Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, maxthon написа:

Тези, които господата украинци няма да могат да защитят. Не успаха да го направят поради това, че не желаят руско етническо население там. Там, точно в Донбас. И толкова не желаят, че и в момента обстрелват едноименния град по жилищните райони.

Никога на Майдана или другаде не е имало никакви антируски призиви или мераци спрямо рускоезичните в Крим и Донбас.

Колко пъти ви питам толкова простичкия въпрос - дайте ми поне един пример на тормозени руснаци с години, убивани , малтретирани в Крим или Донбас, което да оправдае рашистката агресия  и не с дипломация а превземане с ВОЙНА на територии ???

Няма нито един пример.

Реципрочно - дайте ми пример на кримски всенародни движения, на рускоезични от Донбас също, които от години да желаят отцепване и присъединяване към РФ ???

Няма такива, нещо повече, цитирал съм ви този който водеше войските в Крим, а после и в Донбас, който се оплакваше че от 4.5 млн население не може да намери доброволци , а малкото .. десетки .. които все пак идват да се записват към армията му , после бягат и се отказват.

Та... каква е волята реално на местните ?

Знаете отговора, но си пеете рашистктие лъжи  за "независимости и присъдинявания" .

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 часа, _sirena_ написа:

.....Бустери - мустери - ОЩЕ ЗОМБИТА ИМ ТРЯБВАТ !!! М ?? 

Що така в страните , които са с Русия няма маски , каски и сие , бре ? 

Няма ковиди , вируси , маски , ваксини ? 

Ама то за да си Отговориш на тези въпроси се изисква ИНТЕЛЕКТ !!!

ОТБОР "АМЕБА " Е ЛИШЕН ОТ ТАКЪВ !!

Йода, махнах другите неща от написаното и оставих това.

Хайде сега ни припомни - ако си джедай и точно момиче - къде се излизаше с QR-код? Къде след Китай бяха най-строги мерките? Къде си направиха ваксина и календар за поставяне? Задължителен! Честно, ако обичаш!

Имаше и палав виц, който постнах в другата тема.

преди 2 минути, maxthon написа:

Това е изцяло заради желанието на Украйна да се самоунищожи.

Украйна се бори за оцеляването си .

От рашисткия терор.

току-що, AAUUXX написа:

Такова нещо не е правено, видя ли Мариупол ,а още не е взстановен на 100% :rolleyes:

Няколко сгради санираха , иначе гледах клиповете които показа !

Лично аз ще се радвам ако наистина се направи нещо за хората , но не само за онези които имат връзки или дават подкупи а за всички. 

И всичко това което го правят едва ли ще е безплатно , сигурно цял живот ще го плащат и поколенията също !

преди 1 минута, miro20 написа:

Никога на Майдана или другаде не е имало никакви антируски призиви или мераци спрямо рускоезичните в Крим и Донбас.

Както и да въртиш плочата в крайна сметка действията на централната власт показват съвсем друго.

преди 7 минути, maxthon написа:

Това е изцяло заради желанието на Украйна да се самоунищожи.

Превратаджиите не представляват Украйна.  Също Одеса, Харков и Николаев, където пак  има много рускоезични.    Държавата им изглежда върви към поредно заличаване.  

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Такова нещо не е правено, видя ли Мариупол ,а още не е взстановен на 100% :rolleyes:

Видях и съм цитирал десетки клипове от Мариуполь "до и после"  . 2021 г декември , и 2023 г как е сринат от рашистките войски .

ПРекрасен град, процъфтяващ, без никакви конфликти / при това войната върви от 2014 г / красиви паркове, красиви щастливи млади хора, който бе сринат за някокло месеца от рашистките окупатори , които го "освободиха" от всичко това.

И които сега построиха няколко блока на кръст, които ги снимат от няколко ъгъла да придобие пропаганден вид на "възстановен град" .

Жалка работа...  :getout:

преди 2 минути, maxthon написа:

Притеснявай се за собствените такива. Виждам, че господина напира да отговори и затова се налага да се правиш на негов адвокат. Няма нужда да го правиш след като той е възрастен човек (поне претенциите са такива) и може да си отговори сам.

