Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 26 минути, M.Николов написа:

Бъбрече, а знаеш ли, че именно нежеланието на Асад да разреши построяването на този газопровод беше причината за войната в Сирия?

газопровода бе до Турция - не Европа

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 17.09.2023 г. в 11:37, Киро Н. написа:

Косьо
 ще дадат 50 ракети и това е. Ще пробват няколко нападения на Севастопол - ще мине ЕДНА и след това ще има 3-дневен празник за такива като теб.

Но както пишат военните - това не оправя проблема на Зелката и компания.

И Косьо при по малкото пари и по високия курс на долара ще увехнат твойте дроновъди - не веднага - лека полека  :) 

Един миномет е много по полезен от еднократен FPV дрон

50-те ракети какви поразии направиха... Днес пак имаше една да вземе да падне баш на някъде тренировъчен лагер и да надупчи една буханка... И пак да напомня - нищо не струват тия дрончета - не ми омръзва да го повтарям.

на 17.09.2023 г. в 11:54, Flashback написа:

Наивното Косенце-босенце пак ли се надява на поредното "вундервафе", което ще промени играта?!

Генерал Марк Мили ви каза преди месец "Няма оръжие-чудо, което да даде предимство на украинците", но наш'то залюхано Косенце рупа ли, рупа...

1 година вече рупаме и цитираме само западна преса :)

на 17.09.2023 г. в 13:28, Киро Н. написа:

Ползата paramobil е че РФ възстановява статуса си на глобална сила.

Стратегическия съюз с Китай им дава перспектива за развитие.

Това е да разбираш краварската политика! От далече си личи експерта.

преди 6 минути, Nikita' написа:

Гледал си видеото? 

Затова така отговаряш, танкове и друга фашитка техника струваща милиони последното нещо което вижда е един Китайски дрон който струва 5 - 600 долара и след това става на пепел. :giggle1:

Изгледай видеото и тогава пиши глупости! След като го гледаш ще си зададеш въпроса има ли смисъл да се инвестира в подобен тип техника. 🙂

Отдавна съм казал, че няма смисъл да се инвестира в такъв тип техника и то на всичко отгоре и скъпа. Бъдещето е на дроновете. С парите за един танк могат да се направят стотици и хиляди дори дрона. 

преди 9 минути, M.Николов написа:

Офцата гледа да навакса:

Замисли се де, при мен няма нито една такава реакция от този потребител! 🙂

на 17.09.2023 г. в 14:48, В. Велев написа:

Ширлиц никога не е бил толкова близо до провала. Нали уж не беше за 3 дни, как така се е очаквало сега 1 месец?

преди 1 минута, Nikita' написа:

То и при мен имаше само една в този момент.

Та замисли се и ти, ако можеш, де!😄

Да, ама трябва да се срамуваш, че някой определил себе си че е без умствен капацитет ти лайква постовете :)

току-що, В. Велев написа:

Отдавна съм казал, че няма смисъл да се инвестира в такъв тип техника и то на всичко отгоре и скъпа. Бъдещето е на дроновете. С парите за един танк могат да се направят стотици и хиляди дори дрона. 

Най-накрая вдяна какво казах! 🙂 

Аз също мисля, че след тази война едва ли ще продължат да произвеждат скъпи тежки машини! 🙂

преди 1 минута, kosyo написа:

Нали уж не беше за 3 дни, как така се е очаквало сега 1 месец?

Това е много по-сложна игра от традиционна война. Така че не можеш да я разбереш защо не свършва за 3 дня.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Да, ама трябва да се срамуваш, че някой определил себе си че е без умствен капацитет ти лайква постовете :)

я ся провери дали се лайкват - а и пак ли ти банаха другата регистрация

преди 14 минути, Flashback написа:

Човече, толкова си елементарен и грам не ти хрумва защо Ердоган не признава Крим за руски!

Ти защо очакваш друга позиция от Ердоган при положение, че кюрдите също искат да се отделят от Турция?!

Същевременно Турция си отцепи половината Кипър, но Русия все още не е признала Севернокипърската турска република. Всъщност тази република е призната само от Турция, та двойният аршин на Ердоган е покъртителен.

По същата причина Испания все още не е признала Косово, направи ли го, си забива автогол с независимостта на Каталуния.

