Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Чавдарче, внуците на тези които днес избива Путин, са воювали за руския цар, вследствие на което се е получила и третата българска държава. Та според твоите обсесии, Путин избива внуците на тези, които са освободили твоите деди роби( моите роби, слава богу, никога не са били).

Отговор не видях!!! Карта от това време или нещо подобно ще видя ли???  Търся украинци!!! Моля те покажи ми ги!!!  Неграмотник, Донските казаци да не би да са били част от Османската империя??? Бързо сядай да четеш!!! Ама на момента!!! 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

УкроРайх е като един гигантски мем:

"Украйна ще бъде готова да се присъедини към Европейския съюз през следващите две години, докато Киев може да стане член на НАТО още по-рано", каза вицепремиерът по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина. 🤡🤡🤡

Скъпо удоволствие е войната:

Между другото на индийците бюджета за мисията до луната бил по-малък от този за филма "Интерстелар".

Чушкопека леко се опече:

https://twitter.com/Shtirlitz53/status/1700439070466326899?s=20

преди 18 минути, Джугашвили написа:

Отговор не видях!!! Карта от това време или нещо подобно ще видя ли???  Търся украинци!!! Моля те покажи ми ги!!!  Неграмотник, Донските казаци да не би да са били част от Османската империя??? Бързо сядай да четеш!!! Ама на момента!!! 

Щом не си видял отговор, в толкова ясно обяснение. Къде се буташ в А група. Забелязването на отговори устройващи заблудите  и обсесиите ти, говори само за  психичен проблем. Путин избива внуците, на освободилите дедите ти РОБИ. Факт.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Щом не си видял отговор, в толкова ясно обяснение. Къде се буташ в А група. Забелязването на отговори устройващи заблудите  и обсесиите ти, говори само за  психичен проблем. Путин избива внуците, на освободилите дедите ти РОБИ. Факт.

Марш веднага да четеш, неграмотен покемон!!! Не искам никакви обяснения, искам да видя карта!!! Вярвам само на факти, а не на свободни съчинения!!! Та ще ми покажеш ли карта, с украинската държава по това време или не? Питам те за последно!!! Ако нямаш, забранявам ти да ме цитираш и да ме споменаваш относно исторически факти!!! С неграмотни покемони, вегани, бустери и укропитеци нямам намерение да си губя безценното време!!!

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Марш веднага да четеш, неграмотен покемон!!! Не искам никакви обяснения, искам да видя карта!!! Вярвам само на факти, а не на свободни съчинения!!! Та ще ми покажеш ли карта, с украинската държава по това време или не? Питам те за последно!!! Ако нямаш, забранявам ти да ме цитираш и да ме споменаваш относно исторически факти!!! С неграмотни покемони, вегани, бустери и укропитеци нямам намерение да си губя безценното време!!!

Факта, за пореден път за умствено ощетен като тебе. Путин избива дедите на освободителите, на робите които са те сделали, а ти неуморно го подкрепяш.

Много се извинявам, че се отплесвам от темата, но имам екзистенциален вОпрос!!! Дано е останало нещо человеческо във Вас и помогнете на възрастния человек!!! В този прекрасен комунистически форум има ли някакъв раздел или тема за компютръни игри??? От възрастта ли е, от годинките ли, не ми  се обикаля из разделите, че се изморявам бързо!!! Добрините Ви няма да останат безнаказани!!! Джугашвили умее да се отблагодарява само както той си знае!!!

Повечето от нашите освободители са предшественици на днешните хохли и москали.   В малка България не можем да направим нещо - та те да не се избиват  взаимно.   Трябва да се споразумяват вече нещо или руската мечка пак ще си го изкара, на които може.   Бандеристан може да бъде отново заличен - ще кажат, че историческото развитие коригира погрешни решения, вземани някога в Кремъл.  НАТО сега погрешно и ненужно им увеличава проблемите и страданията.   Безумие е да воюват и да умират за земи на руски казаци, където хохли почти няма.  

Няма да има мир докато хохлите не каталясат, а Путин не си прибере при майка Русия и другите четири изконни руски територии, за да се гарантира, че втора гражданска война като тази в Донбас няма да има. Другото условие ще бъде остатъците от УкроРайх да не се присъединяват към НАТО и ще играят ролята на буферна зона. Или както каза Джон Миършаймър - очертава се грозна победа за Русия, защото времето работи за Путин и всички козове са на негова страна в очертаващата се война на изтощение.

А НАТО се надява на някакви чудеса и пожелателни мисли за пълна победа на УкроРайх.

Дъртият комунистически боклук Джугашвили, на бас, че е толкова неграмотен и тЪп, че не знае, че корейците в далечния Изток са първите, които попадат под ударите на сталин при гоненията срещу националните малцинства в СССР. Завършен идиот. 

преди 3 часа, Flashback написа:

Нещо за цитата на Столтенберг да кажеш?

Начи може да изкрънкам от Истинскотопрасе 1000 кинта, като го заплаша, че ако не ми ги даде, ще ти зашия на тебе два шамара.

