Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Дали Анди има аквариум

Тц. В цялата тема се разисква кой ше пийне уискенце за чужда сметка. Още от миналото лято и ''успешният'' контранаступ, вече се разбра че това няма да си ти. 

Като знам как избяга след Бахмут за седмица, после след Авдеевка за месец… май и аз няма да го пия, ама надеждата умирала последна и за сега се надявам че все пак ще си изпълниш баса като му дойде времето.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 17 минути, maxthon написа:

Видео за обективен контрол така и се появи до момента (не е и задължително), но пък за сметка на това се появи друга информация какво се е случило на въпросните координати, които ти дадох.

Аз ще си почакам обективният контрол. Все пак си ми обещал.

Темата вече е докога ще издържи режима в Киев?   

преди 3 минути, BANKATA написа:

Аз ще си почакам обективният контрол. Все пак си ми обещал.

Все пак лъжеш, че са ти обещали нещо.....

May be an image of skyscraper and text

преди 6 минути, maxthon написа:

Все пак лъжеш, че са ти обещали нещо.....

Извинявай ! Забравих че на който каквото му трябва да си го търси.

преди 7 часа, nikolov2020 написа:

Зельо проплака, значи големия дрон е долетял .

ПП

Косе къде си ?

Косето е в траур 😏 Цяло бъдещо поколение дроноводи хохлятски се отправи при бандера......

Дебелогъзото от село Рупча също явно е в траур 😎😅😅 Монголите не изпълнявали решенията на МуСи и не арестували Путин, тц тц тц,а толкова надежди се възлагаха че това ще стане 😅😅😅

преди 11 часа, miro20 написа:

рашистите се радвате на всичко което руши международните демократични правила.

И не, това което цитираш не е "семейството на демократични и с вободни нации".

Смешно е дори да се помисли това :)

😅😅

Аууу, не евали да еват наглосаксонските правила , бах си 😅😅😅😏

Много лоша новина за руската армия! Пентагонът скоро ще достави на Украйна ракети с голям обсег

Очаква се включването на съвместните противодействащи ракети въздух-повърхност (JASSM) в оръжеен пакет да бъде обявено тази есен, казаха трима източника, въпреки че окончателно решение все още не е взето. Източниците отказаха да бъдат назовани, тъй като не са упълномощени да обсъждат темата.

Изпращането на JASSM в Украйна би могло значително да промени стратегическия пейзаж на конфликта, като постави повече Русия в обсега на мощни, прецизни боеприпаси.

Военни анализатори предполагат, че въвеждането на JASSM - които могат да нанасят по-далечни удари от повечето други ракети в сегашния инвентар на Украйна - може да изтласка руските плацдарми и складове за доставки със стотици мили назад.

https://fakti.bg/world/909499-mnogo-losha-novina-za-ruskata-armia-pentagonat-skoro-shte-dostavi-na-ukraina-raketi-s-golam-obseg

преди 14 минути, BANKATA написа:

Извинявай ! Забравих че на който каквото му трябва да си го търси.

Полтава. Прилет по учебно-тренировочному центру войск связи ВСУ.

По украинским телеграм-каналам полетели "срочносборы доноров крови".

@belarusian_silovik 

https://t.me/belarusian_silovik/40441?single

преди 3 минути, Nikita' написа:

Много лоша новина за руската армия! Пентагонът скоро ще достави на Украйна ракети с голям обсег

Очаква се включването на съвместните противодействащи ракети въздух-повърхност (JASSM) в оръжеен пакет да бъде обявено тази есен, казаха трима източника, въпреки че окончателно решение все още не е взето. Източниците отказаха да бъдат назовани, тъй като не са упълномощени да обсъждат темата.

Изпращането на JASSM в Украйна би могло значително да промени стратегическия пейзаж на конфликта, като постави повече Русия в обсега на мощни, прецизни боеприпаси.

Военни анализатори предполагат, че въвеждането на JASSM - които могат да нанасят по-далечни удари от повечето други ракети в сегашния инвентар на Украйна - може да изтласка руските плацдарми и складове за доставки със стотици мили назад.

https://fakti.bg/world/909499-mnogo-losha-novina-za-ruskata-armia-pentagonat-skoro-shte-dostavi-na-ukraina-raketi-s-golam-obseg

Бррре, руснаците направо се разтрепераха от страх 😏😎🤭🤭

Почти СССР: В Русия отделят 1300 часа за промиване на мозъци в училище (ГРАФИКА, СНИМКИ И ВИДЕО)

На 2 септември 2024 г. започна новата учебна година в Русия. Тя може да стане безпрецедентна по обем на пропагандата в часовете. 