Гърция и Кипър също не признават Косово, ако го направят, значи признават отцепването на Севернокипърската турска република.

Направо не знам с какво се занимаваш в Швеция, а не си станал един геополитически лидер? На теб всичко ти е ясно.

Това е много по-сложна игра от традиционна война. Така че не можеш да я разбереш защо не свършва за 3 дня.

А не аз знам че не е било за 3 дни! И сега изведнъж било предвидено за месец, ама не точно- ми учудващо е малко, не мислиш ли?

Най-накрая вдяна какво казах! 🙂 

Аз също мисля, че след тази война едва ли ще продължат да произвеждат скъпи тежки машини! 🙂

Не мога да го докажа, но зная че е така, че още преди войната си мислех защо армиите не купуват дронове, а си дават парите по танкове и самолети. Ядосвах се че за тия $2 милиарда дето дадохме за 8 самолета щяхме да имаме сигурно 10 000 дрона. Че и повече. И сега всички са учудени колко са ефективни дроновете.

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

а и пак ли ти банаха другата регистрация

Другата не са. Като напсувам няколко джендъра тогава. Те други освен тях не се обиждат.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Ама само на вас ви е ясно, а не искате да споделите знанието.  Бива ли така?

А не аз знам че не е било за 3 дни! И сега изведнъж било предвидено за месец, ама не точно- ми учудващо е малко, не мислиш ли?

Всичко е за заблуда на врага. Да се чуди още колко дена му остават :)

на 17.09.2023 г. в 15:24, Киро Н. написа:

На Косьо трябва да му платят авторски от Украйна - в зелено !

Отдавна чета цензор.нет - някога сайт в който имаше вътрешна информация.

От около месец са "Косьо стил"

Дрон уби окупатор, мръсната вата запалена от нашия дрон, дрон откри позиция на оръдие, дрон...

Дрон до дрона майно льо - перемогааа

Понеже обичам да ви се подигравам - пак да цитирам 'нищо не става от тия дрончета". Сега е момента да се хванете за адамовите ябълки. Опа то пък не всички имате.. ами хванете се там за какво имате.

току-що, parmobil написа:

Ама само на вас ви е ясно, а не искате да споделите знанието.  Бива ли така?

Засега ни е забранено споделянето. Още тече войната.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Пак не позна! 

Къде виждаш въпросния потребител да ми е лайквал пост? Такова нещо и аз не съм видял, този потребител не е от тези дето лайкват. По-скоро е от тези дето се смеят! 🙂

Spoiler

(15).thumb.png.8104c0a23ba2874c6202dc6eb552ee1b.png

преди 2 минути, Nikita' написа:

Къде виждаш въпросния потребител да ми е лайквал пост?

Стига ми това, че въпросния потребител е мъж, който се представя за жена. И ме излъга че е и медицинска сестра от Бургас, а аз много ги харесвам такива.

Понеже обичам да ви се подигравам - пак да цитирам 'нищо не става от тия дрончета". Сега е момента да се хванете за адамовите ябълки. Опа то пък не всички имате.. ами хванете се там за какво имате.

Косе, от толкова подигравки, все подигран си ходиш.

😄

Засега ни е забранено споделянето. Още тече войната.

Ама нали трябваше да е приключила за дни/седмици/месеци? То не бяха АНАЛизи на Пасков, Чуков, Пасков, математици. Да припомням ли Соловьов, Симонян .....

А трета зима идва

преди 1 минута, В. Велев написа:

Стига ми това, че въпросния потребител е мъж, който се представя за жена. И ме излъга че е и медицинска сестра от Бургас, а аз много ги харесвам такива.

Аааа, не ви знам отношенията какви са и дали има нещо между вас, коментирам само реакциите! 🙂

преди 5 минути, В. Велев написа:

И ме излъга че е и медицинска сестра от Бургас, а аз много ги харесвам такива.

никой не те е лъгал - ти ми каза от другия ти рег че си мечтаеш за това, било ти фетиш - сам се излъга:)

на 17.09.2023 г. в 21:52, Киро Н. написа:

Голяма новина от Киев

Зеленски - беше президент :)

IMG_20230917_215044_304.jpg

Той няма глава за президент от 01.08.2024 г. Пак ли забрави как гарантирано ще си я загуби до тая дата?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.