Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, БаалБек написа:

Но явно не ти достига дар слово за да ни покажеш причината.

Не опитахме ли и ние нещо подобно с Възродителния процес?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Има ли някакви новини по темата че 48 часа минаха отдавна , а едни западняци питат може ли да си теглят парите от сметките:

преди 1 минута, bioid написа:

Много хубав аргумент. Доста съдържателен. :cool: Като за твоето ниво на васал...:lol6:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Много силни субстанции ползваш....

Не прекалявай с тях....

Мдаа, прекрасна аналогия с това:

Ма, все пак си заслужи копейките от Господарите в Кремъл....:cool:

Написа нещо....

:lipstick: 

Душице, карай на картинки, думите не са във възможностите ти....

Българоезично население в България, което не владее българския език поне на средно ниво,  има ли право да се нарича българин?

Аналогията е съвсем на място, но ти не схващаш, какво четеш....

Освен тютюн, никакви други субстанции не ползвам...

По спомен ти харесваше бира и вино, но не е причината в тях да не схващаш, какво четеш и какво пишеш...

Това си е отличителната черта на рупорите като теб, със или без субстанции...

преди 1 минута, БаалБек написа:

На всички е ясно, че срещу заплащане пишеш в защита на русия. 

И по-нагледно няма как да е...

Явно си много "запознат" с вътрешните дела на Латвия и имаш логично обяснение, защо не трябва да го правят.

На нормалните хора им е ясно, че ти си простО рупор...

Без значение дали ти плащат или не...

Ако някой ти плаща, то значи има глупаци, които разполагат с финансов ресурс...

Или пък си подходящия им рупор за таргет групата им...

Все пак на елементарни хора трябва да им говори елементарен индивид, за да схванат...

Къде в поста ми видя защита на Русия, дори не смятам да гадая...

Както казах, гласувам с две ръце "ЗА" почина на латвийците да бъде прилаган навсякъде...

Живееш ли в дадена държава, трябва да владееш местния език поне на ниво средно образование, да познаваш историята и културата й, поне на ниво средно образование и да спазваш местните порядки...

За разлика от теб, аз никога не съм имал, нямам и няма да имам господари...

Господари имат рупори като теб..

Пускай картинки, думите не са по възможностите ти, особено когато не ретранслираш чужди такива..

преди 3 минути, bioid написа:

А няма ли да отговориш на него? Трябвало ли е да го правим? Грешка ли е било?

преди 16 минути, bioid написа:

Ама разбира се, че ще отговоря, когато ми докажеш аргументирано връзката между двете. :cool:

току-що, БаалБек написа:

Ама разбира се, че ще отговоря, когато ми докажеш аргументирано връзката между двете. :cool:

Определено си щастлива с функционалната си неграмотност...

А не би трябвало да се хвалиш с това си качество...

Но... щеше да го знаеш, ако не си функционално неграмотна...

Картинки, душице, картинки...

Иначе става като с "книгата" на Умберто Еко, която си "чела", без да съществува...

преди 9 минути, andiay написа:

Аналогията е съвсем на място, но ти не схващаш, какво четеш....

Ама разбира се, че аз не схващам, мхм...

преди 9 минути, andiay написа:

На нормалните хора им е ясно, че ти си простО рупор...

Уж за другите пишеш, а себе си визираш. От теб по-голям рупор на руска пропаганда няма.

И пак някак си не отговори на:

преди 34 минути, БаалБек написа:

Явно си много "запознат" с вътрешните дела на Латвия и имаш логично обяснение, защо НЕ трябва да го правят.

Хайде посъветвай се с Господарите ти и отговори. :newspaper:

преди 2 минути, andiay написа:

Определено си щастлива с функционалната си неграмотност...

Така е...

Само русоробите сте функционално грамотни...

преди 30 минути, БаалБек написа:

На всички е ясно, че срещу заплащане пишеш в защита на русия. 

И по-нагледно няма как да е...

Явно си много "запознат" с вътрешните дела на Латвия и имаш логично обяснение, защо не трябва да го правят.

😅😅

Блодито бълбук бълбук се взело и за много запознато с Латвия 😅😅

Ай ай ай, блонди аз в момента съм втора седмица на гости в Рига, и отделно съм запознат от първо лице с руснаци от Латвия...

