Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Немция и ЕС няма да замръзнат... докато ползват руски енергоизточници:

Милиони тонове руски петрол влизат в Европа през "задната врата"

Те на т'ва му викам аз енергийна независимост - да ползваш една и съща стока като преди, но да плащаш за нея и на посредници. В резултат портфейлите на западняците изтъняха рекордно, въпреки топлата зима:

https://nova.bg/news/view/2023/04/01/406840/изтичане-на-депозити-в-еврозоната-214-млрд-евро-са-изтеглени-за-пет-месеца/

Според Европейската централна банка, за последните пет месеца преди февруари, депозитите в банките са намалели с 214млрд €, като само през февруари са намалели с нови 71млрд, от които 20млрд са изчезнали от сметките не на фирми, а на домакинствата което е рекорд в историята.

За тази зима можеш да заложиш че ще има нови рекорди  :topsecret2:

Нали с теб си говорехме за топлофикация и газифициране миналата година. А тази година трябваше да ти припомням прокобите.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Inana.. написа:

е въпросителна форма 

В контекста на реторичният ти въпрос е включена въпросителна на която отговарям 

Като акцента на моят също реторичен въпрос е "Тъп " !

Там фокусирам , като отговор на Функционално Неграмотните ти въжделения !

Защото "анализаторче " в подписа ми има нещо Много Съществено , което Подпечатва всеки мой Пост ! 

Прочети го , Проумей го , ако имаш с какво и ще си намериш отговор на тъпите въпросчета , с които искаш да създаваш какъв да е диалог с мен !

Ако искам да разговарям с теб и се интересувам от теб , бъди сигурен , че ще ти подам недвусмислен Сигнал за комуникация ! 

Такъв Сигнал няма от моя страна , но ти ми се навираш нагло с инфантилните си въпросчета , само и само да видиш как ти изписва " Инана ви цитира .." 

Можеш ли да обясниш този нездрав интерес към ника ми или си мазохист и се надяваш да ти обърша 2 шамара , за да те въведа в състояние на Благодат ? 

М ?   Какво трябва да си мисля Аз за твоите Мисли и Асоциации , за които не НОСЯ ОТГОВОРНОСТ ?!

Ти питал ли си ме мен дали смятам , че "всеки иска нещо от мен " ?  М ? 

Някога да съм поставяла този въпрос публично и да съм търсила отговор ? 

Или това са ти кварталните и махленски разговори около блока на скамейката , докато чоплите слънчоглед ? 

Ако искаш мнението ми за личността ти - питай ! Щях да ти споделя ! 

Шепна ти го на ухото - Бавно и Отчетливо

Досаден и Противен си ми !

Кога за първи път разбра, че си войн на светлината?

Признавам си, няма нищо по-вълнуващо от това да видя камбанката горе и да видя, че сирен ме е цитирала!

преди 7 минути, Inana.. написа:

Ако искаш мнението ми за личността ти - питай ! Щях да ти споделя ! 

Шепна ти го на ухото - Бавно и Отчетливо

Досаден и Противен си ми !

мненията ти ги слушат само тези които си дрогирала

преди 8 минути, Гражданин написа:

Признавам си, няма нищо по-вълнуващо от това да видя камбанката горе и да видя, че сирен ме е цитирала!

Като си тръгнал с признанията , вземи и Признай мотивът да търсиш диалог с мен 

преди 12 минути, parmobil написа:

Нали с теб си говорехме за топлофикация и газифициране миналата година. А тази година трябваше да ти припомням прокобите.

Не знам. Припомни ми. А междувременно нещо по поста ми имаш ли да коментираш. Нещо от него лъжа ли е?

Точно...един идиот който избива народа си...

Цитат

Украински източници съобщиха за чудовищен брой загинали от началото на войната

В Северния военен окръг броят на загиналите войници от украинските въоръжени сили наближава 1 милион души

Киев, Украйна  04 Окт. 2023, 19:35  33688 прочита  26 коментара Автор: БЛИЦ

Украински източници съобщиха за чудовищен брой загинали от началото на войната

2

Според Днепропетровския погребален дом около 22 хиляди украински военни са били погребани в града от февруари миналата година. В две дузини области на страната според съобщенията са погребани телата на 400-500 хиляди войници от украинските въоръжени сили.