За първи път броят на учебните часове, които учителите трябва да отделят и на пропагандата на идеите на Кремъл ще превиши 12% от всички задължителни предмети, показва анализ на изданието "Агенство". Почти двукратният ръст към 2023 и трикратен към 2022 г. осигурява обучение по история в средните училища по новите учебници на Владимир Медински и постъпването на специални препоръки към учителите по обществознание.

https://www.actualno.com/europe/pochti-sssr-v-rusija-otdeljat-1300-chasa-za-promivane-na-mozyci-v-uchilishte-grafika-snimki-i-video-news_2293333.html

преди 12 минути, Moriati написа:

Косето е в траур 😏 Цяло бъдещо поколение дроноводи хохлятски се отправи при бандера......

Дебелогъзото от село Рупча също явно е в траур 😎😅😅 Монголите не изпълнявали решенията на МуСи и не арестували Путин, тц тц тц,а толкова надежди се възлагаха че това ще стане 😅😅😅

преди 5 минути, Moriati написа:

@belarusian_silovik 

на 31.08.2024 г. в 17:40, Moriati написа:

Реалната история е доста по различна...

преди 6 минути, Moriati написа:

@belarusian_silovik 

Бррре, руснаците направо се разтрепераха от страх 😏😎🤭🤭

Блонди ! Веднъж да напишеш нещо и да се изхвърлиш като *** на сухо

преди 1 минута, Nikita' написа:

Почти СССР: В Русия отделят 1300 часа за промиване на мозъци в училище (ГРАФИКА, СНИМКИ И ВИДЕО)

Явно по времето на СССР са отделяли повече, че като гледам промитите мозъци тук във форума с много руска, пардон съвеЦка пропаганда са промити.

В шведския форум предполагат, че няколко шведски инструктори за Saab 340 AEW са били в ударената сграда в Полтава и много вероятно са отишли на гости при Бандера.

... ... ...

Депутат от Радата: Киев лъже, че ударът в Полтава е засегнал учебно заведение и болница. Лъже за броя на жертвите, лъже за всичко

Украинските власти намаляват броя на жертвите на удара на руските сили по военно-обучителен център в Полтава. Това заяви депутатът от Върховната Рада Артьом Дмитрук. "Властите манипулират, като казват, че ударът е засегнал „учебно заведение и болница“. Те лъжат за броя на загиналите, лъжат за всичко, защото се страхуват. Страхуват се, че ще им се наложи да отговарят", пише той в канала си в Telegram.

След тухла в главата: Председателят на общинския съвет на Мариупол в реанимация

Председателят на инсталирания от руските окупационни власти в Мариупол Олег Носенко е в реанимация с черепно-мозъчна травма. Това съобщи Петро Андрющенко, съветник на украинския кмет на Мариупол.

Андрющенко обяви новината в канала си в Телеграм с уточнение, че Носенко получил травмата след "удар с тъп предмет в областта на тила". Разбирайте тухла, пояснява Андрющенко.

Според него, вероятността Носенко да не преживее срещата с тъпия предмет е голяма.

Преди старта на пълномащабната война с Русия, Носенко е работил на различни ръководни длъжности в полицията в Мариупол. След окупацията на града от руснаците през пролетта на 2022 година обаче Носенко започва да сътрудничи активно на руската окупационна власт.

https://www.actualno.com/europe/sled-tuhla-v-glavata-predsedateljat-na-obshtinskija-syvet-na-mariupol-v-reanimacija-news_2293510.html

на 2.09.2022 г. в 20:05, glen написа:

Сега Европа ще бъде принудена да разчита още повече на...  руски газ, под формата на много по-скъп LNG, препродаден от Китай . И след като се сринаха с над 50% през последните няколко дни, напълно очакваме европейските цени на газа да станат супер параболични и да излязат от всички времена, веднага щом търговията се върне в понеделник.

Новините незабавно върнаха епизодите обратно под 4000, тъй като всяка надежда, че енергийната хиперинфлация в Европа най-накрая е приключила, беше току-що изпарена от руския президент.

