Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

На много места и не само тук -постоянно забравят,  че хохлите никога не са имали своя държава.  Камо ли  и самостоятелна.     Тези неща са важни и създават основания в Кремъл да решат да унищожат  режима в Киев.   Няма защо да питат НАТО - те се излагат в католически  сатанински идиотизъм.   Дори папата ги критикува.    Хохлите са за съжаление.    В БРИКС не ги отчитат тях  и  дори с право на мнение.   Излиза, че руснаците пак ще ги анексират - за да не искат някога те  пак  да ходят в НАТО.  А навремето ми се подиграваха в Киев,   че съм от малка 8 милионна България,  докато те били 50 милиона в УССР - като втора най-важна съветска република...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Поредна насилствената мобилизация в Бандеристан, дружинката "Козяк-Бандера" харесва тoва:

преди 27 минути, Flashback написа:

БаалБек, ти случайно да не би сега да падаш от Марс, та щом досега не си разбрала, че през 2014 год. беше осъществен превратът на Майдана, организиран и спонсориран от САЩ. 

Това го чувам за първи път. Какъв преврат? Сигурно ООН и МНС (международния наказателен съд) не я признават. Ама защо все още я изписват като Украйна. Даже и на олимпийски игри са участвали.

Но защо са избрали 2014г., а? Защо още през 1996г, когато е приета и до сега действащата Конституция на Украйна не е почнала гражданска война? Само им виж съдържанието на чл.4 и чл.17 от Конституцията.

Ама ти пък четеш само западна преса и едва ли ще можеш адекватно да отговориш!

преди 10 минути, Flashback написа:

Поредна насилствената мобилизация в Бандеристан, дружинката "Козяк-Бандера" харесва тoва:

Леле майко... буквално събират хората от улицата и ги хвърлят за пушечно месо.... 😪

преди 4 минути, БаалБек написа:

Това го чувам за първи път. Какъв преврат? Сигурно ООН и МНС (международния наказателен съд) не я признават. Ама защо все още я изписват като Украйна. Даже и на олимпийски игри са участвали.

Такава простотия даже и от тебе не очаквах. Значи всяка държава в която се осъществи преврат трябва да си сменя името. Гениално. На времето и в Чили имаше преврат. Чувала ли си за това. Ама не смениха името на държавата.

преди 5 минути, БаалБек написа:

Но защо са избрали 2014г., а?

Питай хАмериканците. Тогава са решили.

преди 9 минути, В. Велев написа:

Питай хАмериканците.

Е триста милиона не мога да питам. И едва ли знаят всички. Дай насоки? Кой може от всичките американци да ми каже точната причина? Ти явно знаеш нещо. Я го сподели на всички, че щом толкова уверно го твърдиш имаш неоспорими доказателства за 2014г.

БаалБек пак счупи тъпомера!

Не приема нищо друго освен изветрелите кухи опорки и отдавна пробитата лъжлива пропаганда, спуснати от Тролската централа.

Критично самостоятелно мислене липсва!

Безнадежден случай!

Какво се правили на неразбрали? Да припомня не дружинка "Козяк" една нюланд, която раздаваше курабийки на майдана и обясняваше F**ck EU. Както един нашенски еврей обясняваше за православието.

преди 11 минути, БаалБек написа:

Кой може от всичките американци да ми каже точната причина?

Като начало можеш да питаш тия:

Разузнавателните ведомства на САЩ (на англ.: United States Intelligence Community) са 15 агенции към различни министерства и структури, но обединени в Разузнавателна общност (Intelligence Community – IC). Дейността им се координира от Съвет за национално разузнаване (National Intelligence Council – NIC) начело с Директор на националното разузнаване (Director of National Intelligence – DNI). Агенциите и тяхното административно подчинение са:

250px-National_Security_Agency_headquarters%2C_Fort_Meade%2C_Maryland.jpg Агенция за национална сигурност (NSA) – щаб, Форд Мийд, Мериленд
преди 39 минути, БаалБек написа:

Само им виж съдържанието на чл.4 и чл.17 от Конституцията.

Хубави неща пише там. Доста от тях биват нарушавани в момента. Или са били нарушавани в миналото.

преди 12 минути, В. Велев написа:

Като начало можеш да питаш тия:

Ок. Но ти явно знаеш, защо е избрана 2014г. от американците щом ме препращаш към тях. Би ли споделил?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Ок. Но ти явно знаеш, защо е избрана 2014г. от американците щом ме препращаш към тях. Би ли споделил?

Не са ми разрешили още ;)

преди 29 минути, Flashback написа:

БаалБек пак счупи тъпомера!

Не приема нищо друго освен изветрелите кухи опорки и отдавна пробитата лъжлива пропаганда, спуснати от Тролската централа.

Критично самостоятелно мислене липсва!

Безнадежден случай!

Като не можеш аргументирано да се обосновеш, защо е избрана 2014г. започваш с лични нападки. Това като безсилие ли да го приемам?

Някои хора в Азия още дори не са разбрали за украинската криза    

преди 1 минута, В. Велев написа:

Не са ми разрешили още ;)

Е значи се оказа, че пускаш фейкове и невярна информация с която целиш да заблудиш, че си знаещ.

току-що, БаалБек написа:

Е значи се оказа, че пускаш фейкове и невярна информация с която целиш да заблудиш, че си знаещ.

Никакви фейкове не пускам. Ти ги пускаш!

