нас освен руснаците никой друг не ни е правил сечено, всички други са искали само да просперираме (що вече 35 години под крилото на Кравария и ЕС това не се случва, а сме последни по всички показатели - и там е ясно - руснаците са виновни)

Да, ама НЕ! 

преди 1 час, N1K17Y написа:

Набий си го в главата, че Италия от се освобождава от диктатурата и се превръща в демокрация, а България от диктатура се превръща в друга диктатура,

Значи в България все пак е имало диктатура от която да е трябвало да се освобождаваме?

@васил козарев, четеш ли?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Да бре, ясно. ВСВ не ни е засягала изобщо, щото те, нацистите, апетити към балканите не са имали. Хитлер изобщо не е имал планове да завладее целият свят и идеята му за трети райх и чиста арийска раса са измишльотини на руската пропаганда

Идеята му за трети райх е в границите на Lebensraum-а. Останалото са измишльотини. 

А това, че е нямал апетит към Балканите е факт. 

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ако те питам за османците, сигурно и за тях ще кажеш че сме имали мирно съжителство и руснаците не е имало от какво да ни освобождават, въпреки че Левски, Ботев, Бенковски и тн., и тн., и тн., са се борили именно за освобождение

"Ако"-то мирише. И не измествай темата, понеже нямаш какво да кажеш. 

"Ама това", "ама онова", "ако това" не са аргументи, ако нямаш какво да измислиш си замълчи. 

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Изобщо на нас освен руснаците никой друг не ни е правил сечено

Това никой не го и твЪрди.  

преди 8 минути, васил козарев написа:
Ползите за руснаците от терористична атака срещу АЕЦ "Запорожие" ще бъдат много по-малки от негативите, но в никакъв случай не може да се изключи възможността за такава терористична атака - Институт за изследване на войната ( ISW).
ISW смята, че Русия може да приложи три сценария:
🔹 изхвърлят радиоактивна вода от АЕЦ "Запорожие" в язовир "Каховка", за да попречат на украинците да преминат през вече пресъхналия до голяма степен язовир;
🔹 предизвикват образуването на радиоактивен шлейф, който да обхване голяма територия в Южна Украйна, въпреки че реакторите са проектирани по такъв начин, че това би било трудно осъществимо;
🔹 предизвикват авария с малък радиус, за да попречи на ВСУ да напреднат в близост до самата АЕЦ.
В същото време в неотдавнашно интервю за испанския вестник "Ел Мундо" Володимир Зеленски отбеляза, че има руски планове за предизвикване на радиоактивно изтичане в Запорожската АЕЦ.
"Това е част от стратегията им за замразяване на конфликта. Ако успеем да предадем контрола над централата на МААЕ, те ще я взривят дистанционно".
Руската терористична атака срещу ЗАЕЦ ще бъде разглеждана от всички цивилизовани държави като използване на ядрено оръжие, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов в ефира на радио "Свобода".

Взето от Бесарабски фронт

Е няма нищо де. Само ни приготвят за следващата провокация от страна на укропитеците с цел да принудят Нато да се намеси. След взривяването на Каховка преминаването на бившето вече водохранилище е доста по-опростено. Особено в района на атомната централа, където има и остатъци от път свързващ две населени места преди стоежа на язовира. А ISW много добре знаеш с кой е свързан.

преди 6 минути, kosyo написа:

Губим я тази война

Реджепа май се осъзна и о'време спря да врещи "слава усраине". Групичката ви капе като есенни листа, а тебе са те оставили на амбразурата с безумната овца. Съмнявам се някой да гледа клипчетата ти, но ако има някой с болен мозък като твоя, няма да се учудя. Лягайте да спите, по-добре е отколкото да се "биете" за обречена кауза!

преди 8 минути, васил козарев написа:

Идеята му за трети райх е в границите на Lebensraum-а. Останалото са измишльотини. 

А това, че е нямал апетит към Балканите е факт. 

Ако нацистите бяха победили, ние щяхме да сме си супер :)

Да се чуди човек защо толкова са се борили против нацисткият режим всичките тия кравари, австралийци, канадци и всички останали които не влизат в границите на Lebensraum-а :cool: 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.