Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Няма да ми донесеш пари, бе чуек! За кво да те трепя, като нямам финансова изгода от инвестицията!

По тази логика, не трябва да пишеш и във форума. "За кво да пишеш във форума, като нямаш финансова изгода от писането"?

преди 5 минути, Гражданин написа:

Защо общуваш със себе си?

Как така "общувам със себе си"? Какво имаш предвид?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 21 минути, andiay написа:

Не съм ходил, но семейна позната дет разтоварва стреса с воаяжи из Европа, каза че най-чистия и подреден град, който е посещавала е Санккт Петербург...

Но... извън големите градове е мизерия....

Иначе Стокхолм бе прекрасен град някога....

А бе, ка се казваше онзи квартал със сомалийците?

Санкт Петербург наистина е прекрасен град.

Rinkeby е сомалийският квартал в Стокхолм, тук е по-известен като "малкото Могадишу". :D

А това са шведските реалности - мигрант от MENA се качва по стълба в шведски дом, въоръжен с нож и напада жестоко семейството. Осъдиха го на две години затвор, депортация и забрана да се връща в Швеция за срок от 10 години:

преди 8 минути, Flashback написа:

Аз казах, че съм бил в Москва няколко пъти. Преди войната имаше всяка седмица пътнически фериботи от Стокхолм до Санкт Петербург. Не съм посещавал по-чиста столица от Москва. Между другото това и шведите го забелязваха, въпреки че Стокхолм също е чист град, нищо общо с мръсен Париж. 

А шведите купуваха цели кашони с храна и алкохол от Русия, заради евтинията. Хем двудневна екскурзия, хем да се запасиш с евтин алкохол.

Бил си няколко пъти?! Ама до Москва. 'ми да беше скокнал и до "глубинка".  Оф, и ти като @Moriati.

Аз съм бил сумарно повече от година в Гьотеборг, но не се правя на местен.

преди 5 минути, parmobil написа:

Бил си няколко пъти?! Ама до Москва. 'ми да беше скокнал и до "глубинка".  Оф, и ти като @Moriati.

Аз съм бил сумарно повече от година в Гьотеборг, но не се правя на местен.

А ти след като не си бил нито веднъж в Москва, какво по-точно се опитваш да ме убедиш, след като поне аз съм бил там?!

На теб ли да вярвам или на очите си?!

Вече тотално се излагате и ставате смешни!

преди 10 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Как така "общувам със себе си"? Какво имаш предвид?

Имам предвид съмненията ми, че общуваш с един своите аватари, защото отдавна те заподозрях че ти и @Flashback много приличате един на друг. Той беше някъде на своето второ или трето мнение във форума, когато го заподозрях, че си ти. От тогава не е правил много, за да ме разколебае.

преди 19 минути, Гражданин написа:

Имат различни форми на психически отклонения тези момчета (и едно момиче), но всички в някоя област са кукувици. Когнитивния дисонанс с който им се налага да живеят оставя неизбежно следи.

преди 12 минути, БаалБек написа:

Ще бъда!...

Дори да нямам тука гроб безшумен,

да нямам вече близки, врагове,

при тебе ще останат мойте думи

и моят дух, превърнат в звукове!

Легендата на всички ще разправя,

записваните в мрака писмена.

И който тръгне, няма да забравя,

че се върви и в бурни времена!...

Ще бъде минало, каквото страдах.

Изминат ще е главоломни ход.

Затуй, че устоях и че не падах,

ще ме обича целият народ!

Яна Язова (1912-1974)

Мхм, много готино стихотворение на талантлива авторка с много  злощастна съдба, близка до тази на Фани Попова-Мутафова....

Е, ще ти е нужно повечко време, за да го прочетеш, но... поне опитай....

Айде нещо и е от мен, кът сме го ударили на поезия....

Едно от любимите на жената...

Цитат

Аз не обичам

Аз не обичам изхода фатален
и няма да ми писне да съм жив.
И мразя се, когато съм печален,
когато пея, а не съм щастлив.

