Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Само опита ми с индийци помага тук да разбера за какво иде реч:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Оооо косенце

Получавай пиле мое - мядарчетата им е@ха майката днеска. Мъка ми 

https://www.19fortyfive.com/2023/08/ukraine-is-losing-10000-drones-a-month-to-russia/

Не споря - дори пускам как ги денацифицират както виждаш :)

Тайланд- млад наборник бърза за донаборна комисия.

Опа грешка  Москва било.

Меведев: Украйна може да влезе в НАТО ако ни предаде Киев

Замесник председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако премести столицата си в Лвов и предаде Киев на Москва.

„Идеята е любопитна. Единственият въпрос е, че всичките им територии са във висша степен спорни. А за да влязат в блока, киевските власти ще трябва да се откажат дори от самия Киев, столицата на Древна Рус”, написа Медведев в канали си в Телеграм.

„Е, ще трябва да преместят столицата в Лвов”, допълни бившият руски президент.

По-рано ръководителят на щаба на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен коментира, че Украйна ще може да се присъедини към алианса, в замяна на отказ от територии.

„Не казвам, че трябва да стане по този начин. Но това може да е допустимо решение”, заяви Йенсен по време на публична дискусия в Норвегия.

Той подчерта, че решението за такава замяна може да бъде взето единствено от Украйна.

В отговор Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, посочи, че доброволният отказ на Украйна от нейни територии в замяна на членство в НАТО е неприемлив.

Според него този сценарий е желан от Русия, тъй като би замразил войната, без да я спира.

„Размяна на територии за чадър на НАТО? Това е нелепо. Това означава умишлено избиране на поражението на демокрацията, насърчаване на един глобален престъпник, запазване на руския режим, потъпкване на международното право и предаване на войната на следващите поколения. В крайна сметка, защо Русия трябва доброволно да се отказва от провокациите, хибридните атаки и традиционното си поведение, без да загуби? Очевидно, ако Путин не претърпи съкрушително поражение, политическият режим в Русия не се промени и военнопрестъпниците не бъдат наказани, Русия определено ще поднови войната  с апетит за още. Опитите за запазване на световния ред и установяване на „лош мир” чрез, нека бъдем честни, триумф на Путин, няма да донесат мир на света, а безчестие и война. Това важи за всеки формат на ново „разделяне на Европа”, включително и под шапката на НАТО. Защо да се предлага така желаният от Русия сценарий на замразяване, вместо да се ускорят доставките на оръжие? Убийците не трябва да бъдат насърчавани с ужасяващо снизхождение...”, поясни Подоляк.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов нарече подобен вариант „категорично неприемлив”.

https://www.vesti.bg/sviat/mevedev-ukrajna-mozhe-da-vleze-v-nato-ako-ni-predade-kiev-6175832

Времената са се променили, но врагът е същият.

И тогава Русия крадеше зърното на Украйна и докара два Голодомора , и сега върши същото

zerno.png

"Наел си тези ку..ви за по 10 долара, за да ме дискредитираш!".

Крещи Путин на Березовски след срещата с майките и вдовиците на загиналите подводничари от "Курск".

По време на срещата с тях вдовиците и майките на загиналите крещят в лицето му през сълзите си:

"Сваляй пагоните, заминавай в оставка".

Имперският примат, ченгето от КГБ не може да повярва, че някой може да му говори така.

gad.png

преди 2 часа, BANKATA написа:

Аз жилища не мога са сравнявам, не знам и как. На каква база? Да вземеш един тристаен  апартамент във Вашингтон к да го сравниш с тристаен с Москва ли? 

Ти ако можеш го направи.

Е аз не казах само за жилище, но все се хващаш за нещо и си намираш повод да не го направиш. Но когато трябва да се направят гръмките изказвания си първа лъжичка.

преди 9 минути, БаалБек написа:

"Наел си тези ку..ви за по 10 долара, за да ме дискредитираш!".

Крещи Путин на Березовски след срещата с майките и вдовиците на загиналите подводничари от "Курск".

По време на срещата с тях вдовиците и майките на загиналите крещят в лицето му през сълзите си:

"Сваляй пагоните, заминавай в оставка".

Имперският примат, ченгето от КГБ не може да повярва, че някой може да му говори така.

И ти ли си била на тази среща, че знаеш? Май по-вероятно е да си била на едно друго място.

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Нали не ви трябваше Киев ?