Както казах - от време на време ще ти напомням, че с твоята компентенция се изкара изкара лъжец. И хич и не опитвай да ме ядосаш - показваш слабост само,  а аз ги надушвам тия работи  и ставам безжалостен. А и с твоята "експертна" оценка - не знам какво ще се изкараш още.. :) Само че ТИ се изкара лъжец а не тия дето ги пращаш да четат и да мислят... Забавно е с тебе - определено , друже

Д-30 с кошарата:

преди 5 минути, miro20 написа:

Украйна се бори за оцеляването си .

Правилното твърдение е: Украйна се бори за своята ликвидация...до последния украинец!

преди 34 минути, Звяра!!! написа:

Снощи и предложих да сложа край на сагата Андий , като го оставя на мира а тя знаеш ли какво ми каза ?

Че аз не съм бил в позиция да преговарям !!! 

И във каква позиция съм ?

Тя си мисли , че ние сме длъжни да се съобразяваме със нея , мисли се за нещо което не е и това го виждат всички , рано или късно ще го осъзнаят , няма да е все така !

А вие защо и позволявате да мисли така, като явно е човек с проблеми?

преди 10 минути, Flashback написа:

Живи са, но продължителността на живота им намалява, което не е нормално за една развита държава.

Доказателство, че намалява. Колко века с това темпо ще минат, за да се изравни продължителността на живота с тази в Русия?

преди 2 минути, miro20 написа:

Видях и съм цитирал десетки клипове от Мариуполь "до и после"  . 2021 г декември , и 2023 г как е сринат от рашистките войски .

Азовците го сринаха и са военнопленници вече над 500 дни.   Поне не са разстреляни за тероризъм спрямо мирно население.  Те поне още са живи.   

преди 7 минути, attj написа:

Превратаджиите не представляват Украйна.  Също Одеса, Харков и Николаев, където пак  има много рускоезични.    Държавата им изглежда върви към поредно заличаване.  

Въпрос на лично мнение явно. Четейки те и аз не искам да приема, че сме от един биологичен вид, но излиза, че е така. Колкото и да е противна самата мисъл.

Алкохолизмът има дълга традиция в СССР , почти толкова, колкото и борбата с него. На няколко пъти държавата решава да се справи с него, като прилага какви ли не мерки - висока цена на напитките, ограничения в работното време на магазините, насилствено въдворяване за лечение.

Любимите напитки на съветските алкохолици

преди 37 минути, attj написа:

Не можеш и дори да лъжеш, защото не си се научил.   Казаците не са гласували за бандеровците и напускат.    Стой и гледай какво тепърва ще получат бандеровците и от унгарци и от поляци. Наивен и глупав си.  

Стоя и гледам.  Поляците подкрепят и на думи и дела Украйна , Унгария на Орбан върви към малък Оркостан, но да пробва да откъсне метър от Украйна ще го гризне с 200. Казаци против Украйна има само в болният ти мозък, както и бандеровци в смисъла влаган от рашистката пропаганда и подкрепящите я отрепки.

Мноо е възможно да не сте прави за Сиренка. Може...  да не сте я разбрали... И аз мъкнах тоя кръст. Но видях светлината. Мен, примерно, ми напрай комплимент. Каза ми, че не мога да преборя Мъжкар. Са, верно че два дни ми беше криво, ма то шото съм тъпо парче и не я разбрах. Чак след два дни се сетих, че щом мъж, който задиря жени, е Женкар, то Мъжкар ше е нешо, задирящо мъже... и оцених изящния и стил и деликатността и... освен че ми мина. Шото такова верно не мога... Такова ше е най-добре да си го бори, който го влече...мхм.
Иначе, като споменах по-горе светлината, се сетих, че познавам 2... не, 3 жрици, ама на тъмнината, тъй да се каже. Но за тях друг път.

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко каза, че по време на нощното нападение по Измаил и Рени, няколко "Гераниума" са паднали и се взривили на територията на Румъния.

Румънското министерство на отбраната отрече тази новина и съобщи, че нищо не е паднало на тяхна територия и руската атака не носи заплаха за Румъния.

И Кулеба избесня:

Още един "ентусиазиран" шофьор на Леопард или Брадли няма търпение да се включи във войната на пан Зели до последния украинец:

За всички неутрални и неподкрепящи никого съфорумници един въпрос. Защо всички западни танкове тежат много повече от руските си аналози от същия клас. Еднакво оръдие като калибър и възможности, а по тежки? Дали не могат да ги направят по леки при еднакви възможности от некадърност.