То понеже е скръндза, няма да ми даде 1000 кинта и аз ще ти зашия два шамара, без да съм виновен за това деяние, понеже съм предупредил Прасето, а то не ми е дало кинтите.

Чак ли си на каква въдица ви е фанал Касапина Путлер а ???

преди 4 минути, васил козарев написа:

Дъртият комунистически боклук Джугашвили, на бас, че е толкова неграмотен и тЪп, че не знае, че корейците в далечния Изток са първите, които попадат под ударите на сталин при гоненията срещу националните малцинства в СССР. Завършен идиот. 

За сметка на техните доброжелатели от Япония и САЩ!!! Какви гонения на наионални малцинства в СССР те гонят??? Вие наистина сте големи неграмотници!!! Не знаете какво сте яли вчера, ама знаете какво се е случило в Камчатка и Владивосток преди 100 години!!! Да сядате да четете, че чеп за зеле не става от вас!!! Факт, безспорен при това!!!

преди 3 минути, Джугашвили написа:

За сметка на техните доброжелатели от Япония и САЩ!!! Какви гонения на наионални малцинства в СССР те гонят??? Вие наистина сте големи неграмотници!!! Не знаете какво сте яли вчера, ама знаете какво се е случило в Камчатка и Владивосток преди 100 години!!! Да сядате да четете, че чеп за зеле не става от вас!!! Факт, безспорен при това!!!

Ти как четеш. В мавзолея имате ли библиотека ?

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти как четеш. В мавзолея имате ли библиотека ?

Трудно!!! С годините започвам да сричам!!!

Да изпреваря въпроса къде са онези с оръжието на изборите:

преди 44 минути, Джугашвили написа:

!! Какви гонения на наионални малцинства в СССР те гонят?

Неграмотникът си ти. Има няколко гонения по линия на етническите малцинства в СССР - първото е корейците в далечния изток, второто е срещу поляците при големия терор и срещу калмиците през 1943, които при разселването си, не им е осигурена достатъчно храна и до смъртта на Сталин десетки хиляди измират от глад, а прирастът на калмишката народност става отрицателен. Дефакто бавно и меко етническо прочистване срещу калмиците.  
Само поради тежка неграмотност и пълна идиотия човек може да се прекланя на Сталин. Обикновено такъв индивид е пълен олигофрен. Не умеещ да възприема и реагира адекватно на реалността. 

преди 5 часа, Джугашвили написа:

Братският севернокорейски народ празнува заедно с нас!!! Освен да се обединим, друг път към светлото бъдеще не виждам!!!! КНДР проведе парад на силите за гражданска отбрана в чест на годишнината от основаването на страната, на който присъстваха лидерът на страната Ким Чен Ун, дъщеря му Ким Джу-ае, както и ансамбъл «Александров», съобщава севернокорейската Централна телеграфна агенция (ЦТАК).
Създаването на КНДР е обявено на 9 септември 1948 г., тази дата се чества ежегодно в северната част на Корейския полуостров като официален празник.

„На 8 септември на площад Ким Ир Сен в Пхенян тържествено се проведе военен парад на Въоръжените сили за гражданска защита в чест на 75-ата годишнина от основаването на КНДР… Уважаемият другар Ким Чен Ун присъства на военния парад …”, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че дъщерята на лидера на КНДР също е присъствала на събитието.

Поканени бяха членове на партийно-правителствената делегация на КНР, руски и китайски дипломати, както и Академичният ансамбъл за песни и танци на Руската армия «А. В. Александров», който е на посещение в КНДР за участие в тържествените мероприятия.

photo_2023-09-09_07-58-02.jpg

Боже, събери си вересиите, Боже!

преди 29 минути, васил козарев написа:

Неграмотникът си ти. Има няколко гонения по линия на етническите малцинства в СССР - първото е корейците в далечния изток, второто е срещу поляците при големия терор и срещу калмиците през 1943, които при разселването си, не им е осигурена достатъчно храна и до смъртта на Сталин десетки хиляди измират от глад, а прирастът на калмишката народност става отрицателен. Дефакто бавно и меко етническо прочистване срещу калмиците.  
Само поради тежка неграмотност и пълна идиотия човек може да се прекланя на Сталин. Обикновено такъв индивид е пълен олигофрен. Не умеещ да възприема и реагира адекватно на реалността. 

преди 23 минути, Митко Вълчев написа:

Боже, събери си вересиите, Боже!

комунделите винаги ме изненадват. Когато си мисля че са свършили или малко са се ограмотили, и хоп... пак ме изненадват с вопиющата си простотия и идиотизъм.

Единствения начин си мисля, против тези неграмотни уроди е.. информацията и знанието .

Всеки който поне малко отдели време да почете и поинтересува от историята, ще разбере колко е куха и фалшива тяхната пропаганда и лъжи .

Простия народ, безхаберието, неграмотността , незнанието на историята, увличането по малоумни лозунги без сериозно отношение, играе в  тяхна полза.