Ако не ти е ясно,в Латвия от много години съществуват 2 групи граждани,едните с пълни права так наречените граждани,а другите с орязани права и гражданство,те имат други документи дори,и са орязани от някои привилегии и свободи като пътувания в ЕС без ограничения 😏

Та тези които сега искат да гонят,са основно бежанци от РФ ,с руско гражданство, и не попълнили документи за жителство,или преминали изпити по латвийски език за гражданство 😎

Та такива нещица кухарон 😅😅.. Бягаха от Русия под страх от мобилизация или понеже са опозиционни либерасти,а получават Кукуш 😎😋

А в Англия,следващата година изтича програмната по укробежанците,и още от сега им намекват да готвят куфарите 😏 шах и мат направо...

преди 32 минути, bioid написа:

Това беше съвсем ндеуга бира, нямат общо....😏 

Възродителния може да го сравниш с ситуацията по обандееистяване на Хохляндия,и орязването на правата на коренните руснаци там...горе долу...

преди 1 минута, Moriati написа:

а другите с орязани права и гражданство

Кои са тези и защо?

преди 2 минути, Moriati написа:

Та тези които сега искат да гонят,са основно бежанци от РФ

Какви други има? И защо искат да ги гонят? Каква ли е толкова важна причината, че да стигнат до такава мярка?

преди 21 минути, bioid написа:

А няма ли да отговориш на него? Трябвало ли е да го правим? Грешка ли е било?

Беше тотална грешка...

току-що, БаалБек написа:

Ама разбира се, че аз не схващам, мхм...

Уж за другите пишеш, а себе си визираш. От теб по-голям рупор на руска пропаганда няма.

И пак някак си не отговори на:

Хайде посъветвай се с Господарите ти и отговори. :newspaper:

Че не схващаш, не схващаш...

Това отдавна е ясно...

Още чакам някой да ми покаже руски пропаганден материал, който аз ретранслирам...

Така,, както аз показвам пропагандните материали, които такива рупори като теб ползват...

Кое от това не разбра, за да се опитам да го кажа още по-елементарно, така че дори ти да го разбереш?

преди 12 минути, andiay написа:

Както казах, гласувам с две ръце "ЗА" почина на латвийците да бъде прилаган навсякъде...

Живееш ли в дадена държава, трябва да владееш местния език поне на ниво средно образование, да познаваш историята и културата й, поне на ниво средно образование и да спазваш местните порядки...

Както и от това

преди 12 минути, andiay написа:

За разлика от теб, аз никога не съм имал, нямам и няма да имам господари...

Господари имат рупори като теб..

А най-вече от това

преди 13 минути, andiay написа:

Пускай картинки, думите не са по възможностите ти, особено когато не ретранслираш чужди такива..

преди 4 минути, Moriati написа:

Ако не ти е ясно,в Латвия от много години съществуват 2 групи граждани,едните с пълни права так наречените граждани,а другите с орязани права и гражданство,те имат други документи дори,и са орязани от някои привилегии и свободи като пътувания в ЕС без ограничения 😏

хехе :)

Забавно е рашистченца като теб да споменават това което аз повтарям още от 2014 г.

И съм ви питал ... след като "причина" за нахлуване в Украйна бяха "правата и свободите" и автономията на рускоопределящите се , защо Рашистан не нападна там където са още по безправни и унижени ???

Отговора го знаеш - че там където е НАТО , Рашистан не пипа :)

преди 7 минути, Moriati написа:

Та тези които сега искат да гонят,са основно бежанци от РФ ,с руско гражданство, и не попълнили документи за жителство,или преминали изпити по латвийски език за гражданство 😎

Та такива нещица кухарон 😅😅.. Бягаха от Русия под страх от мобилизация или понеже са опозиционни либерасти,а получават Кукуш 😎😋

Да, така е. И това е напълно нормално.

Украинците със техния закон за езика който толквоа плюхте и лъгахте, реално бе за това да се изучава навсякъде в Украйна И украински език. Защото имаше места и към Унгария, където в украиснките училища дори не се учеше украински покрай унгарския.