Освен това сред жертвите има и изчезнали. Смъртта на много от тези хора не е била включена в болничните досиета и следователно не е била официално регистрирана. 

Също така в списъците на убитите на фронта няма да бъдат включени военнослужещи, намерили смъртта си в тила. 

1696423292-fff.jpg

Така общите безвъзвратни загуби на украинската армия възлизат на до 800 хиляди души. Заедно с тези, които са напуснали бойното поле без разрешение и различни видове симуланти, този брой може да достигне около 1 милион души.

Заедно с това в един от документите на украинската миграционна служба се посочва, че в страната са останали едва около 23 милиона души, 7 милиона от които са мъже във военна възраст. 

От това число можем да извадим 2 милиона освободени от мобилизация, 1 милион в момента в армията и половин милион убити и ранени.

Оказва се, че Киев може да мобилизира още около 3,5 милиона граждани на страната. Въпреки това, само малка част от тези хора могат да водят бойни операции, тъй като тяхната мотивация и професионализъм са почти нулеви.

По-рано бившият американски морски пехотинец Браян Барлетик заяви, че в Украйна практически не са останали войници от украинските въоръжени сили, обучени по западните стандарти - почти всички са загинали в битка.

преди 1 минута, Inana.. написа:

Мотив? Не. Стана от самосебе си. Ти дръпна някаква реч, че си войн на светлината и т.н., а още не си ми разказала защо като те питах и общо взето това е. Беше ми интересно, но не продължи и останалото си зависи от теб.

преди 12 минути, Inana.. написа:

а ти да търсиш диалог с него - причината е същата

кога ще ходих, да се правиш на важна, - пред тези които ги дрогираш

преди 3 минути, Гражданин написа:

Мотив? Не. Стана от самосебе си. Ти дръпна някаква реч, че си войн на светлината и т.н., а още не си ми разказала защо като те питах и общо взето това е. Беше ми интересно, но не продължи и останалото си зависи от теб.

Виж сега , обяснявам го простичко

Нито си първият , нито последният , който се интересува от разни въпроси , относно Духът , който печата зад профилите ми. 

На всички казвам - Четете !   Когато някой иска да си отговори на разни въпроси , ако е интелигентен ще потърси материали и ще се интересува да намери отговорите , които го вълнуват . 

Мен например , ако ме заинтересува - отивам и изчитам хронологията му от първата буква до последната !

Това е ИНТЕРЕС !  Твоето не е интерес . 

Имам Богата хронология и в Сирена и в Инана .    Можеш да отидеш да четеш , да потриваш между пръстите си текстовете ми , можеш да Усетиш Уханието ми , можеш да отличиш качествата ми , характера ми - Всичко ! 

И всичко това , ако си Достатъчно интелигентен , разбира се и мотивирано Заинтересован .

Имам и блог във Сирена и там иди и там виж какво съм оставила - анализирай , отсявай , Изгради ми Образ ! 

Така се прави - Когато Имаш Интерес !

Когато искаш да си играеш с някого - задаваш ей такива кратки въпросчета , с които се заявяваш само , че си в ефир .

Хайде , целувай ръка и заминавай у леву 

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

а ти да търсиш диалог с него - причината е същата

кога ще ходих, да се правиш на важна, - пред тези които ги дрогираш

козичке , да не ревнуваш , моето добиче ? 

преди 4 минути, Inana.. написа:

Нито си първият , нито последният , който се интересува от разни въпроси , относно Духът , който печата зад профилите ми.

аз ще отговоря - стои една която отказва да помага на Русия:D:emoji_orte-96:

преди 2 минути, Inana.. написа:

Виж сега , обяснявам го простичко

На всички казвам - Четете !   Когато някой иска да си отговори на разни въпроси , ако е интелигентен ще потърси материали и ще се интересува да намери отговорите , които го вълнуват . 