Както Bloomberg казва,

„това бележи драматична ескалация на енергийната криза в Европа – и идва точно когато цените намаляваха. Ако спирането продължи, то излага на риск домакинствата, фабриките и икономиките, отслабвайки ръката на Европа, тъй като тя подкрепя Украйна във войната срещу Русия“.Казано по друг начин, милиони добродетелни хора ще бъдат студени, гладни и на тъмно тази зима, но поне ще имат украинско знаме в своята ръка!

Хиперболида на инж. Гарин :)

на 2.09.2022 г. в 20:54, crazy katon написа:

НАМ ПРОТИВОСТОЯТ ПОЛНЫЕ ИДИОТЫ! ЖЕСТОКО!

Всъщност единствените успехи на укрите са в тероризма, справка - последния акт срещу Даря Дугина и убити чрез атентати военни ръководители на опълченците. Във военен план не са постигнали нищо нетуитърско, нищо, което да е реална победа. Вярно, крайцерът "Москва", но там все още не се знае дали е тяхно дело или на техните снабдители и информатори от западналия свят. Единственото, в което са добри е тероризма и избиването на мирни жители ... за което ще си платят.

А споменатият свят сега подготвя своите зеленчуци, че видите ли, това не било контранастъпление.

КАЖЕТЕ ГО НА УБИТИТЕ, ИЗРОДИ! ММИЦАТА ВИ НЕЧОВЕШКА!

Продължават да нямат успехи срещу 2-рата армия в света...

току-що, BANKATA написа:

Ти ако разбираш режийни, друг може да разбере ремонт, трети купуване на мебели и т.н. Нмаписано е като за теб да си го интерпретира комуне както му е удобно.

Тцъ, написано е за хора, които се занимават със статистика, а не за таквиз дет карфиола им е ферментирал....

"Жилищни разходи" ша рече, това което си пише - разходи по жилището с включени данъци и такси, както е упоменато....

Сиреч всички разходи по жилището....

А всички разходи по жилището означава режийни....

А режийните по едно жилище включват и изброените от теб неща....

Както режийните за един автомобил за година, са всички разходи по обслужването му, а не само колко гориво е горил....

Това, че такъв кът теб не знае кво означава режийни вече е друг вапрос....

Та.... кое с кое е несъпоставимо и защо?

преди 10 минути, БаалБек написа:

Например за Огнян Минчев. Ти извади от целия цитат само "Еразъм" и започна с фантазиите си. А основното е, че  държавата и до момента се управлява задкулисно от същите червени номенклатурчици, като основна част от тях са така наречения Генералски съвет от ДС. Аз и затова ти посочих като най-безобиден пример почти непознатата за теб Полина Билоконна. Това е, защото и до момента децата и внуците на тези служители в ДС са на важни места, които влияят на посокота, в която се развива българското общество. А ти скочи на амбразурата и отричаш.

Здравей душице....

Основното в мнението на Огнян Минчев бе, че чрез закон за чужди агенти щяло да се отнеме възможността на нашите деца да учат "БЕЗПЛАТНО" (беше подчертано точно така, чрез  капс лок) по програмата Еразъм(което е плоска манипулативна лъжа), като естествено това е замисъл на неназовани деца и внуци на митичното страшилище болшевики, които дърпали конците от Виена,  Лондон и т.н и определяли дневния ред в България....

Със същия успех може да се "твърди", че това е дело на илюминати, масони, Сорос, рептили и т.н...

Естествено, Огнян Минчев услужливо пропуска факта, че самият той е служил вярно на истинските болшевики, че днес е рамо до рамо с техните деца, внуци и приближени....

Не почти непознатата, а напълно непознатата за мен Полина Билоконна...

Това име за пръв път го срещнах, когато ти го посочи като "инфлуенсърката" дъщеря на Боян Чуков...

Реших, че явно "инфлуенсърства" за нещо политическо и затуй проверих....

Ми не.... доколкото разбрах по диагонал ресора й е лайфстайл....

С кое според теб това моме влияе "на посоката в която се развива българското общество" и кое е важното на мястото й, че ваобще я споменаваш още чакам да обясниш....

Да бе рекла Людмила Филипова по би имало смисъл, се пак бе писателка, макар и да нямам представа за кво пише.....