Аз хладния цинизъм не обичам
/Не вярвам във възторга въобще!/,
през рамото ми някой да наднича,
писмата ми друг да ги чете.

Аз мразя разговори полусмели,
полунеща да шепнат с полуглас.
Аз ненавиждам в гръб когато стрелят,
когато в упор стрелят - мразя аз.

Аз не обичам с клюки да се калям,
а също и съмнението зло.
Аз не обичам змийски да ме галят,
с желязо да ми стържат по стъкло.

Аз мразя ситите душички, свити,
аз предпочитам истинския риск.
Да бъдеш честен вече е събитие
и чест е днес да бъдеш ти сплетник.

Аз мразя счупени крила да виждам,
изпитвам жал, но само към Христа.
Насилието както ненавиждам,
така и ненавиждам слабостта.

И мразя се, когато се страхувам.
Когато бият някой без вина.
Когато във душата ми нахлуват
и в нея храчат своята злина.

Аз мразя - и манежи, и арени -
там сменят милиона за петак.
Дори след най-големите промени
аз няма да ги заобичам пак.

Владимир Висоцки

И моето любимо (приел съм го за неразделна част от моята собствена житейска философия)...

Цитат

АКО

Ако владееш се, когато всички,
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;

Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен — не сееш клевети;
или намразен — злоба не спотайваш;
но... ни премъдър, ни пресвят си ти;

Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш Краха — зъл предател —
еднакво със Триумфа — стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка — и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв — и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани-
и изхабени — да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: „Влезте в крак!"

Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца — своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой — ще бъдеш Мъж!

Ръдиард Киплинг

преди 1 минута, Flashback написа:

А ти след като не си бил нито веднъж в Москва, какво по-точно се опитваш да ме убедиш, след като поне аз съм бил там?!

На теб ли да вярвам или на очите си?!

Вече тотално се излагате и ставате смешни!

Нямам против да си ги премерим кой, къде и колко е бил. Не като турист!

преди 4 минути, Гражданин написа:

Имам предвид съмненията ми, че общуваш с един своите аватари, защото отдавна те заподозрях че ти и @Flashback много приличате един на друг. Той беше някъде на своето второ или трето мнение във форума, когато го заподозрях, че си ти. От тогава не е правил много, за да ме разколебае.

Човече, откажи се от тези конспирации, на грешен път си! Излишно се тормозиш! Никога не съм бил регистриран в този форум преди.

Повтарям - нямам предишни регистрации и не познавам никого тук.

Например, потребител @LittleGoldenPiggyBanks101 днес за първи път го срещам във форума и ми е абсолютно непознат!

преди 1 час, Flashback написа:

Ето ви един канал в YouTube, който качва само видеа от живота в Москва. 

Бил съм няколко пъти в Москва и колкото и да не искам да го призная, нашата европейска и "евроатлантическа" столица София е много по-мизерна, мръсна и изостанала от тази на "орките". 

Колкото и да ви боли орките, никой европеец тук няма да хвали София, колко е развита и европейска :) 

преди 1 минута, superiority написа:

По-зле си от прасето, той поне показва признаци на интелект.

Дзверо, що пак така шизофренично от другия профил?!

И тръгнал да мери интелект, завалията...

преди 16 минути, Flashback написа:

Rinkeby е сомалийският квартал в Стокхолм, тук е по-известен като "малкото Могадишу". :D

Беха ми разказвали за един българин взел квартира там, че било по-евтино...

Пет дена не можал да отиде на работа, че целият квартал бил заварден с полиция и военни...

Нема влизане, нема излизане....

Шведите са 20-на години успяха да разсипят всичко, което предците им постигнаха...

За старата Швеция ми е най-много жал...

Некъде бех чел, че за цялата 1958-а в Стокхолм е имало само един единствен затворник....

преди 39 минути, Гражданин написа:

Той не знам дали общува със себе си, но друг сам на себе си удря "палчета"...

Много забавна форма на шизофрения...

