Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, maxthon написа:

Е нали говореше за някой си главен прокурор. Тукашния също проверяваше цени. Импортозаместването го изяснихме преди това. Специално с яйцата няма такова нещо. Двама ти го обяснихме, а ти още се правиш, че не си разбрал. Самодостатъчност има при липса на форсмажорни обстоятелства. А такива се случват навсякъде. Случило се е тук, случило се е в Швеция. Не виждам нещо специално в това, че го има и в Русия.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Ама ние за дефицита за яйцата тук ли сме говорили..Гледай как не съм разбрал значи, Явно тук ще ги внасяне от Турция и тук има импортозаместване ще се налага специално разрешение за внос... Гледай как не съм  разбрал значи.. Прекалил съм със суперхраната от тор и не съм разбрал нищо.

Бъди, виж сега сериозно - колкото и да се правиш на луд -само затъваш по-надолу да ти кажа. Продължаваш да бъдеш най-слабия пропагадист  и нищо не може да ме убеди в противоположното. Вземи се оправи че освен за пометище не ставаш за друго. Където съм те хванал - там си показал колко ги "разбираш" нещата.  Това гърчовете ти не вървят при мен.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Ама ние за дефицита за яйцата тук ли сме говорили..Гледай как не съм разбрал значи, Явно тук ще ги внасяне от Турция и тук има импортозаместване ще се налага специално разрешение за внос... Гледай как не съм  разбрал значи.. Прекалил съм със супергюхраната от тор и не съм разбрал нищо.
Бъди, виж сега сериозно - колкото и да се правиш на луд -само затъваш по-надолу да ти кажа. Продължаваш да бъдеш най-слабия пропагадист  и нищо не може да ме убеди в противоположното. Вземи се оправи че освен за пометище не ставаш за друго. Където съм те хванал - там си показал колко ги "разбираш" нещата.  Това гърчовете ти не вървят при мен.

Казах ти да прочетеш добре какво означава импортозаместване преди да използваш думата на щяло и нещяло. Тук става дума за внос с цел регулиране на цената. Това не е импортозаместване. Явно наистина не си разбрал, че единствения, който се прави на луд в момента си ти.

току-що, maxthon написа:

Казах ти да прочетеш добре какво означава импортозаместване преди да използваш думата на щяло и нещяло. Тук става дума за внос с цел регулиране на цената. Това не е импортозаместване. Явно наистина не си разбрал, че единствения, който се прави на луд в момента си ти.

За България или за Швеция говорим че не съм сигурен с теб?

Къде имаше дефицит че забравих,а? Кой ги чете коментарите -ти или аз,а? Нали ги беше чел уж? Или забрави вече се

преди 11 минути, maxthon написа:

Е нали говореше за някой си главен прокурор. Тукашния също проверяваше цени. Импортозаместването го изяснихме преди това. Специално с яйцата няма такова нещо. Двама ти го обяснихме, а ти още се правиш, че не си разбрал. Самодостатъчност има при липса на форсмажорни обстоятелства. А такива се случват навсякъде. Случило се е тук, случило се е в Швеция. Не виждам нещо специално в това, че го има и в Русия.

Ти кажи щом там има растеж, а рецесията е тук в Европа. И докато продължаваш да гледаш на лихвения % като едно число няма и да разбереш защо тук е висока лихвата. Може би трябва да прочетеш още няколко дебели книги в един друг университет.

Лихвата тук може и са е висока, ама там е мнооого восока.

Това поскъпване там от 50% (50 е само от август, от януари сигурно и там 100) ако го съпоставиш с нашето от 100% в абсолютна стойност ще разбереш че на руснаците им се налага да внасят двойно повече за последната година от колкото на българите.

Ама ти няма как да го проумеш това.

За България или за Швеция говорим че не съм сигурен с теб?
И за трите дядо попе, и за трите места. Внос с цел регулиране на цена. Има вътрешно производство, което не покрива търсене поради форсмажорни обстоятелства - затрити ферми.