Или Вацев, или дори самия Чуков, не че па щеше да е мноо голям смисъла, но се пак....

От друга страна, аз ти посочих имена на хора, които са свързани с бившата ДС и БКП, които определено влияят "на посоката в която се развива българското общество" - Христо Иванов, Терзиев, Плевнелиев, Атанасов, Прокопиев, а дори и самият Минчев....

Не аз се хвърлям на амбразурата, а ти душице....

Хем си осъзнала, че Минчев лъже за Еразъм и онзи законопроект, и че всъщност той и такива като него, се опитват да вкарат този мухлясъл законопроект, който няма никакъв шанс да бъде приет, в дневния ред на страната ....

Вяра, душице, притежаваш единствено вяра....

Некогиш би имала звездно бъдеще в Комсомола....

Сега си просто поредния член на Новият Комсомол....

Вместо да припявате в хор "Кой не скача е червен", вземете се в ръце и не повтаряйте нашите грешки от 90-те....

Образовайте се и изчистете държавата от всички, които ви водят за носа - били те "комунисти" или "антикомунисти", а всъщност бивши комунисти, а най-точно конюнктурни използвачи, готови да служат на всеки, който им плаща....

Моето време е минало, и на практика много отдавна вече не ме касае, кво се случва тук....

Ако не ми изнася - осребрявам инвестициите си и да ме няма....

Синът ми и внучката по никакъв начин не ги касае също, единствената им връзка с България съм аз....

Жена ми е с мене...

Няма нито мои, нито нейни живи родители....

За тези роднини, които са ми останали тук, въобще не ми пука....

Но... вашият живот е тук....

преди 50 минути, БаалБек написа:

Да, посочваш и цитираш закони, но те влияят в съвкупност заедно с други.

Тези специално си имат строго дефинирано поле на действие и са описани случаите, когато се пресичат с други, както за утежняване, така и за изключение...

преди 1 час, БаалБек написа:

Ще успееш ли да докажеш, че в САЩ плурализма е на по-ниско ниво от Руската федерация?

И кога съм твърдял подобно нещо, че да требе да го доказвам?

А и плурализма е мнооого разтегливо понятие....

За какъв по-точно плурализъм си мислиш?

на 2.09.2022 г. в 22:11, Moriati написа:

:newspaper:

Ай ай, сороспятата гледам се развихрили, че и Дугин се оказва знаели, и неговата философия и мироглед дето уж били повлияли на Путин, кардинал Ришельо пасти да яде един вид ... брех :biggrin::wub:

А цацаджиите генералисимуси докъде стигнаха, Херсон взеха ли или опят цък цък на мокрия пясък се изхвърлиха  ( Иначе много знаещи историята пак се оказват...бреййй :hush: ) 

П.С Останалите папагалисимуси и разни хардлайнерски кокошки  сороспят, гледам повтарят опорки мо та мо... как и ожидалос.. Русия това, Русия онова, газа пада, оле победа, хахахахаха  ... блажени са вярващите както казват, особено дето са и русички по рожденние ...

Това с Херсон малко тъпо звучи днес. Май по-добре да не го беше казвал,а? То не само това де..

преди 1 минута, andiay написа:

Тцъ, написано е за хора, които се занимават със статистика, а не за таквиз дет карфиола им е ферментирал....

"Жилищни разходи" ша рече, това което си пише - разходи по жилището с включени данъци и такси, както е упоменато....

Сиреч всички разходи по жилището....

А всички разходи по жилището означава режийни....

А режийните по едно жилище включват и изброените от теб неща....

Както режийните за един автомобил за година, са всички разходи по обслужването му, а не само колко гориво е горил....

Това, че такъв кът теб не знае кво означава режийни вече е друг вапрос....

Та.... кое с кое е несъпоставимо и защо?

Здравей душице....

Основното в мнението на Огнян Минчев бе, че чрез закон за чужди агенти щяло да се отнеме възможността на нашите деца да учат "БЕЗПЛАТНО" (беше подчертано точно така, чрез  капс лок) по програмата Еразъм(което е плоска манипулативна лъжа), като естествено това е замисъл на неназовани деца и внуци на митичното страшилище болшевики, които дърпали конците от Виена,  Лондон и т.н и определяли дневния ред в България....

