Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

С право на споразумение между двете държави.

И все още никой от ЕС не връща бегълци на режима в Киев.      Даже с решения в Брюксел им се изплащат и помощи.  Католическият свят е като обсебен от нечестиви сили.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, BANKATA написа:

И всеки би си скъсал украинския паспорт в такъв случай и би поискал политическо убежище. В случай на принудителна депортация. А цивилизацията би нарушила и това право на всеки човек да поиска убежище в тази хубава райска градина?

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Нарушават се и от едната и от другата страна, но това не е по темата.

Темата е западната граница на Украйна. Представи си, че си 30 годишен украинец. Заминал си в Германия и си се устроил там със семейството си. С какво право, някой ще те връща в Украйна с цел да те мобилизират? Ти не искаш да живееш там. Имаш си живот в Германия. 

Темата е за войната в Украйна.

Това няма как да си го представя. Ще се върна доброволно и сам ще се мобилизирам за да защитя народа и международно признатите граници на Украйна. Обаче аз съм Българин и ще направя същото за България.

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не става въпрос за екстрадиция на престъпник. 

Е не става дума разбира се. Става дума за принудителна депортация на хора без право на лично мнение и позиция. Или поне така ще се случи по силата на междудържавното споразумение.

преди 3 часа, miro20 написа:

И колко пъти да ти навирам разликите с Косово и че няма абсолютно нищо общо ?

Това че нямало нищо общо го обясни на хората то общото събрание на ООН, които мълчаха като пукали когато Вучич ги попита каква е разликата.

Вучич пред ООН:

Цитат

досега не съм чул рационален отговор на въпроса каква е разликата между суверенитета и териториалната цялост на Украйна и Сърбия, които са грубо нарушени

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Това че нямало нищо общо го обясни на хората то общото събрание на ООН

Той и на тях не може да го обясни, а тръгнал на теб да го прави.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не става въпрос за екстрадиция на престъпник. 

Какзвям на какво основание евентуално могат да се връщат украинци в Украйна.

Дали ше го направят? Съмнявам се.

преди 3 минути, maxthon написа:

Е не става дума разбира се. Става дума за принудителна депортация на хора без право на лично мнение и позиция. Или поне така ще се случи по силата на междудържавното споразумение.

Засега няма такава депортация и не би трябвало да има.

Според базата данни на Евростат към януари 2024 г. в страните от ЕС живеят около 4,3 млн. украинци, от които около 860 000 са възрастни мъже.

преди 2 минути, Nikita' написа:

Ще се върна доброволно и сам ще се мобилизирам 

Пълен идиот ли си?   Евреинът Зеленски на подобни разчита - обаче привършват наличните на режима в Киев ...   Нови няма.   Избягали има във всички страни от ЕС.

преди 2 часа, lebel написа:

Супер е.

Изтрил си част от цитирания мой пост - оригиналните думи на В.В.Путин, които съм записал и превел, и клипа-източник. Вероятно си го направил с надеждата (принципът за пресичане на пенсионерите - щом не те виждам, значи те няма),  че липсата им ще превърне моя пост от реалия (за всички, които могат да видят, чуят и разберат оригинала) във "възстановка", сравнима с твоята. 

Изтрих оригинала на руски, защото не разбирам този език и при писането на поста ми се ръководех от твоят превод. Разчитах че ти си го превел коректно. Не ли? Има грешки ли?

преди 1 минута, attj написа:

Пълен идиот ли си?   Евреинът Зеленски на подобни разчита - обаче привършват наличните на режима в Киев ...   Нови няма.   Избягали има във всички страни от ЕС.

Идиоти са тези които предават народа и страната си. Между другото и в Русия също има мобилизация. Скоро им предстои пълно-мащабна такава. Те идиоти ли са?

преди 18 минути, BANKATA написа:

Ванката няма да кандиса докато не се могилизира и последния хохол не само в Украйна, но и от Германия, България, цяла Европа, целия свят. 

Що за кръвопийци сте?!

преди 33 минути, Nikita' написа:

Темата е за войната в Украйна.

Това няма как да си го представя. Ще се върна доброволно и сам ще се мобилизирам за да защитя народа и международно признатите граници на Украйна. Обаче аз съм Българин и ще направя същото за България.

Темата ми (не тази) е за западната граница на Украйна, която има общо с темата за войната в Украйна, но е друга тема.

Това си е твое решение. Явно си нетърпелив да разбереш има ли живот след смъртта. Но ако не желаеш да го правиш по някаква причина и някой насила те качи на самолета за Киев, как ще се почувстваш? Няма ли да са ти нарушени правата? 

преди 27 минути, attj написа:

Не е идиот!  Нетърпелив е. Прочети какво съм писал. Тук във форума не задаваме такива риторични въпроси, защото може да обидим някой. Тъй че се извини на човека. Попитай го пак риторично, нетърпелив ли е.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Темата е за западната граница на Украйна, която има общо с темата за войната в Украйна, но е друга тема.