Мен например , ако ме заинтересува - отивам и изчитам хронологията му от първата буква до последната !

Това е ИНТЕРЕС !  Твоето не е интерес . 

Имам Богата хронология и в Сирена и в Инана .    Можеш да отидеш да четеш , да потриваш между пръстите си текстовете ми , можеш да Усетиш Уханието ми , можеш да отличиш качествата ми , характера ми - Всичко ! 

И всичко това , ако си Достатъчно интелигентен , разбира се и мотивирано Заинтересован .

Имам и блог във Сирена и там иди и там виж какво съм оставила - анализирай , отсявай , Изгради ми Образ ! 

Така се прави - Когато Имаш Интерес !

Когато искаш да си играеш с някого - задаваш ей такива кратки въпросчета , с които се заявяваш само , че си в ефир .

Хайде , целувай ръка и заминавай у леву 

Ааа, да, ся ще те чета от А до Я! https://bg.wikipedia.org/wiki/Нарцисизъм

Като искаш да съм Заинтересованият, ако имаш такава нужда, ще ми пуснеш едно интересно CV във формата на един хубав пост по въпроса за твоето войнство и светлината. Това е към каквото имам конкретен интерес и чаках нормално общуване с човек на зряла възраст, но търпението ми се изчерпва. 

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

Копитце я поне кажи смени ли си вече батерията на дъното? Справи ли се с копитцата? Тревицата как е ? Хрупкава ли е или нещо нагарча? 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Хайде да те хваща гражданчето за въженцето и да те води на някоя полянка в празният раздел , да си гукате 

Няма да пълним темата с лични разговори ! 

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

преди 1 минута, nikssi написа:

Копитце я поне кажи смени ли си вече батерията на дъното? Справи ли се с копитцата? Тревицата как е ? Хрупкава ли е или нещо нагарча? 

като те питах, беше вече сменена батерията - явно не е правила контакт - извадих е и е сложих и се оправи

преди 3 минути, Inana.. написа:

Хайде да те хваща гражданчето за въженцето и да те води на някоя полянка в празният раздел , да си гукате 

е ще кажел ли поне защо отказваш да помагаш на Русия, или пак ще се чешеш където не те сърби

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

като те питах, беше вече сменена батерията - явно не е правила контакт - извадих е и е сложих и се оправи

Питам бре специалисте. Баш майсторе, тревичката като спреш и зацепваш.

Та така ... да пусна малко за двата кръга нещо смешно.

Украински танкист се обади на руския „Уралвагонзавод“ и попита как да си поправи танка (obektivno.bg)

преди 19 минути, Inana.. написа:

Уплаши се :halloween9:

преди 7 часа, maxthon написа:

Запада с нищо не е задължен на Украйна.

Будапещенския Меморандум.

Съгласно Будапещенския Меморандум, САЩ и Великобритания са задължени да помагат на Украйна, докато Путлер не отхлуе от Донбас и Крим.

преди 7 часа, parmobil написа:

Ма той не е Тошев, а един американец с лампази казал, че ще земат Киев за три дняяя. Путлер не бил нахлул в Украйна, а Буча било театър.

преди 7 часа, maxthon написа:

Плаща изцяло за собствените си грешки. Запада с нищо не е задължен на Украйна. Украйна единствено е била ползвана за средство при политиката, за която вече споменах. Щеше да е интересно ако такава не се провежда и на друго място на планетата, но уви такава има. И там няма да завършат нещата по различен начин от сега.

Защо мислиш че някой го прави от задължение? Защо все някой на някого трябва да помага от някакво задължение?

Като видят пострадал човек някои помагат, други не, трети се подигдават и т.н. 

САЩ с какво бяха длъжни на СССР да им помагат, или на Великобритания? Ние с какво бяхаме длъжни да помагаме на Виетнам и да кръщаваме български заводи с виетнамски имена?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.