Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Започват да се очертават контурите на предложенията, които Западът вероятно ще отправи към Русия през есента:

Цитат

"Началникът на кабинета на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен предполага, че Украйна може да получи членство в НАТО в замяна на отстъпване на част от територията си на Русия и че това може да бъде част от сделката за прекратяване на войната в Украйна".

Идиоти ли сте, момчета, или пак не сте слушали какво ви предлагаше Путин?
Можехте да избегнете тази война напълно, без да си навредите. В края на 2021 г. ви беше направено предложение, което включваше и мир, и запазване на Украйна, но само без членство в НАТО. А Путин ви предупреди, че всяко следващо предложение ще бъде по-лошо от предишното.

Но изглежда, че натовските бюрократи просто са непробиваеми идиоти. И сега ще си платят цената!

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Ukraina-mozhe-da-napravi-teritorialni-otstupki-na-Rusiya-v-zamyana-na-chlens-1789415

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Flashback написа:

Започват да се очертават контурите на предложенията, които Западът вероятно ще отправи към Русия през есента:

Можехте да избегнете тази война напълно, без да си навредите. В края на 2021 г. ви беше направено предложение, което включваше и мир, и запазване на Украйна, но само без членство в НАТО. А Путин ви предупреди, че всяко следващо предложение ще бъде по-лошо от предишното.

Но изглежда, че натовските бюрократи просто са непробиваеми идиоти. И сега ще си платят цената!

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Ukraina-mozhe-da-napravi-teritorialni-otstupki-na-Rusiya-v-zamyana-na-chlens-1789415

И от къде на къде путьо ще предлага нещо! Ние имаме други идеи за използването на ватенките, за наше благо!

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

И от къде на къде путьо ще предлага нещо! Ние имаме други идеи за използването на ватенките, за наше благо!

А откъде пък накъде сега НАТО ще предлага част от територията на Украйна срещу членство в НАТО!?

Нали нямаше да даваме и инч украинска територия на Русия, тези кухи опорки и мантри май не остаряха добре. 

С нашия натовски инат няма да мирясяме докато не унищожим цяла Украйна.

преди 2 минути, Flashback написа:

Нали нямаше да даваме и инч украинска територия на Русия,

Ами тя бившата рассия, вече е решено, че ще бъде територия на САЩ - какъв е проблема? Ти да не мислиш, че ще ви търпим вечно, а? 

преди 1 час, miro20 написа:

чиято държава получава печалба от суровини  от 500млн$ до над 1 млрд$ НА ДЕН. :) 

Я покажи. Дай пак да се посмеем :)

Дай да видим къде е тази печалба от над 1млрд на ден, г-н Насраний :popcorn2:

преди 14 минути, maxthon написа:

Кой говореше за отрицание след като изобщо не правя такова нещо. Просто те накарах едно сравнение да направиш. Това не е отрицание. И сега отново ще кажеш, че не можеш да сравниш, което изобщо не е вярно. Каза, че в показателя не влизат (май) жилищата, което е повод да ги сравниш, а не да те уповаваш отново на нещо вече сметнато. И как като теглиш чертата се получават нещата за който говориш като в Русия имаме и безплатно образование и здравеопазване само ти си знаеш?

Аз жилища не мога са сравнявам, не знам и как. На каква база? Да вземеш един тристаен  апартамент във Вашингтон к да го сравниш с тристаен с Москва ли? 

Ти ако можеш го направи.

преди 15 минути, NewRedDragon написа:

Ами тя бившата рассия, вече е решено, че ще бъде територия на САЩ - какъв е проблема? Ти да не мислиш, че ще ви търпим вечно, а? 

Това е една от най-смешните опорки, които съм чувал. Като оставим забавната част, е потресаващо, че продължавате да вярвате на подобни фантасмагории как ще разчленим или окупираме Русия.