Това си е твое решение. Явно си нетърпелив да разбереш има ли живот след смъртта. Но ако не желаеш да го правиш по някаква причина и някой насила те качи на самолета за Киев, как ще се почувстваш? Няма ли да са ти нарушени правата? 

Аве ей льольо, аз съм се клел да защитавам народа и границите на България. Ти изобщо знаеш ли какво е това да положиш клетва? Какво значение има дали утре след или след време ще разбера дали има живот след смъртта. Предпочитам да загина в опит да защитя България отколкото да бягам и да се крия.

преди 5 минути, Nikita' написа:

Идиоти са тези които предават народа и страната си. Между другото и в Русия също има мобилизация. Скоро им предстои пълно-мащабна такава. Те идиоти ли са?

Не идиоти, а нетърпеливи. Като тебе. 

Като го направят това руснаците, ще пусна тема и за техните граници, да видим какво ще пишат русофилите. 

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Не идиоти, а нетърпеливи. Като тебе. 

Като го направят това руснаците, ще пусна тема и за техните граници, да видим какво ще пишат русофилите. 

То и сега тече частична мобилизация, но те крият, не казват. Издават ги пленени войници които са над 30 годишни, казват че са ги мобилизирали. Все по-малко са тези дето казват, че за пари са отишли да мрат и затова хитлер увеличи възнаграждението за доброволци.

преди 6 минути, Nikita' написа:

Аве ей льольо, аз съм се клел да защитавам народа и границите на България.

И аз ама ше се наложи да цитирам ИванК - не по свое жалание е било :hush:

То и сега тече частична мобилизация, но те крият, не казват. Издават ги пленени войници които са над 30 годишни, казват че са ги мобилизирали. Все по-малко са тези дето казват, че за пари са отишли да мрат и затова хитлер увеличи възнаграждението за доброволци.

Бъдещето е в създаване на частни армии и това го показват руснаците в тази война как се прави.

току-що, AAUUXX написа:

И аз ама ше се наложи да цитирам ИванК - не по свое жалание е било :hush:

Ни гу познавам тоз иванк. 

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Направи теми за руснаците, че там батака е много голям.

Аве ей льольо, аз съм се клел да защитавам народа и границите на България. Ти изобщо знаеш ли какво е това да положиш клетва? Какво значение има дали утре след или след време ще разбера дали има живот след смъртта. Предпочитам да загина в опит да защитя България отколкото да бягам и да се крия.

И аз съм се клел. Не се подписахме на церемонията, а няколко дни след това. На клетвата се правихме, че се подписваме. Всичко беше един фарс. Ако имах възможност нямаше да се закълна, но беше задължително, т.е. принудително. Ако приемем, че клетвата е вид договор, то той е безвъзмезден като дарението и няма насрещна престация. Демек аз принудително съм направил нещо като обещание за дарение, което по ЗЗД е недействително. Обещал съм на България при нужда да я защитавам и ако е необходимо да дам живота си за нея, без да получа нищо в замяна. Е, аз не съм навит на такава сделка. :)  Ти щом си навит, я изпълнявай. 

преди 5 минути, Nikita' написа:

Имаш повече информация, пусни ти такава тема.

преди 10 минути, Nikita' написа:

Дзверо, пак си презобал с бандеровските фейкове!

Досега не сме видели нито едно видео от Русия, в което да виждаме как насилствено се отвличат мъже от улиците, за да се изпращат на фронта против тяхната воля. 

А такива видеа от Бандеристан има бол, ето го поредното, такива отвличания са ежедневие:

преди 6 минути, Flashback написа:

Дзверо, пак си презобал с бандеровските фейкове!

Досега не сме видели нито едно видео от Русия, в което да виждаме как насилствено се отвличат мъже от улиците, за да се изпращат на фронта против тяхната воля. 

А такива видеа от Бандеристан има бол, ето го поредното, такива отвличания са ежедневие:

Откъде да знаем, че това не е някакъв бандит, които свестни граждани го озаптяват? :)  Не съм гледал видеото. П.П. Я има и полицаи...

Редактирано от Мечо Хубавеца (преглед на промените)

преди 33 минути, Мечо Хубавеца написа:

Засега няма такава депортация и не би трябвало да има.

Всичко зависи от това до колко ще започне да липсва материал за пушечно месо. Ръководителите на райската градина ще измислят какво ли не в името на това месото да не свършва. Дори да нарушат и т.н. ценности в които до вчера са се кълнали.

преди 24 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не е идиот!  Нетърпелив е. 

Идиот е - щом е пратил ВСУ в Курск.   Няма въобще да ги атакуват с пехота.    Там са на широко и на открито - нямат бункери с минни полета  и подземия.   По-лесни са им спрямо укрепените им  позиции в Донбас,  а Зельо е и глупак.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.