Все едно в Бъглария да се учи само на турски и да не се признава за официален бъгларския. Би било странно , нали ?

Та, това коригираха укринците , това прави и Латвия.

Нормално е ако искаш да живееш в даден държава да научиш езика на базово ниво .

Проблема е друг... че истинските подмолни разни агенти и хора на  руските служби в Латвия например, те отдавна са се постарали и са изучили и езика и документите им са изрядни , а наритани ще са по обикновенните хора.

преди 10 минути, Moriati написа:

А в Англия,следващата година изтича програмната по укробежанците,и още от сега им намекват да готвят куфарите 😏 шах и мат направо...

Има еднамааааалкаразлика и "нюанс" както казват... украиснките бежанци бягат от рашистката война която ги прокуди от домовете, и те с желание биха се върнало ако могат , докато руснаците - бягат от собствената власт и репресии.

:) 

преди 2 минути, БаалБек написа:

Кои са тези и защо?

Какви други има? И защо искат да ги гонят? Каква ли е толкова важна причината, че да стигнат до такава мярка?

Е нали сие много запозната ,а де 😏😅😅

Опорките не ти ли обясниха това 😎

П.С Айде влачи,да научиш.. Втората група са руснаци останали след разпада на СССР,или родили се след това,но не покрили изпитите за гражданство, тоест не говорещи Латвийски език.. Но тъй като те нямат друга националност - паспорт,не могат да ги изгонят насила... 

Но това не пречи да се мъчат да ги режат от някои неща,като държавна служба например...Има дори учители,които са уволнени от училища, независимо че всички ученици там в района са били русначета... Ето това вече по прилича на Възродителен процес,опити за латишизиеане на руснаците тук, и то с ударни темпове 😏

Дискриминация на която уж свободна и с права Европа,си затваря очите ....

преди 2 минути, andiay написа:
преди 19 минути, andiay написа:

Но не пишеш, защо и каква е причината точно в Латвия да налагат такава мярка. 

А после:

преди 4 минути, andiay написа:

Още чакам някой да ми покаже руски пропаганден материал, който аз ретранслирам...

Офф забравих, че съм функционално неграмотна. 

Хайде пиши си, че да си заслужиш копейките, за които така ожесточено отричаш....

А Синдбад ака @Moriati нещо се покри. Алабалистиките нещо не му минават. Сега е ред да се включи и @maxthon.

преди 1 минута, Moriati написа:

П.С Айде влачи,да научиш.. Втората група са руснаци останали след разпада на СССР,или родили се след това,но не покрили изпитите за гражданство, тоест не говорещи Латвийски език.. Но тъй като те нямат друга националност - паспорт,не могат да ги изгонят насила... 

Но това не пречи да се мъчат да ги режат от някои неща,като държавна служба например...Има дори учители,които са уволнени от училища, независимо че всички ученици там в района са били русначета... Ето това вече по прилича на Възродителен процес,опити за латишизиеане на руснаците тук, и то с ударни темпове 😏

преди 10 минути, БаалБек написа:

Каква ли е толкова важна причината, че да стигнат до такава мярка?

:newspaper:

Косьо

FT удари балтията на укро дрънкалата в нета.

На графиката - резултата от мега, дроно, леопардово, хаймарсово, натовско настъпление.

По въпроса за морските изпълнения - оценката е АНТИ USA

Да видим дядо Бидон и неговия Блинкен какво ще обадят

IMG_20230805_135613_904.jpg

преди 4 минути, miro20 написа:
преди 15 минути, Moriati написа:

Забавно е рашистченца като теб да споменават това което аз повтарям още от 2014 г.

И съм ви питал ... след като "причина" за нахлуване в Украйна бяха "правата и свободите" и автономията на рускоопределящите се , защо Рашистан не нападна там където са още по безправни и унижени ???

:yanim:

преди 9 минути, miro20 написа:

Да, така е. И това е напълно нормално.

Украинците със техния закон за езика който толквоа плюхте и лъгахте, реално бе за това да се изучава навсякъде в Украйна И украински език. Защото имаше места и към Унгария, където в украиснките училища дори не се учеше украински покрай унгарския.

