Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, Coco1 написа:

Бабо защо от нищо не разбираш

Има проблеми - Демокрацията, ЕС и НАТО са му виновни...

weweeee.png

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Безплатни са са само мечтите

Пентагона плаща, има и терминали доставени от частни дарителски групи

преди 7 минути, BANKATA написа:

Да, и като теглиш чератата в САЩ е по-евтино.

Е затова те накарах да провериш. Сега като се изплющя и с това твърдение следва и да покажеш защо е така. И понеже знам, че ще покажеш БВП по покупателна способност ще ти напомня, че отговора ти за по-евтино беше на нещо конкретно, което аз споменах и след да покажеш за него.

преди 15 минути, инж. Велев написа:

Айде и тоя дойде! Чудех се кой липсва днес :)

Бабо знам че след някоя и друга бутилка лосион са появиш

преди 48 минути, Flashback написа:

Забелязвам, че много финансови "експерти" вече изпаднаха в делириум заради рублата......

НЯКАКВИ ГЛУПОСТИ ! И защо тогава  днес вдигнаха УДАРНО лихвата?Защо НЕ  оставиха рублата  да поевтинява ,да  става  голям износ!  Ама вече извънредно лихвата е вдигната от 8,5% на 12%. Като се има предвид ,че по време на войната кредите се увеличиха драстично ,как ще се плащат като лихвата се вдигна ,а от обезценяването на рублата стойността на кредита пада. Икономическа закономерност.Какво става с населението в този случай -ОБЕДНЯВА! Да НЕ говорим за вносните стоки  ,тези от които руснаците и ИКОНОМИКАТА НЕ могат да се лишат. Ние това го играхме през 90 години.

преди 34 минути, miro20 написа:

Първо - именно че ние нищо си нямамекато природни подаръци и суровини, а имаме стандарт по висок от обикновенния руснак , чиято държава получава печалба от суровини  от 500млн$ до над 1 млрд$ НА ДЕН. :) 

Имаш по-висок стандарт на куково лято. Аз живея в Швеция и преди войната имаше директни седмични фериботи от Стокхолм до Санкт Петербург, та доста пъти съм ходил (поне десет пъти) до Русия, включително Москва и ако трябва да направя сравнение межди Москва/Санкт Петербург и София/Пловдив, то колкото и да не искам да го призная, няма да е в наша полза нито като инфраструктура, метро, чистота, стандарт на живот, цифровизация, поддръжка. Посетил съм доста европейски столици, дори Стокхолм, където живея е една от най-чистите столици, но по-чиста столица от Москва не съм  виждал и въпреки, че в Москва живее население, колкото две Българии. 

преди 30 минути, инж. Велев написа:

Е, те руснаците летят из космоса, че едни бомбони тик-так ли няма да могат да произведат или шоколад тоблерон.

Ако имаш предвид процесорите, то това е най-лесното. Колите също.

BAN.png

преди 29 минути, инж. Велев написа:

Тъй, де. Нали това ти казвам. Можеше да си продължи това, но хАмериканците си направиха харакири със санкциите и сега зорлен накараха руснаците да си произвеждат сами всичко.

Две са основните причини за срива на рублата- увеличените РАЗХОДИ за войната и САНКЦИИТЕ!

преди 25 минути, kosyo написа:

Грухи това не го ли обориха вече през един от другите ти акаунти? Ще се повтаряме ли ?

Щом не е на същата страница, не се брои за оборено. Така и не се научихте.

преди 14 минути, maxthon написа:

Е затова те накарах да провериш. Сега като се изплющя и с това твърдение следва и да покажеш защо е така. И понеже знам, че ще покажеш БВП по покупателна способност ще ти напомня, че отговора ти за по-евтино беше на нещо конкретно, което аз споменах и след да покажеш за него.

Колко пъти да ти казвам че аз не мога да го проверя и няма да го правя при положение че го има готово.

Ще се радвам да ми покажеш и цитата където твърдя за нещо конкретно понеже не съм правил такова.

Пак се опитваш с евтини номера да ми слагаш думи в устата които не съм казвал/писал.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Пак се опитваш с евтини номера да ми слагаш думи в устата които не съм казвал/писа

Прави се на работодател ,кара те да работиш и да се чувствуваш неловко ,че не изпълняваш,това е също от обучението  на ПЛАТЕН РАШИСКИ ТРОЛ!

Screenshot2023-06-28100834.png.dcd2c8448b18f9ab279108e38139ba70.png

преди 1 час, Flashback написа:

Забелязвам, че много финансови "експерти" вече изпаднаха в делириум заради рублата. По-ниската рубла всъщност е полезна за износа, защото прави цените на руските стоки по-конкурентоспособни в международната търговия. Може да е проблематично, ако имаше значителна инфлация, но в случая не е така. Според Trading Economics инфлацията в Русия през месец юли е била 4.3%, една от най-ниските в цяла Европа. Почти всички държави от ЕС имат по-висока инфлация от Русия. Накратко - рублата се манипулира, за да се увеличат продажбите за износ. И това е временно явление.

