Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Кой е убеден русосифилистик се вижда по мненията в темата

От теб би станал  великолепен комунист, както и нацист или фашист. Трябва да съжаляваш, че не си се родил по-рано. Не разсъждаваш и си готов всичко да изпълняваш.  Този ни е враг, макар че нищо не ни е направил. Онзи, който не е против него и си гледа интереса също ни е враг. Твърдиш, че си физически здрав. Чудесна работа е можело да свършиш на комунистите през 40-те и 50 -те години. 

Актуално статия по отношение на сваления руски самолет, в който имаше 65 украински военни затворници, които трябваше да бъдат закарани в Украйна и предадени на украинската армия, която е прокси на НАТО:

"Putin: Il-76 was downed by US or French air defenses, experts to prove it by next week

"A clear-cut answer to this issue will be voiced in two-three days," the Russian president noted

SAINT PETERSBURG, January 26. /TASS/. A special expert group will reveal in 2-3 days results of its investigation into the crash Russia’s Il-76 transport military aircraft which was allegedly downed by the Ukrainian military, Russian President Vladimir Putin said on Friday.

"All fragments that could have caused the [fatal] destruction have been recovered from the scene. They point to the fact that the aircraft was shot down by an air-defense rocket," Putin said.

"This incident should be either attributed to their poor [Air Defense] training or their incompetence of handling such systems," the Russian president said. "Most likely the strike was delivered by a US system Patriot system but even more likely by a French-made air-defense system."

"A clear-cut answer to this issue will be voiced in two-three days," the Russian president added.

A Russian military transport Il-76 plane carrying 74 people, including 65 Ukrainian captives, who were supposed to be exchanged in a prisoner swap, was shot down by Ukrainian troops over Russia’s Belgorod Region bordering Ukraine on January 24.

All those who were aboard died. The Russian defense ministry described the incident as a terror attack. According to the ministry, Kiev was aware that the plane was carrying prisoners who were to be exchanged at the Kolotilovka checkpoint and the attack on the plane was geared to accuse Russia of killing Ukrainian soldiers."

Източник: https://tass.com/politics/1738007

Напомням: Украинската армия, въпреки че беше информирана, че в самолета има украински военни, реши да го свали, поради някакви причини, като после излъга, че от страна на Русия не са я информирали и затова украинската армия помислила, че това всъщност е военен самолет, който е на път да бомбардира украинска територия, и затова го били свалили...

преди 30 минути, royalpiggy написа:

Нали уж Русия няма оръжия и не може да произвежда военни технологии?

Не може да задоволи напълно нуждите си за СВО.

Защо мислип купуват от Иран и СК.

преди 56 минути, royalpiggy написа:

Нали уж Русия няма оръжия и не може да произвежда военни технологии?

Ами...

Как да ти обясня...

Зехте ли Авдеевка ?

Русия и технологии. Пази Боже.

Те гвоздеи не могат да произведат. Умрелия Путлер защо го държат в хладилника ? Щото нямат гвоздеи да му заковат ковчега.

преди 42 минути, BANKATA написа:

Защо мислип купуват от Иран и СК.

Защото искат да има много, а не защото няма. Пък и не е задължително всичко, което си поръчат да отиде за бойни действия нали? Защото знаеш всички, които даваха снаряди на Украйна за какви срокове се говореше за възстановяване на запаси. Някой може пък да иска по-бързо да възстанови тези запаси.

преди 2 часа, glen написа:

Латвия и Литва се присъединиха към Естония в изграждането на укрепления, а литовските спестители са помолени да извадят парите си от чорапите си и да ги инвестират в танкове.

https://t.me/Slavyangrad/85782

1676803870_papik-pro-p-karikaturi-na-pribaltov-22.jpg

преди 2 часа, Flashback написа:

Над 200 млрд. долара от НАТО и накрая това: 🙄

Същата история като с "великия" германски райх.

