Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, васил козарев написа:

"Великият" Мао убива 20 млн китайци. Това комунистите сте абсулютно същата сган като нацистите. Долна човешка утайка, достойна единствено за презрение. Дебили, олигофрени и мързеливи нищожества. 

И два безспорни урода, са сложили хилещи се емотикони, под коментар за милиони убити невинни. Не съм сигурен, дали комунистическата идеология е виновна за психическите им отклонения или щяха да ги имат и без нея. Но със сигурност е спомогнала за влошаването им на тези симптоми.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Понеже идеологическия спор (така го представяха години) премина в гореща фаза,

Искам  да отбележа.

Надявам се някакво червено диктаторче да вземе властта и такива като Вълчев - бой до посиране :)

Ако има някой с друго самосъзнание - може и други работи :)

преди 4 минути, andiay написа:

Нито е предизвикан умишлено, с цел да бъдат наказани някои....

Да, затова е в райони, където има кулаци, съпротивляващи се на колективизацията. Дааам.  
Сталин е знаел, че умират хора от глад, КПСС са знаели, НКВД също. Изземването на абсолютно цялата храна от селяните също е случайност, плод на некадърност. 

преди 1 минута, superiority написа:

Да живеят негритее. :clap:

:super:

И техните събратя ватенките. :yanim:

току-що, superiority написа:

:offtopic_s:

Признатия грях е половин грях.:biggrin:

:yanim:

Цъ, не съм но ме мислят за звяр.:topsecret:

Стахуват се, затова. :hush:

Мхм, ако имаше "грях"....

Напрао са завивам през глава от "страх" от дзверчета....

Един умен човек може да се престори на нещо друго, едно дзверче на квото и да са престори, се си личи, че е дзверче....

И нема ка да биде другояче...

Природа...

Айде бегай плачи на "моля другарката"....

преди 10 часа, AAUUXX написа:

Много угодно са го превели ,аз го  четох после го намерих да го чуя. Но и така преведено  ,пак предизвиква смях . Този тъпак ептен е изперкал.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

И два безспорни урода, са сложили хилещи се емотикони, под коментар за милиони убити невинни. Не съм сигурен, дали комунистическата идеология е виновна за психическите им отклонения или щяха да ги имат и без нея. Но със сигурност е спомогнала за влошаването им на тези симптоми.

Комунистическата идеология и антиселекцията, която извършва, е виновна за това разни дебили да се хилят на подобни неща. Оскотяването е навсякъде де що е имало ком. власт. Виж Русия напр. 

преди 32 минути, andiay написа:

Козарев, да намесваш Сталин, СССР и болшевики в темата за войната в Украйна е същия вид "логическа грешка"...

Почети малко повече за причините довели до глада в СССР....

Прочети и какви са били мотивите за тези решения, довели до този глад...

Ако искаш и по този въпрос мога да ти посоча евентуално исторически трудове....

Прочети и кога имаме геноцид и какво означава...

Или недей и си вярвай на кото ти се иска....

Казах ти го още преди - обвинението, че се ползва "ама защо биете негрите", също представлява "ама защо биете негрите"....

Укроти егото си и ще разбереш, че съм прав....

Ти си решаваш...

Още ли не си разбрал как се спира "подсказването" от телефоня?

Дзверче, което никогиш нема стане дзвер....

Не се и съмнявам че и за това имаш оправдание. 

Ще се радвам да ми отвориш очите и по този въпрос. 

току-що, васил козарев написа:

Да, затова е в райони, където има кулаци, съпротивляващи се на колективизацията. Дааам.  
Сталин е знаел, че умират хора от глад, КПСС са знаели, НКВД също. Изземването на абсолютно цялата храна от селяните също е случайност, плод на некадърност. 

Не на колективизацията, а на индустриализацията се дължи, Козарев....

Искаш ли да ти препоръчам литература по въпроса?

Хем са знаели, хем са смятали, че се преувеличава....

Кулаците са били преследвани още от преди това, а престараването с това преследване е довело до едно изявление на Сталин, отпечатано в парт. вестник, след което това преследване спира.....

Както и да е...

Ако имаш желание, ще откриеш и сам, какво, как и защо....

Ако нямаш, ще си вярваш на това, което искаш....

току-що, BANKATA написа:

Не се и съмнявам че и за това имаш оправдание. 

Ще се радвам да ми отвориш очите и по този въпрос. 

И за кое по-точно трЕбе да имам нужда от оправдание?

Никой нимой ти отвори очите, това е нещо, което всеки сам прави...