Все едно в Бъглария да се учи само на турски и да не се признава за официален бъгларския. Би било странно , нали ?

Та, това коригираха укринците , това прави и Латвия.

Нормално е ако искаш да живееш в даден държава да научиш езика на базово ниво .

Проблема е друг... че истинските подмолни разни агенти и хора на  руските служби в Латвия например, те отдавна са се постарали и са изучили и езика и документите им са изрядни , а наритани ще са по обикновенните хора.

Има еднамааааалкаразлика и "нюанс" както казват... украиснките бежанци бягат от рашистката война която ги прокуди от домовете, и те с желание биха се върнало ако могат , докато руснаците - бягат от собствената власт и репресии.

:) 

Чшш,дебелогъзие ми фурнаджио , в Хохляндия,руския език имаше статус на държавен ако не знаеш ,или си забравил 😏😎 .. там и татарския беше официален в Крим и някои други места

А Кога премахнаха този статус да се сещаш,и кои... Правилно,бандеровците след Майдана, макар че доста пресиъ това газовата принцеса Тимошенко и нейната Батковщина ратуваха за това 

Айде сега да започват фърколетите и фейкометството ти 😅😅😋

преди 4 минути, БаалБек написа:

А Синдбад ака @Moriati нещо се покри. Алабалистиките нещо не му минават. Сега е ред да се включи и @maxthon.

Ъъъъ,Ко рече 😅😅😅

На кйорава блондинка бълбукаща май не само козъка и пречи 😅😅

Аз съм се бил покрил хаххахаххахаха

току-що, БаалБек написа:

Но не пишеш, защо и каква е причината точно в Латвия да налагат такава мярка.

Душице, конкретната държава за мен е без значение, щеше да си го разбрала, ако осъзнаваше, какво четеш....

Въобще не съм се интересувал някога от Латвия и тамошните вътрешно-политически особености....

Една от възможните логични причини (според мен)е опасението, че компактно на места население с руско самосъзнание е предпоставка за "украински сценарий" с искане за автономия...

Според мен това е меко казано пресилено, Русия няма ресурс да отваря нов фронт, а и Латвия е член на НАТО....

От тази възможна причина е и допустима аналогията с т.н. Възродителен процес в България през 80-те...

преди 11 минути, БаалБек написа:

Офф забравих, че съм функционално неграмотна.

Тцъ...

Забравя се нещо, което преди това се е знаело...

Функционално неграмотния не осъзнава функционалната си неграмотност...

Така че, не си забравила, просто не разбираш, че си функционално неграмотна...

Което не пречи това да е ясно за всеки нормален човек...

Ще се радвам, ако ми намериш някой, който да ми плаща да пиша тези неща, които пиша в темата, без други условия...

Дет се вика, само глупак би бягал от допълнителни пари, за да казва личното си мнение....

Все ще намеря за какво да ги изразходвам...

преди 39 минути, Киро Н. написа:

Косьо

FT удари балтията на укро дрънкалата в нета.

На графиката - резултата от мега, дроно, леопардово, хаймарсово, натовско настъпление.

По въпроса за морските изпълнения - оценката е АНТИ USA

Да видим дядо Бидон и неговия Блинкен какво ще обадят

IMG_20230805_135613_904.jpg

Не се споменава важна особеност: тези сини зони са капан за избиване на укри.

Завземани са многократно от двете страни: укрите само с жива сила (ставаща после мъртва), а руснаците – след "наступа" – само с обстрел отдалече, избиване и последващ заход на техните войници. Следва тяхното отстъпване при следващия укрски контрнаступ, за да влезе нова порция месо и руснаците пак да го смелят отдалече с артилерия и самолети.

И така много пъти. Играят си с укрите като котка с мишка.

Познайте какво е съотношението на загубите при тази "тактика" на укрите? И познайте защо и от кого са принудени да го правят?

Това е дрън дрън

ФАкта е че Украйна е в задънена улица и кликата която я управлява прави глупости

Миро

НЕ учеха украински, а по полезни езици. Украинския е мъртъв език като северномакедонския 

Понеже сегашната власт е реалисти ще се учи ПОЛСКИ и АНГЛИЙСКИ

Е това президента Стоянов тук го предложи още първия си мандат :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.