Пропагандата:

2886573.jpg

Реалността, която никога не са показвали по медиите:

Bundesarchiv_Bild_101I-215-0366-03A,_Rus

Даже и едни каручки са мъкнели, ама не конете, а самите "велики" арийски войници:

AVvXsEg4m-Djsiou-UsBIGxttk3vNCMqCyHy-ATM

Това последното, като го научих от трилогията на историка Джеймс Холанд, първо зяпнах от изумление, а после ме напущи смях.

Съжалявам много, че не съм се сетила да питам едната ми баба, вече покойница, как точно германците са минали през тяхното село на път за Гърция.

преди 28 минути, parmobil написа:

Ане, лягай вече.

Чакай тепърва почва с шаржовете и карикатурите

преди 9 минути, Anneliese написа:

Пропагандата:

2886573.jpg

Даже и едни каручки са мъкнели, ама не конете, а самите "велики" арийски войници:

Това последното, като го научих от трилогията на историка Джеймс Холанд, първо зяпнах от изумление, а после ме напущи смях.

Съжалявам много, че не съм се сетила да питам едната ми баба, вече покойница, как точно германците са минали през тяхното село на път за Гърция.

РККА също са имали подобни каручки и коне хихи

преди 45 минути, Anneliese написа:

Пропагандата:

2886573.jpg

Германците са минали спокойно през нашия край и в двете посоки. Без зулуми. 

Руснаците (главно укри, азери и казаци) дошли и изяли дори воловете и конете на месните. Прибрали и дините от полето. Вечерно време един от руснаците отишъл да погали жената на, да кажем Васил. Василчо го утрепал и заедно с винтовката в тоалетната. Още е там. 

Според спомените на един селски, вече починал, видял онези години.

Не съм чувала руснаците да са се държали лошо. Но пък великите германци така нямали снабдяване, че е трябвало да молят местните за храна.Руснаците не съм чувала да са гладували. А на градски легенди за руснаците грам не вярвам.

За руски каручки също не съм чувала. Но пък си представям руснаците колко са се хилили, като са открили това творение на Фердинанд Порше. Аз също доста се похилих, като чух историята.:lol6::lol6::lol6:

image.jpg

преди 8 минути, Anneliese написа:

Не съм чувала руснаците да са се държали лошо.

:)

Русия вкара пореден опозиционер в затвора

кой изстреля първата ракета в Украйна

преди 1 час, Anneliese написа:

Пропагандата:

2886573.jpg

Реалността си е тук от '39, това че си чела нещо друго си етвой проблем.

Говорим за ВСВ бе!

преди 12 часа, maxthon написа:

Няма нужда да доказваш каквото и да било по случая с Полша нали? А беше се размърдал да намериш статията щеше да прочетеш и източника на информацията какъв е и защо председетеля на една украинска асоциация в Полша е потвърдил за това. Давай ми примери за Полша,а да не се чудиш на къде да обърнеш темата.

И ти ако беше НЕ толкова трол ,а беше видят най-напред какво става в твоята рассия и тогава да пишеш за другите страни! Путлер пусна  на свобода хора на които трепенето им е малко . Те сега чистички и невинни си живеят :

Screenshot2024-01-27083512.thumb.png.2c5907a1fcc87ff7d6fba39d3d9e4631.png

Обикновени руски изроди

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Ами...

Как да ти обясня...

Русия и технологии. Пази Боже.

САЩ купуват уран и петрол от Русия,  ЕС защо не ги санкционира?     Защо правят като Китай, Индия, Турция и другите?   Нали си голям обяснител...

преди 1 минута, BANKATA написа:

Деди, що не допускате международно разследване на катастрофата?

Нямам нищо общо с глупостите на хохлите.   Ядосвам се, че и казаците правят глупости.   Винаги е можело нещо да са се споразумяли. А те се избиват за и против НАТО.  Намерили за какво.   Отивам при внуците -за подобряване на настроението.

преди 1 час, bigiadri написа:

И ти ако беше НЕ толкова трол ,а беше видят най-напред какво става в твоята рассия и тогава да пишеш за другите страни!

За Полша говорим, а не за Русия.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.