преди 2 минути, maxthon написа:

И за трите дядо попе, и за трите места. Внос с цел регулиране на цена. Има вътрешно производство, което не покрива търсене поради форсмажорни обстоятелства - затрити ферми.

Явно цените на 3-те места вече е в рубли- добър си ... Не може да ти оспори.

18655399.jpg

18655399.jpg
Е има и по 95, има и по 65. Може би тези 280 трябва да бъдат проверени за спекула от главният им прокурор? По примера на нашия преди време.

преди 8 минути, maxthon написа:

Е има и по 95, има и по 65. Може би тези 280 трябва да бъдат проверени за спекула от главният им прокурор? По примера на нашия преди време.

Пуснах ти нещо в другата тема-моляте развий си отчаяните гърчове там.

преди 12 минути, kosyo написа:

18655399.jpg

Eто и цени в някакъв маркет Магнит.

Тези от 219 рубли са за 15 броя:

photo_2023-12-13_14-53-34.jpg.a7d4731b3111b94d63584a8d71f2cd5b.jpg

Пуснах ти нещо в другата тема-моляте развий си отчаяните гърчове там.
Пускай каквото си искаш. Импортозаместване няма.

току-що, maxthon написа:

Пускай каквото си искаш. Импортозаместване няма.

Верно е -спряха го:)

Верно е -спряха го:)
Ама не е имало и преди за яйца. Прочети какво означава думата.

Ко туй ... 🤡

Цитат

От януари  до юли 2023 г. американските компании са увеличили вноса на руски торове до рекордните 944 милиона долара, а Русия стана вторият по големина доставчик за САЩ след Канада, според данни, цитирани от „Комерсант“.

Вашингтон показа отношението си към вноса на руски торове още през март 2022 г., когато Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ освободи минералните торове от санкции и ги включи в списъка на стоките от първа необходимост.

Освен това американският регулатор отхвърли искането на местните производители за въвеждане на антидъмпингови мита върху торовете от Русия.

:topsecret:

Ти да видиш ...

Цитат

Може да се наложи Германия да обяви извънредно положение, за да предостави допълнителна помощ на Киев през следващата година, ако ситуацията в Украйна се влоши, предупреди канцлерът Олаф Шолц в правителствено изявление пред парламента. Опозицията нарече плана му „финансова измама“ и се зарече никога да не го допусне да се случи.

За секиго по нещо....

Кое е пропаганда и кое не е...

Наистина ли разбираме, що е туй либерална демокрация и съществува ли таквоз жувотно днес...

Защо подобни предавания се спират от ефир днес...

Заради руска пропганда в тях ли...

Или поради западната пропаганда и цензура....

А автора добросъвестно предлага и двете гледни точки....

За любопитните...

преди 30 минути, nikssi написа:

Ко туй ... 🤡

Ми същото като туй:

В. "Ню Йорк таймс": САЩ плащат милиарди на руската държавна ядрена агенция

Цитат

Днес американските компании плащат около 1 милиард долара годишно на руската държавна ядрена агенция, за да закупят горивото, което генерира за САЩ повече от половината енергия без емисии, отбелязва американският вестник

и като онуй:

Руският петрол се завръща в Европа, Москва вече вторият голям доставчик за ЕС през Индия

Цитат

цитирайки официалната статистика на Евростат, че Индия е станала вторият по големина доставчик на рафинирани петролни продукти за Европейския съюз през 2023 г...

...Индия внася около 40% от суровия нефт от Русия 

преди 2 часа, kirko12 написа:

На Русия е нанесен ужасен удар!

Нова година без руска салата за водката ! Ужжжжаас.

