Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз съм съгласен да помагаме на Украйна.

И къде отиват голяма част от парите?!

Цитат

Трето (и това е основното), се появи категория нови кандидати за луксозни автомобили - хора, чието благосъстояние се е увеличило значително от началото на войната. По-рано те са карали модели на масови марки, но сега се качват на модели на премиум-производителите. Голяма част от тях са забогатели благодарение на различни, в това число и корупционни, схеми за доставки на армията. И са готови да харчат парите си за скъпи вещи (продавач на швейцарски часовници от Киев твърди, че продажбите му през последната година са повече отколкото за цялото съществуване на бизнеса му)

Продажбите на луксозни коли в Украйна бият рекорди въпреки войната - AУТОМЕДИЯ (investor.bg)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Мен това не ме бърка. Като не ти харесва иди в Москва при Путлер. Там ще цъфнеш и ще вържеш.

Аз съм съгласен да помагаме на Украйна.

Зная имаш бизнес в Украйна. Разбирам те. И аз така щях да посръпя на твое място. Всеки си гледа интереса. Ама тия украинци рано или късно ше клекнат и ще си местиш бизнеса, няма как...

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Защото се бие за нас.

Напиши, бие се да ми запази бизнеса. Бъди честен.

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Какво ми дреме къде отиват парите, не искам да ги давам! 

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Какво ми дреме къде отиват парите, като не са в моята сметка? 

Не ти дреме, че ТВОИТЕ пари отиват в чужди сметки?!

Голяма украинска победа ! Народе гледай видеата и снимките, слава, слава

Безпилотник с ръчна бомба улучи общината в Белгород.

6 счупени дограми и голяма победа !

Чак в Вашингтон разбраха ей!

https://www.washingtonpost.com/world/2024/03/12/russia-militias-ukraine-war-drone-strikes/?utm_campaign=wp_main&utm_medium=social&utm_source=telegram

https://glasove.com/media/2024/03/12/146017/1010x570.png?_=1710248136
  •  Автор: Гласове
  •  
  • 12 Март 2024
  •  
  • 697
  •  
  • 5

Автор: Дейвид Сакс, telegram.org Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ако прегледате всички изявления на Байдън в началото на войната, ще видите, че всички те се сбъднаха, но с обратен знак. Той каза, че ще отслабим Русия, за да й попречим да води отново такъв тип война. В действителност ние направихме руската армия по-силна. Тя е по-голяма, отколкото беше преди", това казва американският милиардер Девйд Сакс във видео, публикувано в Телеграм.

Според бизнесменът сега Русия произвежда много повече оръжия. "Промишлената база се разширява, а освен това тя вече е изпитана и закалена в битки, особено срещу западните оръжия. Така че Байдън създаде у руснаците много по-страховита армия, отколкото когато започнахме. Междувременно САЩ са изчерпали и изпразнили резервите си. 

След това погледнете икономическите изявления на Байдън. Той заяви, че санкциите ще унищожат руската икономика. Всъщност руската икономика расте по-бързо от икономиката на която и да е от страните от Г-7. Страната наистина процъфтява, а санкциите съкрушиха икономиките на европейските ни съюзници.

Политиката, която той провежда, доведе до бумеранг и се сбъдна в обратна посока. А също и хуманитарната ситуация. Той каза, че ще помогнем за облекчаване на страданията на украинците. Всъщност мисля, че това доведе до нашата подкрепа за тази прокси война и до готовността ни да се бием до последния украинец. 

Американски сенатор към Зеленски: Руснаците умират. Това са най-добре похарчените ни пари

Както каза Линдзи Греъм, това са най-добрите пари, които някога сме харчили, използвайки украинците да убиват руснаци. Това доведе до безпрецедентна хуманитарна катастрофа в Украйна, където още около 10 милиона души, предимно жени и деца, напуснаха страната. 

Мисля, че поне половин милион души бяха убити или сериозно ранени. А населението на страната е намаляло от около 44 на 28 милиона души. И ако погледнете демографската пирамида, там има между 10 и 12 милиона пенсионери. 