Е той Медведев просто отговаря на идеята на "нашия" човек. Може пък и да е добра идея бандеровците да си направят държава със столица Лвов. Все пак там се е зародила идеята, която сега прераства в това едно цяло ръководство на държава да има нацистки наклонности.

преди 19 минути, maxthon написа:

Е аз не казах само за жилище, но все се хващаш за нещо и си намираш повод да не го направиш. Но когато трябва да се направят гръмките изказвания си първа лъжичка.

Вярно че съм пил доста, ама не сме в селската кръчма където да пробутваш подобни еФтини номера понеже всичко седи черно на бяло.

"Каза, че в показателя не влизат (май) жилищата, което е повод да ги сравниш, а не да те уповаваш отново на нещо вече сметнато."

За 4 път ти казвам че другите неща са сметнати и сравнени. Аз НЕ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ. Кое не разбра.

Но явно си по-голям специалист от хората които са смятали БВП по паритет. Ще се радвам да ми отвориш очите къде грвшат и повече да не се обаждам по тази тема.

преди 19 минути, maxthon написа:

Вярно че съм пил доста, ама не сме в селската кръчма където да пробутваш подобни еФтини номера понеже всичко седи черно на бяло.

"Каза, че в показателя не влизат (май) жилищата, което е повод да ги сравниш, а не да те уповаваш отново на нещо вече сметнато."

За 4 път ти казвам че другите неща са сметнати и сравнени. Аз НЕ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ. Кое не разбра.

Но явно си по-голям специалист от хората които са смятали БВП по паритет. Ще се радвам да ми отвориш очите къде грвшат и повече да не се обаждам по тази тема.

преди 3 часа, инж. Велев написа:

преди 2 часа, Филипов написа:

Не е лесно. Нема време да се види к'во има на същата страница. Трее се заработи нешо, че голодомор.

Не знам що се притеснявате и ограничавате. Дето викаше Швейк, изхвърляйки некъф за трети път по стълбите - "Елате, господине, елате да потретим, па дано е на хубаво"

преди 7 минути, BANKATA написа:

А след като не можеш да го направиш защо се изхвърляш със гръмките изказвания? Споменах няколко неща, които са най-елементарните в живота на един човек. Теглиш, чертата както каза и се оказва според теб, че на едното място е по-евтино. При все, че на другото място имаш и безплатни образование и здравеопазване. И разбира се осланяш на нещо вече сметнато и на което си нямаш и на идея как са го сметнали.  Че там може да ти изкривят този показател по какъвто си искат начин според нуждите.

преди 3 минути, lebel написа:

Не е лесно. Нема време да се види к'во има на същата страница. Трее се заработи нешо, че голодомор.

Не знам що се притеснявате и ограничавате. Дето викаше Швейк, изхвърляйки некъф за трети път по стълбите - "Елате, господине, елате да потретим, па дано е на хубаво"

Е това е за да може оня къде само вие "това село нашооооооо", "онова село нашооооооо" да види по-добре.

преди 1 минута, maxthon написа:

А след като не можеш да го направиш защо се изхвърляш със гръмките изказвания? Споменах няколко неща, които са най-елементарните в живота на един човек. Теглиш, чертата както каза и се оказва според теб, че на едното място е по-евтино. При все, че на другото място имаш и безплатни образование и здравеопазване. И разбира се осланяш на нещо вече сметнато и на което си нямаш и на идея как са го сметнали.  Че там може да ти изкривят този показател по какъвто си искат начин според нуждите.

Кажи го на хората които са правили тази класация че са идиоти. 

Аз говоря за покупателна способност, ти за образование и здравеопазване.

Дете със специални потребности ли какво си?

Противовъздушната отбрана на Украйна край Одеса се задъхва

image.png.69d628c679aca4c98b24d28da49d8ce7.png

Противовъздушната отбрана на украинския град Одеса е сериозно изтощена от руските ракетни удари, съобщава американското списание Newsweek.

Кадри, публикувани в интернет, показват работата на самоходно зенитно оръдие Gepard германско производство. Германия е доставила на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) 46 такива бройки и повече от 21 000 снаряда за тях. Gepard е поставено на шасито на танка Leopard 1 и има две 35-мм автоматични оръдия. Скоростта им на стрелба е висока и е девет изстрела в секунда на цев.

Във видеото отлично се вижда, пише списанието, колко снаряда украинските зенитчици са изхарчили, опитвайки се да прихванат "бараж" от руски ракети. Военен експерт заяви пред изданието, че високоскоростните пускови установки като "Гепард" могат да бъдат доста ефективни срещу бавно летящи безпилотни самолети, но не могат да се справят с бързите руски крилати ракети.