преди 7 минути, lebel написа:

Мноо е възможно да не сте прави за Сиренка. Може...  да не сте я разбрали... И аз мъкнах тоя кръст. Но видях светлината. Мен, примерно, ми напрай комплимент. Каза ми, че не мога да преборя Мъжкар. Са, верно че два дни ми беше криво, ма то шото съм тъпо парче и не я разбрах. Чак след два дни се сетих, че щом мъж, който задиря жени, е Женкар, то Мъжкар ше е нешо задирящо мъже... и оцених изящния и стил и деликатността и... освен че ми мина. Шото такова верно не мога... Такова ше е най-добре да си го бори, който го влече...мхм.
Иначе, като споменах по-горе светлината, се сетих, че познавам 2... не, 3 жрици, ама на тъмнината, тъй да се каже. Но за тях друг път.

Ти изглежда обърка темата с махленската седянка в "Говорилня или дрън-тема"...

Скучно ли ти стана там, та дойде и тук да клюкарстваш?!

преди 3 минути, БаалБек написа:

На няколко пъти държавата решава да се справи с него, като прилага какви ли не мерки -

.....88-ма и тука се правиха на расснаци - имаше забрана в заведенията да се сервира "голямо" - може да си поръчаш 2 по 30 гр, но не и една стотача - златни времена бяха. Тамън се уволнявах от казармата, отпуска бащата баш барман в супероборотна кръчма....не можело.... бахти на вечер правихме пари за половин жигули.... на джоб :) Добре си беше това време на комунизЪма. А Януари Февруаров, даваше по 40 тогавашни кинта за расскиня,,,па тя горката, готова за една голяма МетаХа :) 

преди 38 минути, Звяра!!! написа:

Снощи и предложих да сложа край на сагата Андий , като го оставя на мира а тя знаеш ли какво ми каза ?

Дзверче, и снощи ти казах - не преговаряш с точния човек...

Даже ти отправих напълно справедлива оферта....

Колкото и да ти е непонятно това, съществуват хора които сами отговарят за живота си и аз съм един от тях...

Никога и никой не може да решава вместо мен за неща, които касаят единствено мен....

Та... приемаш ли офертата?

Нужда от припомняне, "Ваше превъзходителство"?

преди 33 минути, maxthon написа:

Тези, които господата украинци няма да могат да защитят. Не успаха да го направят поради това, че не желаят руско етническо население там. Там, точно в Донбас. И толкова не желаят, че и в момента обстрелват едноименния град по жилищните райони.

Ама не им пречи да си държат руското население в Одеса. Дай някаква друга опорка.

преди 3 минути, lebel написа:

Мноо е възможно да не сте прави за Сиренка. Може...  да не сте я разбрали... И аз мъкнах тоя кръст. Но видях светлината. Мен, примерно, ми напрай комплимент. Каза ми, че не мога да преборя Мъжкар. Са, верно че два дни ми беше криво, ма то шото съм тъпо парче и не я разбрах. Чак след два дни се сетих, че щом мъж, който задиря жени, е Женкар, то Мъжкар ше е нешо задирящо мъже... и оцених изящния и стил и деликатността и... освен че ми мина. Шото такова верно не мога... Такова ше е най-добре да си го бори, който го влече...мхм.

Тя не е лош човек , колкото и да се прави на лоша/строга не е такава!

Мисли , че може да промени някой или нещо но реално погледнато това е едно обществено място , на което всеки изразява мнението си. Или общо казано ние тук си споделяме мислите , няма как да промениш хората или събитията !

Признавам си , че съм правил неща тук във форума за да я подразня и съм успявал , но смисъл от това няма !

преди 8 минути, БаалБек написа:

Алкохолизмът има дълга традиция в СССР , почти толкова, колкото и борбата с него. На няколко пъти държавата решава да се справи с него, като прилага какви ли не мерки - висока цена на напитките, ограничения в работното време на магазините, насилствено въдворяване за лечение.

Любимите напитки на съветските алкохолици

Алкохолизма има традиции абсолютно навсякъде и не се ограничава само до една държава. Ето и днес почина Стив Харуел, вокалист на "Smash Mouth" именно поради такава причина. Мир на праха му.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.