Те не могат да работят. Това, което направихме, всъщност води до демографската смърт на тази страна."

Преди седмица инвеститорът Дейвид Сакс предупреди, че американският президент Джо Байдън ще изпрати американски военни в Украйна, ако бъде преизбран за втори мандат. 

„Първоначално Байдън се противопостави на изпращането на F-16, танкове Abrams и ракети с голям обсег в Украйна на основание, че това може да започне Трета световна война. Той вече е изпратил всичко това“, подчерта той в социалната мрежа X.

Според Сакс изпращането на сухопътни войски все още е „единственото табу“, но френският президент Еманюел Макрон наскоро повдигна въпроса за обсъждане. Освен това всеки ден се получава информация, че специалните сили на НАТО вече са на територията на Украйна.

Милиардерът отбеляза, че Байдън не може да изпрати американски войски в Украйна, преди да спечели президентските избори, тъй като „би било твърде непопулярно“ в този предизборен момент.

„Но не се съмнявам, че ако бъде преизбран, той ще изпрати сухопътни войски в Украйна“, каза Сакс.

Дейвид Сакс е предприемач, автор и инвеститор във фирми за интернет технологии. Той e генерален партньор на съоснованият от него „Craft Ventures“, фонд за рисков капитал и е един от водещите на подкаста „All In“.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Не ти дреме, че ТВОИТЕ пари отиват в чужди сметки?!

Не ми дреме кой ги взима, това е без значение. Не искам да ги давам, но никой не ме пита! Искам да си останат в сметката ми.

Forbes: Украинската ПВО се "олюлява" в най-важния момент, Русия унищожи двe US установки Patriot

Упоритостта и късметът на руски оператор на дрон се изплатиха в събота или няколко дни по-рано, когато руснаците откриха конвой на украинските въоръжени сили близо до Покровск в Източна Украйна, който включваше най-малко две пускови установки за наземната система за противовъздушна отбрана Patriot на базата на автомобилно шаси, пише сп. Forbes, цитирано от "Фокус". 

Реагирайки по-бързо от обикновено, руските ракетчици се прицелиха и поразиха точно украинския конвой с ракета земя-земя "Искандер“ от разстояние до няколкостотин километра. Смята се, че две ракети-носители Patriot са експлодирали, почти сигурно убивайки екипажите им. 

За първи път в двугодишния конфликт руснаците успяха да открият и унищожат част от украинската батарея Patriot. Още повече, че моментът не може да бъде по-подходящ за руснаците. 

През последния месец украинските батареи Patriot са свалили дузина изтребители-бомбардировачи на руските ВКС, постепенно намалявайки предимството на Москва във въздуха през третата година от конфликта. 

Възможно е ударът на "Искандер" на повече от 30 километра от фронтовата линия да е поразил точно тези пускови установки и екипажи, които преди това са свалили руски самолети. Така въздушното пространство над Източна Украйна със сигурност е станало много по-безопасно за руснаците. 

От такъв удар украинският корпус за противовъздушна отбрана очевидно се олюля. Противовъздушната отбрана на ВВС на Украйна има само три батареи Patriot (вероятно са оборудвани с радари и имат от четири до осем пускови установки - плюс четири резервни). Две батареи и две резервни пускови установки са пристигнали от Германия, една е дарение от САЩ, а други две от Нидерландия. 

Така само в резултат на един катастрофален удар украинците загубиха до 13% от своите пускови установки Patriot. Или 7%, ако всяка батарея има осем пускови установки. 

Наред с радарите, командните пунктове и системите за презареждане на ракети, мобилните пускови установки са най-важните елементи на противовъздушната отбрана на Украйна. Ракетите Patriot PAC-2 биха могли общо да са свалили десетки руски самолети и, ако се вярва на изявленията на Украйна, тогава и стотици дронове и ракети. Маневреният PAC-2 има обсег на действие до 145 километра. 