Нема се пУашиш. Руска салата ще има, ма за да е политкоректна, ще я наричаме "салата Оливие":

1465585874_.png.ed54bb1ae5bf7c8561604220ef3d4197.png

преди 10 часа, maxthon написа:

И пише ли, че в магазините 10 яйца са около 3лв наши пари, а онези на опашката, която се показа са 1.5лв също за 10 бр. или точно три пъти по-евтини от тук. Те хората ще се оправят, ние не.

В твоята рассия линията на бедност е /по100 рубли еврото / 144 евро. А под нея по ОФИЦИАЛНИ данни са малко над 11 милиона  . Сравнение между нас и твоите руснаци НЕ може да има.

преди 7 часа, maxthon написа:

Има вътрешно производство, което не покрива търсене поради форсмажорни обстоятелства - затрити ферми.

А что случилось ??? :)

:giggle1:

преди 8 часа, maxthon написа:

Може би по половин Европа в рецесия,

На ясно ли си какво значи РЕЦЕСИЯ? Сигурно НЕ?  Да ти кажа ,рецесия има според финансистите ,когато няма растеж  на БВП в продължение на две тримесечие. При страните ,които са пазарно организирани и имат висока  производителност и ГОЛЯМ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ каквато е еврозоната   рецесията има НЕ съизмеримо  значение за населението .Докато страните с нисък жизнен стандарт ,каквато е твоята рассия  увеличение на БВП с по-малко от 3 % и  значителна инфлация ,каквато в момента е руската /малко над 7 %/значи  само ЕДНО -сериозно влошаване на издръжката на живота. То няма какво да е друго  след като 30%/официално/ от икономиката е военна ,а тя е много по-голяма,като се прибавят и социалните плащания ,а те в момента са сериозно орязани в рассия .... ,а ти си тръгнал за яйца. Че ако се внесат на каква цена ще се внесат ,като по-бедни наоколо колкото руснаците няма. Икономиката на времето фалира СИВ,после СССР и с твоята рассия ще стане същото ,колкото и да се пъчат и БОДРО да заявяват колко са успешни,тези филми такива като мен на възраст, вече сме ги гледали!

Айде да оставим тия икономически резултати на бъдещето а ?

В реалността - Байдън е следствен за ПОДКУП

Брюксел "размрази" 10 млрд. евро за Унгария след изнудване с подкрепата за Украйна.   Не е ясно дали частичното размразяване на средствата ще отслаби решимостта  на   Унгария  с вето  да блокира въпроси, свързани с Украйна, на срещата на върха на лидерите в Брюксел в четвъртък и петък.   Днес и утре ще стане ясно.

Актуални видео обобщения по отношение на ситуацията на фронта в Украйна и прокси войната на колективния Запад срещу Русия:

Бонус видео:

Ето някои от Западните оръжия, които Русия взе от украинското бойно поле (по принцип е малко вероятно да се налага обратно инженерство, тъй като въпросните оръжия, въпреки Западната пропаганда, не представляват никакви инженерни чудеса или тайни и не са "супер оръжия", въпреки че като такива се промотират):

преди 1 час, bigiadri написа:

увеличение на БВП с по-малко от 3 % и  значителна инфлация ,каквато в момента е руската /малко над 7 %/значи  само ЕДНО -сериозно влошаване на издръжката на живота.

Е то % на бвп няма нищо общо с този на инфлацията. И понеже ясно осъзнаваш, че 7 е повече от 3 и правиш много погрешен извод. Как беше термина, който се използваше когато се мъчиш да лееш нещо като разсъждения? Някаква лейка ли беше?

преди 2 часа, bigiadri написа:

В твоята рассия линията на бедност е /по100 рубли еврото / 144 евро. А под нея по ОФИЦИАЛНИ данни са малко над 11 милиона  . Сравнение между нас и твоите руснаци НЕ може да има.

А можеш ли да обясниш защо това са около 7% от общото население и да сравниш това с нас?  Сравнение наистина не може да има след като тук са над 20% под линия на бедност.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.