Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

От 20 км отвесно, но не е Кинжал:

https://twitter.com/parrot_soldier/status/1675414686299312128?s=20

От зор преждевременно пусна ракетите :

Иначе съм доволен руската космическа програма в Украйна продължава с пълна сила...

Когато много бързаш и забравяш колегите си:

https://twitter.com/P

aulJawin/status/1675400789991346177?s=20

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Войната върви по плана на руснаците. Не се притеснявайте.

Скаутите унищожиха украинския танк и REB станция в посока Херсон

РИА Новости: Въздушните сили са унищожени « Lancet » BCU танк и REB станция в посока Херсон

Разузнаването на ВВС на Русия забеляза танк на въоръжените сили Украйна и REB станцията в посока Херсон и ги елиминира с дрон « Lancet ». Отчита РИА Новости.

Военното разузнаване отбелязва, че украинските бойци са станали по-сериозни за маскирането на оборудването си поради постоянните нападения на руски шокови дронове, но това не помага.

2 юли съветник на ръководителя на Министерството на отбраната на Украйна Юрий Сак заяви, че украинската армия има остра нужда от западна технология, която позволява бой с руски БЛА « Lancet ».

Преди Министерство на отбраната на Руската федерация публикува видео, в което руските военни унищожи Украинска радарна станция на противовъздушния ракетен комплекс ( ZRK ) IRIS-T, използвайки « Lancet-3 ».

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Кой план ?

В плана ти влиза ли като загубите Крим ?

Как кой план? Онзи с Пригожин! 

Путин винаги е прав и всичко е по план! А, когато греши - е най-прав! 

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Кой план ?

В плана ти влиза ли като загубите Крим ?

Колкото загубихме Бахмуд толкова ще загубим и Крим

преди 38 минути, питам написа:

Колкото загубихме Бахмуд

Ма вие зехте ли Бахмут ?

Щото гледам, тези дето уж се канеха да земат Бахмут, зеха Ростов на Дон и продължиха за Москва.

Касапина Путлер едва отърва кожата. Казват, че се обосрал в бункера.

Цитат

Руснаци купуват апартаменти, къщи и парцели в окупирания Мариупол. Това разказва руското издание "Папер". Журналистите от медията разговаряха с хора, които искат да инвестират в жилища в Мариупол, въпреки разрушенията, които градът претърпя от бомбардировките на руската армия и броя на хората, които загинаха там.

Да се чете : готви се ново заселване на хора от Русия в тая географска част, за  да могат да продължат с лЪжите си 

преди 5 минути, васил козарев написа:

Да се чете : готви се ново заселване на хора от Русия в тая географска част, за  да могат да продължат с лЪжите си 

Да се чете: "пфуууу, а аз толкова се надявах този град да си остане запустял, за да мога да се подигравам. Нищо. Я сега да си начеша крастата, че после няма да има повод""

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Да се чете: "пфуууу, а аз толкова се надявах този град да си остане запустял, за да мога да се подигравам. Нищо. Я сега да си начеша крастата, че после няма да има повод""

Когато много държиш да си демонстрираш руската идиотия. 

Що е "запустял" тоя град бре, мурзилке?  

И не, руски ватници не трябва да се заселват на украинска територия. 

Нали нацистите ги избиваха пък те купуват баш там? И идея си нямате колко се тЪпи

преди 5 минути, васил козарев написа:

Когато много държиш да си демонстрираш руската идиотия. 

Що е "запустял" тоя град бре, мурзилке?  

И не, руски ватници не трябва да се заселват на украинска територия. 

Нали нацистите ги избиваха пък те купуват баш там? И идея си нямате колко се тЪпи

казах ти че със тези обиди и този профил ще ти блокират

преди 1 минута, васил козарев написа:

:lol6: 

Няма "и този" , ватО. 

Но хубаво е, че се обиждаш на руснак... 

като не ти изнася започваш да обиждаш

преди 29 минути, васил козарев написа:
Цитат

Руснаци купуват апартаменти, къщи и парцели в окупирания Мариупол. Това разказва руското издание "Папер". Журналистите от медията разговаряха с хора, които искат да инвестират в жилища в Мариупол, въпреки разрушенията, които градът претърпя от бомбардировките на руската армия и броя на хората, които загинаха там.

Да, четох новината в оригинал , но има и един нюанс... "мека депортация"

т.е. наистина заселват изкуствено  руснаци от други региони, а местните не получават нищо .

:) 

Цитат

Все ответившие журналистам покупатели недвижимости в Мариуполе выбрали этот город из-за близости к морю. Они считают, что это делает его привлекательным для туристов. Большинство россиян, которые ищут квартиры или дома в Мариуполе, не боятся возвращения военных действий в город, несмотря на контрнаступление Украины на этом направлении.