Огромната част от човечеството, подкрепя Путин и е срещу САЩ и Запада. Украйна я подкрепят само някакви аутсайдери скъсаняци 

преди 2 минути, superiority написа:

Ти защо пишеш от този профил след като имаш друг и кой е Дзверо ?

Същия, който пита, Ваше "превъзходство"....

Е, не е баш дзверо, а дзверче, ма туй са подробности....

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Огромната част от човечеството, подкрепя Путин и е срещу САЩ и Запада. Украйна я подкрепят само някакви аутсайдери скъсаняци 

Въйййй, и ко ша праим сега :) И какво общо има тук "човечеството" 0 ти да не се смяташ за човек?

Поставям това мнение, на наивен либераст соросоид, да се посмеете какви глупости пише за братята ни руснаци "Фундаменталната простотия, която родните ватенки пласират е толкова нелепа и смешна, че те самите не осъзнават, как така втората армия, петата икономика и рая на планетата (как беше, педеруския свят?) и какви ли не россат статистики за най-най-най... , тези, които ще громят долара и еврото, барабар с ЕС и НАТО, и целия цивилизован свят... остана да се надяват на някой друг да ги извади от кучия .gz, в който сами се навряха и им го набиват до сливиците икономически (но не през устата!), дори и този някой да е зад решетките? И с ясното съзнание, че са само мокри сънища? Е, това само пълни олигофрени, поддържащи фашизма и тероризма, могат да го повярват и тиражират. Няма такова падение"

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Въйййй, и ко ша праим сега :) И какво общо има тук "човечеството" 0 ти да не се смяташ за човек?

Баце голям си, с такива  приятели, врагове не ни трябват. Прочети пак, дано схванеш какво имам предвид. После ще те блокна, единствения който е срещу Русия във форума и ще ми бъде блок. Отдавна се каня де.

току-що, NewRedDragon написа:

Я кой са появил...

Немаш си на идея ка ма развесели...

Давай адрес на ЛС да ти пратя черно Жони...

преди 2 часа, maxthon написа:

Значи дано не се наложи да се проведе референдум и там. Резултата от него няма да ти хареса, но пък какво ли значение има за...... Правилно ли чух руско население на Одеса?

Не знам какво си чул, но правилно си прочел. 

преди 7 минути, andiay написа:

Беха ми разказвали за един българин взел квартира там, че било по-евтино...

Пет дена не можал да отиде на работа, че целият квартал бил заварден с полиция и военни...

Нема влизане, нема излизане....

Шведите са 20-на години успяха да разсипят всичко, което предците им постигнаха...

За старата Швеция ми е най-много жал...

Некъде бех чел, че за цялата 1958-а в Стокхолм е имало само един единствен затворник....

И аз познавам един българин, дето се заби със семейството си в този квартал, но не за по-евтино, а защото не успя да намери бързо квартира в друг квартал. Обраха жена му посред бял ден, отишла до магазина по обяд и на връщане я пресрещнали някакви сомалийски пишлигари (непълнолетни), маскирани и бяха ѝ откраднали двете торби с покупки (храна). А, също им бяха свалили/окрали и гумите на колата. А тяхното дете в детската градина беше единственото белокожо в групата, та даже беше научило и някакви сомалийски думи, защото учителките не знаели добре шведски и явно са комуникирали с децата предимно на сомалийски. Едва изтърпяха една година в този квартал и след това една друга община им предложи квартира с точките, които бяха събрали.

Тук в Стокхолм има огромен проблем с квартирите заради масовата миграция от MENA, защото повечето апартаменти са общински и самата община ги отдава под наем. Например в моя квартал, общината държи 4000 апартамента и само 20% от всички апартаменти принадлежат на частни лица. За да наемеш квартира от общината, трябва да се регистрираш в съответната община и започваш да събираш точки, един ден - една точка. Всяка седмица общината пуска обяви за свободни апартаменти и ги дава на тези, които са събрали най-много точки. И така е възможно да чакаш до пет години за квартира. Всички общини са задължени също да настаняват бежанци в тези квартири и това още удължава процеса на чакане за другите, които ще си плащат наема.