Е, ти си избрал широко затворени очи....

И защо хохли не могат за нищо да се споразумеят с москали?    Пак някои други са им виновни.  Те не си признават нищо, макар и напразно да умират       

Ето за такива изпълнения хохлите ще бъдат изтребени в достатъчен процент

Няма да има преговори вече 

Редактирано от algor
Премахнат линк! (преглед на промените)

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

375800940_6487576061356153_5083914008570

Joss извинявай, че персонално съм те пропуснал. Четейки те в темата, смятам че всички тези определения се отнасят и за тебе. Координатите ми все някой от отбор Ватенка ги има давал съм ги. Ела ми обясни живота, няма проблем. П. П. Убеден ли си, че го е казал Майк Тайсън или някой като теб, който от разстояние се изживява като него?

преди 12 минути, andiay написа:

Кулаците са били преследвани още от преди това, а престараването с това преследване е довело до едно изявление на Сталин, отпечатано в парт. вестник, след което това преследване спира.....

Да, де, разбрахме, случайно е, че умират от глад само кулаци. Чист късмет. А кореспонденцията между Шохолов и Сталин е долна лъжа. 

Вероятно и на индустриализацията се дължи купонната система в градовете, където няма кулаци :D 

преди 38 минути, васил козарев написа:

Абе, ти, Дзера ли си бе? Не знаех и не ти разпознах иронията, дагоеба... Извинявай. 

Кажи бе, пиле шарено, че "инженер" се титуловал. 

Имам съмнения от къде е съкращението при него, но се притеснявам, да не помисли, че го обиждам и няма да го напиша.

преди 9 минути, Киро Н. написа:

Ето за такива изпълнения хохлите ще бъдат изтребени 

Пак ще им простят, въпреки неуважението, че всички казаци са част от руския народ    

Днес съм с руски проксита и издирвам Кокич в цяла Русия.  Няма го. И в интерната в Мосейково не са го виждали?   Да не са го гепили за тайно участие в някой нерегламентиран гей-клуб???

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Хохлите се гордеят с идеята си да бандеризират москалите и са безнадеждни по такива въпроси.  Дори ненужна смърт не ги коригира.  

Бабите на Путин заплашиха ,че ше вземат Аляска

Цитат
, Байдън, свърши играта за теб", казва една от възрастните активистки. След това трите жени пред камерата показват опаковката на шоколадовия конструктор и гордо обявяват, че той съдържа всички "нови руски региони" - Крим, Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.
https://www.actualno.com/europe/babite-na-putin-zaplashiha-bajdyn-che-shte-si-vzemat-aljaska-video-news_2051849.html

Поредният звучен шамар за Запада/НАТО и доказателство за бързо намаляващото им влияние дори в рамките на Г-20: 

Financial Times: "Лидерите на Г-20 не успяха да осъдят руската инвазия в Украйна в съвместно изявление, след като Китай и Русия отхвърлиха формулировката, която обвиняваше Москва за конфликта. В декларацията от срещата на върха в Ню Делхи се споменава само "войната в Украйна" - формулировка, която поддръжниците на Украйна като САЩ и страните от НАТО отхвърлиха по-рано, тъй като тя предполага, че и двете страни са еднакво замесени и виновни в конфликта. Това изявление, изковано в продължение на седмици преговори и часове на интензивни дебати между дипломатите, е удар по западните държави, които прекараха последната година в опити да убедят развиващите се страни да осъдят Москва и да подкрепят Украйна".

Financial Times: В изявлението на Г-20 отпадна споменаването на руската агресия "срещу" Украйна

Съвместнaта декларация не осъжда инвазията на Москва, след като Китай отказа да повтори критичната формулировка.

Лидерите на Г-20 не успяха да осъдят инвазията на Русия в Украйна в съвместно изявление, след като Китай и Русия отхвърлиха езика, който обвинява Москва за конфликта, подчертавайки липсата на глобален консенсус в подкрепа на Киев.

По този повод министърът на външните работи на Индия С. Джайшанкар заяви: "Факт е, че днес това е много поляризиращ въпрос и по него има множество мнения. По този въпрос съществуват различни гледни точки, така че смятам, че в интерес на истината беше редно да се запише каква е реалността в заседателните зали, а именно че не всички са на едно мнение."

Декларацията призовава за "справедлив и траен мир в Украйна", но не обвързва изрично това искане с важността на териториалната цялост на Украйна, както настояваха западните страни от НАТО.

https://www.ft.com/content/af2cf577-9295-4b56-92ce-263abe202c43

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.