току-що, Flashback написа:

Това една от най-смешните опорки, които съм чувал. Като оставим забавната част, е потресаващо, че продължавате да вярвате на подобни фантасмагории как ще разчленим или окупираме Русия.

Никой не говори за разчленяване или окупиране на територията на бивша рассия. Говорим за тотално изтрбление на населението ѝ - няма друг вариант. Ако някой оцелее - добре дошъл - от работна ръка винаги има нужда

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

Ние имаме други идеи за използването на ватенките, за наше благо!

Ще се завивате с тях за да не измръзнете на стоянката през зимата, щото климатика на колата харчи а вие нямате много парички? Ми излезни "на светло", копърке. Стига с тая тарикатщина на дребно. Може пък да се окаже че ако не си "копърка" а нормален бакшиш, ще имаш повечко приходи.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Никой не говори за разчленяване или окупиране на територията на бивша рассия. Говорим за тотално изтрбление на населението ѝ - няма друг вариант. Ако някой оцелее - добре дошъл - от работна ръка винаги има нужда

И как ще го изтребим това население!? И защо "бивша" Русия, какво се е променило?!

Аз по-скоро бих се притеснявал за американското население, където без война годишно измират над 100 000 млади американци между 18-45 год. от свръх доза фентанил. Наркоманията в САЩ е извън контрол. Както и бездомността. В Туитът видях дузина видеа как наркоманки раждат бебета директно по тротоарите в САЩ, такава мизерия няма дори в Русия.

преди 6 минути, Flashback написа:

Това една от най-смешните опорки, които съм чувал. Като оставим забавната част, е потресаващо, че продължавате да вярвате на подобни фантасмагории как ще разчленим или окупираме Русия.

Племето на бакшишите-копърки от Студентски е велико. Те могат всичко (освен да изкарат легално някой лев)

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ще се завивате с тях за да не измръзнете на стоянката през зимата, щото климатика на колата харчи а вие нямате много парички? Ми излезни "на светло", копърке. Стига с тая тарикатщина на дребно. Може пък да се окаже че ако не си "копърка" а нормален бакшиш, ще имаш повечко приходи.

Моите приходи са си мои! На дребно...какво значи? Климатик не ползвам зимата - имам камина на етанол с риза

току-що, NewRedDragon написа:

Климатик не ползвам зимата...

Знам, знам. Скъпо ти е да седиш на стоянката с включен двигател за да работи климатика. За това каза че ще ползваш ватенка.

с БГ субтитри във Фейсбук
https://www.facebook.com/PopovArmen/videos/159609703806327

преди 8 часа, Flashback написа:

Бойците от украинската 41-ва бригада смятат, че причината за всички неуспехи на въоръжените сили на Украйна е липсата на професионализъм на западните инструктори. До момента повече от 60 000 украински войници са преминали военно обучение на Запад. В същото време командирите на части от въоръжените сили на Украйна все по-често се оплакват че новобранците, които са обучени под ръководството на инструктори от НАТО, изобщо не са подготвени за реалностите на конфликта с Русия.

Според тях повечето от пристигащите клети мобици на фронта дори не владеят елементарни умения за оцеляване на бойното поле, поради което въоръжените сили на Украйна търпят толкова големи загуби.

„Не искам да кажа нищо против нашите западни партньори, но те не разбират спецификата на нашата ситуация и как изобщо действаме. Следователно тяхното обучение, може да се каже, е безполезно“, казва старши сержант от разузнавателната рота на новосформираната 41-ва механизирана бригада.

Реалността отново удря. Основният проблем на западното обучение е, че самите натовски инструктори никога не са имали конфликт, подобен на украинския и особено срещу такъв противник като Русия. В продължение на години западните армии и техните отбранителни индустрии са фокусирани върху борбата с невъоръжени бунтовници и пастири по чехли в Близкия изток.

Превод на цялата статия:

Мисля, че истината е проста: Русия е далеч по-силна в този конфликт. Тя се бие "с едната ръка".