Преди това украинските власти съобщиха за масиран обстрел на Одеса. По данни на местните власти 15 безпилотни самолета "камикадзе" и осем крилати ракети "Калибр" са поразили града. Всички те, според украинската страна, са били свалени от системите за противовъздушна отбрана, но отломките са повредили граждански сгради.

преди 11 минути, BANKATA написа:

Кажи го на хората които са правили тази класация че са идиоти. 

Аз говоря за покупателна способност, ти за образование и здравеопазване.

Дете със специални потребности ли какво си?

Мда свършиха аргументите (много отдавна) и се започна с квалификациите. Въпросното теглене на чертата го направи точно след като ги споменах тези елементарните за човек неща и се оказа според теб, че някъде било по-евтино. Също така се оказа, че няма как да провериш и въпреки това може би и все още си държиш на мнението. Което ме връща пак на аргументацията. Че то я няма никаква. Също като предния път когато не успя да намериш какво прави вода от първи контур във втори без да има изтичане на радиация.

преди 5 часа, bigiadri написа:

И защо тогава им дава БЕЗПЛАТЕН НЕТ? МНОГО чудно.

Следващия път като ме цитираш поне се запознай със фактите. 

19 Октомври 2022

Илон Мъск разкри кой плаща сателитите Starlink в Украйна

Ексцентричмият милиардер Илон Мъск разкри, че компанията му SpaceX получава пари, за да поддържа 11 от общо 25 000 сателитни комуникационни терминала Starlink, работещи в Украйна, като подчерта, че финансирането идва от „няколко държави, организации и физически лица“.

„Компанията не получава никакво финансиране от Пентагона Няма пари от Министерството на отбраната на САЩ, но няколко други държави, организации и лица плащат за около 11 от 25-те хиляди терминала“, написа той в Twitter, отговаряйки на въпрос на потребител на социалната мрежа.

Мъск подчерта, че „SpaceX губи около 20 милиона долара на месец заради неплатени услуги и разходи, свързани с мерките за сигурност срещу кибер войната“. „Ние обаче ще продължим да правим това“, добави бизнесменът.

На 13 октомври стана ясно, че Мъск е уведомил Министерството на отбраната на САЩ, че ще спре да плаща за сателитната си комуникационна система в Украйна и не планира да предоставя на Киев нови терминали за неопределен период от време. Документът съдържаше и искане към Пентагона да заплати доставката на допълнителни терминали Starlink за Киев и да финансира работата на системата в интерес на украинските власти и военните. На 14 октомври първият заместник-секретар по пресата на Пентагона Сабрина Синг каза, че агенцията вярва, че има алтернативи на Starlink в Украйна.

На 15 октомври Мъск обяви, че ще продължи сам да плаща за работата на сателитната комуникационна система Starlink в Украйна, въпреки финансовите загуби. Помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид отбеляза, че външното министерство на САЩ приветства решението.

Новините за прекратяването на достъпа до сателитите си ги намери сам. Поне ти показах че не е безплатно.

30.07.2023 - 09:45

Предприемачът Илон Мъск отказа искането на украинската армия да включи сателитна комуникационна мрежа Starlink в района на Крим, предаде New York Times.

"Starlink често е единственият начин за достъп до интернет в зони на конфликт. Мрежата се използва в Украйна за координиране на удари с дронове и събиране на разузнавателна информация", пише вестникът.

Илон Мъск ограничи достъпа до Starlink няколко пъти по време на конфликта.

През януари Министерството на отбраната на Украйна обяви създаването на формирования от безпилотни дронове в армията, които ще бъдат оборудвани с терминали за сателитна комуникация Starlink. Месец по-късно от компанията за сателитен интернет обявиха, че технологията не е разработена, за да бъде ползвана с военни цели. По0-късно Илон Мъск отбеляза, че мрежата Starlink е необходима за осигуряване на комуникации в Украйна, но не трябва да се използва за ескалация, която може да доведе до трета световна война./БГНЕС

преди 13 минути, maxthon написа:

Мда свършиха аргументите (много отдавна) и се започна с квалификациите. Въпросното теглене на чертата го направи точно след като ги споменах тези елементарните за човек неща и се оказа според теб, че някъде било по-евтино. Също така се оказа, че няма как да провериш и въпреки това може би и все още си държиш на мнението. Което ме връща пак на аргументацията. Че то я няма никаква. Също като предния път когато не успя да намериш какво прави вода от първи контур във втори без да има изтичане на радиация.