преди 1 час, Flashback написа:

Точно клюкарстваш като махленска клюкарка. За тази твоя диагноза си има друга тема "Говорилня дрън-дрън".

Тази тема е със заглавие "Войната в Украйна", а не да клюкарстваме за Сирена, Гошо или Пешо!

Е го, и тоа ме сдуа.  
Ок, по темата, та по темата. Те, по темата... "Два дебила – это сила, три дебила – это мощь!"

Link

преди 52 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

...

Защо си лошо настроен против мен?

...

Мноо ти разбира главата. Я виж мен левият бек к'во ме прай. Ма Сиренка каза «" Тарикат Мъж не Писка " !!!» (и т'ва не е клюка, а секрет Полишинеля)... и аз стискам зъби.

преди 43 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

...

... силата и утопията, които загубихме с разрешаването на Съветския съюз.

...

Мислех те за по-млад. Както и да е. Когато си прав, прав си. Мноо неща загубихме с "разрешаването на Съветския съюз".

преди 40 минути, Flashback написа:

Човече, откажи се от тези конспирации, на грешен път си! Излишно се тормозиш! Никога не съм бил регистриран в този форум преди.

Повтарям - нямам предишни регистрации и не познавам никого тук.

Например, потребител @LittleGoldenPiggyBanks101 днес за първи път го срещам във форума и ми е абсолютно непознат!

Не знам, цялата ми интуиция е в друга посока за теб. Например, твърде много си приличате.

току-що, Flashback написа:

И аз познавам един българин, дето се заби със семейството си в този квартал, но не за по-евтино, а защото не успя да намери бързо квартира в друг квартал. Обраха жена му посред бял ден, отишла до магазина по обяд и на връщане я пресрещнали някакви сомалийски пишлигари (непълнолетни), маскирани и бяха ѝ откраднали двете торби с покупки (храна). А, също им бяха свалили/окрали и гумите на колата. А тяхното дете в детската градина беше единственото белокожо в групата, та даже беше научило и някакви сомалийски думи, защото учителките не знаели добре шведски и явно са комуникирали с децата предимно на сомалийски. Едва изтърпяха една година в този квартал и след това една друга община им предложи квартира с точките, които бяха събрали.

Тук в Стокхолм има огромен проблем с квартирите заради масовата миграция от MENA, защото повечето апартаменти са общински и самата община ги отдава под наем. Например в моя квартал, общината държи 4000 апартамента и само 20% от всички апартаменти принадлежат на частни лица. За да наемеш квартира от общината, трябва да се регистрираш в съответната община и започваш да събираш точки, един ден - една точка. Всяка седмица общината пуска обяви за свободни апартаменти и ги дава на тези, които са събрали най-много точки. И така е възможно да чакаш до пет години за квартира. Всички общини са задължени също да настаняват бежанци в тези квартири и това още удължава процеса на чакане за другите, които ще си плащат наема.

От колко години си там?

За последно бях в Малмьо 2011-а...

Но за много кратко и не ми е направило впечатление да е претъпкано с МЕНА....

А в Стокхолм не съм стъпвал от 2008-а....

Тази зима мислим да отскочим към Норвегия или Финландия, ма засега само мислим, че не зависи само от нас...

Требе да се съобразим и с други...

току-що, Гражданин написа:

Не знам, цялата ми интуиция е в друга посока за теб. Например, твърде много си приличате.

Мхм, като круша и праскова....

С таз интуиция не играй хазарт и не разчитай да ти помогне да са ориентираш некъде...

Лявото полукълбо при теб явно е подчиненото, а така нимой да разчиташ на интуиция...

Разберете го най-накрая - не ставате и за врачки....

преди 4 часа, Звяра!!! написа:

Нали знаеш , че който кълне , него хваща ? 

Аз съм с връзки и моите клетви ходят точно там на където са насочени. Пукни се от яд  :tease:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.