Русия вече не се нуждае от долари за търговия, така че до голяма степен този курс 1 долар за 100 рубли не засяга руските потребители. Те имат собствена икономика, задоволяват над 80% от нуждите си със собствена селскостопанска продукция и не се нуждаят от западни продукти и храни за изхранването си. В една до голяма степен самостоятелна икономика обменният курс на рублата спрямо долара е практически без значение. Рублата все още купува на руснаците толкова, колкото и преди конфликта, минус инфлацията.

Русия притежава енергия и суровини за почти всякакъв вид производство, а девалвираната рубла позволява на руските продукти да бъдат много конкурентоспособни на международния пазар. Вносните продукти ще бъдат твърде скъпи и ще накарат руснаците временно да предпочитат местни стоки. Междувременно руснаците ще продължат да изнасят енергия на пазарите, базирани на щатски долари. Голямото предимство на държавната икономика в този случай е фактът, че те могат да използват различни цени за продажба на енергия и суровини на вътрешния или на международния пазар.

В подобно положение е и Швеция в момента, която девалвира своята валута, шведската крона, за да увеличи износа и да си възвърне конкурентоспособността. Швеция точно затова вече 27 години избягва да въведе еврото и да се присъедини към Еврозоната, защото ще изгуби този лост да "играе" със собствената си валута в зависимост от ситуацията. 

Грухи, кога ще си обмениш заплатата в рубли? И защо даваш на чата бота да ти пише мненията?

току-що, Гражданин написа:

Грухи, кога ще си обмениш заплатата в рубли? И защо даваш на чата бота да ти пише мненията?

Не ме занимавай с подобни махленски простотии, придържай се към заглавието на темата!

Това е първият и последен път, в който отговарям на подобен тъпизъм и спам!

току-що, Flashback написа:

Не ме занимавай с подобни махленски простотии, придържай се към заглавието на темата!

Това е първият и последен път, в който отговарям на подобен тъпизъм и спам!

А кога ще ми пратиш скрийншота, че си писал до DW както обеща януари месец тази година?

преди 6 минути, Гражданин написа:

А кога ще ми пратиш скрийншота, че си писал до DW както обеща януари месец тази година?

WTF!? 🤡🤡🤡

Човече, ти да не си избягал от някоя психиатрична клиника, направо вече ми става жал и приключвам с тази абсурдна дискусия!

преди 1 минута, Flashback написа:

WTF!? 🤡🤡🤡

Човече, ти да не си избягал от някоя психиатрична клиника, направо вече ми става жал и приключвам с тази абсурдна дискусия!

Няма да приключиш, докато някой, случайно не те приключи тебе - пак казвам - случайно!

WTF!? 🤡🤡🤡

Човече, ти да не избягал от някоя психиатрична клиника, направо вече ми става жал и приключвам с тази абсурдна дискусия!

Приключвай с глупостите щом искаш, но имай предвид че 15 човека вече знаеха кой си още снощи като влезе да си пишеш копипействоте.  🤡🤡🤡

преди 4 минути, Гражданин написа:

Приключвай с глупостите щом искаш, но имай предвид че 15 човека вече знаеха кой си още снощи като влезе да си пишеш копипействоте.  🤡🤡🤡

Добре, за да спре тази безумна параноя, признавам, че аз съм Грухи или там както беше, на мен ми е все тая. Явно само аз съм възрастният в стаята и за да спре този детски цирк, признавам! Ако имате още паранои - признавам и тях! И приключваме този спам!

Добре, за да спре тази безумна параноя, признавам, че аз съм Грухи или там както беше, на мен ми е все тая. Явно само аз съм възрастният в стаята и за да спре този детски цирк, признавам! Ако имате още паранои - признавам и тях! И приключваме този спам!

Zащо смени профилите?

преди 21 минути, BANKATA написа:

Пак се опитваш с евтини номера да ми слагаш думи в устата които не съм казвал/писал.

Кой говореше за отрицание след като изобщо не правя такова нещо. Просто те накарах едно сравнение да направиш. Това не е отрицание. И сега отново ще кажеш, че не можеш да сравниш, което изобщо не е вярно. Каза, че в показателя не влизат (май) жилищата, което е повод да ги сравниш, а не да те уповаваш отново на нещо вече сметнато. И как като теглиш чертата се получават нещата за който говориш като в Русия имаме и безплатно образование и здравеопазване само ти си знаеш?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.