преди 10 минути, БаалБек написа:

Но ти явно знаеш, защо е избрана 2014г. от американците щом ме препращаш към тях.

Логично е да те препратят. Още един път дори ще попиташ Вики Нюланд. Ще ти даде подробен доклад колко пари е изхарчила (не са тези 5 млрд., които се подхвърляха в публичното пространство) за да осъществи мечтата на живота си и да получи удовлетворение за семейството си (не е американското и семейство).

преди 11 минути, БаалБек написа:

Като не можеш аргументирано да се обосновеш, защо е избрана 2014г. започваш с лични нападки. Това като безсилие ли да го приемам?

Ти малоумна ли си?!

Само аз поне десет пъти съм обяснявал аргументирано защо и как започна всичко, а ти защото нямаш акъл за пет стотинки да асимилираш елементарен текст, сега искаш отново да ти се обяснява нещо, което е дъвкано стотици пъти, а ти след няколко дена пак ще питаш същото! :hit:

Повтаряй си изветрелите кухи опорки, дето отдавна не хващат дикиш, аз на теб повече нищо няма да обяснявам, защото няма смисъл!

преди 2 минути, maxthon написа:

Логично е да те препратят. Още един път дори ще попиташ Вики Нюланд. Ще ти даде подробен доклад колко пари е изхарчила (не са тези 5 млрд., които се подхвърляха в публичното пространство) за да осъществи мечтата на живота си и да получи удовлетворение за семейството си (не е американското и семейство).

И от толкова много генериран текст пълен с глупости на килограм, не стана ясно - Защо 2014г.?

преди 1 минута, Flashback написа:

Ти малоумна ли си?!

Само аз поне десет пъти съм обяснявал аргументирано защо и как започна всичко, а ти защото нямаш акъл за пет стотинки да асимилираш елементарен текст, сега искаш отново да ти се обяснява нещо, което е дъвкано стотици пъти, а ти след няколко дена пак ще питаш същото! :hit:

Повтаряй си изветрелите кухи опорки, дето отдавна не хващат дикиш, аз на теб повече нищо няма да обяснявам, защото няма смисъл!

Вместо да праскаш лични нападки можеше да си самоцитираш аргументите. Какво ще кажеш?

преди 1 час, В. Велев написа:

Питай хАмериканците. Тогава са решили.

И как САЩ да решат втората най-важна съветска република да бъде американска?   Хохлите са наивни и сега ще ги изпотрепят.   Според руските традиции.

Защо бе attj ?

Не си прав - ще ги превъзпитат 

Колко жп линии има да се прокарват към Китай и пристанищата на Северния Морски път.

БАМ трябва да стане с 4 платна, а маса ценни райони имат нужда от локални линии.

ПП

Косьо дрона всеки момент ще плякне голямата украинска перемога - айде бе за какво ти плащат?

преди 17 минути, Flashback написа:
преди 28 минути, БаалБек написа:

Ти малоумна ли си?!

Срамува се да си го признае. Ама иначе го показва :)

преди 10 минути, attj написа:

И как САЩ да решат втората най-важна съветска република да бъде американска? 

Опитаха се, ама Путин не им разреши. Даже след войната ще ги пита за Аляска кога ще си платят.

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Защо бе attj ?

Не си прав - ще ги превъзпитат 

Католическият папа ги предупреди и никой не го послуша...

преди 36 минути, БаалБек написа:

...не стана ясно - Защо 2014г.?

Тотал щета си!

И децата в детската градина разбраха "защо през 2014 г.", сал само ти все още не си разбрала!

Повтарям за последен път, белким нещо схванеш, но не съм обнадежден:

Янукович суспендира търговското споразумение с ЕС, което беше икономически неизгодно за Украйна. Преди да го суспендира, Янукович поиска 160 млрд. евро от ЕС, за да подпише търговското споразумение за асоцииране с ЕС, които милиарди да покрият икономическите и финансови щети, които ще претърпи Украйна през следващите години, докато украинската индустрия се пренастрои към европейските стандарти и пазар. Разбира се, Европа отказа да даде тези пари на Янукович и за наказание му спретнаха Майдан.

След Майдана, превратаджиите веднага подписаха това икономически неизгодно за Украйна търговско споразумение, в резултат на което Украйна загуби най-големия си търговски партньор Русия, където изнасяше много стоки. Същевременно украинският пазар беше отворен за европейските стоки и услуги, а украинското производство вече не можеше да се пласира нито в Русия, нито в Европа (освен някакви минимални квоти) и затова започнаха фалити след фалити, което неминуемо доведе до брутален спад на БВП. Янукович затова искаше 160 милиарда евро, които да покрият финансовите щети докато украинската икономика се пренастрои и покрие условията да изнася своето производство в ЕС. 

Заради това неизгодно търговско споразумение с ЕС, което Янукович отказа да подпише и заради което беше отстранен с преврат, а Украйна уж я чакаха реки от мед и масло, но последваха 7 изключително мизерни години с брутален срив на БВП. След Майдана БВП на Украйна спадна с 50%, а украинците масово започнаха да бягат от бедност и мизерия, за да работят или на Запад, или в Русия. До войната между 70 000 - 100 000 украинци годишно се изселваха в Русия заради по-високите заплати и стандарт на живот. Украйна беше фактически ограбена от Запада. И не само беше ограбена, но я вкараха и в прокси война, която тотално ще я довърши като държава.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.