Със същия успех може да се "твърди", че това е дело на илюминати, масони, Сорос, рептили и т.н...

Естествено, Огнян Минчев услужливо пропуска факта, че самият той е служил вярно на истинските болшевики, че днес е рамо до рамо с техните деца, внуци и приближени....

Не почти непознатата, а напълно непознатата за мен Полина Билоконна...

Това име за пръв път го срещнах, когато ти го посочи като "инфлуенсърката" дъщеря на Боян Чуков...

Реших, че явно "инфлуенсърства" за нещо политическо и затуй проверих....

Ми не.... доколкото разбрах по диагонал ресора й е лайфстайл....

С кое според теб това моме влияе "на посоката в която се развива българското общество" и кое е важното на мястото й, че ваобще я споменаваш още чакам да обясниш....

Да бе рекла Людмила Филипова по би имало смисъл, се пак бе писателка, макар и да нямам представа за кво пише.....

Или Вацев, или дори самия Чуков, не че па щеше да е мноо голям смисъла, но се пак....

От друга страна, аз ти посочих имена на хора, които са свързани с бившата ДС и БКП, които определено влияят "на посоката в която се развива българското общество" - Христо Иванов, Терзиев, Плевнелиев, Атанасов, Прокопиев, а дори и самият Минчев....

Не аз се хвърлям на амбразурата, а ти душице....

Хем си осъзнала, че Минчев лъже за Еразъм и онзи законопроект, и че всъщност той и такива като него, се опитват да вкарат този мухлясъл законопроект, който няма никакъв шанс да бъде приет, в дневния ред на страната ....

Вяра, душице, притежаваш единствено вяра....

Некогиш би имала звездно бъдеще в Комсомола....

Сега си просто поредния член на Новият Комсомол....

Вместо да припявате в хор "Кой не скача е червен", вземете се в ръце и не повтаряйте нашите грешки от 90-те....

Образовайте се и изчистете държавата от всички, които ви водят за носа - били те "комунисти" или "антикомунисти", а всъщност бивши комунисти, а най-точно конюнктурни използвачи, готови да служат на всеки, който им плаща....

Моето време е минало, и на практика много отдавна вече не ме касае, кво се случва тук....

Ако не ми изнася - осребрявам инвестициите си и да ме няма....

Синът ми и внучката по никакъв начин не ги касае също, единствената им връзка с България съм аз....

Жена ми е с мене...

Няма нито мои, нито нейни живи родители....

За тези роднини, които са ми останали тук, въобще не ми пука....

Но... вашият живот е тук....

Тези специално си имат строго дефинирано поле на действие и са описани случаите, когато се пресичат с други, както за утежняване, така и за изключение...

И кога съм твърдял подобно нещо, че да требе да го доказвам?

А и плурализма е мнооого разтегливо понятие....

За какъв по-точно плурализъм си мислиш?

И ти незнаеш какво пише в този годишник и само го подмяташ на ляво на дясно както ти е удобно.

преди 1 час, lebel написа:

Като орел е, в сравнение с Макстито. Освен ако не ме ментят нешо за орлите.

Хм, май е време да си слоиш очилата, че зе да виждаш орел в курник....

преди 2 минути, kosyo написа:

Това с Херсон малко тъпо звучи днес. Май по-добре да не го беше казвал,а? То не само това де..

Хехехе 😅😅

Косичкин, май съм те засегнал в момента на траур, жестоко 😏🤭🤭

А вземи сега изказванията и за Крим 😅😅😅

Косе затвори тая глупава човка бе кратунко.

Всичките ти алабализми бяха съсипани в един ден.

Кой е строил курсантите на плаца?

И с какво укрите са по умни от ватенките :)

Кой напусна чувала днес ?

IMG_20240903_213940_127.jpg

на 4.09.2022 г. в 6:26, Sliderum2 написа:

Отдавна не бях влизал в гневник, ама като влязох за малко във фейсбук, ми беше предложена статия, в която германски военен се тюхка и плаши, че Русия е напълно способна да отвори втори фронт срещу по-западно разположените от тези в Украйна фашисти. Ммм, коментирайте.

Пусто отвориха 2-ри фронт ама в Русия.. ама не се коментира :)

Млък бе кратуна празна :)

Кой ще накаже зелката за голямата каша ?

ПП

За Курск не пиши че днеска и там изядохте калая.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.