По ирония на съдбата комплексите Patriot редовно свалят дори хиперзвукови "Искандери“. Но само когато батареите са разгърнати и са в пълна бойна готовност, а не в процес на прехвърляне от една огнева позиция на друга. 

Не е ясно защо екипажите на Patriot са били разположени без собствено противовъздушно прикритие. Възможно е украинските военновъздушни сили да са твърде разтегнати, покривайки градове и сухопътни сили, за да се защитават адекватно. 

Но, честно казано, пропуски се появяват и в системата за ПВО на сухопътните войски. Само тази седмица руснаците заявиха още един първи успех: те забелязаха високомобилна артилерийска ракетна система HIMARS с помощта на дрон и извършиха прецизен удар с друг "Искандер“. 

След унищожаването на две системи за противовъздушна отбрана Patriot (и, вероятно, заедно с много опитни екипажи), натоварването на ПВО на Украйна се увеличи. Освен това замяната на изгубени пускови установки няма да е лесна. 

Това се дължи на факта, че единственият им производител е американската компания Raytheon, въпреки че в производството на ракети участва и немски партньор. Украйна или някой от нейните съюзници може да се нареди да закупи резервни ракети-носители, за да замени двете току-що унищожени, но това може да отнеме месеци, ако не и години, и да струва милиони долари, които Киев вероятно не е предвидил в бюджета. 

Украйна обикновено получава като дарение батареи и ракети Patriot. И въпреки че Германия, Нидерландия или някоя от европейските опериращи страни биха могли да дарят повече, най-логично е оборудването да идва директно от източника - Съединените щати. 

Но проруските републиканци в Конгреса блокират по-нататъшната помощ за Украйна от октомври. Това ще направи все по-трудно замяната на всяка ракета-носител Patriot.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не искам да ги давам, но никой не ме пита! Искам да си останат в сметката ми.

Парламента на България, нима не гласува като гарант, да плащаме лихви по кредити на Киевски  Бандеровци!?   

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не ми дреме кой ги взима, това е без значение. Не искам да ги давам, но никой не ме пита! Искам да си останат в сметката ми.

Ти си каза, никой не те пита!, защото ти си никой и като никой, имаш правото да страдаш и мреш квиейки, ти не си човек за онези , които са изнасилили правото да Бъдат Някой !

CNN: Тази руска планираща бомба унищожи украинската отбрана и наруши баланса на силите

image3028.jpg
ФАБ-1500, снимка: "Взгляд"

Държави от НАТО вече изпратиха войници в Украйна, призна полският външен министър

Руските въоръжени сили започнаха да използват мощна бомба ФАБ-1500, която унищожи украинската отбрана и наруши баланса на силите на фронтовата линия, съобщи CNN.

Руските въоръжени сили са превърнали основно оръжие от съветската епоха в планираща бомба, която оставя след себе си кратер с ширина петнадесет метра, съобщава телевизионният канал.

„Става дума за ФАБ-1500,  фугасна бомба с универсален модул за планиране и корекция със сателитно насочване, оръжие от съветската епоха, преобразувано в планираща бомба. Тя тежи 1,5 тона, почти половината от които са експлозиви. ФАБ-1500 се доставя от изтребители от разстояние около 60-70 километра, извън обсега на много украински системи за противовъздушна отбрана (ПВО). Тя има поразяваща площ от 2 кв. км и точност до 5 метра.

Наскоро публикувани видеоклипове от фронтовата линия в Донецка област илюстрират огромната сила на тези бомби при удари срещу топлоелектрически централи, фабрики и високи сгради – места, от които украинците координират защитата си.

FAB-1500, според войник от въоръжените сили на Украйна, подкопават морала на колегите му.

„Преди това бяхме обстрелвани само с артилерия. Сега превзеха града по-агресивно [и] започнаха да използват активи на военновъздушните сили, по-специално ФАБ-1500. Защо се използва ФАБ-1500? Защото щетите, които причинява, са много сериозни. Това оказва голям натиск върху морала на войниците. Не всички от нашите момчета могат да го издържат. Въпреки че са повече или по-малко свикнали с ФАБ-500, ФАБ-1500 е ад“, заяви войник от 46-а авиомобилна бригада на въоръжените сили на Украйна от фронтовия град Красногоровка пред CNN.