Аз каквото имах да казвам за втори контур го казах. То си беше написано и в статията на МААЕ че има пробив в топлообменика между 1 и 2 контур. Но когато ти лиспват елементарни технически познания и 10 пъти да си го прочел няма как да го осмислиш. Напомняш ми онези "коне с капаци" от ренесанса които са заклеймявали всички доказателава за кръглата земя.

Това за "чертата" продължавам да го твърдя и няма какво да доказвам понеже е направено.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_БВП_(по_паритета_на_покупателната_способност)_на_глава_от_населението

От два дни твърдиш че не е вярно но не направи нищо да го оспориш освен празни приказки и тролене.

Ще те разочаровам. Дори и тролененто не ти се получава. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Нали не ви трябваше Киев ?

Я се разберете с Тошев

Ти по добре от мен се разбираш със Тошев. Нали сте приятели?

The Guardian пише, че десетки хиляди украински мъже се крият и се опитват да избегнат мобилизацията в Украйна. Методите са различни - плащат подкупи или просто се крият в тайници. А ВСУ има огромни проблеми с набирането на нови попълнения:

"Повече от година по-късно много от първоначалните новобранци вече са мъртви, ранени или просто изтощени, а армията се нуждае от нови попълнения, които да попълнят редиците. До този момент повечето от тези, които искаха да се бият, вече са се записали, което оставя на армията да набира тези, които не искат да се бият и оказват съпротива."

Това е или поредната статия, целяща да подготви западното обществено мнение за сериозни отстъпки по отношение на Украйна или е намек, че е време да изгребем украинците в наборна възраст, които са избягали в Европа и да ги хвърлим в месомелачката. До последния украинец... 

Превод на статията:

Цитат

Подкупи и криене у дома: украинските мъже се опитват да избегнат наборната военна служба

Някои от тях харчат спестяванията си, за да не участват във войната, но тези, които вече се сражават, смятат подобни действия за предателство.

На последния военен контролно-пропускателен пункт, преди да напусне Украйна през април, 39-годишен мъж от Одеса предаде документи, показващи, че има сериозно увреждане на гръбначния стълб, което го освобождава от военна служба и от забраната възрастни мъже да напускат страната.

"Един от войниците каза: "Тази болница наистина харесва тази диагноза, а?", спомня си мъжът. "Виждах, че знаеха точно какво се случва и това не беше първият път. Но те бяха безсилни да направят каквото и да било, затова ми махнаха с ръка да мина", каза той.

Мъжът, който помоли за анонимност, за да обсъди въпроса, призна, че е платил подкуп от 5000 долара, за да избегне евентуално призоваване в украинската армия и служба на фронтовата линия във войната с Русия.

"Знаех, че няма начин да седя в окоп, така че взех спестяванията си и се свързах с "уредник". Всеки знае къде да ги намери. Платих в брой, изпратиха ме в болница, за да ми направят ядрено-магнитен резонанс на гръбначния стълб; от болницата ми дадоха медицинско заключение, в което се твърдеше, че имам сериозен дефект на гръбначния стълб, и с него можех да получа документи, позволяващи ми да напусна страната. Имах чувството, че на всеки етап от пътя хората знаят какво се случва и всеки получава своя дял от парите", казва мъжът.

Целият процес отне две седмици; мъжът успя да напусне Украйна и сега живее на друго място в Европа.

Смята се, че десетки хиляди украински мъже са напуснали страната нелегално след началото на пълномащабната война с Русия през февруари миналата година, като много от тях са платили подкупи. В петък украинският президент Володимир Зеленски уволни всички регионални ръководители на военните служби в страната, позовавайки се на повсеместната корупция в апарата.

Одеса се очертава като особено гореща точка за схеми за избягване на наборна военна служба, като служител на наборната служба беше арестуван, след като беше установено, че има спестявания в размер на 5 млн. долара и разкошен имот в Испания. Но в цяла Украйна има съобщения за корумпирани служители, готови да вземат подкупи от хора, които искат да се измъкнат от наборната служба. Срещу длъжностни лица, отговарящи за наборната служба, се водят още над 100 наказателни производства.

Макар че корупционният скандал влезе в заглавията на вестниците, той подсказва още по-тревожен проблем за Украйна, която наближава 18-те месеца от пълномащабната инвазия на Владимир Путин.

През първите седмици след инвазията стотици хиляди обикновени украинци доброволно служат на фронта в резултат на взрив от патриотизъм.