преди 5 часа, Flashback написа:

Вчера, говорейки пред Комисията по външни работи на Европейския парламент, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна, че НАТО е отговорен за умишленото провокиране на войната в Украйна. Това признание показва, че тази война е можело да бъде избегната, но НАТО искаше война "до последния украинец и последната украинка". А УкроРайх и глупавите хохли просто са разходен материал и поредното натовско прокси, което ще плати ужасната и кървава цена, защото на НАТО въобще не му пука колко територия и животи ще изгуби това изкуствено териториално образувание, гонейки интересите само и единствено на НАТО.

Вчера Столтенберг пропусна само да каже, че в допълнение към това, НАТО и гарантите Франция и Германия подкопаха Минските споразумения и подготвиха УкрoРайх да атакува етническите руски общности в Донбас през март 2022 г. На УкрoРайх беше обещано, че ако си върне Донбас и Крим, веднага ще стане член на НАТО. Русия се намеси, за да предотврати този геноцид в Донбас.

Цитат на Столтенберг от вчерашното изслушване пред Комисията по външни работи на Европейския парламент:

"Предисторията беше, че президентът Путин обяви през есента на 2021 г. и всъщност изпрати проектодоговор, който руснаците искаха НАТО да подпише, за да обещаем, че повече няма да разширяваме НАТО. Това ни изпрати Путин. И беше предварително условие да не нахлуе в Украйна. Разбира се, ние не го подписахме.

Путин искаше да подпишем това обещание, никога повече да не разширяваме НАТО към руските граници. Той искаше да премахнем военната си инфраструктура от всички съюзници, които са се присъединили към НАТО след 1997 г., тоест половината от НАТО, цяла Централна и Източна Европа, ние трябва да премахнем НАТО от тази част на нашия Алианс, като въведем някакъв вид членство "Б" или втора класаНие отхвърлихме това. Така че Путин отиде на война, за да попречи на НАТО, повече НАТО близо до границите му.

Да обясня за това членство "Б" в проектодоговора, изпратен от Кремъл до НАТО: Русия иска НАТО да изтегли определени оръжия и военни бази от страните-членки, присъединили към НАТО след 1997 г., които Русия смята, че заплашват нейната собствена сигурност. Но за тези членки член 5 си остава валиден, Русия не иска това да се променя, т.е. това гарантира тяхната сигурност.

https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_218172.htm?selectedLocale=en

F5gEzCvagAAn5Nx?format=jpg&name=small

FzGNc3kWAAAveEX?format=jpg&name=4096x409

Хубавото е, че макар по трудния начин, путин постигна това което НАТО не пожела да се съгласи с добро. Спря разширението на НАТО и рязко разходите за въоръжение на алианса намаляха. Разбира се, че най логичното което трябваше да направят е да приемат исканията, на фона на действията му в Крим, Донецк, Луганск и реториката му за възстановяване на руската империя. Гнусна, противна вата( ама чела), измета и утайката на човечеството. Бях питал, пък нещо не успя да отговориш -дай едно предимство на путинова Русия пред Запада , заради което би предпочел децата ти да живеят в нея или по модела на руското общество? Докажи че не си с психични отклонения, защитавайки нещо за което си наясно, че няма едно реално и смислено предимство извън рашистката пропаганда за дебили?

преди 1 час, Flashback написа:

Няма да има мир докато хохлите не каталясат, а Путин не си прибере при майка Русия и другите четири изконни руски територии, за да се гарантира, че втора гражданска война като тази в Донбас няма да има.

Чакай сега.... как гражданска война, пък Путлер си прибира ???

:) 

Как така рашистите не могат да намерят шепа доброволци от 4.5 млн население в Донбас за сепаратизъм, пък наричаш гражданска война ?

Няма гражданска война. Има нагло рашистко военно нахлуване и превземане със сила , геноцид над местните и изпепеляване на тритории  от рашисткия окупатор.

:hush:

преди 1 час, Flashback написа:

очертава се грозна победа за Русия, защото времето работи за Путин и всички козове са на негова страна в очертаващата се война на изтощение.

Изтощението е изцяло за рашистктие окупатори които са на чужда земя. Кокото повече се протака във времето , толкова по затруднена логисика имат рашистите .

Доста отдавна обърнах внимание на тази успешна украинска тактика на изтощение и бомбардиране с високоточни удари в тила по логистиката . Накрая все се оказва че рашистите САМИ "отрицателно настъпват"  и заемат " по изгодни позиции назад" :) :)

Кавичките са ясни ....

Просто толкова са изтощени, толкова е трудно да поддържат военните си части че им е по лесно да ги изоставят. :) 

преди 5 часа, Flashback написа:

Русия се намеси, за да предотврати този геноцид в Донбас.

Никога не е имало геноцид от украинска страна.

Дори след 2014 г когато рашистите нахлуха и отцепиха Крим и ЛДНР, никъде на останалата НЕОКУПИРАНА част от административните граници на Донбас не е имало нито един тормозен или убит рускоезичен.

Жертвите са само там , където се водят бойни действия и където е рашисткия окупатор.

Цитирано е многократно как живееха процъфтяващи градове дори до 2022 г при украинска власт, като Мариуполь , и как бяха сринати и изпепелени после от рашистите почти до основи

А населението от 500 хил там остана около 150 хил.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.