Използването на ФАБ се превърна в критичен елемент от руската офанзива в Донецк, особено при унищожаването на украинската отбрана в Авдеевка, която падна през февруари, и околностите й, отбелязва CNN.

„По време на битката за Авдеевка бяха изстреляни стотици въздушни бомби в продължение на няколко дни. Само по направлението Авдеевка 250 бяха изстреляни само за 48 часа“, заяви пред телевизионния канал Юрий Игнат, говорител на военновзъдушните сили на Украйна.

ФАБ-1500 е най-мощната в семейството на този тип бомби и е евтина за производство. По този начин руснаците разполагат с много голяма огнева мощ, която могат да използват срещу стационарна отбрана, увеличавайки загубите на украинците, посочва CNN.

преди 2 минути, laplandetza написа:

Ти си каза, никой не те пита!, защото ти си никой и като никой, имаш правото да страдаш и мреш квиейки, ти не си човек за онези , които са изнасилили правото да Бъдат Някой !

Когато станем много, ще сме някои...Засега сме малко, защото хората още не го разбират. Такива като тебе...

Screenshot-2024-03-12-161223.png

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Когато станем много, ще сме някои...Засега сме малко, защото хората още не го разбират. Такива като тебе...

Вие сте много- гледай по статистика колко умника ги набодоха за експеримента.Повай да квичиш, ши та чуят................ кога ваксините цъфнат!😀

преди 2 часа, maxthon написа:

Е то медийна перемога липсва, а разузнавача казва, че тия в Беглород са на свободна практика. Е това е евтината пропаганда. При провал (както е в случая) пълно мълчание и "ние нямаме нищо общо с това". В обратния случай щеше да има тупане в гърдите. Може да кандидастват за Оскар. Задължително ще го дадат....

image.png

Да ти кажа новината е направо комична за втората армия в света, ама нали сте си ватенки и следвате някакви опорки.

преди 10 минути, BANKATA написа:

Да ти кажа новината е направо комична за втората армия в света,

А ти какво очакваш като воюва една двадесета от нея?!

Да ти кажа новината е направо комична за втората армия в света, ама нали сте си ватенки и следвате някакви опорки.
Е цялата комедия приключи много бързо. Сутрин перемога, а на обед вече е зрада. Къде са самостоятелно действащите според Буданов самоубийци? Зрадата в голяма.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 46 минути, attj написа:

Парламента на България, нима не гласува като гарант, да плащаме лихви по кредити на Киевски  Бандеровци!?   

Аз не съм гласувал за това НС.

преди 35 минути, laplandetza написа:

Вие сте много- гледай по статистика колко умника ги набодоха за експеримента.Повай да квичиш, ши та чуят................ кога ваксините цъфнат!😀

Темата е за друго... Да, в това отношение сме много. Над 4 милиарда сме. Май повече от половината население на света. Всеки сам избира дали да се ваксинира.

Ти ще квичиш когато ти вдигнат тока, горивата и цените на основни продукти и ще разправяш, правилно ми говореше Мечо...

преди 1 час, Киро Н. написа:

Безпилотник с ръчна бомба улучи общината в Белгород.

6 счупени дограми и голяма победа !

Чак в Вашингтон разбраха ей!

https://www.washingtonpost.com/world/2024/03/12/russia-militias-ukraine-war-drone-strikes/?utm_campaign=wp_main&utm_medium=social&utm_source=telegram

Днес са счупели дограма, утре ще улучат някой хранителен магазин, след седмица може и бензиностанция да запалят, ти на майтап го удари! 

преди 1 час, Киро Н. написа:

Междувременно във виртуалното пространство "Хохли" напредват към Белгород и Курск и унищожават цялата нефтопреработвателна промишленост на фронтовата линия с удари с дронове.

Скоро те ще издигнат знамето си над Урал...

Бабабахх.....!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.