Повече от година по-късно обаче много от тези първоначални новобранци вече са мъртви, ранени или просто изтощени, а армията се нуждае от нови попълнения в редиците си. До този момент повечето от тези, които искаха да се бият, вече са се записали, което оставя армията да набира сред много по-неохотно настроени мъже.

Бащите на повече от три деца, хората с увреждания и работещите на стратегически важни длъжности са освободени от наборна служба, но от всички останали се очаква да се присъединят, ако бъдат призовани. Екипи от мобилизационни служители обикалят улиците и понякога ходят от врата на врата, за да раздават призовки. В разпространени видеоклипове се вижда как полицаи качват мъже в микробуси, за да ги предадат в бюрата за набиране на войници.

Някои украински мъже казват, че не биха се зарадвали на получаването на призовки, но биха ги приели, ако бъдат призовани, като част от живота в страна, в която се води война. Други обаче отчаяно се опитват да избегнат получаването на документи за мобилизация, а не всеки може да си позволи подкуп от 5 000 долара.

В Одеса, както и в повечето украински градове, чат-групи в Telegram служат като форум, в който хората споделят анонимни данни за това къде във всеки един ден могат да бъдат открити служителите по набиране на военен персонал, наричани неофициално "маслини" заради цвета на униформите им. Групата има повече от 30 000 членове.

На всеки няколко минути се появява нов сигнал: "Улица Пишоновска 37. Маслините пристигнаха". "Пред пазара има автобус с маслини; шест маслини се разхождат вътре и раздават призовки".

Други хора просто си остават вкъщи. Собственик на фабрика в Източна Украйна казва, че заплахата да бъдат хванати от наборни офицери по време на сутрешното пътуване до работното място означава, че някои работници са твърде уплашени, за да отидат на работа.

Той каза: "Срещнах човек, който ми каза, че е взет насила от улицата и в рамките на седмица неговата част започва да атакува село близо до Бахмут. И той ми каза „Какво, по дяволите – за първи път хванах пушка и след седмица отивам да атакувам това село“. Той беше прострелян два пъти, веднъж в ръката и веднъж в гърба.

По принцип мобилизираните новобранци преминават няколкоседмично обучение, преди да бъдат изпратени на фронта, но има случаи, когато се изпращат само след няколко дни без почти никакво обучение. Някои от тях са изпратени във Великобритания за кратки курсове по основните принципи на фронтовия бой, въпреки че обучението често изглежда елементарно.

В Лвов един мъж, на когото бяха връчени документи за мобилизация пред супермаркет в града, каза, че е бил мобилизиран, изпратен във Великобритания за обучение, изпратен на фронтовата линия и след това ранен - всичко това в рамките на два месеца.

Залогът кара много хора да не се подчиняват на призивите за мобилизация, а тези, които са получили първоначалния набор от документи, често се заключват и крият, за да не бъдат завлечени до службата за набиране на войници.

"Има две категории хора - едните вече са в армията, а другите се страхуват да излязат навън, за да не бъдат призовани, и никаква заплата няма да ги накара да напуснат домовете си", казва собственикът на фабриката.

Една млада жена, която като повечето хора, когато говори за мобилизация, поиска да остане анонимна, си спомни за сцена в Киев по-рано през лятото в нощен клуб в столицата.

Няколко минути след 22:00 ч., когато по закон баровете и клубовете трябва да затворят по време на война, в клуба нахлуха въоръжени мъже в униформи, които казали на жените да напуснат. След това те връчиха на всички мъже призовки за наборна военна служба.

"Съпругът ми има важна работа за компанията си, така че е освободен от мобилизация, но един мой приятел, който ме посети и няма изключение за мобилизация беше ужасен. Оттогава той се върна в малкия си град и седи заключен вкъщи, страхувайки се да излезе", казва жената.

Много украинци, които служат от началото на войната, смятат, че избягването на наборната военна служба не е нищо друго освен предателство. Хората, които отидоха първи на фронта, бяха тези, които имаха този вътрешен призив, които бяха най-патриотично настроени, но те са там от 17 месеца и имат нужда от ротация. Политическото ръководство на страната заяви, че признава, че процесът на мобилизация е труден, и иска да избегне прекомерното усърдие при набирането на войници, но заяви, че Украйна няма друг избор, освен да продължи наборната служба, ако иска армията да се противопостави на Русия.

https://www.theguardian.com/world/2023/aug/15/bribes-and-hiding-at-home-the-ukrainian-men-trying-to-avoid-conscription

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.