А западняците и украинците се правят на ударени, не искат да покажат, че виждат простата истина, и плямпат, че уж те самите нещо, малко така, са сбъркали, но ей сега ще го оправят и ще почнат с перемогищата.
Ще почнат... на куково лето... кога цъфнат налъмите.

преди 15 минути, Flashback написа:

И как ще го изтребим това население!? И защо "бивша" Русия, какво се е променило?!

Аз по-скоро бих се притеснявал за американското население, където без война годишно измират над 100 000 млади американци между 18-45 год. от свръх доза фентанил. Наркоманията в САЩ е извън контрол. Както и бездомността. В Туитът видях дузина видеа как наркоманки раждат бебета директно по тротоарите в САЩ, такава мизерия няма дори в Русия.

А какво ти е мнението за СССР?

преди 1 час, Flashback написа:

Аз живея в Швеция

Как па един путлерофил не се похвали, че живее в Русия :laughing5:

преди 2 часа, Flashback написа:

Забелязвам, че

Само в този форум се пръкнахте 2-ма нови (единия стар с 5-6 бана) руски трола през последната седмица. 

преди 2 минути, Мърдокс написа:

Мисля, че истината е проста: Русия е далеч по-силна в този конфликт. Тя се бие "с едната ръка".

А западняците и украинците се правят на ударени, не искат да покажат, че виждат простата истина, и плямпат, че уж те самите нещо, малко така, са сбъркали, но ей сега ще го оправят и ще почнат с перемогищата.
Ще почнат... на куково лето... кога цъфнат налъмите.

Като е толкова силна, защо не превзе Киев за три дни ми е забоксувала нещо?

преди 1 час, инж. Велев написа:

Тъй, де. Нали това ти казвам. Можеше да си продължи това, но хАмериканците си направиха харакири със санкциите и сега зорлен накараха руснаците да си произвеждат сами всичко.

Студената война защо не си произвеждаха всичко? Защо с всичките си суровини фалираха? Какво им е различното сега? Че вътре, у тях си се подиграват на възобновеното производство на автомобили, които са на практика китайски. Че земеделците от миналата година се оплакваха, че семената и торовете са внос. И обезценяването на рублата било чудесно за икономиката? Запалянковщината е едно, друго е реалността. Обясни му на населението колко е готино, че парите му се обезценяват. 30% за няма година и половина. Но всичко е точно и по план.

Главната цел на Русия е, според мен, да не допусне НАТО да влезе в Украйна.

Попътната цел, коато вече се изпълнява, е освобождаване на рускоезичното местно население. Тя е също толкова важна, но е попътна на първата цел.

Така че Путин няма да е съгласен на сделка "земя срещу членство" и Украйна толкова ще види НАТО, колкото си вижда ушите без огледало.

преди 21 минути, Гражданин написа:

Като е толкова силна, защо не превзе Киев за три дни ми е забоксувала нещо?

Първо, тази ви опорка е казана от висшия генерал на Пентагона Марк Мили три седмици преди началото на руската СВО.

Второ – вероятно защото е Специална ВО, а не тотална война. Путин има своите съображения, питай него.

Ако питаш мен – с предполагаемо превземане на Украйна, разрушена и с тероризирано от войната население, руснаците биха си вкарали голям трън в гащите.

Грухи ника си сменя, но БИОС-а никога:)

Я какво гори тука:

преди 9 минути, Мърдокс написа:

Второ – вероятно защото е Специална ВО, а не тотална война. Путин има своите съображения, питай него.

И какво е "Специална ВО"?

Умряха стотици хиляди млади мъже за дворците на дядовците в Кремъл. Даже Пригожин го каза, че това е станало защото дядовците имали нужда от ПР и решили, че това ще е гениален ход, ако наистина успеят да превземат Киев. Хората ще забравяват за беднотията си и ще се нахранят с величие както винаги. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.