Ранее сообщалось, что в Мариуполе продолжается «ласковая депортация». Россияне начали строить частные дома для расселения граждан России. Мариупольцам в то же время предлагают только кровать в общежитии.

А до колко не се "страхували" и колко реално са си купили жилища, можем да съдим с реципрочния пример от Крим

И как там върви например сега летния сезон :giggle1:

преди 1 час, питам написа:

Колкото загубихме Бахмуд толкова ще загубим и Крим

Бахмут е сринат и не става за живот. Вместо малоумно "нападение в лоб" ,свързано с огромни жертви, украинците прилагат много по ефективна военна тактика по обкръжаване, постепенно прекъсване на логистиката и накрая изтласкване,както стана при Херсон.

Рашистите сами ще се оттеглят . Или ще наторят земята. Избора е техен :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, васил козарев написа:

Радвам се, че приемаш "руснак" и съпътстващите го синоними за обида. :wors:

и аз се радвам че мислите че съм руснак а не като тебе утайка

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 7 минути, питам написа:

и аз се радвам че съм руснак а като тебе отайка

Пише се утайка.

И не не си руснак. Ти си комсомолеца путлювист  грухи биоса :)  Руснаците не са толкова тъпи колкото теб.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 24 минути, питам написа:

и аз се радвам че съм руснак а като тебе отайка

По-добре "Отайка", отколкото "Утайка" като един грухтящ... :D 

Ето я и оригиналната статия
https://paperpaper.io/vojna-zhe-ne-budet-idti-vechno-kto-i-za/

https://nv.ua/ukraine/events/mariupol-rossiyane-nachali-pokupat-kvartiry-i-doma-50335372.html 

Цитат

Граждани на Руската федерация започнаха да купуват къщи и апартаменти в Мариупол , който беше почти напълно разрушен от руския обстрел .

Доклади на хартия .

Журналистите на изданието попитаха защо руснаците искат да купуват жилища точно на това място. По принцип хората отговарят, че има  добра екология“ и се надяват  градът да процъфтява“.

Търсят недвижими имоти в Мариупол руснаци от различни региони - Москва, Санкт Петербург, Краснодар, Красноярск, Нижни Новгород и др. Те смятат къщи и апартаменти " във всякакво състояние" и са готови да ги възстановят след обстрел.

Руснаците са готови да купуват недвижими имоти в Мариупол, по-специално, защото те вече го смятат за " територията на Русия". Въпреки че руските войски окупираха този град и почти напълно го унищожиха, в резултат на което загина и цивилното население.

„Смятам, че това е добра инвестиция. Може би на някого ще се стори странно, но аз вярвам в развитието на града. Под крилото на Русия го очаква голямо бъдеще. Мисля, че в бъдеще ще стане популярно място за отдих и туризъм. Той е от голямо значение за страната ни. Градът е герой“, каза Олеся от Омск пред журналисти в коментар, без да споменава бруталните военни престъпления на руската армия в града.

Всички купувачи на недвижими имоти в Мариупол, които отговориха на журналистите, избраха този град поради близостта му до морето. Те смятат, че това го прави " привлекателен за туристите".

В същото време въоръжените сили на Украйна продължават контранастъплението в източната част на Украйна, насочвайки се, наред с другото, към временно окупирания Мариупол.

преди 12 минути, miro20 написа:

Пише се утайка.

И не не си руснак. Ти си комсомолеца путлювист  грухи биоса :)  Руснаците не са толкова тъпи колкото теб.

не ми и трябва достатъчно това че съм по умен от вас

преди 11 минути, васил козарев написа:

По-добре "Отайка", отколкото "Утайка" като един грухтящ... :D 

Ето я и оригиналната статия

https://nv.ua/ukraine/events/mariupol-rossiyane-nachali-pokupat-kvartiry-i-doma-50335372.html 

може и батак

преди 7 минути, васил козарев написа:

е па такЪв си. 

Грууууух 

и ти си такъв и си го знаеш найобичам когато ме мислят за друг във този форум в която и тема да пиша все на някой ме опреличават🤔

преди 6 часа, parmobil написа:

И аз много се изненадах. Той, дето се чудеше как все да му е безплатно и как да заобикаля и громи "системата", да се охарчи за "VIP".

преди 3 часа, bigiadri написа:

Спестил е от безплатния нет. Това е да разбираш  от компютри./сМех/

Надвил си е на масрафа. Или не е той...

Който и да е, един (мир на праха му) са стърже ряпа за вечеря... щото не знам в случая какво се е натрупало количествено, но видимо е довело до некачествени изменения... демек законът е невалиден, Жоро Хегела - невинен... и прецакан...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.